Отговори
# 195
  • София
Не, Веси, ама погледни по-рано днес праснах един пост само за него, там съм писала и цена и 4те вида, които има от него, само да добавя, че го купихме от Штъркел. Simple Smile

# 196
Ей,много са сладки тия бебчовциии!!!
Сиолинка,а какви витамини пиеш,ако не е тайна???Аз в момента пия желязо/че все още ми е нисък хемоглобина,което също се отразява на косата/+купих си катранен шампоан,масло на Икаров и Себорал Форте...
Хетера,това за приятелите доколкото разбрах е общо явление,така че да не ти пука,гледай си бебчето PeaceТака е при хората,които нямат деца и така е при нас,които имаме.На тях ще им е отегчително да слушат за бебешки работи,а това е единственото нещо за което най-много ни се говори.И купоните и тм техните неща ще са ни далечни.Аз като се видях с моите приятели само за бебета им говорих...но е друго когато си говориш с друга майка,обменяте си съвети,преживявания...

# 197
  • Пловдив
А сега се връщам от НОИ, взех си ПИК-а (благодаря на Elfita  bouquet). И сега като гледам справките....добре че имам мъж да ме издържа ooooh!. Последният ми болничен е до 21 май (това май са тези дни, към който е и 45-дневния преди раждане), а от тогава нищо не е постъпвало. Съответно като гледам нищо няма да получа скоро или поне така си мисля.

преди да изтече третият болничен се попълва декларация,за да получаваш пари до края на 410 те дни.Попълвала ли си?Явно не си,защото вече трабваше да е внесена и да я виждаш в отделна таблица под болничните.

Трябва да подготвиш следните неща:
- Молба за отпуск в свободен текст до работодателя;
- Декларация 2 по образец – изтегли тук: http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.2.doc

- копие на акта за раждане на детето;

Ето примерен текст на молбата, която се подава до работодателя:

До Управителя
                                                                                                                          На .................................................

МОЛБА

От ........................................................., ЕГН ............................................. на длъжност ................................................... в ............................................................

На основание чл.163, ал.1 от Кодекса на труда, чл.45,ал.1,т.2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските и приложените молба-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни и акт за раждане на ...................................................................

Моля

Да ми бъде разрешено да ползвам отпуск за бременност и раждане за разликата от 135 до 410 дни за детето : ..............................................................., считано от .............................

Гр. Пловдив
Дата: ......................

Служител: ............................
                                                                                                                                                  / .............................../

# 198
  • София
Ей,много са сладки тия бебчовциии!!!
Сиолинка,а какви витамини пиеш,ако не е тайна???Аз в момента пия желязо/че все още ми е нисък хемоглобина,което също се отразява на косата/+купих си катранен шампоан,масло на Икаров и Себорал Форте...
Хетера,това за приятелите доколкото разбрах е общо явление,така че да не ти пука,гледай си бебчето PeaceТака е при хората,които нямат деца и така е при нас,които имаме.На тях ще им е отегчително да слушат за бебешки работи,а това е единственото нещо за което най-много ни се говори.И купоните и тм техните неща ще са ни далечни.Аз като се видях с моите приятели само за бебета им говорих...но е друго когато си говориш с друга майка,обменяте си съвети,преживявания...

Но dз далеч не говоря само за бебо,особено на хора без деца.В крайна сметка аз съм си същия човек - чета книги и списания,ровя се из нета,гледам телевизия,гледам всички нови филми,имам и други интереси,които не са свързани с бебо,но те сякаш са ме отписали от светския живот,дори не ми дадоха шанс да отворя някоя тема или да се опитам да вляза в час с техните случки и новостите около тях.
Надявам се,че след време като имат деца или,когато бебо поодрасне и излизам без него нещата отново ще поктръгнат,защото си искам приятелките  Sad
Вярно е,че имам много нови познанства,за което съм много щастлива,но с едната от днешните ми дружки сме израстнали заедно,от втори клас сме рамо до рамо и не ми се иска да губим връзка.

# 199
  • Sofia
Привет,момичета!

Честит имен ден на всички именници! Дасте живи и здрави и с гордост да си носите хубавите имена!
Hug  bouquet

Виви,  bdbaloni Да си много обичана и щастлива!!!

Ходих днес при двама мамолога (Доре, мерси много! Много е готина тази докторка Wink ) и двамата са категорични, че имам мастит и то такъв, който налага спиране спешно на кърмата Sad С гадното хапче и кравешкото мазило Simple Smile Продължавам и антибиотика и да си свалям високата температура с каквото си избера. Слава Богу, нямам абцес, (че тогава се режело, за да се източи гнойта бррр Sick) и ще се размина само с гърди на бучки и болезнено препълване, което не трябва да пипам по никакъв начин. Тези топли компреси, които се скъсах да правя тези дни са ми доразказали играта, ама откъде да знае човек, аз си мисля, че запушване имам... ooooh! Та дотук беше моето кърмене, за съжаление Sad И двамата ме успокоиха, че 5 месеца са чудесен период и няма за какво да се тръшкам. Сега направо изгарям от гадната температура и гърдите ми вече са на камък и е много гадно...
Да питам някой пи ли това хапче (ДОСТИНЕКС) и колко бърз ефект имаше?

Сега на по-приятни теми - колко са хубави дечицата нииии!!!!!!!!!!!!! Толкова са красиви всичките! Напълнихте ми душата с тези снимки!!! А Йойо е лудница направо! Толкова е забавен и сладък! Hug

Весе, я не се притеснявай! Ще им дойде и на твоите приятелки до главата това с бебетата и ще видят, че и майките са хора като всички останали! Не им обръщай внимание! Пак ще си клюкате по женски скоро-скоро.

Иве, много хубаво столче! Аз разглеждам от известно време какви има, че искам да му взема на младежа вече и тези много ми харесват! Благодаря за идеята!  Hug

Отивам да положа температурна снага, че съм като в транс...

Лека нощ на всички и много ви благодаря за стиснатите палци и че ме мислихте!  bouquet

# 200
  • София
Коте аз пих Достинекс преди да замина в Маоко,но имах малко кърма и от едно ми спря.Трябва да си стегнеш гърдите, но си питай доктора колко трябва да пиеш едното е около 10-15лв.Доста е неприятно защото не трябва да се цедиш, но май при теб е малко по различно незнам точно.От това хапче пише, че ти става лошо и ти пада кръвното.Но при мен нямаше нищо такова, но на всеки е различно.Аз много се притеснявах, защото все пак летя на друг континент и като ми казаха, че пада кръвното ми призля.
Ето ти няколко темички:http://www.mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?p=5215&sid=b4df33bdc55360d81abb26edaf64a78d

Един поздрав за лека нощ.http://vbox7.com/play:2666f1e4
И в този ред на мисли Албена отдавна не е пяла.А Тифани Мишел май въобще.акво ли става с тях?

# 201
Днес имам рожден ден и да почерпя,че от партито,което ми спретна бебо с рев цял ден нямам време да пиша!

Иначе събота и неделя бяхме на Реденка и си изкарахме много добре.За мамите,които питаха дали може с бебо,ние бяхме без него,но имаше доста бебчета на възрастта на нашите.Оставихме го на баба му и явно за това днес ми отмъсти в дърпане и рев цял ден newsm78 #CrazyНе беше ял от 13ч до преди малко.Явно му е харесало шишенцето с мляко и на мама гърдите вече са чужди,но мама не дава шишето и цял ден е гладен.Иска не иска ще почне пак да яде,рано му е още да се отбива,а аз имам толкова много млекце,че просто е убийствено да се отказва от топлата прегръдка с мама.

# 202
  • в гората
 Леле какви вкуснотиии  eat  Yum       bdbaloni smile3510

Мамчета видяли ли сте тази тема   цък

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 22:23 от m@m@

# 203
Кониконкони,честит рожден ден!!!!!

# 204
Инче Hug Hug Hug от мен! Недей да се натъжаваш за кърменето - щом така са казали докторите - значи това е правилното решение, и наистина 5 месеца са супер!

При мен пък се оказа, че имам камък в дестния бъбрек и утре ще нося в ранни зори стерилна урина, за да ми изпишат антибиотик. Абе знам си аз,че има нещо, а Жоро ще ми обяснява,че е от преумора и си втълпявам. "Страшна" логика  няма що.

Иначе моята педи пак ме дразни - днес водих Ралица, защото много и е запушен носа и с физиологичен разтвор нищо не става и тя пак нищо друго не ми изписа. Нямало капки за нос за тази възраст??? #Crazy А тя се дави насън и започва да кашля. Отделно има температура. Направо незнам дали да я слушам или да я зяведа на още един доктор, но пък като си спомна с ортопеда какво стана като я заведох на два доктора и направо ми се изправя косата. Ще вземе другия да ми изпише сто неща и ще гледам #Crazy #Crazy #Crazy

Кониконкони, честит рожден ден! Hug

# 205
Много време не съм писала, само чета...
Натъжиха ме историите ви, но ми стана приятно, че "познавам" такива ЖЕНИ  Hug

Коте, не се натъжавай, дала си на малкия сладур  всичко за тези 5 месеца - безсънни нощи, грижи, кърмене... това е мноооого повече, отколкото много от майките правят за децата си (аз като толкова исках да кърмя, а такаа и нямах достатъчно.... страдах, страдах, пък спрях да се самообвинявам, важното е да  са ни живи и здрави съкровищата)  baby_neutral

Силве, преди 100 години ме питаза документите за паспорт - отиваш във фото и казваш, че ти трябва снимка за папорт, ще го държиш, те ще ти обяснят. След това - в общината по адресна регистрация на майката (детето автоматично се записва на него като се роди). Там ссе попълва декларацията за местожителсто и молба за издвааване на удоставерение за родствени връзки (т.е. пишеш молба на бланка, която ти дават и ведната ти издават въпросния документ, в който пише майката какви родствени връзки и с кого има - за да се докаже, че детето ти е дете).
След това с тези докумнети и оригинала + копие на акта за раждане - в районното МВР. Двамата родители и детето (wonderteddy, мисля, че няма да можеш да извадиш паспорт, тъй като таткото не е в България  Sad), попълва се бланка като за паспорт и лична карта на голям човек. Готовия паспорт се взима от единия родител, без детето

Преди няколко дни, 1 ден след последния Пентаксим, Мишето за първи път вдигна температура, слава богу за 1 ден му мина  Sad. От 2 дни ака по 2 пъти на ден (при нормално 1 път на 2-3 дни), и според мен май има разстройство, има нещо като пяна  newsm78 Някой да е виждал подобно и да даде съвет, моля!

Няма индикации за зъбки при нас, на мен първото зъбче ми е  поникнало на ... 10 месеца!!!! #Crazy

Наздраве на всички празнуващи и лека и спокойна нощ от нас   bouquet

# 206
dorabella Мая нали беше така 10дни,1 ни изписаха виброцил но той не помогна после бяхме на УНГ той изписа ксилометазолин от най слабия разтвор и задължително се прави 50на 50 с физиологичен разтвор(ужасно силни капки са) и в никаккъв случай да не се капят повече от 3 на ден по една какпка в ноздра и за не повече от 3-4дни да е лечението.аз не вярвах че ще помогат толкова бързо но на 2-3 капване секретите се втвърдиха и почнах да изкарвам с помпата сополките(преди това всичко и се стичаше в гърлото и бяха много течни те от това се давят) Peaceнезнам помисли си но се консултирай или отиди на УНГ.
а за педито нямам думи #2gunfire

# 207
Алхимиче, добре че точно ти се включи по въпроса за капките. Ти къде я води на УНГ ? Аз нямам представа къде да я водя сега, но тези сополи ме побъркват.

# 208
......................
След това с тези докумнети и оригинала + копие на акта за раждане - в районното МВР. Двамата родители и детето (wonderteddy, мисля, че няма да можеш да извадиш паспорт, тъй като таткото не е в България  Sad), попълва се бланка като за паспорт и лична карта на голям човек. Готовия паспорт се взима от единия родител, без детето
................

newsm45 newsm45 newsm45

# 209
......................
................

newsm45 newsm45 newsm45

Нидей рива Laughing Hug. Ето, виж:

За издаване на паспорт на лица, ненавършили 18 години, двамата родители полагат подписите си в присъствието на длъжностното лице. Непълнолетните заявители навършили 14 години, също подписват заявлението на определеното за това място.

Подписът на единия родител е достатъчен, само когато се представи някой от следните документи:

- нотариално заверена декларация на втория родител с изрично негово съгласие за издаване на паспорта и пътуване в чужбина на детето;
- изрично решение на съда за отнемане на родителските права на отсъстващия родител;
- съдебно решение или постановление, в което изрично е записано, че може да бъде издаден паспорт на детето, без изричното съгласие на отсъстващия родител;
- документ, че вторият родител е починал.
За по-подробна информация, когато сте в чужбина, може да се обърнете към консулската служба на всяко българско дипломатическо или консулско представителство.

Това е от сайта на МВНР. Трябва таткото само да завери такава декларация в наше консулство и да ти я изпрати!

Коте, бързо да се оправяш! Важното е малкият сладур да има здрава майка. Кърменето - колкото, толкова. Според мен е напълно достатъчно.  Hug

Тони, не е ли по - добре да отложите ваксината, след като ти си болна?

Янита, дано всичко се окаже фалшива тревога!

Благодаря ви още веднъж за хубавите думи! Лека и спокойна нощ.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт