Арабско име- моля за идеи

• 129 747
  • 440
  •   1
Отговори
# 300
  • сред маслини и портокалов цвят
На арабски ударението го слагат на на и-то -ЕлИас, но ако ви харесва може и на Е да го слагате. На мен и двете ми допадат. Това е подробност, с времето едното ударение ще се наложи.
Съпругът ми например е Акрам. И до ден днешен слагам ударението на различни места, в зависимост от употребата. В името на сина ми в началото ударението също го местехме, докато не се наложи само единия начин.
Далия е красиво име, обичам имена на цветя.
Мамата с която бяхме в една стая след раждането си кръсти момиченцето Далия, с мойта дъщеря разликата им е 7 мин. Laughing

# 301
далия също е много нежно име.

# 302
jasmin, аз също го слагам на И-то, обаче моят мъж го слага на А-то. Не че има голямо значение де Simple Smile

# 303
На арабски ударението го слагат на на и-то -ЕлИас, но ако ви харесва може и на Е да го слагате. На мен и двете ми допадат. Това е подробност, с времето едното ударение ще се наложи.

Thinking Ударението в Елиас/Илиас се пада на а-то, то така се и пише, с дълго (ударено) а: Елиааас.

Жад Елиас звучи много мелодично.

Химена, а нещо близо до Самир? Например Сами или Сомар (класически арабски имена са)?

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 16:55 от ianajar

# 304

Thinking Ударението в Елиас/Илиас се пада на а-то, то така се и пише, с дълго (ударено) а: Елиааас.

Права си, да. Съвсем се омотах с тия ударения.

# 305
  • по пътеката
избрахте ли име?

# 306
Цитат
А Рафи е арменско, поне така си мисля, защото всички с това име, които познавам са арменци.

Аааааа ,Ясминче ,бъркаш  Laughing .чисто арабско си е Рафи ,явно не гледаш достатъчно сериали и актьор с това име си има,сирийски ,комедиен .

# 307
Какви сериали, аз телевизия не гледам Mr. Green У нас се гледат само детски канали.
Обаче всичките арменски автомонтьори в София са Рафи, явно са си го харесали името. Grinning

# 308
Рафи не идва ли от Рафаел?
Ако е така, то Рафаел е архангел. В християнството и юдаизма е могъщ целител на физическите болести и страдания както на хора, така и на животни.

# 309
Рафи не идва ли от Рафаел?
Ако е така, то Рафаел е архангел. В християнството и юдаизма е могъщ целител на физическите болести и страдания както на хора, така и на животни.

Да,така е.
На арабски името означава -този ,който оправя оправя нещата към по-добро.

# 310
Чудесно.
Името е много хубаво. А и значението му - също.

# 311
Далия арабско име ли е?

Може ли да ми разясните - Дениз женско арабско име ли е? А Денис мъжко западноевропейско?

# 312
Далия е арабско, да. Пише се داليا

# 313
Далия арабско име ли е?

Може ли да ми разясните - Дениз женско арабско име ли е? А Денис мъжко западноевропейско?

Далия означава лоза,честно казано бях избрала това име за дребната,но таткото и каките бяха против ,та от Далия стана на Даяна ,но пък тук и казват Диана  Mr. Green

Дениз не се среща при арабите.

# 314
есмаел, е арабско нали? а давид?

Общи условия

Активация на акаунт