НОЕМВРИйския бебок скача в бънджи скок-подскок!

• 14 252
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас!
Няма да се оплаквам, че не съм спала, че като гледам няма да е ново...какво ли им е на всичките?
А за възглавници и аз щях да питам от кога се слагат, че вчера излизах с една мама с бебе на няма и месец и беше му тупнала възглавница  newsm78
Хайде лек и прохладен ден!

# 196
  • Варна
 Whaasup
Ей, това е - да взема аз да спя в кошарата ли  Laughing

Laughing Сетих се за един колега на мъжа ми, той наистина спеше милия в креватчето на детето. То само при майка си искало и се принудили да направят леглото в юношеския вариант, за да има къде да спи горкия  hahaha
Е то тези бебешки възглавници са толкова тънки, че по скоро за декорация май служат. Габи има възглавничка от първия ден, като в началото цялата се събираше на нея.. Mr. Green А сега пак има, но това не означава, че някой спи върху нея
Уф днес пак почвам с пюретата след 5 дневна пауза, и чак не ми се мислии  Rolling Eyes

# 197
Здравейте и от нас.
Отдавна не сме писали ,ама щот няма нищо ново пък и постоянно пътуваме.
Ицко има два зъба като от вчера почнаха да пробиват и горните странични и си мисля освен че си отглеждам породисто диване,ще прилича  и на глиган.
  Съня и при нас е мираж ама май само за мен.Снощи единия реве на сън ,а другия на сън става да го гледа като резултата е ревящо бебе и мъж паднал от леглото,но и двамата продължаващи да спят.
   Ние вече сме на кухня и съм много доволна защото от твърдата храна му се регулира стомахчето и акаме редовно,което при нас беше голям проблем.
  Айде лек ден от нас и днес всички дечица да са послушни.

# 198
Ей, ама много ми е криво!
Пред прага на нервна криза съм, така да се каже...  Cry Cry

В понеделник се каним да заминаваме на море. Съответно имам нужда да си купя някои неща, а и на двете деца - също. Нашите баби откакто се е родила Симона само веднъж са я гледали за 1час и то още беше новородена. Така че не чакам помощ от тях и малко по малко всеки ден си обикалям с количката по магазините. Ето обаче ,днес е петък, а аз съм наникъде с покупките. Съответно си правя план да изляза преди обяд и в късния следобед също. Нашите трябваше да заведат каката на доктор докато малката спи и после като я върнат щяхме да излизаме. Те обаче, след доктора си дръпнали една хубава разходка час и половина, а в това време аз си чакам ли чакам. Когато най-накрая благоволиха да я върнат обратно вкъщи вече е станало почти обяд - супер топло и неподходящо за излизане, а и Симона скоро ще иска да спи и пак не става... Т.е. предиобедното ми излизане се провали. Сега ще трябва да чакам чак до 5ч.

Много ми докривя....  Cry, че няма кой да ми помогне. Че няма на кой да оставя бебето, за да изляза на спокойствие по магазините и да си свърша работата.
Сега ще трябва на бегом в последната секунда да купя първите неща, които ми се мернат пред очите...

Ами това е - оплаках ви се...  Cry

# 199
май не съм само аз дето не спя.
Чуствам се толкова уморена че чак и на компа не ми се сяда.
Утро-съчуствам ти Hug аз съм така искам един час зза себе си,ей така да изляза сама ама няма на кой да го остава.Доста често вече ми се случва да рева на глас,но като няма кой да ме чуе......ссамо Ивко а на него му става смешно като ме види така и аз се успокоявам Crazy

Тофи- и аз ви видях.Всеки път си го купувам това списание и веднъж не съм се сетила да пратя снимка на Ивкото.

