''По-малките бебенца(под 3кг.)се гледат по-трудно''-Вярно ли е?

• 6 225
  • 97
  •   1
Отговори
# 45
Твоите кг не са показател.
Аз качих 10кг,родих бебе 2700гр.
Приятелка,с която бременеехме заедно качи 7кг,роди бебе 3100гр.
Сестра ми качи 11кг,роди бебе 3500гр.
Сама си прави изводи.

Подкрепям напълно, и сега дръж се да не паднеш от това, което ще ти кажа.
Качих 7кг., а родих бебе почти 4кг.   Shocked ooooh!
Първа бременност, момиченце.
  Peace

# 46
Голямата се роди 2490 ,изписаха ни с тегло под 2 400 -трудно се гледаше,не заради теглото,а защото беше неописуемо ревлива   Grinning ,после се оказа,че кърмата не и достигала,след дохранването вече друго бебе.

# 47
  • ул. "Мечтание"
Не смятам, че теглото има отношение към начина и трудността на отглеждане на детето, ако то е здраво и доносено. Болнавостта е като цяло е въпрос на гени и на имунитет, а не колко кила се е родило детето.  Peace Не се вкарвай във филми!

# 48
Според мен,не. Naughty
Ако бебето е здраво,няма да има проблем,че е под 3кг.

# 49
2600 на термин, държи си главата и си я върти наляво и надясно сама от първия си ден. на 4 месеца 7 кг изцяло на кърма ; На 7 месеца се изправи на крака въпреки понатрупаните килца Simple Smile
Разликата е, че по-малките бебета (при равни други условия-здрави и доносени) наддават по-бързо след раждането. Единствено, бебетата, които са с тегло под 3 кг има вероятност да са с по-малък запас от желязо.
Желая ти здраво бебе, килограмите не са от значение.

# 50
  • София
Важното според мен е бебето да е доносено, защото ако ще да се роди и 4 килограма, ако не е доносено пак може да има проблеми. Аз родих детето си 2,800 и не видях разлика в гледането. Абсолютно нормално бебе, почти никакви колики и за една година сме имали няколко пъти сополки и един два пъти температура. Като знам моите племенници колко са боледували това си е направо здраво бебе.Успех!

# 51
Моят син се роди 2.900, изписаха ни 2.800, в момента е около 7кг.
Не бих казала, че ми е било трудно или с нещо се е различавал от другите бебета.

# 52
Аман значи от разбирачи. Но и ти - детето ти е неродено още,идея си нямаш колко  ще тежи.И дори да се роди 2.600 примерно, което според теб е малко, ако е здраво,не виждам разлика в гледането в сравнение с дете,родено 3.100.

Peace и аз съм на същото мнение   Peace

# 53
не не е вярно.
моя син се роди 2,5кг и ни изписаха 2,3
не ме е било страх да го гушкам,нито е имал проблеми,кърмих го и наддаваше добре,генетично му е заложено да е слаб и все още е такъв.За първи път ми боледува сериозно на 1г и 9м и то след като 2 м беше ходил на ясла и от тогава да сме давали антибиотик 3 или 4 пъти.

# 54
  • Пловдив
Синът ми се роди две седмици по-рано-2650,изписаха ни 2500.Нямала съм никакви проблеми ,не се е разболявал досега,а първите месеци си качваше по 1300,т.е навакса си за нула време Flutter

Според мен е нелепо,както вече и другите майки са казали по-напред,вместо да се радваш на бремеността си,да  си мислиш глупости Naughty.Пък и имаш още доста време до края.

# 55
Моята мома се роди 2600. Маник. Първо като я видях се уплаших, но много бързо ми мина и почнах да я гушкам и мачкам. Не се гледа по-трудно. Даже си беше една жилава. Вдигаше главата от поза по корем с раждането. Наддава си съвсем нормално. Сега вече е 4300, а още няма два месеца. Единствения ми проблем бяха дрешките- най-малките ни бяха големи.  Laughing Laughing Желая ти най-вече здраво бебче, а килограмите не са важни

# 56
  • София
Гледам зачекнали сте килограми по време на бременността. С 1вата бременност качих 25кг, Дияна - 2670г. С 2рата качих повече килограми и родих по-малко бебе Simple Smile

# 57
Единствения ми проблем бяха дрешките- най-малките ни бяха големи.  Laughing Laughing Желая ти най-вече здраво бебче, а килограмите не са важни

Те дрехите пак са лесни,но навремето нямаше памперси под 3 кг,та памперсът и  беше до подмишниците  Grinning

# 58
Според мен,не. Naughty
Ако бебето е здраво,няма да има проблем,че е под 3кг.
Peace
Само че не говоря от личен опит, моите бебета бяха по около 3800гр при раждането.
Леко раждане и zдраво бебче ти пожелавам.

# 59
  • след Околовръстното
Стига да не е недоносено, не е проблем че е под 3 кг. А дали ще е болнаво не зависи от това колко се ражда, а как се гледа. Ако го претопляш и го навличаш, има вариант да го изнежиш и да почне да настива и от най-малкия ветрец.

Общи условия

Активация на акаунт