Редуктил - тема 7

• 66 414
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Много се радвам,че го спират Редуктила FlutterНито Редуктила ми помогна, нито Линдаксата ConfusedПиех по 15 мг,но само в началото ми убиваше апетита,но пък за сметка на това няма такова безсъние ooooh!

# 526
         Illinka-за запека си вземи или дуфалак,или от зеленият чай на Сенна.
  Аз така се справям.Може и да си свариш няколко сушени сини сливи , сливите изяждаш,а отварата пиеш. Peace
   Момичета,незнам вече на какво да вярвам.Уж доки ми изписа "Линдакса",за да сваля кг,които ми пречеха.Сега пък излиза че са опасни  ooooh!,човек да се чуди-да ги пие ли или не.  ooooh!
  Аз имам още два блистера,два дни не бях пила,че ходих на зъболекар.Но честно казано след като прочетох статията, и днес не посмях да пия хапче.
  Иначе за действието на лекарството,и при мен когато го пих за първи път,свалих доста кг.Имах сухота в устата, а като видех храна  SickБях го спряла за 2-3 месеца,да ми почине организма.Започнах да го пия преди 20 дни,свалих само 2 кг.,но имах апетит, а сухотата в устата беше малка.
    И сега съм пред дилема,да пия ли хаповете или не.Вярно ли е това ,което се пише за субтрамина, и до колко наистина е опасно  newsm78
  Чудя се дали да не се консултирам с ъс ендокринолога,или гинеколога?
  Някоя от вас говорила ли е по този въпрос със лекар?Нека ако има такова момиче,да сподели какво са му казали. Praynig

# 527
По кой въпрос, защо ги изписват след като са опасни ли?
на мен ендокринолога ми го изписа, каза да го пия 6 месеца и тогава да се обадя как съм (явно ако съм жива  ooooh!)

# 528
Да се похваля, след като 2 седмици бях закотвила на 66.0 - 66.5 кг, днес г-н Кантарев ме зарадва  65.5 кг.  Сега трябва да ги задържа. Борбата продължава.

# 529
ЧЕРВЕНА РОЗА-5  поздравления за минучето,все така да е  smile3501 newsm10
аз сега съм в цикъл затова не се тегля,винаги качавам по 1-2 кг. ,ще споделя като мине дано да е положителен резултат,момичета споделяйте оптимиститчни данни, че последните странички много песимистично изглеждат с това спиране на редуктила,успех  Hug

# 530
Здравейте,да се включа и аз при вас!
Днес си купих редуктил и смятам от утре да го почвам.Да си призная малко ме е страх,но много съм дебела и няма как трябва да направя нещо по въпроса.
Не че оправдавам отслабването със медикаменти,но без свободно време и с малко дете не знам друг начин.
Пожелавам на всички успех!

# 531
  • Варна
bobimon, УСПЕХ от мен!!!

# 532
           Добре де ,ще питам,защото от това да чета всичко,започнаха да ме тресат страхове. Embarassed
       Всички сигурно сте чели,защо изтеглят/или ще изтеглят "Линдакса".Какво мислите за това, и има ли още момичета които да го пият.
    Следя темата,но все имам чувството ,че всички които пишат след онзи стресиращ линк,пият Редуктил.
   Аз имам още два блистера, и честно казано ,незнам да ги пия ли или не.
   Знам че ще кажете ,че това е индивидуално решение на всеки един,но ...все пак ми е интересно.Доколко трябва да се поддаваме на такива информации?За съжаление в момента не мога да направя консултация нито с гинеколог, нито с ендокринолог.
   Моля ви за съвет. Praynig

# 533
Писна ми от:
Кафето е вредно ........Кафето е полезно........
Сънят храни...........Като спите слабеете.........
Хлябът е полезен.......Хлябът  е жизнено важен.........

Днес е полезно ,след една година става отрова!

Има един виц:
Един господин питал гробаря:
-Този от какво умря?
-Много пушеше и пиеше.
Мммммм замислил се нашия.
След половин час ред на следващия:
-А този какво го сполетя?
-Този бе светец.
Почесъл се нашия човек и си казал:
-За половин час разлика няма да си слагам нищо на сърце!

Малко не е и по темата .Но ,за настроение.
Все пак не се знае кой кога и от какво!
 Hug

# 534
Писна ми от:
Кафето е вредно ........Кафето е полезно........
Сънят храни...........Като спите слабеете.........
Хлябът е полезен.......Хлябът  е жизнено важен.........

Днес е полезно ,след една година става отрова!

Има един виц:
Един господин питал гробаря:
-Този от какво умря?
-Много пушеше и пиеше.
Мммммм замислил се нашия.
След половин час ред на следващия:
-А този какво го сполетя?
-Този бе светец.
Почесъл се нашия човек и си казал:
-За половин час разлика няма да си слагам нищо на сърце!

Малко не е и по темата .Но ,за настроение.
Все пак не се знае кой кога и от какво!
 Hug

newsm10   Благодаря ти . И аз така си мисля,но трябваше някой допълнително да ми вдъхне кураж.
    Отново ти благодаря.  bouquet

# 535
  • Варна
           Добре де ,ще питам,защото от това да чета всичко,започнаха да ме тресат страхове. Embarassed
       Всички сигурно сте чели,защо изтеглят/или ще изтеглят "Линдакса".Какво мислите за това, и има ли още момичета които да го пият.
    Следя темата,но все имам чувството ,че всички които пишат след онзи стресиращ линк,пият Редуктил.
   Аз имам още два блистера, и честно казано ,незнам да ги пия ли или не.
   Знам че ще кажете ,че това е индивидуално решение на всеки един,но ...все пак ми е интересно.Доколко трябва да се поддаваме на такива информации?За съжаление в момента не мога да направя консултация нито с гинеколог, нито с ендокринолог.
   Моля ви за съвет. Praynig

Не само за Линдакса пишеше, ами: "Агенцията препоръчва лекарствени продукти за понижаване на телесното тегло, свързани с повишен сърдечно-съдов риск, да бъдат оттеглени от всички фармацевтични пазари на територията на Европейския съюз ", т.е. за: "екарствените продукти, съдържащи сибутрамин са разрешени за употреба в Европейския съюз от 1999 год. и са налични на Европейския пазар под различни търговски наименования: Reductil, Reduxade, Zelium, Afibon, Ectiva, Lindaxa, Meissa, Meridia, Minimacin, Minimectil, Obesan, Sibutral, Sibutril, Siluton, Sitrane, Zelixa и други. В Р. България са разрешени за употреба продуктите: Reductil; Lindaxa; Sibutramin Sandoz и Meissa."

Аз го пия и не мисля за сега да го спирам... поне докато го има по аптеките де

# 536
                   FloransVn-благодаря и на теб.   bouquet
     Явно аз много се влияя от такива статии,защото наистина ме хвана шубето и вече трети ден не пия "Линдакса".Но сигурно ще си доизпия останалите блистери и го спирам.
   Само не мога да разбера,след като е опасно,защо толкова години е било на пазара.  smile3506  То печалба,печалба,ама не им ли тежи на съвестта,че съсипват здравето на хората,че ги лъжат. newsm78

# 537
Четох теми от 2006-2007 година, когато е струвало доста, по 150 лева, и е било без лекарско предписание, колко хора са го пили...сега колко лекари го изписват, почти не съм чула друго хапче за отслабване да изписват, и изведнъж го забраняват  newsm78 де да знам
Иначе нещо на мен не ми действа толкова много да отслабвам, просто аз не ям много, не ми е това проблема като че ли, а главоболието ме мъчи и май като доизпия опаковката няма да го пия, макар че мислех 6 месеца newsm78

# 538
Не знам ама го почнах от днес ,ако не ми понася ще го спра.Никой не ни кара да го пием насила всеки си решава.Ако се чуствам кофти изобщо не ми пука за 55лв. спирам и толкоз.
Има ли някоя мацка която го почва като мен да си следим резултатите пак и да не съм сама в начинанието.
 Peace

# 539
Saidah  , хубаво е че те е страх от такива статии, защото те помагат да се вземе правилно решение.
Тези хапчета / и подобните на тях/ не са бездобидни. Всъщност никое лекарство не е безобидно, дори и Аналгина. Въпросът е дали това лекарство ти е необходимо, крие ли риск за твоето здравословно състояние и ще ти помогне ли на теб.
Дори и в статията която вече четохме пише, че има ефект, но не е дълготраен и кг. отново се връщат след време. Един вид няма смисъл от него. Но аз мисля, че това всеки трябва сам за себе си да прецени има или няма смисъл да го взема.
Преди може би 3 години моят лич.д-р пи Редуктил и отслабна доста, но сега пак си е закръглен и то доста.
Както всяка диета , така и хапчета, за да се запазят смъкнатите кг. е необходимо промяна на хранителния режим. Гладът нищо не означава. В момента в който започнем да си хапваме по стария любим начин кг. се връщат, че и по-вече.
Мога да кажа за себе си, защо реших да пия Линдакса. Първо бях в болница, където ми направиха пълни изследвания - сърце, черен дроб, кръв, панкреас, бъбреци - всичко ми е наред и организма ми може да се справи с натоварването от това лекарство. Второ   Аз съм с висок Инсулин и нормална кр.захар., за да ми смъкнат инсулина пиех лекарства за диабетици, които всъщност смъкват кр.захар и правех хипогликемични кризи и то доста често. А истината е, че за да се смъкне инсулина трябва да смъкна кг., а за да смъкна кг. трябва да смъкна инсулина. В моя случай  многото кг. са в резултат не от преяждане , а от висок инсулин. И така се въртя в един затворен кръг.
Сега от както съм на Линдакса 15 мг. се  чувствам добре, дори  още първата седмица спрях лекарствата /метформин/, кг. започнаха малко па-малко да падат. Поддържам нормална кр.захар, но вече и инсулина ми е по-нормален. Така, че аз  пия Линдакса на са отслабване, а за лечение.
 Определено, не гладувам, но строго следя какво ям. Хапвам малко, но разнообразно и разделно. На едно ядене само едно или най-много две неща, наблягам на течности и вода. Старая се да дам на организма всичко от което има нужда, за да работи правилно и не сметне че е заплашен, защото тогава ще започне да се запасява и няма отслабване.
Извинявам се за дългия пост, но дано съм била полезна.
 Hug HugУСМИХНАТ, СЛЪНЧЕВ И ОТСЛАБВАЩ ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ!!! Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт