''По-малките бебенца(под 3кг.)се гледат по-трудно''-Вярно ли е?

• 6 221
  • 97
  •   1
Отговори
# 90
  • София
не, бее...шегувах се.....
просто първата част от теорията е вярна Simple Smile в крайна сметка си износила бебе, което е можело да мине през таза ти Simple Smile

А всъщност верилили са ти го с ренген таза колко е точно?(любопитство Simple Smile)

# 91
не, бее...шегувах се.....
просто първата част от теорията е вярна Simple Smile в крайна сметка си износила бебе, което е можело да мине през таза ти Simple Smile

А всъщност мерилили са ти го с ренген таза колко е точно?(любопитство Simple Smile)

Да, така съм по- съгласна, ама я се опитай да го кажеш на тези, дето раждат секцио, защото са сигурни, че тазът им е "много тесен" и бебето няма да мине от там, без значение колко е голямо.  Mr. Green

За меренето - аз съм писала много пъти, и в много теми.
Имам проблем с таза по рождение, и са ми правени безброй снимки, изследвания и какво ли не, много преди изобщо да си мисля, че ще имам деца.
Естествено и преди да забременея с първото пак ходих, както и при всяко по- натоварващо таза "упражнение"  Mr. Green, съм ходила за консултации (като например художествената гимнастика, на която безкрайно исках да ходя преди години. И ходих де, ама това е друга тема).
С две думи - бях направила пътека до Клиниката в Горна Баня.  Tired
Но от както родих дъщеря ми (въпросното голямо бебе), повече не съм ходила, и не мисля да ходя повече, освен ако не получа болки, защото и това се е случвало.
Та така - да, тазът ми е толкова, колкото казах, и обикновено събирам очите на докторите като ме видят, и като чуят какво бебе съм родила.
 Shocked ooooh!  Laughing

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 13:47 от Джуличка

# 92
Мда, и много хора мислят, че малко дупе и тесен таз са едно и също.  Tired
Последният бисер беше - една позната,чието дупе е по-голямо от моето, реши, че понеже й е малко, нямало да може да роди нормално... Rolling Eyes
Сестра ми пък е с доста широко дупе, но пък тазовите кости наистина са й (доказано) тесни

# 93
  • София
 Crazy Hug
не го бях чела...мерси за разяснението Simple Smile
Даже ми е странно как и без да знаят размерите на бебето са те оставили да раждаш нормално....като се сетя за моят (с несигурно 18, как искаха да ме режат Crazy ) и за това питах всъщност....

А това да  д-то...така е.....да не говорим, че повечето хора си мислят , чее важно колко настрани  е широко Simple Smile hahaha

# 94
Crazy Hug
не го бях чела...мерси за разяснението Simple Smile
Даже ми е странно как и без да знаят размерите на бебето са те оставили да раждаш нормално....като се сетя за моят (с несигурно 18, как искаха да ме режат Crazy ) и за това питах всъщност....

Оооо, Ангелче, ама те уж "знаеха" размерите на бебето.
Аз и това съм писала в разни теми за "верността" на ехографите, и доколко може да се вярва на тях.
Според техните изчисления, бебето си беше "нормално", около 3кг.
Най- много 3.100кг. да е, така казаха.
И накрая като родих, и сестрата ми каза колко тежи бебето, аз въобще не й обърнах внимание.
Тя пак ме пита: "Ама, мамче, ти разбра ли ме? Това е твойто бебе".
А аз викам: "Ама вие на мен ли говорите?"  Shocked Shocked Shocked
Изобщо не повярвах, че съм родила такова бебе, и направо бях като гръмната.
Че и дългушка беше дъщеря ми - 54см.
Абе, изобщо - един малък ад.
Аз за това и раждах 3 дни де, ама не искам да разказвам пак за това.
  ooooh!

# 95
  • София
Джули - нали все пак си ги родила вагинално....та явно не е много грешна...т.е. може да не са били малки....но са минали Simple Smile

П.С. Разбира се, Бояна.
Аз не казвам, че ти си "виновна".  Wink
Просто казах, че теорията е невярна.

Обяснявам, но за "виновна" и дума не може да става. Wink Колкото до тесния таз- природата си знае работата в повечето случаи. Виж ехографите и употребата им са друго нещо. При мен очакваха бебе на 4- 4 500, а то 2 400. От това си изкараха акъла най- много. Затова казвам да се търси второ мнение, въпреки че аз бях потърсила 4- 5 и пак не уцелиха. Mr. Green

Angel_Dust За тесния таз и малкото дупе е много смешно, наистина. Аз съм висока 180 см и можеш да си представиш, че нямам размерите на гимнастичка, а таза ми е 18. Laughing

# 96
Синът ми се роди 2кг. Като първо дете нямах представа колко са големи бебетата. Приех го за нормален и много по-късно осъзнах колко малък е бил в действителност.

# 97
ОООООООО, глупости! моето бебче се роди 2.980 изписаха ни 2.760. това ми е първо дете и си го гледахме сами с мъжа ми.като ти казвам сами от първия ден си я къпех сама, мъжа ми асистира. на никой не сам разчитала. не че нямаше кой да помага, но ние така си бяхме решили. и не съжалявам! моята бебка е вече в 7 месец и да ми е жива и здрава, но сме нямали никакви проблеми. минахме и без колики. УСПЕХ!!!
p.s. Да си призная честно, ми беше по лесно отколкото очаквах! Притеснението е повече от трудността! Кураж и не се шашкай! Peace

Общи условия

Активация на акаунт