Отговори
# 210
Elfita, незнам какво са правили в службата, но тази декларация 2 ми я бяха донесли й съм им я върнала попълнена. Обаче молба до работодателя не съм писала. Възможно е да са ми я написали (работя извън Варна, в район в който може да се стигне само с кола). Много ти благодаря за винаги точните съвети и линковете! newsm51

# 211
Мамчета Здравейте!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВИВИ И ДЕСИ!!! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И С МНОГО ПОСЛУШНИ ДЕЧИЦА И МЪЖЕ ОКОЛО ВАС!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС ИМЕННИЦИ!

Оффф момичета, ако ви кажа какво се случи преди 2 часа - не знам как сме още живи! Изкарах си акъла, не мога нито да легна, нито да седна, идва да хвана и да обиколя квартала два пъти. Прибрахме се с бебко в къщи след разходка към 9 часа и нашия татко вика - Айде аз влизам в банята и Ви чакам да се къпем тримата. Ние сме с вана и на нея има седалка , та аз се къпя така всяка вечер с бебко, а таткото прав до нас или сяда на ръба на банята. Та той се полива под душа, аз отивам с бебо. Вдигам единия крак да влезна във ваната и в момента в който вдигам и другия, се подхлъзвам и с бебко в ръце политвам назад, точно към прекрасната ни стъклена мивка. В същия момент мъжо се опитва да ме удържи, но не успява до край /напомня ми че трябва да отслабна с пустите 10 кг  Joy/ и виждайки ни че падаме с бебо от ваната навън на пода на банята, тръгва да излиза, но и той се спъва и политва. РЕЗУЛТАТ - тримата легнали на плочките, ние с таткото здраво насинени / без нищо счупено/, бебо плътно стиснат в мен, пада на меко - върху циците, аз му държа главата за фонтанелата, а баща му отдолу и се смее дяволчето - то за него е бивло като игра. Ние с баща му се гледаме и не можем да станем 15 мин, само се оглеждах дали няма кръв някъде. Направо УЖАС. #Cussing out
Опипах бебо навсякъде, инто охка нито нищо. Смее се , адекватен е, следи с очички предмети, чува, лапа си краката, плаче - даже го и кърмих след това и сега заспа, но го сложих между нас, че нещо ме е шубе. ПРОСТО СМЕ ЗА УБИВАНЕ. МЪЖЪТ МИ МИ ВИКА - ЩЯХМЕ ДА СИ УБИЕМ ДЕТОТО. ТОЛКОВА ЛИ ЛОШИ РОДИТЕЛИ СМЕ!?

Оплаках се , а и утре сме на алерголог и ми е едно свинско. Някой питаше за капки за нос. На нас ни изписаха Мукосептонекс Е, че нещо ми прохърква от време на време.

А и да питам нещо. ДА МИ ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТИ. Моя приятелка близка ще прави сватба през септември. Има обаче вече дъщеричка на 1,5 годинки и иска за сватбата малката да е облечена със стилна рокля, ама не тип шаферските,  а нещо елегантно обаче като за момиченце. НЯКОЙ ИМА ЛИ ПРЕДСТАВА КЪДЕ СЕ ПРОДАВАТ ТАКИВА РОКЛИ И ВИЖДАЛ ЛИ Е ВЪОБЩЕ!?

АЙДЕ ЛЕКА И БЕЗРЕВЛИВА. АЗ ОТИВАМ ДА НАМУЕСТЯ КОКАЛИТЕ ДАНО НА БЕБКО НИЩО МУ НЯМА.

# 212
Здравейте мами
аз съм от редовно четящите и рядко имам възможност да пиша.
за предната тема искам да кажа че всички сте стойностни хора и всеки (както и аз) има някой в миналото, който го е наранил и което никога няма да забрави.но горе главите, нека мислим позитивно и нека това ни прави по-силни!
аз не спя по това време, защото установих може би от какво е нашата слуз в акото-недохранване.дадох на Сави преди малко да суче и после още 120 мл на нестле млякото.мисля че кърмата ми е рядка или недостатъчно и не засища Савина.моля за съвети как да я подобря и също за съвети за адаптирано мляко което да щади стомахчето, че и е чувствително.мисля да я дохранвам известно време и после да започна и захранване.ако някой може да помогне по проблема ми ще съм много благодарна
мерси предварително  bouquet

# 213
  • София
Леле, Бибииииии! И ние така къпем Йойо и просто изтръпнах като прочетох за приключението ви! Ама добре че е паднал бебо на "мекичко"! Laughing

Сияние, това с рядката кърма са бабешки митове. Няма такова нещо като "рядка кърма" - има предно и задно мляко, задното е по-гъсто. Най-добрият начин да си увеличиш кърмата е кърмене на 2 часа. А как наддава бебето, педиатърът какво казва?

# 214
  • София

Да питам някой пи ли това хапче (ДОСТИНЕКС) и колко бърз ефект имаше?

Инче, аз надолу не съм чела, може някоя мама вече да ти отговорила, ама аз бързам да ти кажа, аз като отидох да си спирам кърмата, която беше по 5 капки ми предписаха достинекс, струваше някъде към 18 лв едното май, това го казвам за ориентиране и Парлодел, което струваше към 10 хапчета около 15 лв, първия ден пих достинекса и после по 2 парлодел на ден 5 дни, само че при мен нямаше кой знае какво да се спира, ти може би само достинекс трябва да пиеш, че е по-силен, те са ти казали мамолозите, само да ти кажа, че на мен от тези хапчета ми ставаше ужасно зле, падна ми кръвното и постоянно ми се виеше свят, гадеше ми се и като дойдеше време за новото хапче тъкмо ми беше минало и чак ми се ревеше, че пак трябва да пия, може би е така, защото са си чисти хормони, но пък като отидох на контролен преглед след 10 дни, мамолога каза, че каналчетата са ми все едно на нераждала, явно имат ефект, така че може да ти е малко кофти (аз мисля, че по-скоро ми беше кофти от парлодела, не от достинекса, ама знае ли човек), но пък ще си оправиш проблема, стискам палци всичко да минава по-бързо,  Hug

# 215
Добро утрооо      bouquet Как е настроението днес?
 Flutter
bibi_iv голям екшън сте приживели в банята, но важното е, че и 3- та сте добре Hug

# 216
КАМИ, мерси за закуската.

Аз съм на кафе с мед, щото нещо кантара се е повредил явно  Joy и все си увеличава цифричките като му се покача.

Лелелее момичета бебко какъв рев му удари тази сутрин и накрая заспа. Не иска ни биба, ни цица, не можах от зор и бодито да му сложа та сега спи по памперс. Притеснявам се дали не го боли нещо от снощи от падането. Уж го намачках целия и чаках някъде да изохка, а той ми се смее, но понеже мен сега на сутринта ме наболява тук - там та се притеснявам дали и него не го боли. Знаете ли как мога да проверя така в къщи дали няма нещо счупено, натъртено или нещо по главичката. Щото според мен няма, ама знай ли човек.  Praynig

Ние днес отиваме на алерголог и после ще се отчета.

Приятен и спокоен ден Ви пожелавам, слънчеви разходки и усмихнати бебешки личица.

# 217
  • Sofia
Добро утро!   bouquet

Честити месечинки на днешните геройчета!

Леле, Биби, голям екшън, ужас! Ама нали бебко е паднал върху теб, най-вероятно нищо му няма! Защо не се обадиш на педиатъра и да го питаш как да провериш боли ли го някъде, а може и да го заведеш да го видят.
За роклите - в магазина, от който купих книжките има РАЗКОШНИ момичешки рокли, които определено стават за шаферски, без да са от онези натруфените. Има една, която все я гледам и все разправям как е за някоя сладка шаферка - страхотна е!

Иве, мерси за отговора! На мен откъм кръвно ми е добре засега, ОБАЧЕ, момичета  newsm45 гърдите ми започват от ключицата!!!!!! Толкова ме боли, че свитки ми излизат! Мамолога каза да не цедя в никакъв случай и аз направо не знам какво да правя. Кога ще свърши този кошмар!?! Умирам от жажда, а не смея да пийна вода, че после ако още ми се напълнят гърдите, просто ще се взривят!
Извинете ме, че пак с оплакване започвам  Embarassed Пазете си гърдите, за да не опирате до тези методи за спиране на кърмата, че е  #Crazy

Отивам да бъркам коктейла на малкия. Хубав ден  на всички!

# 218
Добро утро!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА МНОГОБРОЙНИТЕ МАЛКИ РОЖДЕННИЦИ ОТ ДНЕС    bouquet Да растат здрави и само хубави неща да им се случват  Wink
Леле, Биби, направо ужас, аз така паднах с каката преди две седмици и резултата беше силно насинен крак с огромна рана( ударих се в ръба на касата на врата и си цепнах ходилото) , не можех да стъпвам нормално близо десетина дни, даже още има подутина от едната страна Sad Добре, ме опазих детето Praynig
Инче, миличка, не се ядосвай за кърменето, нали знаеш, че поняко въпреки огромното ни желание се случват неща, които не зависят от нас. Аз също имах голямо желание да кърмя, защото знаех, че ще ми е за последен път в живота това удоволствие, но уви не се получи Rolling Eyes Важното е ти да си здрава, защото като гледам няма кой да се грижи за детето ти освен теб. Така че гледай си здравето и не се кори, цункам те Heart Eyes
Дорабелка, не е вярно, че няма капки за нос за толкова малки деца, аз съм ползвала едни правени капки за Бобо ощ докато беше на десет дни, явно твоята педиатърка не става, сменяй я ако можеш, кво ще ти къса нервите #Cussing out Те ксилометазолин дават( както е казала Мимето) тя нямало капки #2gunfire
Весе, е как ще ти се сърдя, бе душицо, няма такова нещо, просто както сама виждаш зачезвам напоследък за по-дълго и почти нямам време да пиша. Едно голямо гуш от мен Hug
Отивам да приспивам Tired
Хубав ден на всички и много положителни емоции Heart Eyes

# 219
Да ви кажа честно днес като мисля по-трезво се учудвам колко теща съм направила инстинктивно за да нее се нарани бебчо по време на "полета". Мъжът ми  ми обясни че съм се обърнала да падам с гръб /без аз да се усетя/ защото държах бебо опред в мен , а той се изплашил че ще си разцепя главата в мивката - абе да минава, ама си палнах една свещичка пред иконата на Св. Богородица.

Инче мн е гадно това което става с теб. Удобно ли ти е дда ми кажеш този магазин имат ли интернет адрес или евентуално такъв в Пловдив, за да погледна. Че тукдълбоката провинция не звам въобще какво мога да намеря.

Мерси предварително. А и да Ви питам кога горе - долу ви превеждат майчинството?

Ето и 2 актуални снимки от нас. Ако ни видите да знаете че сме ние - СЕМЕЙСТВО БЪДЕЩИ АКРОБАТИ ИЛИ САКАТЛЪЦИ /още 1 хубава българска дума/

- тук сме в градската градина

А ето и как си поспиваме, докато играем -

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 09:42 от bibi_iv

# 220
Хехе, Биби, тази гимнастика и ние я имаме и много се забавляваме с нея  Party

Да ви се похваля: моето диване вчера и днес изяде по 100 грама от домашното пюре моркови и картофи  bowuu Много съм горда! Имам си още един фен на моето готвене.
 В този ред на мисли да попитам: колко грама пюре заместват хранене? Защото аз сега мисля да й дам и стотина мл АМ.  newsm78
 И друго: как точно приготвяте домашните пюренца? Аз сварявам зеленчуците на пара в ел.стерилизатор и после ги пасирам като добавям мъничко преварена водичка, че иначе много се лепи.

Ох, че е кеф да храниш с лъжичка, чак аз огладнях  eat

# 221
Здравейте и от мен Hug

Вчера бързах да изведа малките още от обяд,защото са нетърпимо кресливи и мрънкащи...Май зъбите са проблема newsm78 На Наско му е много твърдо и бяло мястото и хапе така здраво,че ако имаше зъби щях да съм без пръст...
За пръв път ще го кажа,но мисля,че съм тези дни съм психически уморена...То не е мрънкане,рев,крясъци,търсене на внимание... ooooh! Вече правя всичко машинално..Летя от дената стая в другата /понеже гледам двамата да са в отделни стаи,когато им се приспи/...Леле,ако имам едно дете като детска игра ще ми се струва всичко...

Биби,добре дошла отново Hug Прочетох какво ви се е случило..Абе ще се изпотрепете,бе,жена..Добре че малкоя дявол е бил ooooh! Много сте хубави на снимките Hug
За майчинството-аз още незнам дали и кога са ми го превели..Знам само,че детски 2х52,5лв. са ми превели за 2 месеца.ИИ помощта от 2400лв също ми беше преведена,обаче останалото...тъмна Индия...Смятам да си извадя извлечение от банката кога и кой ми е внасял пари по сметката и кога съм теглила,защото в картата ми е пълна каша...

Инче,надявам се вече да си по-добре и независимо то това,че няма да кърмиш,не се притеснявай толкова.Аз ви разбирам всички майки,които се страхувате от това,че няма да кърмите вече децата си,но като човек,който  е кърмил и впследствие хранил с АМ,ви казвам,че няма нищо лошо в това...Не че съм много компетентна,но не е толкова страшно.То рано или късно щеше да се случи...Ама мен не ме слушайте..Аз кво ли разбирам.Само се изказвам неподготвена...
Иначе като те слушам чак мене ме боли,защото горе-долу имам някаква представа как боли /но само бегла/...

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 10:18 от foxy81

# 222
Инче,направо физически страдам като чета какво ти се случва... Cry Мен как ме болеше простото запушване,дето мина за ден-два...,а ти какво изпитваш не ми се мисли!Дано този антибиотик успокои днес нещата поне малко!Защо се получи така?Какво каза докторът?Нали си кърмеше както си му е реда?!Сега бъди по-предпазлива,че щом това лекарство смъква кръвното,а ти си и 40 кила с дрехите.. ooooh!Хайде,довечера да се похвалиш с облекчение!

Биби,кошмар сте преживяли и вие!Добре,че малчо не е пострадал.Много е опасно с тези подхлъзвания..Аз така се пребих бременна с баткото.Подхлъзнах се и се стоварих с огромното си туловище на плочките,а главата си дръннах в стената.И моя мъж се опита да ме задържи,но безуспешно... Confused Сега Боян като се къпе и щурее в банята все си представям цицини и избити зъбки..(пу-пу)  Cry

Еми,и при теб значи е било страшно... Praynig

Фокси,с едно наистина си е песен...но може да се оцени само когато гледаш две!Сигурно си гроги.Чудя ти се как смогваш!Браво!

Марте,поздравления за кулинарните ти постижения! Laughing Аз давам готови пюренца на Хип и също се чудя кога вече да давам по цяло.Засега е на половин бурканче,т.е. 60-70 мл...

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 10:21 от толо

# 223
  • София
Добро утро на всички  Hug

Ние днес ставаме на цели 5 месеца,ето и една полезна почерпка за закуска  Simple Smile

Инче
, много лошо, че е станало така,не заради бебо,той наистина си е папкал кърма 5 месеца,достатъчни са,но  е лошо,че се измъчваш ти,дано по-бързо мине!!!!

Маринче,стискам палци по-бързо да се оправи малката душичка,много гадно да е болничко бебчето,а твоята педиатърка направо е за убиване,то се мъчи детето,а тя никакви лекарства  #Cussing out

Еми
, явно ме е хванала параноята и реших,че ми се сърдиш,добре че не е така  Wink Надявам се да се видим скоро,ама за повече,то май ще стане някъде като ходим с количките на разходка,защото като съм в Княжево винаги съм за кратко и се въртя покрай майка ми и баща ми и брат ми и все не остава време  Sad

Биби
, добре че нищо сериозно не е станало,и аз като съм миела на бебо дупето в банята все съм внимавал уж да не падна,но съм падала без него и затова знам,че е много опасно.Дано нямаме такива инциденти!

Мамита аз къде на шега,къде на сериозно в неделя живи и здрави ще гласувам сутринта и после тръгваме на море,направо не ми се вярва къде съм тръгнала с петмесечно бебе,ама нали уж свеки ще помага и идеята е да си починем с мъжлето,дано само 1 седмица да се издържим без някакви недоразумения,ние напоследък уж много се разбираме...
Засега дори съм решила да водя бебко на плаж,да му потопя крачетата във водата и да го вкарам с лодка за снимка,да видим ще стане ли  Mr. Green

# 224
Ееее, Весе, завиждам ти за моренцето и за помощта, която ще имаш Wink Дано не ти образуват нерви и си изкарате страхотно Heart Eyes Ние с мъжо снощи жестоко се изпокарахме заради неговото самосиндикално ходене на море, просто не ми издържаха нервите на наглостта и непукизма му и сега ми е страшно криво Sad Дори багажа си бях стегнала, добре, че дойде баща ми малко да ме успокои инначе не знам какви щях да ги натворя Rolling Eyes Но не се чувствам виновна, в края на краищата и аз съм човек, а пък той е крайно време да осъзнае, че е семеен и има към нас не само финансови задължения  Crossing Arms Права ли съм или тотално съм треснала от това седене  в къщи  Thinking
Силве, и ние сме но половин бурканче от малките на Хип, аз мисля да започна да давам по цяло като захраня с повече неща, не знам дали е правилно, честно казано не си спомням с Рая как съм процедирала, ама то с нея беше такава мъка, че не искам и да си спомням Rolling Eyes
Марте, браво за търпението сама да приготвяш пюренцата, аз съм станала явно много мързелива, по-точно имам остър недостиг на време за подобни занимания Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт