Правили ли са ви хороскоп?

• 699 383
  • 2 845
  •   1
Отговори
# 2 655
А за втори брак кое се гледа? 9ти доми и? Аз не съм много убедена, че и втория ми брак ще оцелее, даже изрично не искам да ми се правят прогнози за брачния живот. Просто не искам да се сугестирам по темата.

# 2 656
Да се похваля, че си получих хороскопа от Кожухаров. Толкова хубаво обяснява, все едно съм на лекция. Разгледа всички теми много подробно, обясни всички влияние, но... Тук има едно но.. Мислех, че средновековната астрология означава да използваш специфичните понятия -дневно, нощно раждане, термите, фазите и т.н., но поне си ползваш тропическия зодиак. Е, ползва само планетите от септенера и сидералния и да ви кажа честно, това изобщо не съм аз. Нямам идея колко е добър сидералния в прогностика, но мен като психология, личност и интереси, изобщо не ме описа. Според сидералния изглеждам като фризьорка или козметичка, а аз въпреки силната Венера там, нямам афинитет нито към козметиката и изобщо към разкрасителните процедури. Дори се гримираме рядко, защото ми е досадно и определено го правя по задължение. Обичам книгите и да уча. Ем, според сидералния съм имала проблеми с образованието. В живота съм имала много проблеми в различни сфери на живота, но една от сферите, в която наистина съм била добра и съм се справила е образованието. Имам си и средно и висше , а според сидералния ми хороскоп това не е така и ще завърша висшето си образование някъде след 40 години, т.т. в късна възраст . Еми завърших право през далечната 2004 г. Според сидералния ми хороскоп кариерата ще ми куца и чак като се образовам в късна възраст ще си намеря работа по специалността, е аз дори не успях да изкарам майчинството си с първото дете, защото почти веднага си намерих работа по специалността, която е постоянна, експертна и сравнително добре платена.   Имаше и някой попадения - Меркурий ми е добре поставен и във фаза, видим, но работата където ще ме бива е по венерините теми. Не знам, това никак не ми се върже. Точката ми на духа е лошо поставена, което ще да рече че не ми е видима и значима тема. Е, който ме познава, знае че това е основната тема си живота ми. От години се занимавам с Таро, регресия, всякакви духовни практики и честно казано повече съм в астралната, отколкото в реала Grinning Та според сидералния не би трябвало да е точно така. Попадение имаше по финансовите теми, колкото и да печеля, харча много и затова ми е и проблемна тема. Изобщо не знам защо има такова разминаване, но на мен определено Уран, Нептун и Плутон ми липсват, защото може би с тях щеше да се види, че поблем имам и в партньорската тема и брака, което според сидералния не би трябвало да е така. Та това е разбора ми като лаик, учещ астрология, който е много далеч от прогностиката, но поне се познавам добре и мога да дам коментар по собствения си живот.

# 2 657
Добре де, ведическата астрология нали също работи само със сидералния Зодиак? Защо там има познаваемост? Според мен не е от Зодиака, тропически или сидерален. По-скоро идва от астролога, възможно е да не е усетил нещо в картата. Аз лично съм на мнение, че нещо ѝ куца на античната астрология, ако се прилага буквално и без да бъде адаптирана към нашето съвремие. Например в някои антични книги има глави, посветени за брака, и там се споменава кои са показателите да се ожениш/омъжиш за човек от семейството, роднина. Навремето това е било нещо нормално. Сега можем ли да приложим тези правила на практика? Съмнявам се.

# 2 658
Добре де, ведическата астрология нали също работи само със сидералния Зодиак? Защо там има познаваемост? Според мен не е от Зодиака, тропически или сидерален. По-скоро идва от астролога, възможно е да не е усетил нещо в картата. Аз лично съм на мнение, че нещо ѝ куца на античната астрология, ако се прилага буквално и без да бъде адаптирана към нашето съвремие. Например в някои антични книги има глави, посветени за брака, и там се споменава кои са показателите да се ожениш/омъжиш за човек от семейството, роднина. Навремето това е било нещо нормално. Сега можем ли да приложим тези правила на практика? Съмнявам се.

Не знам Сотис, аз нямам твоя опит, но боравя с факти. По ведическата също не се познавах на моменти (психологически, като личност), но поне като върна назад лентата, познавамост има, за това спор няма, но защо тропическия за мен е по-добър за мен като психология, все още за мен е загадка

# 2 659
Тропическият Зодиак наистина е по-подходящ за психологически тълкувания. Там му е силата.
За оценка на съдбата по-прецизен ми излиза сидералният. Просто той си работи повече в духовен план, показва еволюционната програма на натива. Но отношенията ни с други хора, в социума, как биваме възприемани (без да са ти в обувките) сякаш по-добре са описани от тропическия Зодиак. Дълбоката мотивация, еволюционният път, духовните измерения на живота ни са показани от сидералния. Оттам нататък вече зависи кой астролог как вижда и чете картинката.

# 2 660
 По тропическия зодиак не бях описана точно.  Сидералния зодиак, накшатрите ме водят в дълбочината, към истинно себепознание и задачите, които имам да върша. Сама си правя прочита. Не съм се допитвала до никой, с изключение на вас тук, в темата. Flowers Bouquet
Дашите също имат много специфики и нюанси и прочитът им, за да е коректен, е майсторство. Убедих се от практически сравнявания. Това, което Sotis  написа ми беше полезно.
Днес гледах за Даша на Слънце, което се намира в Кендра, не е в нича,  в съединение с Венера.....точно се зарадвах, но се оказа, че Слънцето е Avayogi планета.....и това със сигурност дава своето отражение.

# 2 661
Ето това за мен е загадка, защо за едни работи по-добре тропическия,  а за други сидералния. Нали става въпрос за една и съща личност? Аз правя много експерименти, за да достигна до някакви отговори и засега съм достигнала до това, което Сотис написа и въпреки всичко и при ведическата няма пълна познаваемост /поне при мен/. Тук възниква въпроса, работи ли добре хороскопа при всички хора? Ще кажете ректификацията, ОК, за прогностика е важна, важна е, ако ти се променят разположенията на планетите и асц. Но ако не се променя, тогава защо има разминаване, като психологическо тълкуване.

# 2 662
  • в 1001-та нощ
При мен работят и двете системи. Може би часът ми е точен.

# 2 663
Ето това за мен е загадка, защо за едни работи по-добре тропическия,  а за други сидералния. Нали става въпрос за една и съща личност?

И на мен ми е любопитно защо.
Като човек, който силно се интересува от духовното, би следвало повече да се разпознаваш в сидералния. Но тук вече наистина е загадка защо при теб по-добре работи тропическият, макар че там има много нагласяне. Аз от психологически тълкувания отдавна не се впечатлявам, затова и тропическата система вече ми е безинтересна, не е никакво предизвикателство. Просто нищо ново няма да чуя, ако отида при такъв астролог, който и да било. Прочит на характера, психологически портрет може да се направи и по сидералния. Но в античната астрология фокусът е друг – хороскопът се разглежда по теми и сигнификатори. Темпераментът, наклонностите, характерът на натива също могат да бъдат разпознати, но това се прави в определен тематичен контекст.

При мен часът също е точен и хороскопът работи по двете системи, просто се получават различни резултати и в различен контекст е прочитът, с различен фокус.

Това, което лично мен ме разсмива в модерната западна астрология, е това, че с лека ръка раздават присъди само по планета в знак. Ти си такъв и онакъв, само защото дадена планета е разположена в еди кой си знак. И смятат, че това е достатъчен критерий.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 23:50 от Sotis

# 2 664
Ето това за мен е загадка, защо за едни работи по-добре тропическия,  а за други сидералния. Нали става въпрос за една и съща личност? Аз правя много експерименти, за да достигна до някакви отговори и засега съм достигнала до това, което Сотис написа и въпреки всичко и при ведическата няма пълна познаваемост /поне при мен/. Тук възниква въпроса, работи ли добре хороскопа при всички хора? Ще кажете ректификацията, ОК, за прогностика е важна, важна е, ако ти се променят разположенията на планетите и асц. Но ако не се променя, тогава защо има разминаване, като психологическо тълкуване.
Според мен, зависи от специалиста. При мен няма домово изместване на планетите, едно и също място си заемат и в двата вида зодиака, само знаците се променят, но Слънцето си е все в Дева.
При сина ми всичко се измества: знаци, домове, и аспекти. Като гледам картата му по сидералния зодиак, по - лесно добивам представа за основните  заложби, които се припокриват в действителност- като го гледам как се развива и какъв характер проявава, включително и събития. По тропическия зодиак, нещата са забулени големи противоречия.

# 2 665
При мен има изместване и всъщност какво се получава. По тропическия, с неговата домификация, ме виждат и възприемат отвън, без да си дават оценка за моите мотиви, от какво съм движена. Просто такъв образ виждат на повърхността. По сидералния и домификация дом/знак е по-добре представена съдбата ми, реалните обстоятелства и житейски уроци, духовният ми път. Никой не ме вижда и оценява по сидералния, това е вътрешно ядро. Онова, което е скрито и никой не си прави труда да повдигне завесата. Модерната карта много добре представя проектирания образ, от какво най-силно се впечатляват хората при взаимодействие с мен – и  като положителен образ, и като негативен. И именно тази карта показва, че предизвиквам много противоречиви чувства и реакции у хората. Защото тя просто си действа на психологическо ниво, отразява външните субективни проекции.

# 2 666
Не говорех само за мен,  следя мненията по различните теми и групи откакто почнах да уча, просто съм по-активна в друга платформа, хората масово не възприемат сидералния и не бих казала, че са по-недуховни от останалите. Но това разбира се е мое мнение. Опитах се да пиша и в блога и в страницата си по темата, отзвука беше, не се познаваме, този архетип при нас не работи, аз също така смятам, че има отместване. Все пак човек е многоизмерно същество, аз го възприемам като цяло, личност и душа, и не бих пренебрегната едното за сметка на другото. Отношенията с другите също са важни, защото са начините за развитие в тази реалност. Но от оста на информацията и комуникацията, да ме прехвърлиш на оста на парите и парите на другите, ми е аууу... И не че не работя с пари, работя с парите на другите, но това се вижда и по тропическия. И не искам да защитавам или нападам определена система, просто съм достатъчно честна да ги пиша тези неща публично, защото обикновено кореспонденция в този смисъл е на лични. Хората се чувстват неудобно, че нещо не е сработило.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 07:49 от krisi_1979

# 2 667
Магерова, със сидералния хороскоп ли работи?

# 2 668

Доколкото знам, не. Учила е традиционна астрология, но оставам с впечатлението, че пак си я работи руската школа. Или може би комбинира различни методики.

Тропическият Зодиак масово се е наложил – не само в продължение на десетилетия, а на столетия. Няма как от раз да се получи такава драстична промяна в съзнанието и хората вместо обичайните зодийки да започнат да възприемат света по-глобално, да започнат да гледат към небето и реалните съзвездия, а не символични проекции върху еклиптиката. Всъщност повечето дори не знаят каква е разликата между двата Зодиака, на тази база какви дискусии ще се водят?

Добре де, само едно не мога да разбера – защо дотук няма един човек, който да не се е разпознал в сидеричните ми анализи? Зодиакът ли не работи? Или при мен идват само такива, при които работи?
Обаче по античната система с нейните трактовки, ако прилагам буквално всички правила за тълкуване, и аз не бих се разпознала или може би само отчасти. Особено ако ми кажат да си търся братовчед за женене.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 11:14 от Sotis

# 2 669
  • в 1001-та нощ

По руската школа с тропическия.

Аз навлязох в западната школа с лекота. Но ми е изкл. трудно с ведическата. Оставам с впечатлението, че не ми е дадено да я уча в този момент.

Общи условия

Активация на акаунт