# 200
Голям ден ми е днес, то е ясно!  smile3515
Почудих се какво да забавлявам Симона вкъщи, след като си пропуснахме разходката. Най-сетне стана време за сън. Викам си - поне да поспа половин-един час, ако не друго.  smile3507 smile3524И без друго си пропуснах сутрешния сън заради каката. Да, ама не! От месеци не се е случвало - на двайстата минута Симона се събуди вече наспана. А аз докато си легна - докато дам лекарствата на каката и да прочета 2 странички за Хари Потър, тъъъкмо бях затворила очи и се бях унесла.  smile3511 newsm45 Няма почивка - време е да ставам и да продължавам със забавленията...

Иначе пък гледам, че навън е облачно. В смисъл не е някакъв пек и жега. Та ако успея да се дотътря за една разходчица...  newsm27

# 201
Утро, никак не е лесна твоята. Но след дъжд винаги изгрява слънце! А къде е таткото в цялата ситуация? Защо не го помолиш за съдействие? Да те отмени за час-два.

# 202
И Али тотално отказва пюретата, явно в жегата предпочитат кърма. Ние със захранването сме много зле- само на кърма сме и то цоква колкото за животчец. От утре почвам кашите, че направо нещо се уплаших Rolling Eyes.

Ако си нямате шапки, тръгвайте след нас. Ние вече няколоко изхвърляме от количката. hahaha

При нас в Пловдивско е голяма жега sweating

За възглавничката-  силно казано имаме такава , защото е  много тънка.

Утро, ама ти явно си много добричка и всички са ти са качили на главата. Я тропни с крак, повиши глас и строй малко бабите tantrum newsm29. Ако ти не им кажеш ясно че имаш нужда от помощ, никой няма да се мине- бебе да гледа ( поне при нас е така).

# 203
  • Бургас
Сега разбирам какво е да не спиш цяла нощ Tired, снощи беше просто някакъв кошмар, малката е със сополи. Докато се будеше на 30 минути и си мислех за теб Утро какво ти е с това не спане - много е лошо. Ама хайде аз ще се оправя, ама мойта мома една кисела, мрънка реве, ужас ви казвам и от къде дойдоха тия сополи като вода и аз не знам. Ходихме на доки, каза че е добре, гърдичките са чисти, да слагам физиологичен разтвор, витамин С, и Стодал за леката кашлица, ама тя е от сополките дето не може да ги издуха милото.
Има ли възможност тази хрема да е от никнене на зъби  newsm78, че гледам едното зъбче сериозно се е запътило да излиза ама още не е пробило.
Иначе да не и е уроки апетит има хапва пюренца, кашичка, установих, че безмлечните повече ги харесва.
Не успях да изчета всичко, но някой питаше за режим. То нашия е относителен, но горе долу е следния.
5:30-кърмене
7:30-кърмене
9:30-10- кърмене за приспиване(мисля скоро да въведа попара на негово място, ама нека стане на 8месеца)
12:30 Пюре, през ден зеленчуково, местно
14-кърмене за приспиване
17:30-18 каша с плодово пюренце
20:30-21 кърмене за нани
През нощта има едно две събуждания за доцокване Crazy
Ох тука видях нещо за помощ от бабите, това е хубаво ама който си има баби да помагат, при мен такива няма Weary. Майка ми се грижи за болния ми баща и просто няма от къде помощ, пък и тя онзи ден ми каза, че малката е много трудна за гледане и 1000лв да и давали за гледане на такова дете не се хващала #Cussing out
сега да се върна да ви прочета че доста съм изпуснала, ама ако ме остави малкия дзвер да чета Crossing Arms

# 204
щях да пиша за възглавниците-аз  не слагам възглавница и няма да слагам Naughty по-дбре да си остне без възглавница и без това е свикнал така.
Майче-дай на мен 1000лв аз ще я гледам бе Joy

# 205
 kaffeetrmker_2

Сега по темите:
 - hahaha режим  newsm78    33uu

- възглавница  Naughty

- помощ от баби - гледат го по skype  Hands Clap Искат да помагат, но са далече.  ooooh!

Тофи, браво на Марти!
Това не е ли сайт на "9 месеца" или става дума за друго списание?
http://www.9m-bg.com/index.php?p=page&sub=1

# 206
  • Варна
maya_76 ние докато не вкарахме в употреба аспиратора за нос, мира нямахме от тез сополи. А не е работа да се чака да минат, защото става бавно, Габи от 2 дни вече няма хрема но си чисти сополките още.
Вярно, че плаче от аспиратора, но е по-добрият вариант, защото иначе се давеше и не можеше да диша  Peace
между другото се пише месно (от месо) а не месТно (от място)  smihesorry

# 207
Радост повърна много жестоко,давах й да суче и обръщайки се за другата гърда и тя повърна като фонтан огромно количество кърма и даже скочих и я обърнах че имам чувствтото че щеше да се удави и съм силно притеснена.Изкъпах я и сега бръмчи до мен,не мога да се свържа с педиатърката и съм  в шок  smile3518 newsm12 Weary
Не знам на кво се дължи ,на обяд яде пюре и се държи нормално,няма Т имаше малко запек,но ака малко  ooooh!
Свързах се с педиатърката,ще я наблюдавам и ще й дам да суче след час и дано няма нищо ,че ми ида да се  #2gunfire

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 19:52 от didipidi

# 208
  • Стара Загора
Диди, дано да е инцидентно и да не се повтори Hug

Да не казвам голяма дума, но Стефи си има режим горе-долу от втория, третия месец, когато поовладяхме повръщането. Преди това беше едно непрекъснато ядене и повръщане и неспане ooooh!. Тя сега спи повече, отколкото като беше съвсем малко бебенце. Може би месец-два беше на 4 кратно хранене през около 4 часа и половина, но откакто се стъмва късно, не заспива в 20.30 по никакъв начин Simple Smile Сега яде 5 пъти през около 3,30-4 часа, като последното е на по-кратък интервал, тъй като иначе става късно и не може да издържи 4 часа. Т.е. тя може, но ние с баща й не можем Simple Smile А също така свикна да спи повече от 30-40 мин. Сега нормално спи по около час, час и половина, а понякога и два (но по-рядко). След това будува 2 часа и като я сложа в кошарката, сравнително лесно я приспивам пак. На ден й се събира 4 пъти да си поспи. Горе долу е такъв режимът ни, но също зависи и кога ще се събуди сутринта:

7 ч. - 210 АМ
11 ч. - каша, смесена с плод
15 ч. 210 АМ
19 ч. зеленчуково пюре и плод за десерт или малко АМ
22 ч. 150-180 АМ

Относно апетита, да чукна на дърво, не мога да се оплача Simple Smile Особено от ръка, всичко поема и чака с отворена устичка за още. До сега само пащърнак май не й хареса особено и нямам намерение да й давам повече. А любими са й бананите, направо се учудвам колко голям банан може да изяде и да чака за още Simple Smile

А като идея за овкусяване на зеленчуковите пюрета - слагам понякога лук, 1-2 скилидки чесън, копър. Иначе е абсолютно блудкаво, така поне има аромат, дори на мен ми харесва. Аз също не слагам масло, сол, захар и купувам такива пюрета, които не съдържат.

# 209
  • Варна
Диди спокойно!  spoko
Това става когато бебче е погълнало повечко въздух докато е сукало. На нас веднъж ни се случи докато кърмех още, само дето не откачих, слава богу че леля ми е мед. работник и ме успокои на бърза ръка. За втори път ни се случи преди няколко дни, тоз път вече не се притеснявах- ама тъкмо я бях нахранила запоследно в 9 часа вечерта и си викам сега ще заспи, ама не  Mr. Green Всичко си върна и чак към 11 огладня  Joy Между другото това повръщане беше в резултат на едно прахче против разстройство, повече не й дадох от него  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт