Отговори
# 195
Здравейте мами,
много хубави са ви де4ицата,а колко са пораснали само.
Ето и от нас едно сравнение

преди                                                                                                     сега

една ходеща

Относно храната-колкото изяде толкова,не я насилвам,тя като е гладна яде кат разпрана.Но мляко никво не иска само кърма,каши ядеше като бебе но изведнъж престана сама така 4е не давам,пресни плодове и зелен4уци си хапва с удоволствие и въобще не е по сладките работи.

Гърнето сме го пробвали,отдавна ве4е знае за какво служи,като я сложа на гърне ако и се прави нещо прави ако не става,не я насилвам и без това още не се осъзнава сама за да си каже.

Айде за сега приятен ден на вси4ки!

# 196
Как сте, банда? yesyes Готвите ли се за срещата?  Wink
Как ме е яд, че не можем да дойдем, ако знаете...  Tired Но нищо, следващият път!  Peace

Болничките бебчовци и мамита бързо да оздравяват!  Hug Аз също се мъча с една суха кашлица и хрема от една седмица вече, много неприятна работа.  Tired

Прекрасни снимчици виждам от рождени дни (koon, много сте сладки), кръщенета (Pretty_Galina, чудно кръщене изглежда) и всякакви други поводи!
Дай Боже да са винаги здрави и щастливи прекрасните ни деца!  Heart Eyes

Ето от нас сега малко разказ в картинки:  Mr. Green Sunglasses Wink

Мамо, защо постоянно ми криеш бисквитките?  Mr. Green

Видя ли, че пак си ги намерих и сега ще си похапна с кеф  Laughing:

Ааааа, мама има нова прическа най-накрая  superuu:

А тате пък има нова гривна  Joy:

Олелееееее, май вече съм проходила smile3539,
доста уверено се изправям сама и правя стабилни по 6-10 крачки сама:

Я, като, че ли телефонът звъни:

Това не може да е истина, синът на Батистута ме търси  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green:

Лелееееее, колко съм щастлива сега  Wink:

Малко прекалих, дано не съм ви отегчила!  Blush

MaLe, много хубави снимчици!  Wink Относно промяната - да, и при нас е такава, каквато я описваш. Приоритетите неминуемо са други сега, щастието и силната връзка на почти 12-годишния ни брак са още повече сега  Praynig, аз лично съм някак си по-спокойна личност от преди. И доста по-организирана. И двамата сме адски щастливи от появата на прекрасната ни дъщеря и въпреки, че си я гледаме съвсем сами откакто е родена, не чувстваме никаква умора от грижите по нея!  Peace
Аз лично си мислех, че раждането на детето ни ще ме спре в борбата ми да направя така, че да заминем и живеем в друга страна, напротив - още по-силна и амбицирана се чувствам сега!  Peace

Аз да ви кажа честно, в момента се изумявам как Дея разбира почти 100% от това, което и говорим.  Shocked Като и казах онзи ден в парка, дай ми мамо лопатката, тя от 2 лопатки и 1 гребло до нея, посегна към греблото, но се замисли какво точно съм и казала и взе лопатката след това. Вече знае да показва как играят батковците на волейбол.  Wink Казва вече и думата БЕБЕ, направо се разтапям като ми разглежда бебешките списания и как сочи бебенцата и казва БЕБЕ.  Heart Eyes Без аз да съм и показвала или учила това. И разни други неща. Просто не съм очаквала, че може на тази вързаст да разбира толкова много.  Peace
Да ви кажа в тази връзка какво направи вчера моята кокона  Grinning. Взима си по едно време закопчалката  за бибка, с която и я закачаме към дрехите за да не падне и започва да си я слага на врата като герданче. Явно ни е виждала нас когато си слагаме разни дрънкулки по врата. Сложи го, след което отиде на огледалото да се огледа!  Shocked  Grinning Направо щях да падна!  Mr. Green
Аз също все още давам каши следобяд с пасиран пресен плод или плодово пюре. Дея категорично отказва да яде попари, установих, че от всяко нещо, в което дори и малко сиренце да има и на нея направо и се повдига, не знам защо така.  Thinking

Хайде, че се поулях доста!  Blush

Хубава седмица на всички!  Flowers Bouquet

# 197
  • Miami
Страхотни деца имаме  Heart Eyes

Маристута, чудесен разказ  Simple Smile  Дея е страхотна, а ти изглеждаш както описваш, че се чувстваш, т.е. щастлива и удовлетворена.

Жорко също много взе да разбира какво му говорим. Постоянно ни  имитира, повтаря всичко каквото види и чуе. Приказва си неговите, обаче още не съм чула ма-ма. Чакам с нетърпение вече  Simple Smile

За храненето - аз все още му давам по около 200 гр на обяд, понякога ги изяжда, понякога не. Не го насилвам. Сутрин яде попара, кус кус или овесени ядки всичките със сирене. Обожава сирене. Закустата обикновено е повече от 200 гр, изяжда я винаги цялата. Мляко АМ пие сутрин и вечер. След обяд понякога като не иска киселите, кремовете или другите там нишестени храни му давам или кисело мляко с плод пресен или филийка намазана с краве масло и сиренце. Обожава да яде филийки с масло.

За подстригването - аз го водих на фризьор, но беше голям кошмар. Аз го държах през цялото време в мен, станах цялата в косми, той рева, пищя, абе ужас направо. Сега се чудя как ще го заведа пак .

# 198
  • София
Маристута, страхотен разказ в картинки, много се забавлявах Grinning

Права си, че вече мноого разбират и аз всеки ден се удивлявам. Аз така или иначе от самото начало говоря на Яна като на голям човек, но сега вече усещам и ответна реакция и е много готино. Вече определено знае за какво служат предметите и се опитва да ги използва по предназначение - напр. да си слага обеците на мама, да се реши с четка и гребен, да си бърше устата с кърпичка, да си чисти ушите с клечките и всякакви такива. Познава повече предмети по имена или ако не ги познава, бързо ги научава и когато и кажа да ми донесе нещо ми го носи. Подава ми дрехите като простирам, нищо че част от тях отиват на земята, ако няма търпение да ме чака да взема поредната дрешка. И понеже от по-малка, ако нещо се задави и се закашля и предлагам вода, сега и го е възприела като начин да си поиска вода - като иска вода се закашля едно такова изкуствено, няма начин да го сбъркаш.
Мисля, че точно този период с дечицата ни е много интересен - всеки ден нов номер Laughing

За храненето - аз давам на около - около 200 гр или повече - обикновено го изяжда, ящничка си е. Закуската сутрин и следобед гледам да е разнообразна, особено сутришната почти всеки ден от седмицата е различна. Това включва и каша веднъж или два пъти седмично.
Следобед давам  кисело мляко с плод и / или бисквитка; извара с плод или с домат; или приготвени от мен кремчета на база натурално нишесте с добавка плод. Захар все още не давам. Сол също не слагам в пюретата, но мисля, че получава достатъчно от хляба, който много обича и детските солетки, които и купувам, когато ги намеря и давам от време на време. Вечерята не винаги е ясно изразена - или хапва нещо, което ние вечеряме, но без подправки или просто малко хляб или някоя бисквитка. Преди лягане пие АМ, сутрин към 6 ч. - също.

За подстригването - да му мислят момченцата, аз засега не смятам да подстригвам - тя не че и е много равна косата, но започна да се начупва и не си личи. А и толкова я чаках да почне да расте повече, че сега хич не искам да се разделяме с нея. Друг е въпросът, че засега не търпи много фиби, шнолки, щипки за коса. Почти веднага ги маха, щом се усети, че и слагам. И то не защото и пречат, ами и е интересно да ги маха и да ми ги подава пак да ги слагам, ама то не може цял ден само това да правим Grinning

На гърне имахме повече успехи като беше по-малка. Нещо напоследък не иска да си върши там работата, или пък аз не уцелвам момента. Но се успокоявам, че има време. А и нали на яслата ще ги учат...

