Отговори
# 180
Здравейте  и  от  нас  Wink   много  сладка  идея  за  снимките  преди  и  след  Hug ,
ние   сме  си  на  каша  сутрин,  като  си  станем  по  самостоятелни ( имам  предвид  да  се  преместим)  ще   си  закусваме   нормално  разбира  се  ,но  за  сега   това  ни  е  най  удобно  а   и  Беба  колкото повече  расте  с  по  голямо  умиление  вече  гледам  на  това  обръщение    Heart Eyes  много  си  я  кльопа  Party  сега  сме  на  тези  в  които  вече  са   като  мюсли  с  накълцани  плодове които  сама  си  и  добавям , иначе  с  следобедното  ядене  на  плодове  имахме  проблем  един  ден  та  пак  попаднахме  в  спешното-  моето  диване  да   си  има  вече  фикс  идея да  хваща  в  едната си  ръчичка  колкото  се  може  повече  различни  предмети ,и  аз  да  взема  да И  нарежа  ябълка  и  тя  този  път  да  награби  повече  парчета  и  в  устата  - естествено  се  и   задави  ooooh!   ееей  как  стават  белите  за  секунди  не  питайте ,  аз  бях  на   антибиотик  ,лошо  ми  беше ,но  като  я  видях  какво  прави  изведнъж  оздравях  , лудница , та  и  с  такси  стигнахме  до  болницата ,доки   ме   успокоява  че  съм  реагирала  много  добре  и  адекватно  в  ситуацията  и  съм  показала  изключителен  майчин  инстинкт  като  съм  я  завела ,  бе  само  дето   валерианче  с  чай  не  ми  сервира  за  да  ме  успокои  Laughing  представям  си  как  съм  изглеждала,а  не  ме  питайте  как  се  прибирахме  пеша - минахме  през  две  детски  площадки  за  да  си  почина , добре  че  в  квартала   ни  са  доста...
За  лекарството  за  глистите  и  аз  сега  разбирам, ако  е  заради  котката  Фокси  ,моля  те  сподели, макар   че   нашата   не  е  излизала  с  години  навън,но  все  пак - често  засичаме  Зара  да  го  подяжда  горкия  Спайки  Mr. Green
 Та  ето  ни  и  нас   на  един  ден
   и    на  година  и  десет  дена
 Лека  вечер   bouquet
П.п.  сега   сме  на  тема  изкачване  и  слизане  на  стълби,че  катеренето  сама на   количката  не  е  интересно  вече , а  и  9 ти  и 10  ти  зъбчета  избиха   newsm47

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 00:39 от Мaya

# 181
Ех miona  Sad много лошо това с АБ - дано се оправите бързо ...  Hug

Ние днес пак цял ден бяхме в Морската гардън  Mr. Green с хлапетата ... добре, че е тя да ходим там, че в тея жеги само там се диша ...  Wink

За срещата петък /10.06/ мен ме усторйва ... може към 16-17ч към "Чадъра" ако искате там по това време е хладничко, а и отпред има доста пейки ...  Wink
Цитат
Извинявам се на останалите майчета, че ви занимавам с наш'те дребни бургаски проблеми..... 
и аз , и аз ...  Mr. Green /може да пуснем тема в общата ... за да не товарим  тук ...  Thinking /

kris и ние сме с вашият режим - сутрин /9ч/ - мляко, обед /13ч/ - манджичката от ДМК, следобед /17ч/ - десерта от ДМК или каша, вечер /21ч/ - пак мляко .... и в 00ч пак мялко ....  Peace / интересно как за 11 месеца сте запазили стайлинга в прическата ...  Mr. Green/

Хайде хубава и спокойна вечер на всички ...  Hug

# 182
  • София
Здравейте пак по тези дни на размисли и избори и от нас!

- от мен де, днес детето заспа още в 8.30, с цели 2 часа по-рано, но това защото през деня не спа.
Е както се вижда, квото и да правя и да струвам, по-рано от 1-2 не мога да си легна, но пък за сметка на това,
поспивам до към 10, та дори и 11 сутрин ( или обед за повечето).
Кой знае разни баби, лели и стринки, познати и непознати каква майка ще ме нарекат, дето спи с детето до обед, станат и веднага тръгват до Д.Кухня за обяд... Grinningми на , така си е...

Вие напоследък малко сте писали, отдали сте се на следрожденическо влизане в ежедневен ритъм или сте по морета и планини на почивка?

Как мина срещата на Копринка по изборно време?Снимки?

с  следобедното  ядене  на  плодове  имахме  проблем  един  ден  та  пак  попаднахме  в  спешното-  моето  диване  да   си  има  вече  фикс  идея да  хваща  в  едната си  ръчичка  колкото  се  може  повече  различни  предмети ,и  аз  да  взема  да И  нарежа  ябълка  и  тя  този  път  да  награби  повече  парчета  и  в  устата  - естествено  се  и   задави  ooooh!   ееей  как  стават  белите  за  секунди  не  питайте ,
Еййй това ми е нааааай-големият страх, да не се задави Зари, и направо незнам, как да реагирам в такива ситуации,
днес се задави с диня и аз му бръкнах в гърлото с ужас и панически пребледняла, и го одрах милото. Абе ужас, уж съм чела какво се прави в такива случаи, ама много ме е страх, не че се е случвало, не че и на мен ми се е случвало като малка,но явно отнякъде идва тоя страх. Я споделете как се справяте с подобни неоснователни страхове!

А за нашия режим на хранене - ние сме запазили само вечер АМ с бисквита или без, преди лягане. Каши отдавна не яде Зари, защото и не ги обича, закусва с овесени ядки или попара, следобедна закуска кисело мляко с бисквита или плодове в различен вид, хич не иска кремове, кисели, грисове, сутляши и такива. Аз обаче упорито му предлагам всичко, за каквото се сетя, докато сам изгради вкусовите си предпочитания, НО
сред забранените са какао, шоколад, продукти с консерванти, захар(само кафява може) и разни такива.

Някоя мама от вас, прави стерилна урина на детенцето, какъв е резултата.

А пък за кръвните изследвания - при нас Хб е 132 (четох, че го коментирате), но пък за сметка на това еозинофилите са ни двойно над допустимото, от 1-6% реф.стойности, нашите са почти 12%...Sad - вероятна алергична реакция към момента от нещо, но няма и как да разбера със сигурност от какво. иначе е без външни и видими проявления, ни обрив, ни пристъп..Ще пием Зиртек и после пак ще се изследваме)

Мнооооого хубави са всички дечица от снимките и преди и след! Много интересна съпоставка и приятно емоционално проследяване направихме за тях.Много се радвам за всички ви!

Аз скоро 'работих; по един семеен проект-албум, "хронологията на едно семейство", както го нарекох и съчетано с емоцията от тук- от този форум с преди и след на бебчетата се замислих и за нас - майките и бащите и нашата промяна. Незнам за вас и вашите съждения по този въпрос, но за нас промяната е видима и категорична- и в приоритети, и в ценности и в отговорности и идеи, и въображение и вдъхновение ако щеш...

оф хайде да не се отвличам съвсем.ВИжте ни:
Преди година дни преди промяната:
и Година и няколко дни след това:...
весело нали?

Е, хайде! Попрекалих с писането, ЖЕлая здраве и радост на вас и семействата ви и прекрааааааааасни летни дни на малките юнски слънца, които озаряват живота ви!
Прегръдки от мен!

# 183
Здравейте момичета,
аз попътувах малко и сега докато ви изчета...пак мина 2 след полунощ. Ходих с приятелки в Санкт Петербург, но докато ме нямаше и Венета се разболяла (вирусна инфекция като Мирелка - явно е актуална в Бургас), та малко ми се помрачи пъуването, но двете баби се справиха, слава богу  Hug Обаче хомеопатията отиде на кино - нашия доктор излязал в отпуск и те какво да правят, заведоха я при педи и айде пак антибиотик. Не знам какво да правим с хомеопата - много е добър, но събота и неделя не можеш да го откриеш, а често и в петък и нямам никакъв вариант за алтернатива. Като стане нещо и се побърквам, а сега след този АБ пак трябва да почнем отначало сигурно.

За срещата в Бургас е чудесно, че не съм я изпуснала - за петък е супер и към 16-17 ме устройва, но къде точно на Чадъра, че не се сещам за пейки там (фокси пиши по-конкретно).

Честито на всички рожденици, които съм пропуснала, ама какви весели снимки имаше в темичката....

Хубаво че изборите минаха и няма да се наложи да има нови, както предричаха социолозите. Дано да ни се случва вече нещо по-добро, но след Русия съм с чувството, че много сме се променили и сме много напред - там особено в Ленинград имахме чувството, че времето е спряло преди 20-тина години. Милицията все още е най-важния фактор в държавата (само да кажа, че арестуваха и глобиха едната ми приятелка, защото снима в метрото) и хората ужасно се страхуват от нея. А как са разсипали Ермитажа - не е истина ... Язък, че пазят там такива световни богатства.

