Мъгребски дами за за 17 ти път изкусително засмяни

• 26 150
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте магребинки!
Щом пак ще има арабска тема-там ще разказвам-тук някак не се връзва.
И за Египет мога да разказвам много,но пак не се връзва.

За магребци мога да кажа,че доста добре се открояват от хилядите поклонници в Мекка и Медина.
Как ли?Ами носят роби в различни цветове с качулки-доста загадъчно изглеждат Thinking
Когато са в тълпата си слагат качулките.

http://images.travelpod.com/users/bellavita/1.1216818000.traditi … oroccan-dress.jpg

и говорят на френско-арабски по телефона Simple Smile

# 196
здравейте аз пак по никоя време съм тука ,канена съм на рожденния ден на този новия с когото излизам,аз в арабската ми разказах за него и ако можете да ми кажете какво бих могла да му подаря...нито мога парфюм да му купя,нито дрехи-не му познавам все още вкуса...ще го празнува в една дискотека  Rolling Eyes не ми стига акъла какво да му взема,ако го познавах от повече време щях да знам от какво се нуждае,ама така като го гледам си има всичко  ooooh!

# 197
Здрасти Helwa,незнам и аз какво да те посъветвам защото винаги ми е било трудно и на мен да избирам .Парфюм или дреха във вашият случай не е подходящо както казваш ,може би някакъв сувенир,доколкото знам си от морски град ,може би нещо свързано с това .

Ето ти този сайт,има категории много,разгледай ,ще ти хрумне някоя идея.

http://www.podaraci.bg

и още малко

http://www.unikalni.com/

http://podarac.com/?page_id=136

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 15:31 от Tatti

# 198
Bella-благодаря ти много маи това ще е най-трудния избор някога които съм правила...

# 199
  • Paris, France
Здравейте,

Да се похваля: Сашко и Кати донесоха отлични оценки, само отлични. Много съм доволна и от двамата. Аз се похвалих още вчера на повечето, но май забравих да го драсна тук.

Вчера бях по магазините. Харесах си куфар, но още се двоумя дали да го купя. И пижама си харесах.

хелва, подари му книга! Нещо за изкуство, занаятчийство. Да му остане спомен от града или мястото, което е или още не е посетил.

# 200
  • T"A
За магребци мога да кажа,че доста добре се открояват от хилядите поклонници в Мекка и Медина.
Как ли?Ами носят роби в различни цветове с качулки-доста загадъчно изглеждат Thinking
Когато са в тълпата си слагат качулките.

http://images.travelpod.com/users/bellavita/1.1216818000.traditi … oroccan-dress.jpg

Приличат ми на ку-клукс клан с тези качулки (извинявам се за асоциацията, но дрехите им са ми странни  Blush)

Вени, честити отлични оценки, само такива да ти носят за напред  Hug
и тук има подобни "оцветявания" на понятието изток - на Магребските страни казват изток, а реално са на запад от нас; но всичко, което е с ориенталска култура (ориент в смисъла, в който казваме на български) е източно...

Марси, как си започнала поста си с бойкот на спорта и го завършваш с палачинки  Laughing

Марси , гледала ли си този "Тайната на зърното" (La Graine et le Mulet) ето тук намерих малко инфо http://www.netinfo.bg/preview.phtml?tid=40&oid=1165269

BeLLa, аз съм го гледала  Peace Бях ви го препоръчала в тази тема преди няколко месеца и сега много се зарадвах да прочета, че е получил признание  Hug Трейлерът му можете да видите тук: http://www.youtube.com/watch?v=RrZmflGG8-U
Поводът, по който аз го гледах, беше един курс, който изучавах за процеси при емигрантите - в смисъл, беше ми като учебен материал  Peace Заслужава си да се гледа, според мен  bowuu

# 201
Моите впечатления са(казвам моите и подчертавам ,че са си МОИ) ,че арабите не са така по подаръците както нас например .Тоест точно по рожденните дни ,някои даже не празнуват тоя празник и като ги питаш на колко години са ,даже се замислят Rolling Eyes .Мисля ,че на парфюм никой не отказва ,разбира се ,ако не му вземеш някой менте дето вунти на  Sick.Но по принцип на Диор  ,Долче Габана ,Дизел ,ЖАН пОЛ ГУТИЕ,живанши ,не ми се вярва някой да откаже  Wink.Аз за рожденни дни и празници винаги парфюми купувам,дори и да не познавам добре човека  .Друг е въпроса ,че като ходят те на рожденни дни не носят подаръци (тоест гледат леко да минат ,сакън да не се прекарат),но инъче за ядене на масата са първи  Laughing и ядът по много ,че даже и ако е останало за вкъЩи си искат (ама това са вече много редки случаи ,от ония темерути дето не им пука и нямат срама и мярка ) Laughing.СъЩо така ,пликовете с пари много ги тачат по Европа ,отколкото подаръците .Ама не се тормози чак толкова за подарък ,после даже забравят кой кво им е подарил ,аз например чак от детството си помня всички подаръци ,които съм получила ,но те го нямат тоя навик (поне по мои наблюдения),заЩото не празнуват рожденните си дни както писах по-горе .
Аз получавам подаръци от моя или направо ме пита какво искам  ,но например братята му не го смеятат за утилно и практично да се харчат пари за такива глупостиш за (жените си)  ,друго си е да си вложат парите в хубави и лъскави коли и маркови дрехи от сергиите  hahaha и  да ходят да задяват госпоиците  ,които даже внимание не им обръЩат .Хора разни  Peace

Нашти магистрали тук започнали да се разтапят на 30°  Laughing ,

Невена браво на отличниците ,добре са се трудили през цялата година ,нека така да вървят и да са ученолюбиви  Hug .Ти не се чуди ми купувай докато твоя не си е променил решението ,че  както е на настроения използвай докато дава  Hug.

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 12:03 от Shakira26

# 202
Да се явя и аз като лакмус-да покажа другата страна,понеже Хелуа ,се интересува от тукашните по скоро-подаръци се носят по всеки повод,и задължително се помни или записва кой какво е подарил-защото когато трябва да занесеш подарък на същият човек подаракът трябва да е подобен.За многото ядене-тук не е прието гостът да яде след домакинът-т.е ако домакинът стане от масата,значи яденето е приключило.Това да ти поискат ядене за вкъщи е абсурд-освен ,ако не се касае за член от семейството на най -близък роднина.

# 203
Ами тя не подчерта за къв арабин става въпрос newsm78 ,аз  на приятели араби никога не съм ходила на рож ден ,заЩото не празнуват-незнам заЩо може да си празнуват между тях ,сега времената не са такива да опънеш маса за 1000?  .На роднини съЩо ,впечатленията са ми от тези които ние сме правели и сме канели предимно роднини ,да може би затова са си позволявали да искат допълнително  newsm78 .Вече и ние си празнуваме смейно само аз мъжо  ,Щото не можем да си позволим да водим сумати гости на ресторант или да правя вечери и маси и да се зарина в кухнята с дни заради един рож ден .Предполагам повечето хора така правят празнуват го в тесен  семеен кръг ,а тук е прието примерно рожденника кани приятели познати в една кръчма за рождения си ден и после всеки си плаЩа масрафа  Joy hahaha .Преди ми беше много чудно ,но е нормално ,все пак повод за веселие и да се събереш с близки и приятели за една вечеря ,за подарък някои дори не носят ,някои носят неЩо символично да не е без хич ,някой майтап ,като бикини от бонбони или тем подобни изгъзици  .Ние ходим много по такива рожденни дни и не носим ниЩо   Sunglasses  .

Пак е станал самолетен краш тоя път с именски ербус със 153 пътника ,само едно оцеляло дете има и Ще го запишат в историята и него .Направо тръпки ме побиват от такива новини  Confused Cry .Нека почиват в мир  Sad

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 13:56 от Shakira26

# 204
  • Varna
Алууууууу, Фарашкитеееее, Фарашкоууууу Hug
Хаджи- да не си посмял да напускаш Магребската дружинка Peace
Моми4атааааа ако знаете вав какво страхотно хотел4е сам сегаааааааа Wink Направо сам -Полегнала е Тодора Wink Пуснала сам си ТВ-то, 4аткам си сас вас и си полежавам Laughing
Миналата година го открихме това хотел4е  вав Смолян- бивша 4орбадйииска каща която е реставрирана много добре и нищс не и е отнето от старата и красота. Имат си и механи4ка сас много добра кухня. Днеска на обяда такава парленка намазана със краве масло ми поднесохаааа. Ама масллоооо, не  някакав сурогат. Ама хапнах не много, 4е дове4ера сме поканили на ве4еря наши приятели които са от Смолян и голямо лапане ще е, 4е тука готвят много вкусно Wink
И много се радвам, 4е тази година имат и кабелен нет, та мога да ви 4ета и да ви отговарям Grinning
Дал4ееее- : Знаеш ли във Девин видях една дама която страшно ми заприли4а на тебе. Направих и местенце  във джакузито, 4е другите като заседнат там и като вкопани и не се саобраяват, 4е и други хора искат да го ползват.
Шакир4е- наштУ детИ като беше мали4ко и ние си го мандахерцахме със нас защото и ние нямахме на кого да си го оставяме-то беше нашето вагон4е Laughing
Невен4ееее- все така да те радват твоите де4ица, и все да ни споделяш тази си радост със нас. И задължително да си купиш каквото си харесала, хич не се назландисвай Wink
Helwa-има комплекти-писалка и химикал- много стилни и красиви-може това да купиш на твоя познат
Бел4ейййййй- страхотна е таурегската пословица-няма да я забравяяяяя  bouquet
ей това ни правят за закуска Wink-казват му марудници- страхотно еееее Grinning

# 205
Mentha , ще се опитам да го гледам щом казваш че си заслужава ,а някаква идея откъде може да се смъкне ,в замундата не го открих.

Дон Кихот ,тамошните много повече подаряват и то все хубави неща,не се скъпят, много интересно инфо че след това трябва да им подариш подобен подарък,не го знаех.Моя "тамошен"  Simple Smile при едно от завръщанията си в България , отидохме на почивка един уикенд същия ден в който пристигна,с братята му и жените им/2 българки и мароканката/,децата , и докато вечеряхме си говореха мъжете на арабски ,моя носеше една много хубава и масивна златна гривна,макар че аз злато не обичам наистина красива и оригинална,след малко гледам сваля си я от ръката и я даде на единия от братята ,прегърнаха се,целунаха се ,аз си викам бе тия хора нещо скараха ли се ,какво стана ,винаги ми е било трудно да разбера кога говорят нормално и кога се карат с техния тембър  Simple Smile После като като си отидохме в стаята ,питам аз да разкаже,той вика брат му го избазикал че "тънко" минал въпреки че беше донесъл от Сирия една чанта само за неговата жена/имаха всички по-специално отношение към нея незнам защо/,гримове палитри,дрехи ,парфюми ,какво ли не и малко било .А мароканката се изяде от яд ,месеци след това само тая гривна и беше в главата как я дал на етървата  Simple Smile Тя уж все повтаряше защо не ми я дал на мен ,ама май нея си визираше,откачи тогава тая жена. И други случаи много са ми правели впечатление,не само този,дадох го за пример, та да обобщя това което исках да кажа ,не се скъпят изобщо за подаръците и много честолюбиви.

Делта ,  Hug е на това му се казва почивка ,браво на теб че си изкарваш пълноценно и тия марудници,разпалиха ми любопитството .

Невена , браво на дечицата,все така отличници да бъдат   bouquet

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 20:46 от ~BeLLa~

# 206
Здравейте дами!!! Да се отчета: рождения ден мина добре - деца песни танци - комшийката от долу по едно време дойде да каже че ще и падне полюлея  #2gunfire ама важното е че децата се забавляваха. После пък дойдоха баби и роднини разни да почетат рожденичката така че до вечерта бях нон стоп в движение а след това бях и нощна но важното е че детето остана доволно.
 За подаръците моят масри ми е казвал че при тях не е прието мъжете да носят злато и да им се подарява злато- то било за жените (злато и нагоре)  Laughing. За мъжете по-простички неща. Аз по принцип за рожденни дни обичам да подарявам сувенири които ще останат като спомен от мен.
Лека на всички.

# 207
здравйте,аз съм малко тъжна днес си продадох колата ама по-добре стана защото само стоеше почти не се караше,пък и вече е 12г,а аз си карам новата...
арабина е ливанец,мисюлманин е,обаче не е вярващ...както аз казвам пуши,пие и по жени ходи..мислех си за картина.и за парфюм мислих ама хубавите са по 150 лв,а аз толкова пари няма да дам освен ако не е най-добрата ми приятелка или за себе си.

# 208
hеlwa, щом пуши може да му подариш наргиле ? Има едни по-мънички, не от най-големите...така че нямам да е и проблем да го занесеш Simple Smile а щом пие, може би бутилка марково питие? (Това са просто идеи..  Blush )

# 209
hеlwa, щом пуши може да му подариш наргиле ? Има едни по-мънички, не от най-големите...така че нямам да е и проблем да го занесеш Simple Smile а щом пие, може би бутилка марково питие? (Това са просто идеи..  Blush )

И винаги вършат работа...
Бутилка или пък кутийка пури... хубави, те също не са евтини, но са ефектни. Ама зависи и от отношенията ви...

Лили, заради теб ще чета новата арабска. Интересно ми е като разказваш. А иначе аз съм виждала тези носии на хадж... също и един друг вариант - като повити с чаршав... дълъг бял плат. Имам някъде в компа едно 3D view  на Мекка, много е интересно, все едно си там, връткаш мишката и разглеждаш около теб.

Ники, по религиозни причини не носят злато (жълто, бяло, лилаво), сребро е разрешено. Амаааа... тези, които не са религиозни - носят. Като се замисля... не носенето или неносенето на бижута не прави Човека!

Аааа, по повод подаръците - намислила съм ако някога тръгна за Египет изобщо... да подаря на моя приятел (ПРИЯТЕЛ, не е любов) една книга за България, но е като енциклопедия. Има картинки и пише на български и на английски. Към 50-тина лева беше, и е с дебели корици, тежка бая... за ръчния багаж освен, ама тооо... какво ли не намислих за там вече  Joy  Добре, че само намислям...

Правих си един тест във нашумелия фейс буук... къде ще живея след 10 години. Падна се...Кайро/ЕГИПЕТ  Mr. Green Не е нагласено, няма как да знам отговорите... не можах да повярвам.  Party Party Party   Praynig

Невена, поздравления за децата. И аз куфари трябва да купувам. Едни казват с код, други - с ключета, трябва да проверя изискванията според авиокомпаниите. Файма, ако се включиш, кажи ми, има ли специалнио изисквания освен размерите?? И килограмите.
А да, и какво означава течности от по 50 мл?? Парфюми ако си купя трябва да са по 50 мл , не може 100??? От безмитния да речем?? Нещо не разбрах от сайта на бг еър...

Делта, Родопите отдавна ги обожавам аз... Отдай се на приятна почивка със приятни хора...  Hug
И да пиеш вода, много вода... Няма по - хубаво нещо от планинска вода.
 Изследвали сме я и в лабораторията - между Девин, Хисаря и Горна баня, само Девин беше БЕЗ патогени... Затова и аз само нея пия....  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт