НОЕМВРИйския бебок скача в бънджи скок-подскок!

• 14 232
  • 294
  •   1
Отговори
# 270
 kaffeetrmker_2

Hug Благодаря за пожеланията!

Пепена, честита ви годишнина  married! С много любов да си гледате дечицата и след 100 години пак да почерпиш!

Диди, честита ви годишнина  married! (Интересна дата сте избрали за брак 07-07-07  newsm74) С пожелания скоро да си имате още един бозайник(една мома)  Laughing  и разбира се много, много любов!

Тонеса, тук във форума мамите писаха 89 за ниска стойност на хемоглобин.  Thinking

Тофи, аз 3-ти ден се каня да ти пиша и забравям. Борко си държи шишето сам и не повръща(т.е. случвало се е 2-3 пъти максимум за последните 2 месеца).

Cherveiche, това с Борковците ми хареса!  hahaha
Само да кажа че не е задължително първо да седи, а после да пълзи. Наш Борко още не седи стабилно( всъщност не седи), но пък за сметка на това пълзи ужасно бързо. Може и да се изправя сам в леглото или където намери опора. Още му е трудно след като се изправи да легне т.к. седенето не го може, но се учи детето.  Joy

Шамс, Фафи не е злояд,  Naughty а е малък.  Laughing Щом иска кърма значи си е добре с апетита.  Whistling Аз поне така казвам за Борко.  Mr. Green Коремчето му не е готово за друга храна и затова иска само кърма детето.  Crossing Arms Носи им кърма и няма какво да ти мъчат детето с порции манджа!  Mr. Green

Болничките да оздравяват!  Praynig
Аз снощи имах чувството че се разболявам,  #Cussing out но днес съм добре.  Crazy При това нищо не посмях да пия заради кърменето.  ooooh!

# 271
Да се похвалим- днес открихме плажния сезон!
Който ще ходи на плаж- да ходи, че мойто дете още 1-2 пъти да иде и няма да остане пясък  Mr. Green Мноооого и се услади  Whistling
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13401747

# 272
Пепе ,Денчо честито ви годишнини иви пожвлавам много години семйно щастие.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
  Диди ,Рая е много сладка пу пу пу.Ама аз имам едно питане ,че още не сме водили диването на плаж(нищо че сме на морето),голички може ли да ги държим или трябва да имат памперс,че бях чувала че не е много полезно.
  Ето и снимки със нашата първа среща с гърнето http://media.snimka.bg/3574/013403290.jpg

# 273
Юле проблема при нас е че той много се върти, дори се обръща да яде по корем и влиза много въздух, та си мисля че е от това. Не знам може да сменим млякото, да видим как ще е.

# 274
  • Стара Загора
mill_ji, успех с гърнето! Аз моята не я виждам в такова начинание, освен ако не се кротне малко, ама това заега ми се вижда невъзможно, поне в близките 5 години Tired А още не може да пълзи, какво ще става като проходи, умът ми не го побира...

Честити годишнини и от мен на Пепена и Диданка!

Тонеска, аз също мисля, че 111 не е нисък хемоглобин. Скоро попаднах на едни таблици за референтни стойности за бебета, ако не се лъжа в първата тема за захранването, ще потърся и ще дам линк.

Денчо, смешно ми стана като четох, ама на теб едва ли ти е било Simple Smile Милата, сигурно си доста изморена Hug

Ох, да ви разкажа за нашите преживелици от вчера насам Simple Smile Да започна с това, че мъжът ми е в командировка за 2 седмици чааааак в Шабла. Щяха да са три, но слава Богу тръгнаха една седмица по-късно. За тази командировка (военно учение) се знае от месеци и аз преди известно време реших, че това ще е моментът за махане на бибата. Да ме пита човек що само аз ще се мъча, изключвайки детенце, разбира се, ама като го знам какъв е нервен и припрян мъжа ми (Стефче на него прилича по душевадене, както и друг път съм казвала Simple Smile) просто това беше моментът за отучване от биба. Честно да ви призная, не вярвах че ще се престраша и че ще устоя, но от вчера сутринта Стефи е без биба! Много жално плачка милата, като дойде момента да спинка, сякаш ми казва - мамо, не ме ли разбираш, искам си бибката... То това е и основният проблем, де, иначе заспива учудващо бързо Simple Smile Дори тази вечер сякаш заспа маааааалко по-лесно от снощи.

