''По-малките бебенца(под 3кг.)се гледат по-трудно''-Вярно ли е?

• 6 220
  • 97
  •   1
Отговори
Здравейте мами,моето бебе се очаква да бъде по-мъничко(поне засега) и много мои познати ми казват че такова бебе се гледало по-трудно,защото като било по-мъничко било по-болнаво.Малко съм притеснена,макар че знам че още е рано и бебето има време да расте докато се роди.Ще се радвам да споделят своя опит мами,които са родили бебенца под 3кг.Благодаря предварително на всички  bouquet

# 1
  • София
имаш почти 2 месеца до раждането...не се вкарвай излишно във филми....
1. може детето ти и 4 кг да стане до финала...
2. ехографа(и лекаря) доста често бъркат за теглото на бебето.
3. ако е здраво бебето не се гледа по-трудно....ако е недоносено и с проблеми...може би....

# 2
  • BG
Няма съществена разлика в отглеждането, ако детето се по-малко на килограми и няма здравословни проблеми. Не се притеснявай излишно!

Леко бременеене, раждане и здраво дете!   bouquet

# 3
  • На тиха улица
Аман значи от разбирачи. Но и ти - детето ти е неродено още,идея си нямаш колко  ще тежи.И дори да се роди 2.600 примерно, което според теб е малко, ако е здраво,не виждам разлика в гледането в сравнение с дете,родено 3.100.

# 4
Не мисля 4е има общо между килограмите  и гледането.Ако е здраво няма проблеми.Но ти не се притеснявай излишно.И ехографа не показва с то4ност.СПОКО  Peace.

# 5
  • В светлината на слънцето
Първо - още не си родила и не се знае колко килца ще е бебето. И второ - от личен опит да си кажа: хич не вярвай на тези, които казват, че такива бебета се гледат трудно.  Naughty Дъщеря ми се роди 2300, осмаче, беше и в кувьоз. Сега е на 5 години. За тези 5 години един единствен път се разболя - получи отит от възпалено гърло, когато тръгна на 3 години и половина на детска градина. И това е.  Naughty Много закалено дете е. И в студените месеци ходи леко облечена. Единственият й проблем е, че е кльощава. Не че не яде, но просто е много подвижна и бързо изгаря калориите. А пък е и дълга, понеже татко й е много висок, та така изглежда още по-слаба. Това е единственият реален проблем, с който сме се сблъсквали. Аааа, и лапането на палеца доскоро, но това е друга тема, нямаща нищо общо с килцата на детето. Mr. Green
Разбира се, когато става дума за деца с наистина ниско тегло - под 1500, е нормално гледането да е по-трудно и по-специфично до определен момент, когато настигнат на тегло връстниците си. Но това са други случаи.
Наслаждавай се на бременността си и се зареди само с хубави мисли. Пожелавам ти леко раждане и сладко бебче накрая. Hug

Аааа, да... Единствената разлика между бебе с по-ниско тегло и такова с нормално, е в усещането, когато ги повиваш и къпеш. Синът ми се роди 3,450, така че имах възможността да разбера разликата. В първия случай усещането е буквално все едно държиш "парче месо". Извинявам се за израза.  Embarassed Но наистина имаш чувството, че ще счупиш бебето, толкова е крехко. А когато си е с нормално или повечко килца, това усещане липсва. Обаче бързо се свиква и след третия ден изобщо не ти прави впечатление.

# 6
Не се натоварвай с подобни мисли. Това не е вярно. Синът ми се роди 2 700, а ни изписаха 2 550 от родилното. Боледувал е в рамките на нормалното. Единственият проблем беше, че всички дрешки му бяха много големи, но после бързо ги напълни.

# 7
При нас няма6е специални грижи роди се 2 900кг. беше доносено,а то това е важно Peace даже я изписаха 2 700кг.

# 8
  • Варна
Глупости на търкалета!
Синът ми се роди 2300гр в осми месец, не го счупих, защото беше малък, навакса си килограмите за 2
месеца и не е боледувал. Това е поредния мит за развенчаване.

# 9
И пак глупости на търкалета (и отгоре 2 кюфтета)!!! На мен ми казваха:"Много е голямо, мнооого е голямо, няма да можеш да го родиш нормално и то уж много хубав апарат- ехограф, най-добрия в ТК", родих нормално и то преносено бебе-3,100 кг????? Не е чак толкова много, нали?? Освен това единственото при бебето на братовчедка ми(което се роди доста мъничко ) беше, че малко трудно напредна с килограмите- на 6 месеца беше 5-6 кг. (ама нищо си му нямаше на детето, само колики, които и моя преносен син ги има и до сега). Споко и не слушай глупостите,че те край нямат. Аман от суеверия, аман от разбирачи, само се чудят как да ни шашкат-все едно нарочно го правят.

# 10
  • Mars Hotel
Ако детето е здраво, няма как по-ниското тегло да се отрази, спокойно. Дъщеря ми се роди 2600 и не съм имала абсолютно никакви проблеми с нея, а си я гледам сама (таткото я вижда за 2 часа вечер, преди тя да заспи, така че това не се брои за отглеждане  Naughty). Вярно е, че тя ми е първо дете и нямам база за сравнение, но оплаквания нямам.  Grinning
Не е боледувала досега, с килограмите навакса много бързо, че и продължи да качва повечко. Другата седмица става на годинка, а е почти 12 кг.   261uu

Наистина разликата между бебе, родено 2800 например и такова, родено 3100, е нищожна.  Peace

Не се притеснявай, към края не бременността бебетата порастват най-много, а дори и да се роди по-мъничко, важното е да е здраво.

# 11
  • София
Можеш да погледнеш темите в "Недоносени дечица". Само за информация.
Не си родила все още, имаш време. Понякога ехото греши (относно кг). Има и голям процент лекарски грешки.

Като цяло недоносени бебета се водят бебетата родени под 2 500 г.
Не мисля, че се гледат по-трудно. Може би малко по-различно.

Не бързай, и не се притеснявай за сега.
Ако все пак си притеснена, говори с неонатолог.

# 12
Е, много зависи за точно колко ниско тегло става въпрос.
В тоя случай не, не се гледат по-трудно. Просто някои родители се вторачват в теглото и от там е вероятно да се появят  проблеми, без да е имало реална предпоставка. Дохранване, бързо отбиване, в последствие - ранно захранване, а в по-късен етап се стига и до затлъстяване. Имам наблюдение върху две такива деца и при тях всичко протече почти идентично, в желанието на майките да не изостава бебето им в теглото.

# 13
  • София
и голямо бебе не се гледа лесно. Ние се родихме 4,100кг и ядем като за световно. Не виждах разлика м/у мен и майките на малки деца в родилното, освен, че техните се нахранваха за 30мин и после си почиваха, а моят ядеше по 1 час и аз нямах покой, ама това си е индивидуално от детето, не от килограмите.

Не се настройвай предварително!

Леко бременеене!   Peace

# 14
Първото ми дете беше 2450 , второто 2800. Не съм имала трудности, не са болнави. На един колега на баща ми му се беше родило детето по рано и тежеше само 500 гр. милото. Е и то е живо и здраво.

Общи условия

Активация на акаунт