Правили ли са ви хороскоп?

• 700 901
  • 2 845
  •   1
Отговори
# 1 215
Здравейте,
Зачетох се тук и бих желала да обясня защо астролозите може и да не "познават". В астрологията всяко влияние има множество значения. Ако за даден период имате акцент върху втори дом например, това би могло да означава, че финансите ще са важни за вас през този период, но би могло да означава и смяна на ценностите ви, тъй като и двете неща са характерни за този дом. Има пространство на варианти и никой не може да каже точно кое от значенията ще се реализира.

Подобно е положението с И Дзин - нито една от хексаграмите няма само едно значение. Аналогично, при картите Таро, картата на Смъртта символизира не само край на нещо, но и ново начало. Методите за гадаене не са точни, защото отразяват Вселената, а тя е многообразна. В китайското учение за петте елемента всички неща във вселената се характеризират като принадлежащи на някой от тези елементи. Така се получават връзки, за които човек не предполага, че съществуват. Например според китайците планетата Юпитер е свързана с черния дроб, сезона пролет, зеления цвят. На пръв поглед съвсем различни неща.

Има основни принципи, лежащи в основата, и видими в нашия свят неща, които принадлежат на тези принципи. В хороскоп, таро, и дзин и т.н. се вижда кой принцип ще доминира и ще бъде актуален за определен период. Може да влезете в болница, да останете за дълго у дома или да се обърнете към духовни учения - и трите са прояви на едно и също влияние (изолация от света), но при различни хора ще се проявят различно. Затова няма рецепти и "познаване", астролозите казват какви са актуалните влияния, а кое значение ще се прояви, времето ще покаже. Ако астролог ви каже да действате чрез принципа на Марс, това не значи да застреляте началника си, а да сте по-смели и да поискате повишение или по-добри условия на труд например Simple Smile Ако човек е малко по-философски настроен, ще му е по-лесно да долови смисъла и посланието.

Надявам се да съм била полвзна.

# 1 216
Здравейте,
Зачетох се тук и бих желала да обясня защо астролозите може и да не "познават". В астрологията всяко влияние има множество значения. Ако за даден период имате акцент върху втори дом например, това би могло да означава, че финансите ще са важни за вас през този период, но би могло да означава и смяна на ценностите ви, тъй като и двете неща са характерни за този дом. Има пространство на варианти и никой не може да каже точно кое от значенията ще се реализира.

Това, което описваш не е точно така. Астрологията може да бъде  субективна, но това  е не защото един аспект може да се интерпретира по различни начини, а  е главно заради нивото на подготвеност на самия астролог. Астрологията борави с изключително богат арсенал от техники и ако човек е на прага на голяма промяна или му предстои важно събитие, това се вижда в хороскопа категорично. Ако даден астролог тълкува, че един аспект може да означава няколко различни неща, то той не си е свършил добре работата. Има си способи, чрез които се изключват възможните вариации и остава само главното въздействие. Разбира се това е доста трудоемко и отнема време. Затова и не от всеки става астролог.  Истински добрите не се афишират по медиите, но който търси намира.

# 1 217
Ок, но това би означавало, че човек няма свободна воля. т.е. че всичко е предопределено. Какъв е смисълът тогава да се живее, ако не можеш да направиш свободен избор?

Изразявам само и единствено собственото си мнение. Виждам нещата така - гледам си солара, не за да видя какво ще ме сполети, защото всичко е предопределено, а се информирам за тенденциите, за да не вървя срещу течението през съответния период. Ако нямам например указания за забременяване, няма смисъл да се тръшкам една година, че не мога да забременея, по-добре е през това време да се фокусирам върху нещо друго. Ако имам указания за забременяване обаче, не е речено, че 100% ще забременея - може в момента да няма мъж в живота ми или да не искам деца и да вземам съответните мерки. Така че в крайна сметка човек има избор. Познавайки тенденциите за определен период, може да направи мъдри избори и да взема информирани решения. Това е по-различно, отколкото астрологът да нареди 13 неща, които те очакват, сякаш произнася присъда и щеш не щеш, няма мърдане. То е като посещението при лекар - ако отида и хвърля на лекаря всичките си проблеми с идеята той да ми ги реши, няма да стане. Но той може да ми даде посока и да ми помогне със средствата, чрез които да си реша проблемите (това в идеалния случай, а не когато лекарят, гледайки ме, преценява по коя пътека да ме мине и колко ще вземе от НЗОК и от мен). За съжаление огромна част от пациентите не смятат, че носят отговорност за състоянието си. Но това е друга тема.

Какво мислите?

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 01:23 от Blue Cafe

# 1 218
Свободната воля на човек е доста ограничена и се свежда до някакви съвсем незначителни избори - от рода на с какво да си намажеш филията за закуска  Laughing. Големите, важни събития в един човешки живот са около 10-15 и те са предвидими и категорични, на тях няма как да им повлияеш или да избегнеш. Програмирани са и просто трябва да се изживеят като се направят съответните изводи, уроци, духовно израстване и т.н.

Не знам астролог да прави заключения само от солар. Той се използва само за потвърждение или отхвърляне на дадена теза. При мен съм установила, че тази техника не действа. При някои може да сочи тенденции, но има други методи, чрез които се установява точно какво ще се случи. Ако говорим за западна астрология - най-точния метод си остават примарните дирекции.

# 1 219
Една статия, която се препокрива с мнението ми  за "свободната" воля:
http://www.grreporter.info/Kak_da_postignem_individualen_uspeh_k … nata_si_sdba/7766

# 1 220
Не знам астролог да прави заключения само от солар. Той се използва само за потвърждение или отхвърляне на дадена теза. При мен съм установила, че тази техника не действа. При някои може да сочи тенденции, но има други методи, чрез които се установява точно какво ще се случи. Ако говорим за западна астрология - най-точния метод си остават примарните дирекции.

Green, кажи ми, моля те, в astro.com примарните дирекции които са за 10 или 30 години дали са верни? Гледам, че в pdf-a, който изкарва пише, че дължината на дъгата за една година е 0°59'08.33" AR = 1 year
Също не показва аспекти между СД куспиди и натални планети.
Тези дни чета краткото ръководство за символичните дирекции на М. Левин, Т. Митяева, В. Тищенко. Те същите ли са като примарните?

Освен западен метод за прогностика кой друг визираш?
Благодаря!

# 1 221
В астро.ком има само дирекции на слънчевата дъга (solar arcs) вероятно тях си гледала. При символичните дирекции стъпката при изместването на наталните планети е 1 градус = 1 година.
За примарните, има програма на Румен Колев - Плацидус. Сложни са за изчисления - ако се интересуваш намери книгата на Румен Колев. Тя е за доста по-напреднали - ако боравиш свободно с всички други предсказателни инструменти, тогава можеш да се насочиш и натам. И пак няма гаранция ,че ще ти стане ясно Laughing.

Освен западен метод за прогностика кой друг визираш?

Ведическа астрология (известна още като джйотиш, индийска или сидерална).

# 1 222
Благодаря!  bouquet
Тя съвсем прясна прясна книжката!

# 1 223
Green, като казваш, че соларният хороскоп не действа при теб, означава ли това, че прогностичните методи имат различна сила на действие при ралични хора? В такъв случай не биха били особено надеждхи???

Относно промяната на отношението (описана в статията) - съгласна съм, че човек може да си промени отношението към събитията и тенденциите, както го описах в примера със забременяването. И точно в това виждам смисъл да се допитваме до астрологията, за да разберем влиянията за даден период. Приемам и че има основни точки, които са фиксирани, но все пак можеш да си избереш по кой път да стигнеш от точка А до точка Б. Или??? Писала си 10-15 основни точки, кои са те според теб?

Доколкото си спомням, разделянето на хороскопа на източна и западна половина се основаваше точно на това, че планетите в едната половина сочат кармата, а в другата - свободната воля и изборите, които човек има. Греша ли?

# 1 224
Green, като казваш, че соларният хороскоп не действа при теб, означава ли това, че прогностичните методи имат различна сила на действие при ралични хора? В такъв случай не биха били особено надеждхи???
Не. Означава, че точно соларът не е основният метод, по който се съди за тенденции. През 2010 имах 6 планети в 12-ти соларен дом, включително соларно новолуние. Нищо свързано с темите по този дом не ми се е случило тогава.

Основни събития във всеки човешки живот (по които по-обратен път може да се прави ректификация - установяване на точното време на раждане) са примерно завършване на образование, започване на работа, брак, раждане на дете, развод, смърт на близки (родители, съпруг, дете, баби, дядовци), хирургични операции, инциденти свързани с физическото оцеляване (катастрофи примерно), заболявания, промяна в местоживеене (емиграция, жилище) и т.н. Тези събития са фиксирани - пътя, по който ще се стигне до тях и отношението ни може да е различно, но във физически аспект те ще се случат така или иначе. Затова и има много начини, по които те се предсказват - астрологията е само един от тях.

Планетите в източната и западната половина сочат други неща.  Simple Smile

# 1 225
Greene, тогава отричаш ли Закона на привличането?

# 1 226
Интересно ми е как си представяш да действа законът на привличането точно в тези случаи, които споменах? Той може да е само част от пътя, който обаче пак ще те заведе там. 
Горните събития, които са заложени в човешкия живот няма как да бъдат променени. Може да бъде различно само отношението ни към тях - евентуално тук вече могат да се прилагат психологични техники за по-бързо осъзнаване и справяне с конкретна ситуация.

# 1 227
Green, би ли подредила предсказателните техники по сила на действие, според твоите убеждения? Питам, за да може да се ориентирам и да почета малко Simple Smile

Това, което съм видяла до момента е, че след случването на определено събитие, с инструментариума на астрологията и И Дзин се обяснява как и защо се е случило събитието. Друг въпрос е, ако трябва предварително да се прогнозира какво точн още стане. Възможно е да не съм срещала достатъчно добри предсказатели, определено има нужда да се образовам по темата.

И все пак - какво ще кажеш за пространството на варианти? За възможностите, от които човек има избор? Отделно, ако си права, къде отива Теорията на хаоса? Според статията на Гали всичко следва определени закони и е подредено. Един от тези закони обаче е Теорията на хаоса, според която даден фактор, който изобщо не се отчита при планиране и вземане на решения, а може и изобщо човек да не подозира за съществуването му, на по-късен етап може да стане основната движеща сила на дадено събитие. Как се съвместяват хаосът и редът?

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 10:16 от Blue Cafe

# 1 228
Greene, променяйки вибрацията си действа за всичко, случващо се в живота ти.

# 1 229
  • в 1001-та нощ
Доста излизате извън темата - нй-добре дискусията да се премести в тема Астрология  Peace

Аз 6 години се допитвах до проф. астролог. В началото все ми се струваше, че ми говори "глупости на търкалета" - непланирани и неочаквани от мен неща в прогнозите. Но всички се сбъдваха въпреки саботажа ми - да правя каквото съм си наумила. Мина доста време, докато проумея, че течението е по-силно от мен и е въпрос на избор - дали да си хабя силите да ритам срещу него, докато ме носи към дадено пристанище ... или да го следвам и да си насочвам енергията функционално ...

Така, че аз много добре разбирам Greene - преживяла съм го и споделям напълно написаното от нея  Peace

Общи условия

Активация на акаунт