Хайде стига толкова, че се отплеснах. Хубав ден и дано времето ни позволи да излезем и тази вечер, че нещо се е разгърмяло...

# 199
Като стана дума за бебешки прически...
Ето го Митака днес - баща му го заведе, а аз стоях и гледах как бебешочето ми става голямо момче  Heart Eyes (домъчня ми, за малко да ревна и да го махна от стола, а той се забавлява през цялото време  Sunglasses)

после повъртя стола и започна да ми обяснява някои неща

# 200
Привет!
maristuta чудно разказче в картинки smile3521 Дея е голяма сладурана.
rallii Митака е супер с новата прическа.
Аз също чакам с нетърпение на Поля да и порасне повече коса, засега имаме малко отгоре за едно ластиче колкото да не я бъркат с момче, но и то не се задържа много, сваля го подава ми го и казва "дай". Всъщност това и е най-често повтаряната думичка, иначе малко по- рядко казва "мама" , "баба", "айде', "оля"(от Поля)...и др.. А онзи ден както си говорим с леля и и тя си ходи покрай нас и отиде взе телефона сложи си го на ухото и вика "кой е"(леля и я учеше така да казва) Grinning
Сега само и дай музика да танцува, да гали куклите, целува ги и ги приспива. Няма умора това дете и не стига, че по цял ден само лудее ами и спи за деня макс. 1 час, незнам зъби ли я мъчат , жегата ли newsm78  и сега заспа в 20:30 без да вечеря(отказа да яде, което рядко се случва)и през нощта пак ще се буди. Днес се обаждам на док. да проверя как са изследванията на Поля и я питах за следобедния сън и тя ми каза на обяд да и давам по 5мл. нурофен Rolling Eyes Незнам , ще пробвам някакви чайчета да и давам, но нурофени и др. такива-не.
  Като си говорехте за задавяне, онзи ден и дадох бабан парче да си хапва, но мойта лакомия такова парче налапа и като видях и викам да го изплюва(повечето пъти става), но тя на пук дане би да и го взема и се опита да го глътне, така се задави направо ужас изпаднах в някаква паника тупам я, тръскам я и накрая го преглътна, вече стрес имам от нейните задавяници, много често взе да и се случва.  Сега всичко и чупя на мн. малки парченца и тогава давам.
Лека нощ на всички мами и бебоци Wink

# 201
Здравейте и от нас...  Hug Чудни снимки ей ...  Heart Eyes

И ние за сега сме преустановили ученето за акане и пишкане в гърнето. Ама то и кога да я слагам като по цял ден миткаме и мерим улиците и градинките в Морската градина.  Peace Ще го оставим за зимата май , тъкмо ще сме на 18месеца щом това била най-подходящата възраст  Wink

За подстригването също нямам намерение да я подстригвам, толкова си и е хубава косичката ... аз не вярвам на "бабините" девитини за това, че щяла да и се сгъсти -  колкото толкова ....  Peace Радвам се, че Веси стои и с фибички и с ластичета ... затова и вече си имаме солидна колекция ..  Mr. Green

За разбирането и Веси разбира когато кажа не - особено като вземе да усуква чадъра на количката и като кажа не и го оставя...  Sunglasses ама така де да не е за един ден тоя чадър  Mr. Green /сигурно не сме сами в това начинание/ Иначе от думичките вече освен "айде" сега вече казва "айде мами"  Mr. Green ... и това най-вече като стане време за излизане ... Grinning

Ние в неделя ходиме в нашите да гласуваме и                               а ето и една снимка от днес с най-новата ни придобивка:

понеже се наложи да изкъпем бебинка ето как я                           /очилата именно  Mr. Green/
изкъпахме в екстремни условия ...  Mr. Green

Хайде хубава вечер на всички малки и големи  Hug

# 202
Здравейте!!!!!

Големи сладури-  Дея, Алекса, Митко с новата прическа Heart Eyes Heart Eyes
Честито християнче Галина!!!! Много хубава Йоана на рождения си ден, и с какъв хубав тоалет е само; и тортата изглежда вкусна...ммммм!!!! Добавям и Веси-мноооооооого сладка с тез очилца!!!Знаех си, че Фокси ще ме изпревари с поста си;))))

Днес Мирелка е по добре, няма т-ра, но продължавам с АБ, като свършим ще я заведа и на контролен преглед заради гърлото -това беше основния проблем -силно зачервено. Ама като се замисля може и да е от това, че "хапва " всичко, което докопа.....SadДо петък ще сме 6 и чакам с нетърпение срещата, 17 ч. ме устройва, Чадъра също; мисля че ще се познаем  Mr. Green

И Мирела разбира доста неща -танцува много, маха с ръцете, клати главата-голямо шоу, има си и любима песен -Boom Boom Pow/Black Eyed Peas/ -чуе лия -с каквото и да се занимава-спира и замръзва, гледа клипа като под хипноза- много е смешна........

http://vbox7.com/play:428a87e7

ПОЗДРАВЧЕ за всички!!!! Wink

Кори и аз не съм чула ясно и отчетливо 'мама', каза веднъж и като я накарах да повтори- отказа, така че и аз съм в отбора!!!:(((

Ами това е, лека и спокойна вечер!!!

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 23:55 от miona

# 203
  • Miami
Привет мацки  wavey

Влизам само да почерпя за 31-я ми РД  Grinning

# 204
Здравейтеееее! Hug

Ние се прибрахме! newsm68 След поредната доза перипетии по летища и самолети накрая пристигнахме с Йойо без багаж. Wink Е, снощи ни го донесоха, ама два дни бяхме с по един кат дрехи и без принадлежности. Оцеляхме, де. Laughing Сега се адаптираме към часовата разлика, Йойо се буди в 6-7 сутринта, което си е раничко за нея, но пък излизаме на разходка преди обед. Simple Smile

Искам да честитя на патерица на всички мъничета - малки юнски юлчета  Heart Eyes - да са живи и здрави, много щастливи и усмихнати дечица! Heart Eyes Heart Eyes

Кори, честит рожден ден! (и тук) newsm51 Ти си знаеш.. Hug

И набързичко от мен по последните коментирани теми: Mr. Green

Каша все още си яде Йойо, обича я и засега няма да й я спирам. Правя й за закуска с някакъв плод вътре, сигурно 1-2 пъти седмично. Wink И понеже свикна да яде от нашата храна, когато майка ми й направи супа специално за нея, не я одобри много много, защото й беше безвкусна. Crazy Та се наложи да й сложим малко сол. Захар не съм давала освен веднъж когато й правих мляко с ориз, тогава сложих малко кафява захар. Мед пък изобщо не бих дала на този етап, сигурно чак на 2-3 годинки. Rolling Eyes Порцийките й са по около 200 гр., АМ вечерта пие по 250.

За подстригване и дума не давам да се каже. Mr. Green Естествено малките госпожици трябва да се кипрят с фибички и ластичета, и ние вече имаме голям набор в различни цветове. Wink Само дето Йойо има навик като й стане топло да си роши косата и обикновено в такъв момент ги напипва и ги маха. Tired Но все пак - успяват да се задържат известно време. Simple Smile

Мари, много хубав разказ в картинки, както винаги. Wink И аз като теб се изумявам колко много разбира Йойо като й говоря. Веднъж бяхме самички и аз в кухнята мия чинии, а тя щъка около мен и иска да я вдигна за да види какво правя. Аз се чудя с какво да я занимая и й говоря нещо, та по едно време се сетих, че предния ден й взехме едно пиленце от онези дето се навиват и подскачат по пода. И й казвам да ми го донесе, тя се обърна и замина. Отишла в стаята си и измежду всички разхвърляни по пода играчки, намерила пиленцето и идва и ми го носи. Heart Eyes Направо щях да се разтопя. Heart Eyes И учудващо знае имената на много предмети около нас. А един друг път я приготвям да излизаме, облякох я и й казвам да ми подаде буйката (обувката) си, тя ми дава едната и й казвам да ми даде и другата буйка, при което се навежда и ми подава и другата. Flutter И други такива случаи, с всеки ден все повече научава. Иначе с говоренето сме като вас, няма все още голям набор думички, но то като каже "мама" и ми стига. Heart Eyes

