Тема ФЕВРУАРСКА №103.

• 18 903
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Аз именно за спален си мислех пишейки, то за това ще взимаме билетите от София а ще тръгваме от Пловдив, тъй като от Пловдив нямало спални вагони за 4ч нямало кой да заспи толкова бързо на този шум.  hahaha
Та бургаския отбор ако на 1-ви посрещате изгрева рано, рано може да пием по кафе в 6ч на гарата.  hahaha
Утре ще се тътрим цялото кралско войнство до гарата за билети, днес се обадих и ме увериха, че идеята ми може да се осъществи.  Laughing
Верче, дано си права за влака, а да не се окаже нашия от старата партида.  Laughing
За куфарите какво да те коментирам, с толкова багаж трябва да съм само с банските на гърба си.  Mr. Green
Днес си купих поредния бански, изпросих си го като подарък за предстоящата годишнина, аз за дома не обичам много да ми подарява съпружието, но това ми е най-омразното да купувам бански и сутиени, мило и драго давам някой да ми го тикне в ръцете и да ми каже това е твоя модел ама нЕма, трябва да се потя и да премеря целия магазин, за да може последния модел да се окаже точно моя.  Twisted Evil
Ето багажа почти го стегнахме:

# 256
Здравейте,и в Бургас днес поваля,разхлади се малко Simple Smile.
Вал аз нещо не мога да зацепя кога ще идвате към Бургас на първи или по рано Rolling Eyes.
Руфинка много хубава новина,и мойте деца и двете са февруари месец Simple Smile,леко бременеене мила Hug

Ави къде се изгуби днес,Пети как е,оправи ли се зъбчето и брадичката Heart Eyes Hug
От нас лека нощ и сладки сънища.А утре да има по голяма активност тук Wink   love001 smile3524

# 257
  • София
Добро утор! smile3507

Ние с Лили сме се наспали и станахме, а Янчето още тполи завивките. Mr. Green
Сега, хубав и слънчев изоберн ден! Hug Praynig

# 258
Валерия, щях да ти предложа да дойда да поскачам върху куфарите, за да ги затвориш, ама като видях последната снимка... не ми се струва разумно Whistling
GoldenEyeful, Калоян ми се буди често през нощта, но не го разнасям и не си играем. Намерих му цаката в последно време - някъде между 3 и 5 ч. започва да реве, докато не го преместя на спалнята между нас. Преди лягаше странично и подритваше баща си или се катереше по нас, сега си го слагам като "якичка" и заспива по този начин върху мен. Не е много удобно да спиш с 13-килограмова якичка, но иначе пък изобщо не се спи. По някое време се премества така, че се разполага целия върху мен. Откакто се научи да спи така, настана мир и спокойствие.
Как са ви цветята? Калоян обикаля саксиите и къса листенцата едно по едно, хвърля ги в пръстта и си пляска с ръчички: "Бавоо!". Новите номера, на които го научих са да се крие с ръчички (слага ги пред лицето си и е...скрит), да пляска една в друга ръчичките на едно бебе-кукла и да му сваля и слага шапката, да се върти в кръг по команда и да показва къде е Калоян (тупа се по главичката, защото много си се харесва на една такава снимка). Много неща научи и от Baby tv - когато сме вкъщи почти постоянно сме на този канал. Там се въртят редовно няколко филмчета. Калоян си знае по мелодията какво следва и започва да маха с ръка за довиждане, да пляска с ръчички или обяснява, че дават "Мука" (маймунката Оливър), бъбъ (бебето), хъррр (самолетчето) или "Бако" (Зайко Байко). Целува си любимите картинки в книжките Grinning

# 259
  • Sofia
Това е то, ние не отлепяме поглед от Хана Монтана, само като я види и започва да крещи с цяло гърло Оооооотана.  Laughing
Кака и мина по етапно през всички други зарибявки докато стигне до нея като Барби, Уинкс, Уич, H2O, а Ева направи скок във времето.  Mr. Green
Какъв е този бебешки канал, ние май го нямаме или поне не съм го засичала у нас се гледат точно 3 канала и тя не дава много да ги сменям, но ако е интересен може и да се загледа.
Златина, на 1-ви идваме, но преди това отиваме в Пловдив и от там директно тръгваме за морето.
И като някоя клюкарка сега да се проявя, че гледам питаш, но Ави е при свеки за уикенда.

