Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 9

• 73 242
  • 605
  •   1
Отговори
# 270
Може би трябваше да предупредя, че линка води към флаш /картина и аудио/ и е необходимо търпение, за да се обхване цялата информация. Да, в началото се говори за генетичното заболяване SLOS, но в последствие става ясно, че ниското ниво на холестерол води до агресия, автоагресия, раздразнение,повишена на тактилна защита, лоша социализация, склонност към наркотична зависимост, депресия, липса на реч и т.н. Доказва се, че ниското ниво на холестерол, което може да бъде свързано и с отсъствието на богати на холестерол храни от менюто, е вредно за всички. Отделно се цитират изследвания правени върху деца от спектъра и са дадени реакциите на деца с аутизъм, взимащи холестерол под формата на добавка. Нагледно е обяснена ролята на холестерола за мозъка и имунната система, като е обърнато внимание върху полезното действие на "лошия" холестерол. Пускайки тази информация искам да обърна внимание на родителите, които се сблъскват с диагнозата аутизъм, че състоянието на децата ни може да намери своето логично обяснение, чрез едни подробни изследвания.  Доказано е, че при деца от спектъра има затруднение при функционирането на различни системи и ако можем да установим какви са дефицитите им ще можем в много по-голяма степен да им помогнем. За съжаление у нас медицината не предлага много възможности в тази насока, но за мен беше истинско откровение да попадна на този материал, защото холестерола на моето дете, което е с диагноза: "Разстройство от аутистичния спектър", се оказа нисък и в този материал намирам обяснение на възможните последствия от това. Ще се радвам, ако тази информация може да помогне дори на един човек.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 10:48 от EAA

# 271
EAA, никой на никого няма да попречи с коментари...нали за това сме тука - коментираме. Моето дете сигурно има супер висок холестерол  Embarassed количеството майонеза яйца и месо които яде просто нямат равни... сигурно яде по минимум 800-1000 грама месо на ден....   Embarassed Embarassed Embarassed 
Това което си постнала е интересно - обаче аз гледам на него от друга страна - от нещо което е предизвикало дисфункция в систтемата на детето - от там системата не работи - какви прояви ще има - най различни...Естествено за дете с много ограничена диета - каквито са децата с аутизъм може спокойно да има подобни екстремни отчитания. Едно 90% от малките деца не ядът месо  защото немогат да го дъфчат - детето с аутизъм ще има и сензорен проблем да приема месото смляно - естествено е тогава 90% от децата да отчетат и нисък холестерол.... обаче кой е изследвал и сравнил това със децата които нямат аутизъм и не консумират месо? Убедена съм, че повечето деца с нисък холестерол нямат аутизъм....

Тая теория е малко като тази за ваксините - че предизвикват аутизъм. Аз нищо не отричам, но при положение, че при еднакви други условия по-голямата част от децата нямат аутизъм и са ваксинирани....как да съпоставя с моето което не беше ваксинирано а има проблем. Дори другите ми 2 деца са ваксинирани с ваксини и не развиха аутизъм..... защо? Нали генетичния материал уж е еднакъв?

Е с това дали мога да убедя някой, че не ваксините провокират аутизма? Не.

Обаче всички деца с тежка астма като бебета и с периоди на спиране да дишат/спирането на кислород до мозъка/ показват една или друга спънка в развитието си... това трябва да значи, че като имаме мозъчно увреждане то води до аутизъм...Е да ама не - има и деца без мозъчното увреждане...
това е малко като примера дето дадох за детето с епилепсия което може да има и диабет.

Повярвай ми - този който докаже, че ниския холестерол предизвиква аутизъм ще получи нобелова награда.... За жалост още учените не са открили връзката и затова няма и нобелови лауреати в тази област Simple Smile

ПС - това е лично мое мнение - може и да не е вярно - правете информиран избор и не си влияйте от това кой какво казал Simple Smile може и в холестеерола да е разковничето

# 272
При всички положения, за доброто функциониране на детето, трябва да приема всякакви храни и месото- червеното месо и рибата са изключително важни, и холестерола задължително не трябва да е нисък.
От няколко седмици увеличих седмичния приема на детето със сьомга, откакто спярх Ескимо кидса, заради лятното време, увеличих сьомгата- от един път седмично на 2 пъти седмично. И в същото време започнах да давам всяка сутрин по 4- 5 лъжици сусамов тахан с мед. Това съпвадна с второто ниво на звукостимулация и съвпадна и със спирането да изхвърля през прозореца. Аз лично съм убедена, че увеличения прием на сьомга в менюто, има принос, бях го чела в руски форуми, като впечатления на руски майки, когато увеличат сьомгата в менюто, поведението и разбирането на детето, се подобрявало. Една майка казваше, че дава сьомга абсолютно всеки ден- в супа, по всякакъв начин и детето проговорило дори.

# 273
Благодаря ти EAA!
Аз много силно се замислих за този холестерол. В менюто на детето ми абсолютно липсва месо от години. Някакво яйце много рядко се появява в палачинките, но в момента и тях отказа. На всичко отгоре се храни мнооого "здарвословно" приемайки огромни количества зехтин, който както всички знаем снижава нивото му в кръвта.  Simple Smile Сега ще му пискам кръвни изследвания за хемоглобин и електролити и задължително ще поискам и изследване на нивата на холестерол . Ей така от любопитство.

Деси, причините за аутизма както всички трърдят са неизяснени и могат да бъдат много и различни при всяко дете. При някои може да е ваксина , при друго холестерол, при трето лекарства, храни , ...... и т.н Ако всеки успее да намери причината за своето дете , проблемът може да бъде решен.
А за това
Тая теория е малко като тази за ваксините - че предизвикват аутизъм. Аз нищо не отричам, но при положение, че при еднакви други условия по-голямата част от децата нямат аутизъм и са ваксинирани....как да съпоставя с моето което не беше ваксинирано а има проблем. Дори другите ми 2 деца са ваксинирани с ваксини и не развиха аутизъм..... защо? Нали генетичния материал уж е еднакъв?
Е с това дали мога да убедя някой, че не ваксините провокират аутизма? Не.
Да, източникът на генетичния материал е еднакъв, но се комбинира у различните деца по различен начин и предразположението към едно или друго заболяване е различна. Някои са просто по-чувствителни и имунната им система не може да се справи с такова вмешателство. За това изборът дали да се слагат ваксини, кои и кога е много труден. Доколкото разбирам в щатите , родителите лекуващи децата си по ДАН! протокол, категорично отказват ваксини за аутистичните си деца. За другите в семейството изчакват до 2 години и ако не проявят склонност или аутистични симптоми , поставят само някои . Например полиомиелит и тетанус. Замисляла съм се и вероятно при трето дете и аз бих постъпила така.

# 274
  • София
Факт е, че винаги когато бъзикаме и физически тялото на аутиста наблюдаваме някакъв положителен резултат.Не вярвам само с логопед и психолог да напредва детето.Не знам дали има родител разчитащ само на терапевти.Винаги даваме нещо допълнително - дали ще са витамини, или ЕМК, или медикаменти - те всичките влияят физически на тялото.Моята логика - казвала съм я и преди е да давам много имуностимуланти и антиоксиданти.Идеята ми е антиоксидантите да изхвърлят излишните гадости, а имуностимулантите да накарат организма да си намери сам проблема и да си го реши.Цялата ми философия е такава.Разбира се и терапевтите - двете неща паралелно.Колко пъти е обсъждано тука за аминокиселини, за аквасорс, за добавки някакви - винаги е имало някакви положителни отзиви.Ами Пикногенола - нали е антиоксидант.Диетата също е на този принцип - нали наваксваме с качествена витаминозна и обогатена храна това от което ги лишаваме.