За задавянето, ние не сме имали все още такива инциденти, въпреки че Йоана има навика да си пъха в устата цялото парче, което съм й дала, вместо да си отхапе от него. Wink

Много хубава беше идеята за снимките преди и сега, и аз малко със закъснение да се включа с две снимки. Wink

това е първата ни прегръдка след раждането Heart Eyes

а тук на годинка и седмица Wink

Хем се е променила, хем като й гледам снимките, основните черти са си същите. Heart Eyes Много мило ми става като се върна назад, такива хубави чувства, емоции, спомени ме заливат. Това беше най-хубавата промяна в живота ми! Heart Eyes

И накрая ще метна още една снимчица с Йоините най-добри бебешочески приятели - Виви на Venity и Пепо на Pretty_Galina. Heart Eyes В паузата между игрите си хапват солетки.Wink

Хубав слънчев ден на всички! Hug

п.п. броим дните до срещата! Mr. Green

# 205
Здравейте!

Мимченце - добре дошла на родна земя!!!! Ето защо се изгуби тези дни.Wink

Кори -Честит Рожден Ден!!!!

И аз ще се опитам да пост-на тук преди -сега снимчици на Мирела, да видим....

преди

...и сега

Нашият режим пък изключва всякакви каши, попари и други такива....скоро дори изхвърлих половин пакет каша:( Сутрин сме на АМ Нестле Джуниър 1, в часовете до обед -сокче, в момента и чай от лайка, заради гърлото/много го харесва/, някоя и друга солета или плод; на обед -основното от кухнята, следобед -кремчето и супата, което поиска, вечер преди лягане -отново АМ -около 200-210 мл. Но напоследък от тия жеги и както не й беше добре не яде почти нищо, но и аз не я насилвам, като огладнее сама си казва -води ме до кухнята и отваря устичка Simple Smile))))но увеличме течностите....

Усмихнат ден на всички!!!

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 14:00 от miona

# 206
  • Пловдив/София
Здравейте  Hug

Кори Честит Рожден ден,бъди жива и здрава и мноооого щастлива! newsm59

miona,дано бързо мине всичко  Hug

mimchence, добре дошли ! Hug

За храненето,Йоана сутрин яде кус-кус,овесени ядки,царевичен грис,каша или попара,всичките с масло и сиренце,тя също много обича сиренце и омита всичко  Crazy .
На обяд,манджата от ДК с добавка жълтък понякога,следобяд каша,бисквити с кисело мляко и плод,само плод.
Общо взето според зависи какво е хапвала през деня. Вечер 210-250 АМ,а понякога и през деня и слагам в яденето 5-6 л.АМ.
От няколко седмици започнах да й давам Данонино и само като го види започва да пляска и вика от радост.
Крема и супата от ДК засега ги яде кучето  Mr. Green.

Айде още малко и ще се видим ,СРЕЩА,СРЕЩА  newsm44

# 207
Кори, ЧРД! Всичко най-хубаво ти желая, най-вече здраве!

# 208
  • София
Честит празник Кори! Пожелавам ти да си винаги здрава и усмихната!  bouquet

# 209
Кори честит ти 31-и рожден ден и от нас двете Весита, да си жива и здрава и много да те обичат и слушат двамата ти мъже ...  Hug

Мимченце добре дошла на теб ...  Heart Eyes

miona нещо май не се е получило със снимките, а? поне аз не ги виждам Sad давам бързи уроци ако имаш нужда ... /само срещу 2,80лв. на час Mr. Green/

Аз днес ходих на гинеколог - не ми беше идвало, и ми откриха киста на левия яйчник  Cry изписаха ми Оргаметрил за 3 месеца ... дано да се излекува ...  Praynig

Хайде хубава и спокойна вечер на всички ...  Hug Кори приятно изкарване ако има купон ...   party041

Общи условия

Активация на акаунт