ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4

• 50 648
  • 855
  •   1
Отговори
# 120

Дали ще я направят задължителна в родилното като хеп б?
Незнам.Тук я има в календара като препоръ4ителна за 14 годишните.
Но пък непрекъснато пропагандират да се слага и на по_малки моми4енца. Rolling Eyes

Тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398799.330   еленита пише за епилепсия, вероятно след ваксинация с Пентаксим![/color]
Аз съм 4ела описани слу4аи на епилепсии след ваксинации,за жалост. Close
За Пентаксим много ме е яд,4е непрекъснато изтъкват,4е на запад била задължителна ваксина.Много се спекулира.

# 121

Дали ще я направят задължителна в родилното като хеп б?
Незнам.Тук я има в календара като препоръ4ителна за 14 годишните.
Но пък непрекъснато пропагандират да се слага и на по_малки моми4енца. Rolling Eyes

Тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398799.330   еленита пише за епилепсия, вероятно след ваксинация с Пентаксим![/color]
Аз съм 4ела описани слу4аи на епилепсии след ваксинации,за жалост. Close
За Пентаксим много ме е яд,4е непрекъснато изтъкват,4е на запад била задължителна ваксина.Много се спекулира.

Вижте фирмите вносителки и ще разберете от къде тръгва всичко. Това е много готин бизнес.

# 122
Цитат
Това е много готин бизнес.
Не и за здравето на обикновения човек. Но защо хората не се интересуват повече какво пият; ядат; какво са ваксините, имат ли нужда от тях?  Close
В момента си пиша с един стар съученик, който учи медицина и си викам дай да видя колко алтернативно насочен е...еми, против противогрипните ваксини, но сега ми обяснява, че не можело въобще без ваксини. Как ще се справя срещу едрата шарка и ме иронизира, че няма да стане със силна воля #Cussing out Добре им промиват мозъците още в университета Laughing

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 13:59 от smurfette

# 123
  • София - Варна - Бургас
bgbabba

Цитат
...Това е много готин бизнес.

Кой, какъвто ще "готин бизнес" да си прави, ама да не е на гърба на собствените ни деца.

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 16:42 от Aleksander

# 124
  • Варна
Сега изтеглих едно филмче от Колибка за вредата от ваксините.Не съм го изгледала още обаче и не мога да го коментирам.

# 125

Добре им промиват мозъците още в университета Laughing

И да,и не!
имам позната медицинска сестра/ тук мед,сестрите се занимават с ваксините на децата, те ги бият,те ги водят, те ги записват он-лайн в министерството  ooooh!/ , която си слага абсолютно всичко,което е на пазара  #Crazy
и друга, която в момента учи за мед.сестра, която няма никаква ваксина сложена/т.е. е самата тя против,но което   разбира се  и значи,че родителите й така са избрали , работили са в Белгия навремето.../- тази не знам просто как ще си изпълнява задълженията

# 126
Браво, браво, честити да са ни новите 2задължителни ваксини в имунизационният календар. ))))

Ако може всеки месец да водим децата да им слагат по нещо, лекарите ще си умрат от кеф....

Просто вече нямам думи да коментирам простотията.....но думите ми съвсем се изчерпват и за простотията на родителите.....които без грам да се информират си водят децата да им поставят ваксини. Като мислят всичко това за нещо изключително важно и сериозно....

В хладилника ми отлежават 3ваксини Пентаксим....най-много се кефя на това, че октомври месец им изтича срока на годност, и със страхотно удоволствие, ще ги изхвърля в контейнера. )) Мъжа ми втори път няма да даде 180лв за тъпите ваксини. ) За сега удържам фронта с ваксинацията на детето. )

# 127
На мен винаги ми е било смешно, когато някой ми каже:" аз смятам противогрипната ваксина за глупост, тъй като щамът всяка година се менил. Но иначе как няма да сложа "задължителните" ваксини, ами ако стане нещо...." Пък тук Пентаксимът се поема от държавата, не знам дали има ЗК. Убедена съм, че някои го слагат, защото така и така е безплатен...споделяли са именно този довод с мен.

# 128
Вери, извинявай, сигурно си писала някъде, но не помня - къде е това тук, че ми стана интересно къде все пак Пентаксима е по ЗК?

# 129
# 130
Цитат
някои го слагат, защото така и така е безплатен

Тук положението е същото,каквато и нова ваксина да излезе ходят да се ваксинират,защото е много важно да са ваксинирани против всичко и най-вече защото е безплатно.Видиш ли Здравните каси мислят за нас. На мен лично много ми е интересно като толкова "мислят"за здравето на хората защо не разкарват по-домовете на хората по една щайга с плодове и зеленчуци,така защото е здравословно.Сигурна съм че ще им излезе и по-евтино. Питам се кой финансира производството на ваксината срещу рак на шийката на матката и цялата рекламна къмпания която вървеше тук,ваксината тук е безплатна за млади жени до 18-год.Какво ще спечелят от тази безплатна ваксина?Или може би работят на загуба за "благото" на хората? Имам позната която казваше "Мен човека който ме е създал не се интересува от мен,та ще се интересува някои които дори не ме е виждал"Когато го чух това ми стана малко смешно,но като се замисли човек имат много дълбок смисъл тези прости думи.

# 131
Цитат на: smurfette в Събота, 04 Юли 2009, 13:50

Добре им промиват мозъците още в университета Laughing

Цитат
И да,и не!
Разбира се, че то е и до човек. Някои хора са неподатливи Simple Smile

# 132
Zdravejte
Imame nov problem... i naj-lesno za men e da pitam vas.... 4ak dnes imam net za malko. Nie sme v Gyrciq, malkata vdigna T oshte na pyrviq den i bqhme v bolnica - imala entero-virus ima i diariq, no po-loshoto e, 4e kazaha, 4e e napravila gyr4 ot T. No ne beshe gyr4 kakto az si predstavqm, a gledashe v to4ka, ne beshe adekvatna, zavyrtq si glavata na edna strana i taka stoeshe. Pryskahme q s voda, duhah i v ustata i tq se zakashlq... brat mi q dyrjeshe i kaza, 4e ne e dishala  - posinqha i ustnite. Golqm koshmar.
Tri dni bqhme v bolnicata i ve4e dva dni u doma, no vdiga T i trudno q svalqme sys siropite prez nqkolko 4asa pie, dejstva dobre ocet na kra4etata... Strah me e da ne se povtori slu4kata s prazniq pogled  Cry A i ne poznavam nito homeopati tuk, nito znam kym koj da se obyrna.
Christian, daj malko info  Praynig Kakvo da o4akvam i kak da dejstvam?
Izvinqvam se za latinicata i tova, 4e ne sym po temata, no ne moga da se zadyrjam dylgo i samo po-kysno pak shte namina   bouquet

# 133
Irchick, дано детенцето ти да е по-добре. Хубаво е да го види класически хомеопат, но щом няма възможност в момента ето това е за температура от книгата "Хомеопатия за детето" : "
Ако Т е рязка, а детето е зачервено, без изпотяване - Aconitum napellus 9 CH 5 гранули на всеки час,
Ако Т е рязка, а детето е зачервено и силно изпотено Belladona 9 CH, 5 гранули на всеки час,
Ако Т е рязка, а детео е зачервено, силно изпотено и изглежда силно отпаднало Gelsemium sempervirens 9 CH
Може би трябва да е по-високо разреждането, когато има опасност от гърч. .... Дано се включи Александър и да каже. Стискам палци да оздравее скоро малката.

# 134
Ирчик, дано се оправите бързо. Ако успееш да получиш съвет от хомеопат, най-добре. Оцетът може не само на краката, но и компреси на главата (разреден малко с вода), а при много висока температура дори да я завиеш цялата с чаршаф намокрен с оцет. Да споделя личен опит - температурни гърчове имаше дъщеря ми, тя вдигаше докъм 40 градуса. Но успях някакси да бъда твърда и да не се изкуша да дам температуропонижаващо (откакто стана на 1.4 год.  е само на хомеопатия, водорасли и бабешки). На няколко пъти съм се стряскала от тези гърчове, но в крайна сметка тя си порасна, боледува много рядко и си е умничка. Не знам доколко страховете, които ни налагат за високата температура, не е още една недобре изследвана (или неподложена на съмнение) територия за медицината  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт