Правили ли са ви хороскоп?

• 699 363
  • 2 845
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Моля ви не разваляйте и тази тема!
Специално към migito не е необходимо да ходиш от тема в тема и проповядваш едно и също
Незнам някой в този форум да не разбра колко си набожна!Едно и също вярвай ми омръзва,та чак Sick
Това е тема за астрологията и хороскопите,а не против!

# 181
Специално към migito не е необходимо да ходиш от тема в тема и проповядваш едно и също
Незнам някой в този форум да не разбра колко си набожна!Едно и също вярвай ми омръзва,та чак Sick

Joy

... успех...  smile3505

# 182
# 183
Тази думичка астрологичен аспект е валидна само за тези дето са се хванали на хорото... и съм абсолютно наясно, че хора вкарали се в него много трудно могат да се откажат от тази зависимост... камо ли да признаят, че силата на живота е над съставните части от него...

...прочетете внимателно поста на migito...

Аспектите могат да имат влияние и за тези, които не вярват в тях. Какви са причините за това, е друг въпрос. Просто си се родил в определено време!. А християнин или атеист се става след това!

Това, че някой отчита влияния в Космоса, които касаят живота и съзнанието, съвсем не е задърлжително да значи, че е зависим от това. Зависимостта , дори от църковни догми, също е зависимост. Казано е "Истината ще ви направи свободни".
 Но  мисля, че е по-добре някои да не изземат функцията на единствено запознати  с нея(според тях).
Християнството според мен не трябва да изключва етиката (общочовешката), за смирение и скромност да не говоря...
"Не прави това, което не искаш да ти правят на тебе"     bouquet

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 13:09 от wandering

# 184

Това, че някой отчита влияния в Космоса, които касаят живота и съзнанието, съвсем не е задърлжително да значи, че е зависим от това. Зависимостта , дори от църковни догми, също е зависимост. Казано е "Истината ще ви направи свободни".
 Но  мисля, че е по-добре някои да не изземат функцията на единствено запознати  с нея(според тях).
Християнството според мен не трябва да изключва етиката (общочовешката), за смирение и скромност да не говоря...
"Не прави това, което не искаш да ти правят на тебе"     bouquet

Смятах да не коментирам повече по темата, но...

Къде вкара догмите и тем подобни глупости... а според цитата "Истината ще ви направи свободни", който е доста труден за разбиране не мислиш ли, че няма по голями окови от това да считаш, че звездите предопределят твоят път... аз тук не виждам никаква свобода... казвам, аз... защото за теб този поглед не важи...

... и разбира се, че трябва непременно да вметнеш и смирение и скромност щом някой изрази мнение различно от твоето...

Не искам да влизам в спорове... знам, че хората са различни... почти във всичко... и гледам шарено на света... просто изразих своята позиция, може би малко грубичко за което се извинявам... още веднъж ви желая успех...   bouquet Hug

# 185
Това което смятам е, че дори и човек да има неблагоприятни аспекти или неблагоприятни астрологически периоди, може да работи за промяната и преобразиването им. Може да трябват време, усилия и знание как да се прави, но определено не съм фаталист. Има неща които и да искаме, е трудно да се променят, но може да има и такива, които зависят и от нашите усилия, и ако го знаем може да има значение.
Според мен е странно да се противопоставя астрологията на вярата. Има религии, в които на астрологията не се гледа подозрително Simple Smile
Щом звездите са създадени от Бога, значи имат значение. По-добре да знаем какво е - в някои случаи - и който е готов за това познание:) . За начало поне да не се отрича нещо, което не се познава:)   bouquet

# 186
Това което смятам е, че дори и човек да има неблагоприятни аспекти или неблагоприятни астрологически периоди, може да работи за промяната и преобразиването им. Може да трябват време, усилия и знание как да се прави, но определено не съм фаталист. Има неща които и да искаме, е трудно да се променят, но може да има и такива, които зависят и от нашите усилия, и ако го знаем може да има значение.
Според мен е странно да се противопоставя астрологията на вярата. Има религии, в които на астрологията не се гледа подозрително Simple Smile
Щом звездите са създадени от Бога, значи имат значение. По-добре да знаем какво е - в някои случаи - и който е готов за това познание:) . За начало поне да не се отрича нещо, което не се познава:)

Точно така!  Peace

Тези думи казани от Свами Шри Юктешвар според мен са показателни относно въпросите за кармата, съдбата и свободната воля:

"A   child  is  born on  that  day   and  at  that  hour  when  the   celestial   rays  are  in  mathematical  
harmony   with  one's individual  karma.  His  horoscope   is  a challenging  portrait,  revealing  his  
unalterable   past   and   it's   probable  future   results…The  message   boldly   blazoned   across  the  
heavens at the moment of birth is not  meant  to emphasize fate  – the result of past good and  
evil  - but to arouse man's will to escape  from his universal thralldom.  What  he  has done  he  
can undo.  None  other than himself was the  instigator of  the  causes  of whatever  effects are  
now prevalent in his life.  He  can overcome any limitation,  because  he  created it  by  his  own  
actions in the  first place and because he possesses spiritual resources that  are not  subject to  
planetary pressure."

*Swami Sri Yukteswar, guru of Paramahansa Yogananda, author of Autobiography of a Yogi.

# 187

Е, какво лошо има някой да изкаже противно мнение? Научете се на толерантност към тези мнения!
Когато пуснах моята тема "Наука ли е астрологията", наблегнах точно на това-да  поспорим с тези, които не мислят като мен. И то да спорим научно обосновано, а не догматически. Мисля, че се получи хубав спор и не упреквам никого, дори и най-големите противници на темата. Имаше и учудени защо е пусната темата. Предполагам, че все пак някои хора са научили нещо от нея. И аз научих какво е нивото на научни знания на участващите астролози в тази тема. Те се показаха с целия си блясък. Но аз нямам причина да им се сърдя.

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 13:54 от vl

# 188
Темата е;"Правили ли са ви хороскоп?'', а не за и против астрологията, нали такава вече има?
Може ли превод, английският ми е слаб. Разбрах само, че децата се раждат в ден отговарящ на тяхната карма(абсолютно съгласна).
Даааа, негативните аспекти могат да се смекчат при работа над тях, все пак няма идеален хороскоп. А и нали, затова сме се родили, за да се учим и работим над себе си?
Свободната воля Thinking, има я, но е ограничена.  Има събития, които са си предопределени и неизбежни, каквато и да е свободната ни воля, или  по-скоро, тя винаги ще ни води към тези събития. Има си определени неща, които е дадено да се случат на човек, например той трябва да стигне от точка А до точка Б, той може да иска да отиде до С или Д, но не му ли е писано, няма как да стане. Изборът му е пътят от А до Б, дали да е кратък, дълъг, пълен с премеждия и т.н. но крайният резултат винаги ще е Б, не С или Д, колкото и да ни се иска и да се страмим към друг резултат. В Живота на човек има няколко такива неизбезни точки(събития).
Незнам дали обясних качествено.

# 189
„Едно дете се ражда в такъв ден и такъв час, в който небесните тела са в математическа хармония с индивидуалната му карма. Хороскопът му е изображение, показващо  неизменяемото минало и вероятните бъдещи резултати от него. Посланието, запечатано на небосклона в момента на раждане не означава безусловна предопределеност – резултат от доброто и лошото в миналото – а предизвикателство за човешката воля да избегне вселенската си зависимост, плен. Това, което човек е правил по-рано, може да не го прави сега.  Никой друг, освен той самият, не е подбудител на причините, чийто последствия преобладават в сегашния му живот. Той може да преодолее всякакви ограничения, защото те са създадени от собствените му действия, както и защото притежава духовни ресурси, които не са предмет на планетните влияния. "

# 190
Благодаря. Съгласна съм. Много точно казано.

# 191
Дори християнството, между впрочем. Да припомним тримата влъхви (влъхва означава звездоброец, мъдрец, гадател) , които предрекли появата на Христос, ориентирали се по звездите за да стигнат до Витлеем и разпознали в новороденото бъдещия Месия (предполагам, защото са му направили хороскоп Wink Grinning).

# 192

На теб правят ли ти забележка в колко теми ходиш? Свобода на словото има ли?
Нищо лично.
Не винаги съм била християнка  и познавам астрологията от близо, та мисля, че мога да се изкажа.

Щом звездите са създадени от Бога, значи имат значение. По-добре да знаем какво е - в някои случаи - и който е готов за това познание:) . За начало поне да не се отрича нещо, което не се познава:)   bouquet

Той е създал още много други неща, но не, за да бъдем зависи от тях. Неговата цел е да сме зависи от Него.

Greene, точно днес четох тази история и си мислех за темата. Появата на Христос е предречена още на Адам и всеки един пророк е пророкувал за това. Влъхвите отидоха да се поклонят пред Месията, не да му правят хороскопи. Какво направиха влъхвите вместо да знаят къде да намерят младенеца, отидоха при царя (те би трябвало да знаят, че той ще избие децата от цялата област, такова събитие няма как да се пропусне...). Та вместо да направят добро със своите действия отнеха живота на всички деца до 2 години в областта...

# 193
айде сега и влъхвите виновни...
 Crazy

Откъде знаеш, че Той иска да сме зависими от Него? Моля те, аргументирай се сериозно, само предположения не са достатъчни за такова сериозно твърдение. Аз смятам, че Той иска да сме свободни - и е дал начини за това (и те не са само Библията)!

# 194
Ами те са знаели къде да го намерят - следвайки Витлеемската звезда, са отишли на точното място. Ама няма астролог, който пък по хороскоп да улучи и къщата в съответния град, където има вероятност да се  случи предсказаното събитие. Логично е да се насочат към управата на града.
А за това, че са последвали злощастни събития свързани с останалите деца, си има друг виновник.

"Влъхвите, като влезли в столичния град Иерусалим, питали за новородения Цар: "Де е родилият се Цар Иудейски? Защото видяхме звездата Му на изток и дойдохме да Му се поклоним" (Мат. 2:2). И веднага тази вест удивила народа и смутила цар Ирод и всички иерусалимски началници. Царят, като събрал всички първосвещеници и книжници, ги попитал:

­ Къде трябва да се роди Христос?

Той започнал да се бои да не би да му бъде отнето царството и обмислял как да убие новородения Цар. Като узнал, че Христос трябва да се роди във Витлеем, той повикал влъхвите и ги разпитал за времето на появата на звездата. След това, като прикрил измамата, имайки неправедна мисъл и зло намерение, казал лукаво:

­ "Идете, разпитайте грижливо за Младенеца и, като Го намерите, обадете ми, за да ида и аз да Му се поклоня".

ПС. Всъщност повечето хора, запознати отблизо с астрологията, смятат всичко това просто за един мит.

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 19:42 от Greene

Общи условия

Активация на акаунт