Айде да не се увличам, лека нощ.

# 184
  • Miami
Добро утро  Simple Smile

Как мина срещата на Копринка по изборно време?Снимки?

Срещата е другата седмица събота и неделя  Wink

# 185
  • Стара Загора
...Как мина срещата на Копринка по изборно време?Снимки?...
Още не е минала,  Wink датите са 17-19.07.  Peace

MaLe много готини снимчци.  Hug

Бьрзо оздравяване на болничките(и ние сме от тях  SadPraynig

Сега е ред на снимчици от срещички и почивки.  Mr. Green

Уф, нещо нямам муза за писане, много обьркано стана.  Blush

Цунки и гушки на всички малки сладки юнчета.  Heart Eyes Hug

# 186
Добро утро Simple Smile

/ интересно как за 11 месеца сте запазили стайлинга в прическата ...  Mr. Green/

Laughing
Фокси, идеята беше да му направя снимка на същото място като преди месеци или в същата поза примерно, за да се види разликата  Wink , но тъй като той вече мирен не може да стои остана варианта с прическата. Ноооо косата е различна, на бебешката снимка е с черна коса, която в последствие опада изцяло и новата която израсна е доста по-светла.
И по този повод искам да ви попитам как постригвате децата? Аз като спи му взимам по-малко където стърчи, защото не мога и да си помисля че ще стои мирен на фризьор.

И още нещо - как да му дам сиропа (нали е болничък)? Направо е мисия невъзможна Sad почва да плаче и да се мята все едно го колят. Пробвам със спринцовка, с лъжичка, с биберона, с чаша, дори го смесих с млякото та после и мляко не искаше да пие. Трагедия направо.  Confused А вече 10 дни ми се влачи болен и не минава и тъпото е, че тука в тея жеги поддържа температура.
Които има идея, моля дайте съвет!  Praynig

Лек ден на всички!  Hug

# 187
  • София
      Здравейте момичета !
  И на мен нещо не ми идва музата да пиша тези дни,иначе успявам тайничко да изчета всичко Wink

Да ви се оплача от моето момче,направо тези дни ме е обсебил напълно ,не иска да се отдели от мен дори и за секунда,като ме види че тръгвам към вратата и той веднага след мен,а пък остане ли сам в стаята започва да реве,просто незнам какво става.
 Снощи дребосъка заспа в 11 ч. тази сутрин стана в 6и30,свеж като репичка а на нас ни се спи та две невиждаме Crazy

Онзи ден пък беше най- кошмарното ми пътуване с кола,значи 3 пъти спирах по магистралата да го успокоявам(че аз карах),при положение че до него беше брачетка ми,накрая ми хрумна да го оставим сам отзад,и човека направо ме изуми,започна да се смее да си пее и доволен си заспа....абе дете с характер от малко...аз да му мисля.

Извинявайте че ви натоварвам с моите приключения ама така ми поолеква малко Laughing

И последно да ви попитам ,какво количество храна давате на малките,че аз отдавна не комуникирам с педиатърката си по тези въпроси,понеже винаги няма време и километрични опашки от хора чакат пред кабинета и.

Хайде до скоро  Hug

# 188
  • София
Срещата е другата седмица събота и неделя  Wink

Ооо ами маааалко съм се разсеяла. Нищо де, приятно и весело, и за снимките пак си важи:) newsm53

# 189
Ехоо бандааа.... Wink

Петюша, давам около 300гр а той изяжда различно количество и разбира се не държа да излапа цялата порция.

За кашите - какво лошо има да се дават и сега  newsm78  , голяма разлика в децата ни няма, в потребностите , в храносмилателната система, те са си бебета все още  baby_neutral

Подстригване - пробвах един ден с машинка,но реакцията беше страх и плач и сега се постригваме по време на баня...той си играе с играчките във ваната а аз кълцам  Mr. Green

Реших да се поровя из разни педиатрични списания и публикации по повод на размислите ми "Кога да прибегна към опити за привикване към гърнето" и понеже много мами споделиха за успех в това начинание а аз не съм пробвала и...установих ,че най възприемчивата възраст е 18 м и съответно има множество аргументи за това. Пиша по този въпрос за да се успокоят някои мами,които имаха притеснения , че са заакъснели или не успяват да постигнат някакъв резултат в създаването на навика.

Мая, много неприятен инцидент със задавянето , добре 4е си реагирала адекватно. Дано не се случва на никое детенце.

Мале, хронологично и при нас има промени,но освен че всичко се върти около Хрис друго особено в нас, като мироглед, поведение и възприятие като цяло не се  е променило май. За вдъхновението - Да детето ни е огромен стимул и вдъхновение за всичко хубаво  Peace Heart Eyes

Хубав ден и слънчеви емоции   bouquet

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 19:54 от Irinkula

# 190
  • София
Здравейте,

ние вече сме във Варна, тези дни не можех да си отворя компютъра.

Фокси лекарството за глисти е Вермокс, най-вероятно. Излолзва се за лечение, за профилактика не знам да е рутинна практика Confused.

Анемиите са много видове и даването на желязо не визнаги е лечение, затова се правят комплексни изследвания и се определя вида на анемията и се прави лечение. Те педиатрите с това желязо се побъркаха.

Марти пътува спокойно на дълъг път ( от малък е свикнал), спираме веднъж за ядене и смяна на пампи на 2-3 часа.

Подстригваме го гол с машинката, той тича и аз след него #Crazy

А направихме и плаж, голям кеф му беше на Марти.

Идеята със снимките е много сладка, по-късно и ние ще се включим

# 191
                 Здрасти  мамчета  Grinning 

MaLe   ние бяхме със стерилната урина   Hug  .  За щастие всичко е наред и резултатите са добри. 

Аз обаче се сринах тотално след рожденния ден на малката .  Още незнам на какво се дължи.  Няколко дни съм повръщала като луда , постоянно ми се виеше свят , причерняваше ми , а бе въобще не можех да стана от леглото.  В резултат се обезводних и айде в Бърза помощ. Там ми преляха две банки и сега съм малко по-добре.  Добре , че майка ми дойде в нас да гледа детето , че незнам какво щях да правя.

Ох от задавяне и мен ме е страх и все се надявам да не се случва .

За храненето - и аз давам около 300 гр. и колкото изяде , толкова.

Хайде приятен ден от нас , че ме викат вече   Mr. Green .

# 192
  bouquet

Да кажа и аз за кашите. И аз още давам. За закуска. Удобно ми е, а и смятам че е по-добро, отколкото всеки ден да му давам попара (какъвто е съвета на педи  Tired). Давам и попарка де, на няколко дни, редувам ги.
 нещата.

А за пострижката...  Mr. Green ... много сме далеч от тези неща. На кръщенето най-трудната част беше попа да успее да му отреже косичка  hahaha. Голямо търсене беше, та сега имаме в пликчето буквално няколко косъма.

Ето няколко снимки от кръщенето на 29.06:

ето колко е щастлив че го мокрят

голямото търсене Simple Smile

и едно чисто ново християнче с мама и тати

Айде че ме викат  Heart Eyes

# 193
Здравейте и от нас!

Ние днес бяхме на консултация. За 1 месец, Диди е качила 1 кг Shocked. Така че, излязох права, предния път ненадването е било от прекараната ангина. То аман от доктори #Cussing out. Поне вече на 3 месеца ще са консултациите и без това ми писна само да ни претупват Naughty

А за нашия режим на хранене - ние сме запазили само вечер АМ с бисквита или без, преди лягане. Каши отдавна не яде Зари, защото и не ги обича, закусва с овесени ядки или попара, следобедна закуска кисело мляко с бисквита или плодове в различен вид, хич не иска кремове, кисели, грисове, сутляши и такива. Аз обаче упорито му предлагам всичко, за каквото се сетя, докато сам изгради вкусовите си предпочитания, НО
сред забранените са какао, шоколад, продукти с консерванти, захар(само кафява може) и разни такива.

MaLe, и нашият режим на хранене е подобен, но вместо кафява захар, давам по-малко домашен мед. А вместо АМ, кърма. Според Дидо ще я кърмя цял живот hahaha

Гали, много весело е било кръщенето на Пепо Heart Eyes

Фокси, то си има тема на Бургаските мамчета Wink, не че имаме нещо против да четем за срещите в Бургас Hug

# 194
  • Пловдив/София
Привет и от мен  Peace

Има затишие в темата...дааа,всички май са хукнали на някъде  Crazy

Ето я и Йоана на 5 часа

на 1 годинка.
Тази снимка е от кръщенето в същия ден  Peace
 А тук сме на 05.07 на детския РД ,мама,татко и АЗ  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт