В АВГУСТовските редици радост е голяма - Слънчогледка пак ще става мама

• 14 927
  • 300
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас/Пз
Пухче, няма проблеми тъкмо през септември всички вече ще са навършили първата годинка и може и снимчиците да са от тържеството. Така и ще има повече време всички мами които искат да се включат. Даже предлагам тези които не пишат от както сме родили , защото има и такива да ги махнем от първата страничка!

# 226
Здравейте!
Минавам само да се разпиша и отивам да лягам, че не мога да си доспя  Tired.
Благодаря на всички за пожеланията, да ви се връща тъпкано  Wink.
За колажите нямам нищо против да направя стига да намеря подходящи рамки. Утре ще поразгледам ако ми остане време и ще ви покажа да изберете  Peace. Ако има други желаещи хич не се натискам (то и никой не ме е карал де  Laughing).
Много се радвам да видя някой поизчезнали мами - Миши, мамаГалка 23, Синдарела, Дивоушън, че и Пухи е вътре  Laughing.
Лека вечер!

# 227
mamaGalka23, много много се радвам да те видя отново!  newsm51 повече да не изчезваш за толкова дълго  Wink
Валени, честито ти щъкащо човече  newsm68

вчера купих на Венци от онези търкала, които приличат на бастун  Laughing ( поне на мен ми приличат де). голяма радост  Laughing с едната ръка го търка по земята, а с другата го водя. сега не се разделя от него  Mr. Green
ще кача и аз снимка за колажа

# 228
Добро утро!
Благодаря за отговорите за кърменето,дано  се справи с положенето зълва ми!
Аз да питам мъжките майки забелихте ли пишоците,че ние сме до кривата круша,и май ще се наложи да търсим хирург!
Caprice  newsm51

Момичета Ssieber пише ли все още сега се сещам,че бебо и имаше проблеми,знаете ли как са дано се е оправил!
И аз ще кача снимки,но ще изчакам да мине рож.ден,за да са най актуални!

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 10:02 от mama galka23

# 229
Здравейте на всички!

Честит Рожден ден /с големи патерици/на всички пораснали!На малкия Мон много щастие,здраве и незабравимо детство!

МамаГалка-за мъжкия атрибут Embarassed има цяла тема тук някъде.Всички мнения са много противоречиви.Едни казват,че трябва да се "заголва/забелва",други че изобщо не трябва да се пипа.....и т.н.От моя опит само и единствено мога да кажа.На големия още от бебе таткото се справяше успешно с тази процедура,но сега с малкото е по-различно.Според мен му е доста затворена кожичката.Пробвала съм доста пъти,но само веднъж успях горе-долу да го забеля.Джи пи-то каза-хирург след 3г. възраст,а едно светило за мен,каза "в никакъв случай няма да пипаш нищо!" newsm78.

Дими,браво на Александра!!!В събота бях със сестра ми на разходка и си говорихме за вас във връзка с РД на Никола.Дори и казах,че Алекс ходи със сигурност.

Феб,разгледах снимките,много сте сладички  bouquet.Май в голямата Бяла къща сте били.От както ми каза все мрънкам да отидем и все нещо става.

Аз вече реших къде ще направим РД,тези дни ще отида да се уговоря с хората. Peace

Момичета,искам да попитам-някой знае ли какви неща/документи се подават и къде след като иминат 410 дни,за тези парички до 2 години???

Приятна почивка на моренцето-за отпускарите и дано хубавото време е с вас!!

# 230
МамаГалка-за мъжкия атрибут Embarassed

И при нас положението не е розово и при двамата е много затворена кожичката, Вальо на 5 месечна възраст го водих на хирург, забели го, но изживях ад толкова плака милото часове на ред без да спре, без да пишка... че повече не бих го подложила, сега пак му е срастнала, въпреки забелването, но от форума знам, че до 5 годинки, че и повече може сама да се разлепи, защото при него е само по края на главичката, има около 2-3 мм само разлепено  Tired Взела съм координатите на д-р Оги, който води темата за Фимозата, ако трябва и до него ще стигнем! Peace За Кирил изобщо няма смисъл да казвам, че е същият, личната му го погледна веднъж и ми каза: каквото и да правиш сама няма да се справиш, толкова му е тясно отворчето отпред  Tired и сега само чета, събирам мнения и изчаквам... Whistling

# 231
Привет и от мен!

Цитат
И при нас положението не е розово

И при нас така... Въпреки постоянните ми усилия, това чудо не се оправя... Rolling Eyes

Момичета, имам една идея. Тези мами, които са с по 2 и повече дечица, нека да пуснат снимки на по-големите като бебенца и на мъничетата също. Ето аз пускам на моите сладури, чакам и от вас!!!

Цвети на 10 м.

Марти сега

# 232
  • В чуден свят с четири Слънца
Верчето33, трябва да попълниш "ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 КСО", което да дадеш на счетоводителката в службата, а тя го носи в НОИ. На мен ми го пратиха по мейла от работата, но мисля, че и на сайта на НОИ ги има тези формуляри, ако не, мога да ти го пратя.

За забелването, с баткото нашият татко се оправяше първите месеци, но малкия много го болеше и оставихме нещата да се дооправят сами. Малкият още от първият месец все там се държеше, дърпаше, ужасно ме беше срам, даже на улицата си бъркаше в гащите, и така до 3г.6м., когато изведнъж се олрепи сама кожата. Вече не се сеща да се пипа, явно преди го е дразенло нещо, но дали защото все там му бяха ръцете и нещо все човъркаше, или от самосебеси, но вече е ОК. Моят съвет е да изчакаш, поне до 3г.  Peace

Радвам се да видя завърнали се мами, които отдавна не бяха писали  Hug
Честито на проходилите  Heart Eyes
Ето го нашият бати на 11 месеца, и Миши почти на 11 месеца :

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 17:17 от mama_galka

# 233
Здравейте най-сладки мами  Hug
след заслужена почивка на моренце съм пак при вас.Безкрайно благодаря за всички пожелания за рождения ми ден тук и във ФБ!!!   bouquet
много хубаво беше в Гърция,затова август пак отиваме там,до нашето море не знам дали ще стигнем.Там нямах нито интернет,не гледах телевизия и почти не ползвах телефона(който м/у другото беше прегазен от кола последния ден  Laughing ),така че добре си починахме и на Дара много и хареса.Обещавам много снимки,а сега само една колкото да не ни забравите

# 234
Влизам само на бързо да почерпя за втората годишнина от сватбата ни.

Ние отиваме на разходка. Ако мога по-късно ще се включа по актуалните въпроси  Peace.

# 235
Един бърз въпрос, това отнася ли се за нашата темичка, защото виждам, че до 30 страници може не до 20  Thinking

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=342027.msg9017897#msg9017897

# 236
  • Бургас/Пз
При Калоян всичко със забелването е ок. Стана от само себе си. Бях чела доста и реших да не насилвам нещата. Още като се роди ми показаха в болницата как трябва да почиствам пишлето с леко придърпване и така лека полека тя сава си се отвори. Само веднъж една вечер Калоян ми ритна ръката и явно съм дръпнала малко по-силно и потече малко кръв, а аз се разтреперих цялата. След това мазах два-три дни с Дефламол и това беше. Последният път като го водих на лекар ми казаха че е забелен идеално и няма нужда нищо да се прави. Иначе личната лекарка не го е погледнала изобщо. Още като се роди каза че ако не се отвори сама чурката до 2г после хирурзите ще си свършат работата. Добре че не се стигна до там, че направо ме обземаше ужас!

Стела, страхотни сте с Дара, чакаме още много снимкии по-често да се включваш!!!

Един бърз въпрос, това отнася ли се за нашата темичка, защото виждам, че до 30 страници може не до 20  Thinking

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=342027.msg9017897#msg9017897

Стели нямам идея, но като гледам този пост е от октомври 2008 , а пък то стана по-скоро промяната на 20стр, може би информацията не е актуализирана!

Аз за съжаление нямам снимка на Дария като бебе на компютъра, тъй като тогава нямахме още цифров апарат!!!   Sad

# 237
  • София
Здравейте

Влизам първо, за да се похваля, че живот и здраве февруари ще си имам племенниче Heart Eyes Сестра му на Иво е бременна Grinning Дано само има лека бременност и здраво бебче Praynig
Та по тоя повод леля или вуйна ще бъда /все си мисля, че трябва да съм вуйна/ newsm78..

Стелка, страхотни сте с Дара Peace

На Мартин пишлето му го забели педито преди 3ри месеца някъде и от тогава аз му го придърпвам всеки път след баня и вече всичко е наред Wink

Крис, честита годишнина!
Пожелавам Ви още дълги години да сте заедно, да се обичате и уважавате взаймно, да се радвате на много дечица  bouquet

Честито прохождане на Александра и Калоян!
Пожелавам им да крачат смело в живота!

Честито бебе Лили на приятелката на caprice Grinning
Да расте здраво, красиво и усмихнато дете!

Искам да поста инфо за протест с/у клиниката на Мазнейкови организирана от съпруга на трагично загиналата Запряна Коледарова, Хрисо Коледаров:
На 23.07.2009 от 10:00ч. протест пред клиниката на Мазнейкови намиращ се на бул.'България" клиника "СВЕТА СОФИЯ". Да подкрепим протеста за убийците на Запряна Коледарова,които трябва да си получат заслуженото! Стига сме спали младите хора,защото това нещо би могло да се случи на всеки! СТИГА НЕКАДЪРНИ И НЕХАЕЩИ ЛЕКАРИ!!!

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 12:59 от IntRiGa_GirL

# 238
Добър ден!

Как сте? Как е настроението? Тук е много горещо днес, а сега от новините разбрах, че всъщност край морето е най-прохладно...Представям си какво е във вътрешността на страната Confused Нищо де-откога го чакаме това лято, а ето, че то вече преполови...сега му е времето да е жежко Simple Smile

Гледам, че сте коментирали разни "мъжки" манипулации-немога да се изкажа по темата, ясно е защо Mr. Green

Немога и снимки да сложа на двете деца като бебета-предложението на Ками е интересно, но и аз, като Ани, нямам сканирани снимки на Али като бебе ConfusedНо съжалявам за това, ето-вчера например бях облякла Мари в една рокля от сестра й и все едно Али беше насреща ми...Колкото по расте дребното, толкова повече заприличва на сестра си, респективно-на мъжа ми...Е не трябваше ли поне едното да прилича на мен??! Close

Като заговорих за Мари-тя е ок, все още не е проходила(тук е момента да поздравя всички, които вече използват крачета по предназначение Heart Eyes); няма зъби; продължава да иска цица по 10 пъти на нощ #Crazy. Стои почти постоянно изправена и се пуска, опитвайки се да пази равновесие, но когато реши да се предвижва от едно място на друго, или  го прави пълзейки, или държейки се за някаква опора. Очевидно инстинктът й за самосъхранение става все по-силен Laughing. С гърнето сме до под кривата круша, то и аз търпя критика, защото не съм редовна в тази насока Embarassed

Ето ни и нас:

Хубав ден от мен и се крийте на хладно ! Wink

# 239
  • София
Здравейте,мамчета!

Нямаше ме няколко дни,че бяхме при свекитата на Монтана.

Аз от понеделник вечерта съм със запушен канал на едната гърда и с температура, та в жегата не ме питайте как се чувствам. Уж знам какво трябва да правя, обаче положението си е същото. Слагам Боби често на гърда, но той пък тази точно не я харесва много много и суче едно вяло TiredС помпата почти нищо не изцеждам,но мъча след кърмене. Зеле слагам,топли компреси, само лецитин немога да пия- ама много големи тези капсули бе, абсурд да го глътна това чудо Naughty Този ми проблем с гълтането е друга работа, няма да ви занимавам сега.

Феб,много сте хубави с Монката Heart Eyes

Бланш,за вас тричките нямам думи.Имате вече тен и много свежо изглеждате Grinning

Интрижке,честито ще ставаш вуйна Wink

Елле,честита годишнина на патерица  bouquetБъдете влюбени и щастливи още много години Heart Eyes

Стелка,с Дара сте страхотни Heart Eyes

ЧЕСТИТО НА ПРОХОДИЛИ ТЕ!!!

Ще ставам, че дребчо ме дърпааааа Crazy

Общи условия

Активация на акаунт