# 260
  • София
Да се включа и аз най-сетне Grinning Вал-основно заради теб Grinning Ние имахме гости тези дни, от Исландия, едно семейство, което има дете колкото Георги. Четири години и половина си пишем във форума, но сега се запознахме на живо Grinning Та самолетът им кацаше едната вечер, а нощният влак за Варна на другата вечер тръгваше , та спаха у нас Grinning Направихме си голям купон с 4 момчета Grinning И двете семейства стигнахме до извода, че едва ли ще се пробваме за трето  Mr. Green Та за спалните вагони- има първа и втора класа, но разликата е само, че на първа заключват горното легло и може да се ползва от двама души купето, а не от трима. Съпругът ми е останал много изненадан, колко добре изглеждат купетата Grinning Цената на едно купе е 84лв.

Ние днес сме сами с Камен, съпругът ми , понеже е граждански отговорен отиде до Пловдив да гласува Mr. Green Взе Георги и отидоха на гарата, с влак ще ходят и ще се връщат, хем да гласува и хем да разходи Георги с влак, че никога не се е качвал Grinning

# 261
  • Sofia
Много благодаря Танче за инфото, това, че са обновени го чувам за сефте от вас с Вера и дано наистина е такъв влака, който ние ще ползваме.
Аз разговарях с една жена на гарата и тя беше страшно любезна да ми каже колко купета има свободни за момента и май сега като се събуди Ева ще ходим за билети, защото на нас ни трябва тройка купе така или иначе.
Даже ме посъветва да нося на децата актовете за раждане, да ходя на някакво си гише да си извадя карта за намаление, че сме семейство, записала съм си точно на кое и как и ми сметна, че купето ще ми излезне 54лв, за автобуса действително давам двойно повече, че и малко отгоре и се гърча сгъната като червей 5 часа, че и повече, а на мъжа ми му посиняват капачките, тъй като няма как да си фитне краката.
Ако на някой му е полезно инфото за въпросната карта, която дава 50% намаление в срок от една година като мина по реда си и я извадя ще споделя какво е що е.
Сега агитирам мъжа ми да отидем пеша до гарата да се разходим, а той ме погледна все едно съм му бръкнала в окото.  Mr. Green

# 262
Ние сме на ITV и си имаме бебешки канал. Говори се и се пее на немски и английски. Така са ми се набили мелодиите в главата, че току си припявам: "Ня-на-на" или "Hockey pockey" Grinning
Като заговорихте за влакове, в най-скоро време ще предложа на мъжа ми да си купим един, защото колата ни създава само ядове. В четвъртък се счупи много грозно - цялата предна долна част с гумите се е откъртила в самия център на София. На ти "Пътна помощ", на ти една ужасяваща и непредвидена сума за ремонт. Мъжът ми се поболя вече - едно оправяме, друго се чупи и се въртим в някакъв кръг. А аз го успокоявам като Калоян: "Няма страшно, мама ще ти купи ново бу". Ще му купя, ама друг път Mr. Green
Все забравям да се похваля (май не е точно това думата) - на година и четири месеца Калоян се научи да пълзи по стандартния начин, а не седнал на дупе. Установи, че по този начин количките се бутат по-лесно Crazy
Чара, и ние сме граждански отговорни, ама защо ли ooooh!

# 263
Здравейте!

Гласувахте ли?

