Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 9

• 72 445
  • 605
  •   1
Отговори
# 105
  • София

Да, съвсем свободно се продава в аптеките. Аз живея в малък град и в нашата аптека го нямаше, но си го поръчах и ми го доставиха. Цената е около 20лв.

Фирмата вносител го продава на цена 5.50 лв. Аптеките го купуват точно за толкова, или дори им правят отстъпка за големи поръчки.Няма ли някакъв лимит в надценката.Все пак близо 15 лв. отгоре ми се вижда прекалено  #Crazy

# 106
Това е положението, Кати! Държавата ни е такава! Доволна съм, че изобщо го намирам.
В четвъртък ще ходя в Ресурсния център в Пловдив. Взех своето решение! Мимката ще учи там, където най-напред избрах. И всъщност вече е записана.
Жената, която работеше с нея в ДГ продължава да я взима, но у тях по около 2-3 часа на ден. Договорът и е до края на сепетември. Опитват се да учат, но моята калпазанка някак разбира, че сега е ваканция.

# 107
Би ли казала намира ли се свободно по аптеките и на каква цена?
Да, съвсем свободно се продава в аптеките. Аз живея в малък град и в нашата аптека го нямаше, но си го поръчах и ми го доставиха. Цената е около 20лв.
Мерси за инфото! А горе-долу една опаковка за колко дни стига?.. - да мога да направя сметка за месеца като разход как ще е... Rolling Eyes

# 108
Мис Блонди, в шишенцето са 30 капсулки. Пие се по една на ден, така че една опаковка ще е достатъчна за 1 месец. Много приятни са на вкус, Мимка казва, че са портокалови.  Mr. Green Той си им е и такъв аромата де. Могат и да се дъвчат, мекички са.

# 109
Ееее, супер... Calathea, мерси още веднъж!

# 110
Някой от вас давал ли е мелатонин? Аз купих, ама на него пише, че се дава на деца под 16г. само при определени състояния/не пише какви/.  В интернет пише, че го дават, ама те и антидепресанти има дето дават на децата си, това не е критерий според мен....
Моята маймунка пак почна да лежи с часове в леглото и да се оплаква, че неможе да му се затворят очите.... и накрая като заспи пак се будичесто. не е накто преди да ни прави на луди, лежи спокойно, ама неможе да се отпусне да заспи. И нощем като се събуди се върти и мести, идва и ляга при нас...аз се пробуждам от време навреме и го виждам, че не спи. Кротува, ама не спи. Вечер отива и си ляга сам, ама неможе да се отпусне. Пробвах с чайчета и валериан,  не виждам ефект.... взех мелатонина, ама нещо се изплаших като видях тея 16 години...

# 111
Кирил го пие от четири или пет вечера. Час и половина дво след приема заспива. В момента още спи.
В нашите аптеки има два вида, по-силен и по-слаб, взех от по слабия. Психиатрите дават диазепам, от него не само че не заспива, ами и става раздразнителен, което пък е повод зо престой в психиатрията.
Мразя се, че не се сетих за Мелатонина по-рано. Може би щяхме да си спестим поне последния престой. Не беше спал две-три денонощия. Приписвахме неспането на психични проблеми, не на аутизъм - грешно. Добре, че беше LemonDesi на линия, като изохках у форума.
Два вечера след като го изписаха спа нормално, на третата заспа в два часа, на следващата не заспа изобщо, на следващата с мелатонин заспа два часа след приема. сега заспива още по рано. Даваме го в 20.15. Пише да се дава по едно и също време.

# 112
Аз давам МЕЛАТОНИН на мойто дете от няколко месеца.Взехме от този който е 1мг.Вечер кьм 9.30 го давам и за половин час заспива.когато е много превьзбуден не му действа и лежи с часове в леглото,но  като цяло сьм доволна .В началото като започна да го взима заспиваше кьдето му падне,на пода както си играе или прав на някой стол.Даже се замислям дали да не взема от по силния защото той вече е на 6г и този от 1мг ми се вижда слаб за него .

# 113
  • Анкх-Морпорк
Някой от вас давал ли е мелатонин? ...
Понеже детето спи, на него не давам, но аз го пия, защото съм нервна и трудно заспивам, сънувам кошмари, будя се в 3 ч. ми се доспива чак когато трябва да ставам за работа.
Странични ефекти не усещам. То не е приспивателно, а синтетичен хормон като този, от който естесвено ни се доспива.
Просто помага да ми се доспи, а като се събудя, се чувствам по-отпочинала. Вземам този от 1 мг, а този от 3 мг е с удължено освободжаване и от него ми е сънливо и на сутринта, мога да спя до обяд, ама кой ми дава.
Взема се по едно и също време и е хубаво като се вземе, човек да се нагласи за сън - лягане, загасено или намалено осветление, тишина и тн.

# 114
  • София
И аз да споделя нещичко.Аз от години страдам от безсъние.Още като несемейна имах огромни проблеми със съня.Заспивах много късно, и сутрин се будех много рано.Не помогнаха бебетата и безсънието покрай тях да ми се приспи и да полягвам когато имам време.Заспивах само нощем и никога следобед, и никога в удобен момент  Sad.Ходила съм по лекари, пила съм предписаните илачи - но нищо не помагаше.

Миналата година покрай Мишо попаднах на това.Купих си го ей тъй да пробвам.Тогава изрично попитах става ли за малко дете, и фармацефтката (един бабич) ми препоръча да не давам без консулт с лекар.Та изпих едно шише.Пиех по десетина капки през деня за успокоение на нервите ( имам нужда - естествено) и вечер по една сериозна стиска от 20 - 30 капки за сън.
Да не чуе дявола - сега заспивам щом помириша възглавница, спя при възможност и следобяд, и някак си съм по добре с нервите.А съм изпила само две шишенца  Thinking
Последният път като си купих шишенцето в упътването пишеше, че може а се дава и на малки деца при хиперактивност.Явно бабича е питал откривателя на този илач и той е решил да опише в упътването, че става и за деца.Давала съм на Мишо и на каката при нужда - в смисъл, когато са превъзбудени.
Сега съм приготвила едно шишенце да подаря на Валенцето, защото е кълбо от нерви  Confused.

Никак не сме склонни да вярваме на билките ако няма официален сайт и скъпа цена, и изследвания, и официални публикации  Rolling Eyes.
Може да опитате  Flutter

# 115
  • София
Сега съм приготвила едно шишенце да подаря на Валенцето, защото е кълбо от нерви  Confused.

Mr. GreenТова можеше да не го изтипосваш пред всички,ще ме помислят хората за луда....е,няма да сгрешат много. Crazy

# 116
Понеже за децата ни реда и правилата са много важни, според мене, лекарствата за приспиване биха могли да се избегнат, ако се въведе съвсем строг режим- кога се мият ръце, лица, кога се ляга, в колко часа и се заспива, кога се става, в колко часа, какво се прави, кое след кое следва, какво предстои да се прави на другия ден.
Може би ми е по- лесно да го кажа, защото не сме имали проблем със спането, но факт е, че режима е от изключителна важност за тях- да се спазва стриктно и да се задават иснтрукции- кое след кое следва.
Може да има изблици и нервни пристъпи в началото, на поставяне на строги правила и режим, но те са  нормална част от израстването, т. е. от преминаване от по- нсико функционално ниво - на по- високо. Приемането от детето да спазва установените правила е- от една страна то се нуждае от тях като слънцето и въздуха, от друга- го е яд, че някой му налага правилата, от които то се нуждае и това е свързано с криза, която трябва да дойде и да се преживее.
В крайна сметка супер важно е до съзнанието на детето да разбере, че ние сме авторитета и тотрябва да се подчинява на нашия авторитет и поставените от нас правила, защото колкото по- малко го оставим да се подчиняваме ние на правилата, които то ни поставя и ограниченията, които спазваме, поради факта, че то ни налага, толкова по- бързо израства на следващо, по- високо фукнционално ниво- което всъщност е целта ни.
Дори само в началото да се научи, че се ляга в леглото в точно определен час и го приеме, след кризата, дори и да не заспива веднага, е успех, след това ще дойде и заспиването на време. Сигурна съм, че всичко опира до правилата и израстването. Постепенно да поставяме по- високи изисквания- не просто да лежи в леглото, а да е със затворени очи, защото това е правилото, което поставя мама, за да е щастлива и спокойна за детето си, след това да е не само със затворени очи, а да си представя облачета и феята на съня и после да го отведе в сънищата. Така може би ще стане естествено да се спрат лекарствата за сън при детето.

# 117
Мимката ми беше със зверски проблеми със съня. Особено като по-малка. А аз не проумявах как е възможно дете на 2 години да скача като навита пружина до 2-3ч. през нощта.  Embarassed Спях на земята, седнала и облегнала глава на решетката на кошарата. Махна ли се, веднага слизаше от нея.
После поотрасна и започна да заспива някак от само себе си към полунощ, до към 1ч. Горе долу в този период включихме Тиоридазин, уж за успокояване и подобряване на съня. получи се обратния ефект.  Shocked Вече заспива около 23-24ч., пак трудно, но поне сравнително на време. Като се има предвид от къде започнахме.
Мелатонин не съм давала, но от това, което е показала Кати бих пробвала. В нашият малък град обаче такива чудеса не се намират. За това питам, дали няма начин да се поръча он лайн?
Кезая, съветите ти са чудесни, но при Мими не действат. Поне що се касае до съня.  Confused
Валенце, спокойно мацо, всички сме на един хал!  Mr. Green

# 118
Казея, моето дете е със дъъъъъъъъълга история на проблеми със спането, и определено мога да се гордея, че е със страхотен режим. Проблема е, че това нещо се наруши отскоро, мислех, че се е изплашил нещо като падна и си счупи ръката. Ама продължава това, в резултат на което е уморен денем...
Той наистина иска да спи нощем. Стои и лежи като препариран.... и чака да заспи. Обаче не може. Не мога иначе да си обясня как така ще лежи без да мърда посред нощ в леглото ...
Преди имахме същия проблем - пак не спеше по цели нощи, но тогава и пищеше и се тръшкаше, искаше да се разхожда, да спи с нас/т.е. да дивее в нашето легло/ и т.н. ит.н... това го оправихе със въвеждането на строгия режи, и повече от година си спеше... обаче неспането пак се върна. Не знам как да го обясня - все едно не се "изключва" - не изглежда възбуден, нервен или нещо от сорта...просто не заспива. Ще пробвам с мелатонина. Моите хапчета са от 3мг... дали да не ги цепя на 2  newsm78 По това което прочетох хапчето ще работи да приспи детето, а не да го държи заспало. Дали ако се събуди да му давам пак ?  newsm78
Ако това работи и е наистина безвредно /нали е хр. добавка в края на краищата/ би биле добра алтернатива - все пак е изключително евтино...

Катина, аз давах някакви тукашни хомеопатични и билкови капки - не видях ефект. Давах му и чайове...абе опитвам каквото може.  Искам просто да си почива, защото ако продължи дса не спи ще го избие пак нанякъде, където не трябва да го избива....

Да ви споделя още нещо/не ме бийте виртуално  Mr. Green/ заведох го да го ваксинират. Той ще става ученик, в училище искат ваксини, а и аз се притеснявам защото нито полиото нито тетануса е безопасна болест, и в никакъв случай не е изкоренена и да няма шанс да се разболее... а той няма никакви /има едно БЦЖ веднага след раждането си   и веднъж полио капки - май беше на около 4 години като ги дадохме/. Та това което ми препоръчаха беше полио капки и дифтерия + тетанус инжекция. Казаха, че коклюшната компонента не е хубава, също и ММР и всякакви му там други няма да му ги слагат. Аз исках да сложат и за морбили, ама казаха, че не е много подходяща.... та имаме си ДТ и полио вече. И сертификат че има ваксини... ама казаха, че ще трябва да го заведа да пренаправят тетануса пак като стане на 12.
Не гъкна като го убодоха, пита само защо има точка/това от иглата/. Ама снощи вечерта каза, че го боли ръчичката. Зачервена е и не дава да я пипат. На мен много ми се стори странно, защото той не се оплака като си счупи ръката... а от ваксината го боли. Аз такива реакции не си спомням с другите ми деца от ваксини, ама и те бяха бебета като ги ваксинираха, не са можели да си кажат....

# 119
  • София
Деси,след реваксинация ДТ миналата година Бубка беше три дни с подута ръчичка,голямо топче на мястото на убоденото,зачервено и със силен сърбеж.Въобще не даваше да я пипнем.

Общи условия

Активация на акаунт