''По-малките бебенца(под 3кг.)се гледат по-трудно''-Вярно ли е?

• 6 228
  • 97
  •   1
Отговори
# 30
Твоите кг не са показател.
Аз качих 10кг,родих бебе 2700гр.
Приятелка,с която бременеехме заедно качи 7кг,роди бебе 3100гр.
Сестра ми качи 11кг,роди бебе 3500гр.
Сама си прави изводи.
Моето АГ ми каза,че сметките с ехографа относно големината на бебето дават отклонение 30%,което е доста.

# 31
Зависи колко под 3 кг е бебето. Ако е недоносено, в началото ще се нуждае от малко повече грижи. Ако се роди в 9 месец и е здраво, не виждам кое ще му е трудното да се гледа. Дъщеря ми се роди 2.850 кг, изписаха я 2.650, здраво, ядящо, спящо бебе. Никакви трудности и проблеми не съм имала с нея.

# 32
Не се притеснявай за глупости! Няма начин ехографа да даде точно тегло на бебето. Имаш достатъчно време до раждането.
Иначе дъщеря ми се роди 3100 г, изписаха я 2800 г. До втората си година не е боледувала изобщо. А тогава започна да боледува само защото тръгна на ясла. Така че няма такова нещо за връзката между боледуванията и теглото. Единствено по-предразположени към заболявания могат да бъдат недоносени бебета с ненапълно развити системи (най-вече белодробната).

# 33
Племенникът ми се роди 2 450, в деветия месец и ги изписаха на 4-тия ден. Почна да наддава по повече от килограм на месец и дори подмина дъщеря ми на тегло, а тя е с три месеца по-голяма, родена 3 300 кг. Здрав е, палав, след месец става на годинка.
kristina23, радвай се на последните седмици от бременността, пожелаваме ти леко раждане имного весело бебче  bouquet

# 34
Моята дъщеря се роди 2750 гр. От опит казвам, че е по-трудно с кърменето, защото бебето е по-слабо, суче по-вяло, дории да има силен сукателен рефлекс се уморява бързо и заспива и т.н. и т.н. кофти става и като се прояви по-силно жълтеницата.

Като цяло други проблеми заради теглото съм нямала. Обикновенно бебетата с ниско тегло започват да наддават доста бързо, първите месеци с по килограм и половина.  Rolling Eyes Това, че са по-болнави е направо смешно да се твърди Thinking

# 35
И двете ми деца се родиха под 3 кг. Много бях притеснена за сина ми, който държаха в неонатологията няколко дни и с потрес установявах че на изнесените ежедневно отчети не наддава. После като ни го дадоха си държеше устичката отворена като гларус тасе налагаше татко му да му стиска млякото в устата, а той с триста зора да преглъща. Е, оказа се че са го хранили със сонда ooooh! и изобщо нямаше гълтателен рефлекс /разбрах го от акушерка, която ме помоли да не я издавам че ми е казала Tired/. Взехме си го 2,006 с много упоритост вече си смуче сам, преглъща си и е наддал пповече от 400 грама. Щерката също беше мъничко на 2 кг, вече мина 3.
Та мисълта ми е, спокойно Hug

# 36
За друго не знам, но със сигурност синът ми е доказателство, че дребните бебета не са по-болнави. Той се роди 2,600, по-бавно си навакса килограмите (което беше притеснение за нас, но не и за него) и това е всичко.

# 37
И моето се роди 2,780кг. ,няколко дни преди термина!Нищо му нямаше,както и сега! WinkТова са глупости,на които не бива да обръщаш внимание!
И наистина никой не знае колко ще се роди бебето ти!
Успех! Hug

# 38
  • На бял кон в Pierrefonds
Според мен проблема е, че по-мъничките бебенца изглеждат по-крехки и "уж" по-трудни за гледане, но едва ли е точно така. Майката най-добре знае как да държи и гледа бебето си. Хич не го мисли. Успех!

# 39
Дъщеря ми се роди 2950, изписаха я 2800 г. В сравнение с останалите бебета в родилното по това време беше много мъничка, но и най-сладката.. Simple SmileБЛагодарна съм, здрава е, радостна и спокойна. И досегадругите бебоци са по-едри, но тя е едно красиво и много жизнено момиченце, което се гледа сравнително лесно.

# 40
И двете ми деца са родени под 3 кг ,сина ми 2 дни след термин се роди 2 800 ,а дъщеричката ми 4 седмици преди термин се роди 2 550. И двамата не са ми боледували често , не съм имала трудноси с отглеждането им.Само че ми беше по-лесно да ги нося като малки ,защото бяха лекички  Simple Smile Между другото и двамата си наваксаха килограмите  Peace

# 41
имаш почти 2 месеца до раждането...не се вкарвай излишно във филми....
1. може детето ти и 4 кг да стане до финала...
2. ехографа(и лекаря) доста често бъркат за теглото на бебето.
3. ако е здраво бебето не се гледа по-трудно....ако е недоносено и с проблеми...може би....

Желязна, както винаги!   bouquet
Разбира се - много е важно дали детето е доносено.
А и с тия 2 месеца до раждането е направо нелепо да се говори за "бебето ще бъде малко".  Tired

# 42
По добре чети за кърмене, гимнастика, памперсии т.н вместо да се питаш дали ще е трудно или не.

# 43
  • Плевен
много мои познати ми казват че такова бебе се гледало по-трудно,защото като било по-мъничко било по-болнаво
Трудно се гледат бебетата, които са недоносени или хипотрофни \родени на термин, но с тегло под 2500гр\. Често при тях има проблеми, а и притесненията са големи. Но незнам какво имаш предвид под ''По-малките бебенца(под 3кг.)'. Тъй като, ако бебето е 2800гр. не попада в тази група, а и 200-300гр. не са голяма разлика. Но често пъти и хипотрофните бебета нямат проблеми. Така, че не изпадай предварително в излишни притеснения. Лекарите казват, че теглото на бебето не е показателно за здравето. В неонатологията има и бебета родени по 3500гр, но и при тях е възможно да възникнат проблеми. Желая ти всичко при вас да е наред.

# 44
Аз лично не виждам проблем при гледането на по-малко бебе.
Дъщеря ми се роди недоносена, и когато накрая я изписаха от болницата тежеше 2.3кг. Като свикнеш един път с размерите и най-вече ако не сравняваш с други бебета, няма нищо друго плашещо. Просто бебето е по-малко, иначе всичко си му е ок.
Категорично не съм на мнение, че са по-болнави. Теглото на бебето, няма нищо общо с болестите.

Общи условия

Активация на акаунт