Аз да! Simple Smile

Валерия, сестра ми преди 4 дена пътува до Бургас с нощния влак в спално купе. Каза че е супер доволна, наспала се е, чисто и всички което описва Вера и Таня. Днес ще пътува за София, ще и кажа ако има фотоапарат в нея да снима купетата, че и на мен ми е интересно. За сега има някакъв много малък шанс да идем за два три дни до морето и това ми е вариантът за пътуване евентуално. Не знам дали ти казах, но има и самолети до Варна и Бургас. Билета за възрастен е 20 лв. за деца до 7 години 30 лв. Това е само с ръчен багаж. Това е от сигурен източник. Wink

Rufinka честито. Лека бременност и раждане. Simple Smile Много се радвам, че ще имаш пак февруарче! Simple Smile

С нетърпение чакам още малко и да се раждат другите бебета. Simple Smile

Еления, хайде спри да се притесняваш за секциото и се похвали и ти, че Стела ще става кака.

И аз искам още едно две дечица, но съм решила да ми мине страха от раждането след около 4 - 5 години живот и здраве. дано пък до тогава живота стане по нормален за живеене тук в България, че на друго място не ми се живее май.

emi_bademi
свикна ли с работата, аз не съм започнала работа но обмислям това да стане през септември някак си, та съм сигурна че и аз ще имам такъв период. А за безсънните нощи, мое мнение е, че трябва да покажем на децата че ако спят цяла нощ непробудно, така и мама и детенце са се наспали и денят минава по спокойно. Пак всичко е въпрос на темперамент на детето.. знам че ще има упреци спрямо това ми изказване, но след будуване една година, успях да науча Ина да спи сама, да не се буди, да не иска да суче и малко по късно да заспива сама, това стана за две три нощи. От тогава според мен и аз и тя се наспиваме и сме по спокойни. Дано при всички безсънните нощи спрат скоро. Лично аз не съм съгласна с това за "двете годинки", Мери и другите не ми се сърдете, казвам личното си мнение, по наблюдение на децата около мен.  Hug Simple Smile

Та като казах Мери, писах ти в скайпа, но вероятно не си видяла. Моля те пиши ми тук или там за този Филтър за прахосмукачка. От къде се купува, колко струва, мие ли се, става ли за всички прахосмукачки? Мерси!

Ина беше заспала в количката още в 12 и 20, та я преместих на спалнята, Боби спи на дивана в хола, а така ми се спи и на мен, но няма къде, че ако легна на спалнята ще се събуди... дано не завали да излезем малко на разходка после. Мисля да идем следобед пеша до Хиподрума. Ако някой иска да пием кафе там, е се радвам!
Simple Smile

Hug

# 264
  • Sofia
Алинка, това инфо за самолета ме разби, не че мога да се вмъкна само с ръчен багаж, но бих доплатила разликата, преди време имаше едни евтини полети, но бяха само до Варна и никак не ме устройваха, сега явно са пуснали и до Бургас, което е супер и догодина ще се възползвам определено, лошото е, че по летищата също се чака и си отнема време, хич да не е 1-2 часа губиш висейки на едно място, но пък компенсираш с 30 минутният полет.
Ние ходихме до гарата, то си беше цяло приключение там, прибрахме се пеша от там и вече около Орлов мост щях да ям бой, мъжа ми каза, че съм му изцедила всичката енергия за месец насам, каза добре, че не живеем в Горубляне.  Laughing
На гарата който не е ходил да кажа, че е такава смрад и гнус, че няма на къде повече, тайно се надявам влаковете да са чисти, претенции за хубаво след като видях състоянието на гарата нямам вече.
Извадихме си карта семейство, която струваше точно 1лв, но се оказа, че не носим снимка та се наложи да ходим да се чекнем в една от тези само снимачните кабинки та да си изкараме, тя добре, че работеше, обикновенно са строшени повечето в които съм влизала.
Билети обаче за 1-ви нямаше, от вчера до днес всичко е продадено та ще се наложи да пътуваме с един ден по-късно и ще загубим една нощувка, но пък те билетите ми се видяха толкова евтини, че нещата мисля се компенсират.
Цялото удоволствие, купе спален вагон ни струваше 44лв, ако си бяхме взели билетите от Пловдив а само спалните места от София жената каза, че спестяваме още 10лв, но ние не пожелахме, не ми се мотка и по Пловдивскта гара, та който възнамерява да пътува с влак, вадете си първо карти, определено има далавера.  Laughing
Пух, ако решите да си купувате влак дайте да делим на две, ние само лятото ще го ползваме до морето през другото време си пуф пафкайте на воля.  Laughing
Отивам да си легна, че се изморих.  Mr. Green

# 265
                                 Здравейте!

Вярно голяма далавера било това с влаковете. Аз както драйфам с кола и автобус , ще настоявам вече  само със ЖП- то да се возим.

Да се похваля , че Ицаки вече е добре. Вдигна Т. само рано сутринта , но я смъкнах със свещичка Нурофен и от тогава не е имал.И апетитът му се възвръща лека по лека. Сутринта хапна малко супичка. На обяд няколко лъжички ориз с пилешко. Дано нещата вървят на подобрение, че ми се измъчи душичката малка..

# 266
Ето да видите катерачката:

http://www.slide.com/r/icU_CxYq4T9ahzaXhiDVWgqmSIrjaJjM?previous … amp;view=original

И една моя любима снимка от вчера:

Hug

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 16:54 от alina_si

# 267
  • София
Руфинка, прекрасна новина! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и едно сладко бебче-февруарче на финала!
Алина, Ина е пре-лест-на!
Вал, отсега (понеже на 2-ри няма да ме има) ви пожелавам лек път и да се наспите сладко в новото купе! Хубава помощница си имаш за стягането на куфара.

Хайде стига сме спали, нека пак да се оживи малко темичката ни. Как ли, с тема за разговор! Какво ще кажете да споделим ИНТЕРЕСНИ СЛУЧКИ ОТ НАШЕТО ДЕТСТВО ?
Ето моята:
Когато бях малка изобщо не обичах месо, защото ми беше жилаво и трудно го сдъвквах (може би майка ми така го е готвела). И разбира се бях много злояда. Един ден имахме гости и майка ми сервира някаква манджа с месо. След като хапнахме, за всички бе голяма изненада как така моята чиния е празна. Майка тъкмо доволно вдигаше чинията и що да види – бях натъпкала цялото месо под нея Simple Smile !

Ето и малко снимки със и без огромни панделки ( newsm78 как се наричаха?) :

за летен колаж с (и без) очила пращайте снимките тук: cattt@abv.bg , на ЛС или в албумчето в зоната
ОЩЕ САМО 2 ДНИ и вече ще го правя.

# 268
Върнахме се  Tired
Кат ,като си легнат дребните ще ти пратя снимка за колажа,дано не съм изпуснала срока.
Не съм ви чела от 3 дни ,в петък нямахме нет ,а в събота заминахме при свекитата  Crazy, преди малко се върнахме .После като ви прочета пак ще пиша  Heart Eyes HugЛипсвахте ми  Heart Eyes Hug

# 269
Ето и малко снимки със и без огромни панделки ( newsm78 как се наричаха?) :

Кордели Wink
 Heart EyesМного е сладко Викито с тези огромни очила.
Камчи, радвам се, че всичко е наред вече с Ици.
Ави, издадоха те къде си Wink
Вал, не викаш за помощ, сигурно си успяла да затвориш куфара Whistling. Става за влака - давай да го поръчваме smile3521
Алина, аз като представител на "другите" (Мери и другите) ще оставя говорителката ни да отговори Joy Шегувам се, в първите месеци и аз бях застъпничка на правилата: "Всеки в леглото си" и "Никакво гушкане преди сън". Е, промених си мнението! Гушкам максимално - сега ми е паднало smile3503.

Общи условия

Активация на акаунт