Може проблема да идва от неправилна обработка на храната, може да има неправилна обработка на витамини, или минерали, или е генетичен, или от тежки метали.На всички тези неща би помогнала силна имунна система, и изчистване от гадостите.Дори и при нисък или висок холестерол силната имунна система би туширала проблема по подходящ начин.Застъпвам и теорията на Деси - и увредените мозъчни свръзки или клетки биха се заместили със здрави или някакъв друг начин да намери имунната система да ги заобиколи и работи нормално въпреки тях.Смятам, че окакто действа по този начин - вече две години и половина и положителния резултат при моето дете вече тича, а преди това пълзеше  Flutter

П.с. Да допълня сетих се нещо.Ако детето е болно от ангина или вирус, или астма, или нещо належащо - имунната система хвърля всички усилия там за да пребори прекия враг.Но ако детето е видимо здраво, а подсилваме имунната система то тя вече е свободна да търси друго нещо с което да се бори.И така търсейки си ще намери скрития проблем и ще го реши.Така се надявам поне.Мое си мнение и мои си теории.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 12:56 от Катина

# 275
Като каза имунна система - това за мен е голям парадокс. Моите разсъждения са обратно на твоите.
Масово аутистите са с ИЗКЛЮЧИТЕЛНА имунна система. Много от тях с имунологични проблеми(силната имунна система атакува клетки които не са "лоши", не работи правилно) Астмата всама по себе си е прекалено "силна" имунна система - реагира дори на неща като прах, на които не трябва да реагира.... Има теория, за астмата специално, че се развива в пазените деца. Днес няма толкова дразнители като едно време, почистваме домовете си с какви ли не прапарати и деццата ни просто нямат какво да дадът като материал на имунната си ситема и тя почва да се бори с неща като праха и да създава проблеми...т.е. тригерите при нея са обикновенни неща. А не болестни.
Факт е и че моето дете като малко много боледуваше, с много тежка астма която неможехме да контролираме и с най-страшните лекарства.... бяхме и с много лоша прогноза... Астмата не се израства, нито се лекува - тя е за цялживот. Обаче при нас в момента в който астмата изчезна ?!?!?!?!?  се появиха другите проблеми.... Как така астма изчезва, и то толкова тежка като при нас докторите идея нямат.... Ако е било от имуномодулиращите илачи - защо това не работи при другите асматици?
Според мен просто мина на друго "ниво"....
Още нещо - знаете моето дете не боледува. Ама никак. ВЪОБЩЕ. Не зная какво е грип, температура и т.н..... От една страна сигурно е закален -години наред по цяла зима ходеше бос в калта и гол в дъжда  по пижама.... Няма грип, няма разстройства - като се изпонатръшкаме всички у дома той винаги е здрав...Това е изключителна имунна система.
ДАН! докторите казват, че това е факт и на някъкъв етап "пробива" в развитието се случва слд като детето вдигне температура - т.е. почне да боледува и имунната му система заработи правилно....
Допускат че организма на сина ми си боледува, но не и както нашите.
Имуномодулиращо "лекарство"е извлека от мужик корен. Аз го пия за моето имунологично заболяване - и моята им. система не работи - атакува ставите му....от както го пия спрях противораковите си лекарства - ама дали просто влязох в ремисия или ми помомгна неммога да кажа....
За моето заболяване примерно е много вредно да пия имуностимулатори и всякакви витамини и т.н. които подпомагат имунната системая. Аз пия и постоянно лекарства които я подтискат.... обаче с имуномодулиращото май постигнах някакво равновесие.
НА сина си имуноподтикащо няма да дам - той е изпил толквоа много в живота си  че сигурно няма орган неувреден, обаче сега като спомена се замислих - мога да опитам с имуномодулиращото да му подтисна имунната система...билката би трябвало да понижи силната или повиши слабата имунна система .....

Баси колко ли съм откачена да мисля, че мозъка може да боледува на имунологично ниво....но това би обяснило примерно реакцията на храните като хранителна алергия" която не се засича нали? ако системата на детето реагира неправилно на храната като на токсин?  Илид а атакува необходимуите вещества в организма му и да ги разгражда преди той да ги усвои?

Е, ако излекувам сина си от аутизъм с имуномодулатори, ще получа нобелова награда със сигурност Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Кате ако тази теория има дори нещо много малко вярно, стволовите клетки би трябвало да помагат.... при някои от другите имунологични състояния помагат....

# 276
  • София
Да, Деси - вчера си говорихме с една много тачена в Бг. психоложка - работи с Мишо отдавна.Та тя като че ли най силно вярва в ефекта на тези клетки.Вероятно прави съпоставка с другите деца с които работи и най вече много краткия срок в който Мишо е постигнал огромен според нея скок напред.Според нея вероятно е от клетките.Не се знае те точно какво и как са променили в организма му, или пък си го е израстнал сам ( почти невъзможно според нея  Thinking за такъв кратък срок).Както и да е дори и те са физическа намеса в тялото.А и те влияят и на генетични заболявания, тъй, че биха повлияли и на генетичната теория за диагнозата  Thinking
Деси обърка ме нещо - не знаех, че има имуномодулатори и имуностимулатори, и че има разлика  ooooh!.Ще си пообмисля теорията, ама не се надявай много - ще си я пригодя вероятно така както ми изнася, и ми се иска да бъде за да продължа да си вярвам, че правя нещо  Mr. Green

# 277
  • София
Вчеро Мишо се престраши да седне на зъболекаския стол.Снимах го и ще се изфукам със смелото си дете фук фук  Laughing

# 278
Супер, Катя!
Поздравления!
Ние за сега не можем да работим зъбче без пълна анестезия.

Аз пък показвам колко безстрашно правим висок скок във вода, ефекта от гмуркането под вода е като от барокамера- оросява силно мозъка:
http://vbox7.com/play:228d126c

# 279
Пускам ви статия по въпроса за холестерола и връзката му с аутистичните симптоми, която предлага информацията в удобен писмен вид. Simple Smile  Казва се, че причина за ниското ниво на холестерол може да бъде и малабсорбция - добре известно е, че много деца от спектъра имат проблеми с разграждането и усвояването на храната. http://www.greatplainslaboratory.com/home/eng/cholesterol.asp#defi

# 280
Ще ви пусна и още малко материали относно биомедицинската страна на аутизма, които представят основни проблеми наблюдавани в медицинската практика: http://www.treatingautismconferences.com/Why%20Biomedical%20-%20 … 0Anju%20Usman.pdf
А също и подробно описание на процеса на детоксикация: http://www.treatingautismconferences.com/Detoxification%20101%20 … 0Anju%20Usman.pdf

# 281
И аз  се включвам с едно ново изследване. То е заснето на видео и е супер интересно, защото представя връзката между формирането на синапси и невронни връзки и аутизма.
Тук на руски:
http://medportal.ru/mednovosti/news/2009/06/18/synapse/
още инфо на англ.:
http://www.ucdmc.ucdavis.edu/newsroom/newsdetail.html?key=2302&a … p;table=published

# 282
Видно че, е при всички положения пренебрегваме редовните изследвания на показателите на децата си- холестерола е едно от тях. Разчитаме на факта, че децата ни са физически здрави. Добре би било да ни станат практиката редовните изследвания на децата- напр. на 6 месеца, без да чакаме оплаквания. Но и тази теория едва ли ще издържи- все още няма получил нобелова награда, който да е открил кое причинява аутизма и лечението- засега сме само на терапии и подсилващи имунната система стимуланти. Ние даваме толкова добавки ,подсилващи имунната система на децата, че едва ли ще се окаже някое да има нисък холестерол, но е добра идея да ги изследваме.

А това, че липсват при децата ни нервни връзки между невроните в периферната нервна система, едва ли може да подлежи на съмнение и с всякакви методи трябва да ги създаваме, колкото повече нервни връзки им създадем с терапии, толкова по- адекватни са, повече разбират и са "с нас".

Оля,
Доколкото знам, единстения доказан научно метод до сега , който способства създаването на нервни връзки в периферната нервна система на мозъчната кора е звукостимулацията, а за мене е и изпробван и в нашия случай работи 100 %, дали няма и нещо открито още по- иновативно, се питам....

# 283
trioli Логопедите не се знимават само с изговарянето, а и с разбирането на езика и ползването му за общуване.
Здравейте Trioli!
Деси ви е написала ясно какво правят логопедите. Проблема при доста деца, които говорят и са в аутистичния спектър е именно разбирането, което затруднява общуването им.
То се затруднява и от по-бавната преработка на речевата информация, заради което се препоръчва детето да се стимулира посредством филтрирани звукови честоти. Този вид терапия задължително трябва да се следи от специалист, защото се структурира много индивидуално за детето и според програмата, която е специализирал. Като всяко лекарство може да има и противопоказания.
Съвета ми е да изчакате оценката на детето си и тогава да прецените какво е важно за него.
Другото, което питате - Мозъчната гимнастика или Brain Gym® също е много важен елемент в терапията. За съжаление покрай вас няма специалисти по метода.

Ето списъка на Brain Gym® консултанти в България.
•   Проф. д-р Ваня Матанова
•   Ива Бонева – център приобщаващо образование
•   Олга Георгиева - Логос АБВ
•   Валентина Кисьова - Логос АБВ
•   Жулиета Темникова - психолог гр.София
•   Екатерина Тодорова – НБУ
•   Даниела Бонева –    Асоциация дислексия - гр. Русе
•   Елена    Михова - Асоциация дислексия - гр. Русе
•   Галя Иванова - логопед, гр. Сливен
•   Светлана Картунова - логопед, гр София
•   Росица Кунева - монтесори терапевт - гр София
•   Ася Трифонова – логопед, асоциация аутизъм – гр. София
•   Златомира Костова    логопед, психолог - ПУ Пловдив
•   Ирина Бойкинова – логопед, гр. Пловдив
•   Елена Иванова – логопед, гр. Сливница

Специалистите са квалифицирани и сертифицирани по метода от световната организация обучаваща специалисти - Brain Gym® International.
Тe могат да предоставят информация, консултации, проследяват, да изготвят индивидуални програми/менюта със специфични упражнения или начини на прилагане/ спрямо затрудненията и нуждите на клиента.
Brain Gym® е регистрирана търговска марка и гарантира за квалификацията на професионалистите. Те имат право да я използват като консултанти или да преподават програмата след допълнителни обучения.
През февруари 2008г. в България бяха обучени 15 специалиста не просто по метода, а в удължен вариант и с акцент за деца със всякакви варианти на СОП. Благодарение на опита и организацията на Център приобщаващо образование, организацията и консултантите и предсавляват Brain Gym® International за страната.

В момента за есента отново се подготвя визита на международен обучител по метода. Акцента на семинарите и обучението тази година би могъл да бъде разширен към участие и ползване от родители и разясняване на някои специфични връзки на метода в следните области:

•   Сензорни процеси и Brain Gym®
•   Brain Gym® за писане.
•   Brain Gym® за четене и базисни визуални умения.

# 284
Оля,
Доколкото знам, единстения доказан научно метод до сега , който способства създаването на нервни връзки в периферната нервна система на мозъчната кора е звукостимулацията, а за мене е и изпробван и в нашия случай работи 100 %, дали няма и нещо открито още по- иновативно, се питам....
За връзките си абсолютно права, затова говорим за пластичност особено на детския мозък. Затова е важно да не се изпуска важно за децата време.
За стимулирането на слуховата преработка и ефекта върху други области също подкрепям с 2-3 ръце Simple Smile и ефекта е лично доказан също.  Различно стоят нещата и зависи от каква призма се гледат и  кой какво смята за научно дори в академичните среди. Вероянто има и още по-нови неща за 20-на 30 дни Laughing

Общи условия

Активация на акаунт