Бихте ли дарили яйцеклетка?

• 14 068
  • 334
  •   1
Отговори
# 135
  • България
Раздвоена съм.Знам ли,а ако аз се нуждаех?Четири години чакахме детенце,а ми се стори цяла вечност...а тези,които нямат друг шанс?Предполагма ще действам според ситуацията,но за сега нямам готов отговор.

# 136
Здравейте!Прочетох темата и гласувах с ДА.Аз се борих 6 години със стерилитета,забременях от втори опит ИКСИ и ако можех бих дарила яйцеклетки на жени които не могат да отделят такива.След стимулациите имах много яйцеклетки но за съжаление повечето некачествени.Знам какво е човек да се бори със зъби и нокти за да има дете,постоянните надежди,после сълзите и болката от разочарованието.За това бих дарила ако можех.Когато бях в болницата с втория си опит имаше жена която искаше да и даря ембриони но лекарите не се съгласиха понеже сме се видяли  с нея и нямам как да стане.В последствие се оказа че ембрионите ми са некачествени и от всички е останал само един,който се захвана и разви.Сега имам едно прекрасно момченце което е всичко за мен!

# 137
И така не ми отговори - защо сурогатната майка, не е майка на растящото в нея дете, а майката с имплантирана чужда яйцеклетка е майка на детето, което расте в корема й.... ама карай....

Никой няма да ти отговори, просто защото логичен отговор няма. Личното ми усещане е, че бих се привързала към бебе, което нося, но не е от моя яйцеклетка, докато за самата яйцеклетка не ми пука, но не бих се подлагала на такава манипулация заради риска за здравето си и разните морални въпроси, които биха ме измъчвали, но ще си замълча за тях в тази тема.

# 138
Мислих... Да, бих дарила!

# 139
не бих....
надали бих го чувствала като мое....нали не става дума за сурогатно майчинство(тогава ще си е мое и още как).
но да кажем съм егоист...не бих дала част от себе си на чужди хора...

Това е и моето мнение.Виж за роднина може и да се съглася(не просто познат)

# 140
  • София
Да,бих дарила,но за съжаление съм преминала позволената от закона възраст.И не бих го направила за пари.
А след като съм преминала през 4 процедури ИКСИ,смея да твърдя,че не са нито толкова болезнени,нито толкова драматични,колкото ги описвате Peace

# 141
41,7% са казали "да бих дарила".Искам да ви попитам като бихте дарили,защо чакате а не го направите?Защото стана като вица със сватбата"Сега само се обещава или се дава?"
Който би го направил според мен щеше да го е направил вече!

# 142
  • Пловдив
Има такива които са го направили или го правят в момента. А има и такива като мен които докато изпълнят едно от условията - поне едно родено дете, вече не отговарят на друго - възраст под 35.

# 143
Има такива които са го направили или го правят в момента. А има и такива като мен които докато изпълнят едно от условията - поне едно родено дете, вече не отговарят на друго - възраст под 35.

въпросът ми бе отправен по-скоро към тези които имат вече деца и са нормално заченати.На мен ми е ясно че хората минали през проблемите на зачеването ще са хумано настроени към други с репродуктивни проблеми.Но се появи една хиперболизирана хуманност,та ми стана чудно при толкова желаещи да станат донори защо не идат на подходящото място а само го заявяват тук.

# 144
41,7% са казали "да бих дарила".Искам да ви попитам като бихте дарили,защо чакате а не го направите?Защото стана като вица със сватбата"Сега само се обещава или се дава?"

Ами има много причини, поради които не са дарили според мен. Лично аз родих преди година и сега съм бременна отново. Относно останалите първо мисля, че има малко информация по-въпроса, не е толкова популяризирано и второ мисля, че не всеки има финансова възможност да идва до София (нали знаеш че София не е България, все пак), поне пътните разходи трябва да се поемат. Други просто са много ангажирани, в това забързано ежедневие и нямат време да се замислят...Виж ако във Виб Брадър го бяха разтръбили например, според мен щеше да има много доброволци Thinking

# 145

Съгласна съм с това мнение!
Честно казано, и мен учудва големия процент на кандидат - донорки. В никакъв случай не искам да обидя някого, но просто понякога се ужасявам от методите на репродуктивната медицина! А сурогатството, ей Богу, не мога и не мога да го проумея! Всичко това го казвам като жена, която е била реално изправена пред вероятността да няма деца, вследствие на претърпяна операция. Тогава първите думи на мъжа ми бяха "не тъгувай, като не стане, ще си осиновим!" Това е моята истина.

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 15:28 от viva_nova

# 146
Не,не бих.Мислиал съм много по въпроса,имало е и други теми в тази връзка във форума.Може би за много близък човек бих се навила,но не съм сигурна.Аз също дълги години съм чакала дете и бях готова да осиновя,ако не стане със собствено.

# 147
Не, не бих дарила! Това е моят генетичен материал и това дете би било наполовина мое. И въобще въпросът с анонимното донорство, и на яйцеклетка и на сперма, поражда много морални въпроси.
Например, какво би станало ако детето родено от мен един ден се срещне с другото, което му е наполовина брат/сестра и между тях възникне привличане?

# 148
Например, какво би станало ако детето родено от мен един ден се срещне с другото, което му е наполовина брат/сестра и между тях възникне привличане?

Има изследвания, че инстинктивно избираме този партньор, чиито гени са възможно най-различни от нашите, така че вероятността да възникне привличане между полубрат и сестра е твърде нищожна, но е чудесен сюжет за филми.

# 149

Има изследвания, че инстинктивно избираме този партньор, чиито гени са възможно най-различни от нашите, така че вероятността да възникне привличане между полубрат и сестра е твърде нищожна, но е чудесен сюжет за филми.

Дори вероятността да е нищожна все пак теоретично съществува.И не само брат сестра,но майка и син също не е изключено.

Общи условия

Активация на акаунт