Освен това днес ходихме на консултация за първи път без татито. Мислех да ходя сама, добре че мама ме убеди да дойде с мен. Стефи като никога като писна от лекаря, такова консултиране направихме, нямам думи. Всичко мина за 5 минути сигурно, едва успях да я надвикам и да го попитам всичко наред ли е с лабиите й. Няма никакъв проблем, това което мислех за срастване било нормално, какмък ми падна от сърцето! Иначе е качила 300 г и е пораснала с половин сантиметър (8300, 70.5 см.)

И още едно събитие Simple Smile - тази вечер я къпах самичка, за първи път. Досега винаги с мъжа ми сме я къпали и един път майка ми помогна. Набързичко беше, следващия път повече Simple Smile Изобщо, много събития за два дни Simple Smile

Лека вечер от нас Hug

ПП: Ето линк за стойностите на хемоглобин за бебенца:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192347.240

# 275
голички може ли да ги държим или трябва да имат памперс,че бях чувала че не е много полезно.   
Мерси   bouquet

Аз много си мислех за едни памперс-бански (които бяха обсъждани  тук преди време), но реших, че ще са удачни за басейн- едно заради препаратите във водата, и второ- да не оцапаме пейзажа, докато на плажа мисля че няма много смисъл. А ако оставя обикновения памп на дупето и- освен пясъка, ще намалее и водата  Mr. Green, че той нали попива (ще стане като в една реклама "моите Молфикс попиват всичко", където бебчето влезе в басейна и го пресуши)

# 276
Моят Момо си беше по дупе на плажа - толкова го чаках тоя момент да му махна памперса, за да му се проветри кожата  newsm44, няколко пъти опика чаршафа, на който лежеше, дори не съм го прала след това, толкова бързо изсъхна. не успя да се издриска, но мисля, че няма от какво да се притеснявате - ей го е къде е морето, направо отиваш и му измиваш дупето, никой нищо няма да ти каже. въобще тия памперси са  #2gunfire вчера една баба ми вика - "махай му го тоя памперс, че ще го оставиш без поколение", и аз ей така  Shocked и тя "ми да, я му погледни топките как са се смачкали вътре"  Joy Joy и наистина, бая се бяха поомачкали  hahaha

Ако приемате съвети от вече били на плаж  - ние взехме басейн за Момо, но ще пърия ден таткото ни остана без дъх да го надува, и се отказахме от него, взехме си един леген, в който носехме цялата покъщина, необходима ни за ходене на плаж, Момо го носеше баща му, аз мъкнех легена  hahaha hahaha (циганска работа направо). много беше удобно, защото на плажа слагахме морска вода да се стопли и детето да си шляпа вътре, а в колата имахме и една туба от 5л с чешмяна вода, с която го поливахме на тръгване от плажа и пак го осавяхме да си поиграе малко, защото ми се стори, че няма да му е много гот на човека да изкара още 2-3 часа със сол по себе си, докато майка му и баща му си пият бирата  Rolling Eyes Rolling Eyes .

А за манджите - какво да ви кажа, моето дете е не по-малко злоядо, специално му бях взела батат, сварих го, намачках го и когато седнахме да ядем предложих. на втората лъжичка детето получи такъв спазъм, че повърна и батата, и кърмата която си беше хапнал 1 час преди това...омаза цялата количка, добре че в ресторанта нямаше много хора. и сега предлагам храна само ако прояви интерес към нея - докато ядем. скоро яде малко варен ориз - не повече от 1 чаена лъжичка му се събра общо, давах му го зрънце по зрънце, след това ме видя че ям кайсия, дадох му половинка, омаза се целия, но явно беше успял да погълне някакви парченца, защото пак се задави, и след това имаше и в акито. добре че има апетит за кърма а и кърма има  Embarassed въобще ако кажа на педка как се храним, ще ме пребие с някоя от дебелите си книги сигурно  newsm78 няма първо зеленчуци, после плодове - всичко е омешано здраво и е опитвано по веднъж, най-много два пъти. аа, и освен това ако днес се излъже с ориз, утре и вдругиден не го търси, гледа го с една погнуса... та така, това са ни одисеите, видя ли че ме гледа, предлагам, ако ще - ще, ако не ще - като проходи ще идва да си взима сам от масата, ще вади всичко от хладилника, ще бърка по шкафовете, абе гладен няма да остане де.

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 09:44 от didanka

# 277
Ето малко морски снимки и от нас
http://www.facebook.com/photo.php?pid=7711867&l=cd031708cd&id=619575509

http://www.facebook.com/album.php?aid=281701&id=619575509&l=54e0862528

Впрочем ние на плажа бяхме по памперс (обикновен), а в морето по дупара се топихме - и нямаше проблем.
Ехх как завиждам на тези дето тепърва ще ходят - весело изкарване Hug

# 278
Добрутру,

Фафи е на ясла, а майка му само за това мисли и 2 часа ми се виждат неимоверно дълго време  ooooh! Та използвам да разкажа за нашия плаж, и без това се е видяло, че кой знае каква работа няма да свърша.

Фафи на плажа беше гол, само за басейна слагах памперс-бански, но и те са бошлав работа. На пясъка само с крачетата риткаше, не съм го слагала да сяда и да го похапва  Mr. Green В морето се къпеше с голям кеф - бе изобщо много му хареса, и сега ще се огледам за варианти за септември, различни от България. Ужас, тъкмо говорих с брат ми, който е в Слънчев бряг в момента - синът му се е разболял пак от нещо ентероподобно, температура, диария, а жена му е бременна в 6 месец. 10 пъти им казвах да не ходят, не - щели да ходят и ей ги сега с болно дете, че и заразно. Само да не стане някой сакатлък...

Юле, за Фафи че не е злояд си знам - колкото иска, толкова давам и не насилвам, че и съм забранила да насилват в яслата. Докато си суче колкото му душа иска, хич не се притеснявам. Вчера се наложи да го кърмя в яслата и едно по-голямо (на годинка и нещо) момиченце дойде и се подреди за кърмене, още сучела  baby_neutral Много смешно ми стана как се заувърта около мен дребосъчката и ме гледаше с подкупващ поглед  Laughing

# 279
А добър ден!

Весело изкарване на всички морски и бързо оздравяване на болничкитре!!! Den4o , като ви гледах фотосесията се размислих - ние сме решили да ходим на море без бебок, че да си починем малко, но като гледам - било е забавно Simple Smile. Astera , много преживявания са ви се събрали. А защо сега се отказвате от бибата? Аз мисля да изчакам да му поизрастне някой и друг зъб, че иначе - вре си всичко в устата, биберона му го слагам умишлено, като преграда Wink. Дано малката свикне бързо, да не те тормози много. mill_ji, успех в начинанието и от мен! Ние също водим борба с гърнето, засега само за голямата работа. Мисля през август да сваля памперса и да се пробваме да се изучим и да пишането в гърне. Мисля, че ще ми е по-лесно, докато е горещо - мога да го държа само по гащи, а и прането ще съхне бързо...  Thinking.
Yuliya2008, права си, аз разсъждавах над нашите постижения - малък Борис първо започна да сяда, после да пълзи (все още с нос в пода  ooooh! ) и сега вече се изправя.
Да попитам, в тоз ред на мисли, някой бебеок да се опитва да пълзи насън? Моят го прави този номер сутрин, когато спи полеко. Принуждавам се да взема при нас, за да не си блъска главичката в таблата на леглото   newsm78 . Не мога да разбера какъв му е зора, но човекът си пълзи със затворени очички и ако се блъсне някъде се разплаква. Странна работа...  Thinking

# 280
  • ВАРНА
Здравейте и от нас!
Отдавна не сме писали защото нищо ново при нас.
Искам да Ви попитам може ли някои да ми помогне-Трябва ми Длъжностна характеристика за валутен касиер/обменител/цял ден се ровя в нет-а но нищо неможах да открия-само една заплатена версия Sad
Благодаря предварително и сори,че Ви занимавам!
Хубав и прохладен  ден!

# 281
 kaffeetrmker_2

Разгледах  smile3509 smile3501 newsm74

Диди,  ние сме в същото положение с feeding (само дето аз и не предлагам  Embarassed) Няма смисъл той само се ядосва. Август педиатърката като чуе какво яде и ще  #Sniper smile3511

Шамс, направо ме побъркваш от вицове  Joy (вчера с порцията за цяла седмица, днес с опашката за  baby_neutral hahaha )

Cherveiche, наш Борко редовно си пълзи нощем като го напънат газовете. Той знае, че ако е по корем лесно ще ги изкара. Да не говорим, че напоследък се изправя в леглото и нощем в съня си се опитва(понякога почти успява ) да се изправи в леглото.  #Crazy ooooh! Ако не се хване стабилно за решетките следва едно дълго и продължително пищене без събуждане.  Crazy Нощем е голям купон.  smile3514 Често се случва да се събуди преди мен, изправя се в леглото и започва да пищи.  1crib Вече не смея да го слагам на спалнята, че нали спя като мечка и ако се събуди пръв може и да скочи.  Twisted Evil

Тофи, аз това исках да кажа, че и Борко се опитва да яде по корем.  Crazy Освен това ако не съм предценила  Embarassed колко мляко му трябва и е гладен, аз се цедя, а той уж яде(шишето празно, но няма как да му го взема и той гълта ли гълта въздух)  Crazy При вас проблема явно е от млякото.

Да похваля Борко, че от вчера вече прави опити да седи. Освен това напредна в пълзенето и вече успя да обходи хола, трапезарията и кухнята.  #Crazy #Crazy #Crazy

# 282
ние сме в 38.4 Т
 smile3514
тея зъби ще ни побъркат вече
Сега като го изкъпахме и викам на мъжа ми да му сложим свещичка в дупето,а той ми вика:Ама каде ще я палим тая свещичка Joy
ооооооооооооооооооооооооооооооох
то и аз за първи път слагам такова нещо

# 283
denica_ah, дано ви мине. С Панадол не става ли? Ние имаме свещички вкъщи, но мъжа ми не дава да ги ползваме - каза, само в краен случай, нямало да позволи да пъхаме разнии неща на детето в дупето  Crazy Тия мъже  ooooh!

Лека нощ  Tired

П.П. - за протокола - аз съм Червейче. А това (представете си) е профилът на мъжа ми ...

# 284
Юле, смей се ти смей на моите ясленски неволи  Mr. Green По въпроса за порцията за една седмица, явно има значени е кой я дава. Днес моят момък хапнал една четвърт от тая огромна порция, че и се облизвал даже. Като си го взех половин час по-късно, сука като за световно и в 4 часа и половина хапахме от кашата, която сватята така любезно издири под дърво и камък за нас  Hug и много я харесахме (мерси сватя). Та след стабилна порция каша и още по-стабилно сукане, цяла вечер акане  Mr. Green Да видим утре как ще се справим пак с яслата... Между другото сега имам интересен проблем - кога да му въвеждам новите храни на Фафи, след като двете яденета ще са в яслата? Тепърва глутен Ше въвеждаме

Общи условия

Активация на акаунт