Отговори
# 165
  • Там където има любов
Mисис T. - нямаш право така да пускаш снимки на тази красавица  Crazy Ние вече много се объркахме искаме снаха ама всички са толкова хубави как да избереш  newsm78

poem - а ти този хубавия младеж какво го криеш  Grinning ми ние него ще гледаме не теб  Joy Мисля че всички имат страдания след раждането я погледни от хубавата страна. Такива красиви бебета с много саможертви се правят  Hug

snesh - ти какво не си харесваш   Thinking толкова си симпатична аз не съм забелязала нещо нередно във фигурата ти  Grinning Сигурно защото и Вики е голям сладур  Joy
Ама мъжки мами я по леко с конкуренцията  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Ух сладури да ги изядеш  Hug
На мен ли така ми се струва или русенки нещо се изпокриха. Къде изчезнахте момичета вие такава силна група бяхте пък избягахте  Sad
Ох хайде лека и безревова  Grinning

# 166
  • София
  Каките сукаха малко над две годинки, тоест докато забременях и постепенно сами намалиха кърменето защото кърмата си намаля покрай бременността и се отказаха  Simple Smile
  За всички за които кърменето все още е трудно искам да ги успокоя, че след четвъртия месец поне при мен беше така, вече всичко беше наред и знаех че можем да продължим да се кърмим докато и трите имаме желание  Simple Smile Да си призная въпреки опита ми  с каките и аз с Елито си се притеснявам от време на време за разни глупости по отношение на кърменето и кърмата. Това е съвсем нормално, майки сме и колкото и деца да имеме всеки път се притесняваме и тревожим. Важното е че с правилната информация и знание можем да постъпим така както смятаме за правилно  Simple Smile

# 167
  • София
Качих и аз малко снимки на Дея в албумчето. Има да разглеждам цяла нощ Simple Smile
Толкова снимки Simple Smile
Жабче, как обличаш дънките. Аз днес се пробвах на Дея едни дънки да облека, и такъв рев настъпи, че направо в дъното на гардероба отидоха.
Да, а ние продължаваме да сме фенки на "чистия въздух"  Simple Smile (В София така е. Днес реших, че като е заспала в стаята мога да посвърша нещо, но уви след половин час пак мрън мрън. Будува, забавлявахме се двете. Но тя не спа между две хранения изобщо, а преди това само половин час. И аз  в 2 като я нахраних- навън - съответно заспа веднага. Добре че беше облечена +дебела пеленка + дъждобран, защото такъв сън - от 3 до 6.30-7. Даже си пропусна храненето в 5. Гръмотевици, шумове, изобщо не им обръщаше внимание. Само в началото на един много силен гръм се разплака, но като и стиснах ръчичката и и заговорих се успокои веднага пак заспа. Първо бяхме в едно кафе, но после реших, че все пак такава буря и се "прибрахме" пред входа. Аз отвреме навреме пъхам ръка в "инкубатора", да и е топличко нослето. Ами то вътре направо задух. с тоя дъждобран. В стаята на отворен прозорец щеше да е много по - прохладен въздуха. Но обясни на бебка Simple Smile Какво ще правя зимата не знам
  newsm78
А вечерта ( вчера вечерта също) след като изяде повече от половината мляко, започва много странно да суче, все едно си чеша венците. Много странно и не суче като преди, а като че ли дъвче. Днес имаше и рев Sad Гледах я за авти в устата, изглежда ок всичко. За зъби ни е рано. Не знам  newsm78 Утре мисля да я заведа при Масларски във Вита.  Всичко слага в устата. Ръце (още не е открила палеца май, смуче кокалчетата), лигавник, пелена, играчки (само 2 успява да хване, и то с моя помощ Simple Smile И сега това странно сукане вечер? Добре че нощем поне спи, вече се будим по рано , към 4 или 5. Явно не и стига храната през деня.
Някой питаше за чесалки, снимах ги и ще ги кача  в албумчето като свалям следващите снимки, вероятно утре. Simple Smile
а ги открих и в нета http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5102

# 168
  • Бургас
Добро утро от нас,
признавам си, че нямах време да ви чета... пак се правя на работна, а и как да не се разходиш на хубавото време... Simple Smile
Влизам да ви почерпя за месечинката ни.... както и да честитя на всички останали  Hug
Утре сме на консултация и ще се отчетем после, ЖЗ Simple Smile

# 169
  • Някъде там...
Ася Ника, не протестират като им обувам дънки моите. Единствено има рев от страна на Йоана ако й слагам дълги ръкави и то не всеки път. Да не би да й се е спяло или да е била крива нещо?  newsm78
За дъвченето - моите го правят като се приспиват. Сучат си активно известно време и в един момент започват само да дъвчат, че се и нервят и реват ако цицата пуска мляко, а те искат само да я ползват за залъгалка. А за слагането в устата - може би влязоха в нов период дребчовците, и моите гледам че лапат всичко, което им се опре до устата (играчки, пелена, чаршаф, ръце, мен, баща си).
Ау в пакостник какво разнообразие на играчки има. Аз напоследък все купувам по някоя, въодушевена от факта, че и двете много ги зяпат и им се кефят, накрая ще ме изселят от вкъщи сигурно.  Mr. Green
Енигма, да ти изям бонбона, мног ое сладък.  Laughing
Мисис Т, щерката е прекрасна, а ти си направо манекен, не ти личи, че си раждала толкова скоро.  Blush
Кафенце, как смогваш бе душа, ти бебе нямаш ли вкъщи?  Joy Аз едва смогвам косата да си среша и зъбите да си измия, все някоя от двете ме вика.
Поем, за лосионче - препоръчвам ти на Себамед. Мирише на бебче, леко е и лесно се нанася. Води се медицинска козметика, май струваше около 10 лв. Аз с две бебета измазах една опаковка за около месец.
За килограмите и външния вид напълно те разбирам и аз съм Меца при това нося корем като бременна в 6ти месец. И продължавам да дебелея. Криво ми е, ама какво да се прави. Излизай, срещай се с хора, че иначе разни депресии нападат.  Hug
Ой, и твоят Шошко голям сладур. Ама ние много хубави мъже сме имали, какво ги криете, а?!  Mr. Green

А тези пози, в които може да се спи мноого ги обичам. Напоследък ги пректикувам волно или неволно. Взимам едната беба, лягаме да се кърмим и аз заспивам, тя се наяжда и откъртва до мене. Като се събуди другата просто ги разменям. Иначе няма начин, напоследък ходя като зомби от недоспиване. Лошото е, че Йоана много шава докато спи и ме буди, но пък Яна само се гуши в мен - дори да я оставя малко по-надалеч, тя някак се примъква наблизо да облегне главичка.

Л.В., къде видя че не се оплаквам, саде мрънкам и аз за нещо.  Crazy При нас няма начин да не ги оставяме въобще да реват, поне аз такъв не съм намерила. Опитвам се поне да не оставям все една и съща да се дере. Проблемът е най-вече при приспиването - и двете искат да дъвчат цица, но няма удобна поза, в която да го правят и да се приспят доволно.
Мамочка, да оздравява бързо Маргаритка!  Hug

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 09:45 от Жабче

# 170
Добро утро!  !
ben78 почерпи със сладки и  бонбонки,хайде и по едно кафе от мен  Sunglasses
ben78,честита месечинка Grinning

На мен ли така ми се струва или русенки нещо се изпокриха. Къде изчезнахте момичета вие такава силна група бяхте пък избягахте  Sad
От метлосване не остава време да влизат и да пишат Laughing.И аз не съм ги виждала отдавна,защото ми е трудно самичка с двете деца да се придвижа до тях,като съм без кола Rolling Eyes.snesh,и аз като теб се чувствам ужасно като не ми е в ръцете бричката newsm01,направо все едно някой ми е отрязал ръцете Crazy,или краката по-точно LaughingАничка и нейната сладуранка Heart Eyes се бяхме видяли скоро,но с нея живеем по-близо и е по-лесно.А qnika зачезна извън града,на тишинка и спокойствие,и май няма нет там Sad.Тя ще се върне чаааак септември.Atlantica,vili shildarova i Stelavi са хаймани,и цял ден са по улиците Hug. Айде изклюкарих ги русенките Mr. Green,дано не ми се разсърдят Hug.

sunny 777,дано е безобидна тази кашлица Praynig.Ани също прокашля от време на време.А иначе положението с баткото и при нас е същото-Сашко е с алергична кашлица(от януари не е спирала Confused),и все ме е страх ще я различа ли от истинската,ако започне такава Thinking.Стискам палци всичко да е наред fingerscrossed

Aila,прекрасни сте Heart Eyes.

Enigma,Тома е голям сладур,и колко е порастнал Hug,poem,Julieta и вашите момченца също Heart Eyes
Enigma,радвам се че сестра ти и бебчето са добре и вече си се гушкат вкъщи Simple Smile.

Мисис Т -  твоята  мъничка Мис  Хриси  Heart Eyes ти е  одрала  кожата  Heart Eyes !
smile3521

asja nika,и Дея е една прекрасна бузанка-сладуранка Flutter.

Kakто и девойките на Жабче,а новите близнашки снимчици на wazse photo са чудни.Големи бонбони,голямо нещо Heart Eyes

Цяла сутрин само снимки гледам май Blush,ами толкова са сладички всички,пу-пу!

Мамочка,много неприятно че се е разболяла повече каката,дано по-скоро да и мине.

Oлче,и на мен много ми хареса статията.Благодаря ти че я пусна и сподели с нас  bouquet

rea 1,честита отпуска от майчинството Laughing.И аз с нетърпение чакам моята мама да излезе отпуска,че ми е обещала да заведе баткото на село за една седмица.Което ще си е направо време за почивка и релакс за мен Blush.То бебето ми е като твоето,пу-пу,ама баткото ни спира тока Crazy,та и ние чакаме ''ваканцията'' Mr. Green

Много целувки от нас Kissing Heart!

# 171
Добро утро от нас!
Десси мерси за кафенце! Бен78! Честита ви месечинка!!!

Каката не иска да оздравява, температура над 38 вече пети ден  Confused Днес пак сме на доктор, да видим какво ще каже. Обаче Маги е много жизненна, скача, вика. Много говори на сън. Сяда през ноща на леглото и започва да дърдори нещо. Баба й подскача (спят в една стая) да пита какво става, а Маги бум в леглото и продължава да спи.  Mr. Green Най-смешното, че ако говори на сън за тати, то на български, а ако с баба ,то на чист руски. Радвам се ,че езика й вече в подсъзнанието.

Попаднах на интересна книга "Подсъзнанието може всичко за деца от 3 до 12 години". Сега я изучавам, много интересни и полезни неща. Это линка: http://www.book.store.bg/c/p-p/m-639/id-6670/podsyznanieto-mozhe … -dzhon-kehou.html

Айла, много готини снимки с кърменето!

Отдавно не е  писала Дея, как е малката Дея-Мария? Или аз съм пропуснала?

# 172
Poem, повечето от нас сме с наднормено тегло. Аз съм +10 и не мога да се търпя, но ще взема крути мерки като спря да кърмя. Не си внушавай глупости, ами идвай на срещите да се разсейваш Peace Дюкан категорично не може по време на кърмене Naughty
Аз ползвам лосион на Бюбхен. Много съм доволна.
Мамочка, и Габи много говори насън. Ама много е сладко това с различните езици.
Мисис Т, много е сладка Хриси. Особено на усмихнатите снимки Heart Eyes

# 173
  • Варна
Вери найс, кога пак ще правим среща на варненки? Или направо утре да слизам в Морската и да Ви се обадя да се видим  Laughing
Поем, въобще не се притеснявай от килограмите. И аз съм от тежката артилерия, но какво да се прави, ще сваляме Peace Ще се радвам да се запозная и с теб!

# 174
Айде и аз да се запиша на 12 стр Blush

При нас от 15-17 гр стана невероятна жега,над 30. Кофтито е,че влажността е много голяма,а ние живеем и близо до реката и става мазано. И аз за да не опусна,че кой знае колко ще продължи топлото,сме все навън със София Рая. А вие колко сте изписали,не е истина ooooh!

За всички празнуващи, на които пак изпуснах да честитя
 bouquet  bouquet  bouquet

Принцеске,на една приятелка за детенцето и подозират,че при раждането си е прищипало някакъв нерв. То горкото също не спира да реве,много се мъчи и е един малък ужас у тях. Сега и дадоха направление и ще видим дали това състояние се дължи само на коликите,а не и на нещо друго. Дали не е възможно и при вас да е така? Като излязат резултатите на приятелката ми,ще пиша.

И аз кърмя малката легнала. Голям рахат е.Изобщо не знаем,какво е да не се наспим. Храня я последно в 1,сложа я да спи,към 5 се събужда,аз я взема при нас в леглото,давам и да хапне,изобщо не я изчаквам да свърши. Просто си заспивам,и тя след мен,после към 8 пак се буди,аз пак и дам,пак заспим и така до 11.

В петък и биха първата ваксина. Една шествалентова и отделно за пневмококи. Скъса са да реве. Но после го понесе много добре. Прегледаха и за втори път бедрата,всичко е ок.  Да поФаля нашия педиатър.  Няма такъв спокоен човек. Обяснява всичко ясно и подробно. На първия преглед Фия му се изпишка и изаака в ръцете,а неговата реакция беше да и смени памперса. Аз бях  Shocked

В понеделник направихме първия басейн с малката. Така си починахме с татито. Беше супер. Точно до нас също има един и сега наистина се чудя,дали да не ида с нея newsm78

Аз също мога да препоръчам Веледа и Бюбхен.
Мамочка,цункай Маги от нас и дано бързо да се оправи Hug
Ася Ника,на втория ден на малката и сложих дънки. Жабче е права,просто детенцето не е било нещо на кеф. Обличай си,нали си е мацка
Вери найс,как сте сега? Hug

Лелееее ама колко много сладури си имаме Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes То не мога да ги изброя. Ето малко снимки на София Рая http://www.snimka.bg/album.php?album_id=395041&pid=13257651

Момичета да ви кажа и един интересен факт. Ходихме с татито,да нанесат Фия в работната му книжка и където пише брой на децата,стои сега 0,5 дете. Ние двамата така #Crazy Питаме защо е така? и се оказа,че пред законодателя, аз нямам 1 дете. Аз имам 0,5 дете и татито има 0,5. Аз го питам,коя половина искаш? Искаш дупе ли да бършеш или уста да храниш? Той си избра устата,за мене остана дупето Mr. Green Мисля,че аз съм по на далавера Joy

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 13:35 от Mара Подробната

# 175
Mара Подробната, еми честита ти половинка Simple Smile)) Колкото толкова! Simple Smile)))
Мисис Т, абе ти раждала ли си изобщо?  Shocked  Laughing
sunny_777, мерси, мерси  Hug ама като стана като теб, тогава ще мирясам за килограмите! Ама нали са ни адашчета дечицата, трябва да се подкрепяме!:)
Ей, Поем, хайде чакаме те утре! Simple Smile И хич и не се затваряй - после като ослабнеш нали трябва всички да са видяли колко много си свалила!!! Да има с какво да се хвалиш! Дидочка, хайде и ти към морската. Аз поне ще се мотам там. Ако искате дайте и по конкретно да се уговорим къде и кога.
Бен, писах ти за жп-то, ако не го намериш ще ти драсна на лични. Честито ти тримесечие! Simple Smile
Хайде сега отивам на работа, съчетана с малко плаж. Да видим как ще му се отрази на моето момченце!

# 176
Здравейте  Simple Smile
Май намерих малко време да драсна нещо newsm78 Да видим дали ще довърша.
Ние сме добре ,но май имаме някакви завърнали се колики.Не спим много спокойно ,а вечер се гушкаме до-1-2.Свива се ,проплаква,а днес и вчера акото ни имаше зелено.Дано отшумят бързо и да ги изпращаме без да се връщат повече.
Ох мислех да пиша толкоз неща и естествено сега ще забравя нещо.
Първо да честитя на всички с поводи!И да им пожелая щастие   bouquet
Второ да отбележа колко хубави снимки разгледах и им се радвах.
*dessi* Джолито май ще я пращате ряпа да яде Hug
Aila наистина много мили снимки където спят трите .
poem малкото ти слънчево момче е такова съкровище ,което заслужава най-спокойната и разумна мама.Не си вкарвай такива мисли и смело с варненските мами.
Принцеске съчувствам ти Hug знам какво е защото племенницата ми беше такова бебе.Сестра ми нямаше грам спокойствие и най лошото ,че само гушкане не спасяваше положението,то беше люшкане,носене в началото спеше на корема и.Още и още спи при нея и много я ревнува сега ,като гушка Ники и му се радва.
Жабче права си всички деца са смесица от чертите на мама и тати .Но на пръв поглед приличат повече на единия.Вие поне с мъжа ти си имате по едно на всеки ,а на мен все ми казват ,че на татко си приличали.Не ,че се оплаквам  Simple Smile
Олче тази статия ме разплака признавам.Тъжно ми стана за дечицата ,които нямат кой да ги гушне.Спомням си ,че като родих Вики плаках заради същата причина без да бях чела подобни материали.А относно гушкането аз също мислех ,че родителите учат така децата си.И сигурно е било така защото Вики беше бебе мечта.Тя не обичаше да я стискат в ръце и да я приспиват .И така научи и бабите ,а не те нея.Естествено ,че и тя е гушкана ,но си заспиваше сама в кошарата и много се заиграваше.И сега обича да спи сама ,гушкаме се малко и после всички по леглата.Докато Ники иска повече внимание ,заиграва се за 5 минути и търси някои да му гука.Може да не е на ръце ,но трябва да има компания.Много обича и да заспива в мама и до мама.Но аз не се оплаквам приятно ми е пък и после като спи цяла вечер всички сме доволни.Ето да споделя един такъв момент на взаимно удоволствие в 5 сутринта,чак не ми се искаше да го оставям в кошарата.
Чоки тези намаления те погълнаха направо.Как сте?
Мамочка Hug дано каката скоро се оправи ,че много гадно с тези температури и вируси.Нашата и тя три пъти за месец и половина боледува и направо настръхвам от тия болести.
sunny 777 дано и вашата кашлица е нещо моментно и отмине бързо.
Щях да пиша и друго ,но какво ли беше newsm78Хайде другия път.
Ето малко нови снимки от нас:
Познайте как се казвам Точно така Майтапа на страни много съм гладен
С кака в парка
С две каки в парка Simple Smile
С тати ще спим
Вече си играя сам
Ех ,че забавно!
И весело!

# 177
  • Лудогорието
Ето ни и нас  Grinning http://www.snimka.bg/album.php?album_id=388480&pid=13295839 Радваме се да ви видим!!!
Иван все по малко спи през деня, за сметка на това пък през нощта нямаме проблем. Колики уж нямаме, но все циври за внимание. Както се смее започва да се цупи и обратно. Да се чдиш какво да го правиш  ooooh!
Иначе ми е голям сладур  Heart Eyes С всеки изминал ден става все по-интересен.
Честито на всички с поводи и приятни разходки   bouquet

# 178
  • Там където има любов
dena_klv - от къде ви е този лигавник страхотен е   Flutter искам и аз ама на Вики.Много са сладки слънчицата ти  Hug

Момичета благодаря ви за подкрепата. Вчера бяхме на лекар и положението не е особено розово. Пием проспан на капки и си промиваме нослето и после му слагаме капки за очи. Тежката артилерия е Зиртека но до там не сме стигнали още ама пък на баткото го започнах.

Вери найс - знам че ходиш на хомеопат моля те препоръчай ми някои и кажи Габи колко голяма започна с хомеопатия да я лекуваш?

snesh - утре от кога ще сте в морската. Знаете че ще дойда на всяка цена  Hug

# 179
sunny_777, Габи започнах на 1г. и пол., дотогава почти не е боледувала. А Вики от сега й давам гранули-за коликите, а сега ще почвам и за профилактика на рахита и после за зъби... Няма проблем да се почне от новородено.

За срещата-дайте да се уговорим, ако искате направо на Раковината, ние все сме там следобед, че е много прохладно. Например 3 и половина?

Общи условия

Активация на акаунт