ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4

• 50 655
  • 855
  •   1
Отговори
# 180
Затова съм взела решение,4е вместо "да 4истя" последици от ваксини,въобще да не ги слагам.
Изобщо не разбирам_убеден си 4е дадено нещо обърква и уврежда,а го вкарваш в организма и след това търсиш на4ин как да го изведеш оттам?За какъв дявол?

# 181

А ако се е "капсуловала" под формата на твърдо топче, и това топче се оперира и изреже, пак ли няма шанс да се махне?  Rolling Eyes

Топчето е само опит за местна подкожна защитна реакция.
   Ваксината обаче отдавна е проникнала в тялото, обърквайки и стресирайки имунната система с всичките произтичащи от това последствия.

Ясно, но имах препоръка от лекари да заведа детето на специалист - детски кожен лекар, който да си каже мнението дали това топче трябва да се "изреже".
Вашият съвет?

# 182
Изобщо не разбирам_убеден си 4е дадено нещо обърква и уврежда,а го вкарваш в организма и след това търсиш на4ин как да го изведеш оттам?За какъв дявол?
Марица, svetli писа, че се е информирала за вредата едва след като ваксините са били поставени. При много хора е станало така. Включително и при мен и моите деца.Така че сега ще се борим по други начини и ще знаем за следващи деца, за деца на близки и познати..... Hug

# 183
  • София - Варна - Бургас
Марица, svetli писа, че се е информирала за вредата едва след като ваксините са били поставени. При много хора е станало така. Включително и при мен и моите деца.Така че сега ще се борим по други начини и ще знаем за следващи деца, за деца на близки и познати..... Hug

Точно за това, предварително се изисква информирано съгласие, което се изразява в обективна информация не само за вероятните ползи, но и за вероятните вреди, преди която и да е медицинска манипулация !

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 12:59 от Aleksander

# 184

Извинете ме тогава. Peace
Всъщност аз то4но на принципа проба-грешка се отказах напълно от лекарствата и преминах към фитотерапията,а сега правя първи стъпки в хомеопатията.4овек се у4и цял живот,важното е желание да има. Hug

# 185

Много добре си го обяснила.   bouquet
Разбира се, че ако знаех какво ще се случи, никога нямаше да позволя да бодат детето ми с тая отрова.
Е, за съжаление и аз започнах да се интересувам, чак след като едва не си загубих детето, и преживях такъв шок, какъвто на никой не пожелавам.
ooooh!

# 186
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Ясно, но имах препоръка от лекари да заведа детето на специалист - детски кожен лекар, който да си каже мнението дали това топче трябва да се "изреже".
Вашият съвет?

По принцип хомеопатията е за избягване на всякакви оперативни намеси, освен в случай на наложителна необходимост или животозастрашаващи ситуации.  
  Консултирайте се при няколко различни спецалисти, не само при кожни хирурзи.
  Вследсвие коя ваксина е това топче?  То може и да е защитно капсулиране, нещо като киста.
 Ако се оперира, да внимават да го извадят цяло, без да го срежат.  Peace

# 187

Точно за това, предварително се изисква информирано съгласие, което се изразява в обективна информация за ползите и вредите при която и да е медицинска манипулация !

Това по4ти не се прави. Tired За ваксините досега,а аз съм сменила дотук около десетина педиатри никой не разяснява.Камо ли пък да се поясни рискът от този вид манипулации.
Ето последният ни такъв например,знае прекрасно,4е ваксина няма да бъде поставена на моето дете,но на консултациите,след мерките и теглилките запо4ва разговор с мен.Стреми се да ме убеди,4е дъщеря ми губи едва ли не шанс за живот,щом не желая да й поставят нищо.Много си говорим,някъде около 4ас водим дискуския.Което ми харесва при него и за това съм още там,4е не обижда.Не ме квалифицира,а просто го прави,усещам,само защото той наистина вярва в тях,убеден е в тяхната ефикасност.Ина4е мога да я запиша при друг педиатър,който е против ваксините в същата поликлиника,но пък той е супер 4ерногледец.Винаги мисли и казва най_лошото,затова се отказах от него.Пример_детето имаше ушна кал(която после я по4истиха в УНГ кабинет),затова не 4уваше добре,а той се изцепи"Госпожо,за съжаление детето ви има кисти в ухото". CrazyДа го претрепеш направо. hahaha

# 188
Цитат
Вашият съвет?

По принцип хомеопатията е за избягване на всякакви оперативни намеси, освен в случай на наложителна необходимост или животозастрашаващи ситуации.  
  Консултирайте се при няколко различни спецалисти, не само при кожни хирурзи.
  Вследсвие коя ваксина е това топче?  То може и да е защитно капсолиране, нещо като киста.
 Ако се оперира, да внимават да го извадят цяло, без да срежат.  Peace

От ДТК.
Имаше и на двете ръчички, но едното се спука (не искам пак да се връщам към онзи момент). Cry
В момента там, където беше спуканото топче, има разпръснати сини петна, които на пипане се усещат като малки топчета.  Confused
На другата ръчичка си стои цяло топче, което от време на време се зачервява и подува по малко.

# 189
  • София - Варна - Бургас
   Това е класически пример, как стресово реагира жизнената сила, на директно вкарване, инжектиране на тройни, петорни, а и кой знае колко още, ваксини директно в мускулите, в кръвния поток.

Цитат
В момента там, където беше спуканото топче, има разпръснати сини петна, които на пипане се усещат като малки топчета.

Ето защо Ви казах че:
Цитат
То може и да е защитно капсулиране, нещо като киста.
 Ако се оперира, да внимават да го извадят цяло, без да го срежат.

Преди да режат, непременно да го заведете при читав класически хомеопат, който ще разреши не само "хардуерния" - топчето, но много по-важно - "софтуерният" проблем, вследствие тази ваксина!

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 13:01 от Aleksander

# 190
Благодаря.  Hug

# 191
Здравейте. Чета ви от едно известно време. Имам някои правни въпроси. Малката ми дъщеря има само две ваксини. Отказах официално всички други имунизации с писмен документ, но личната ми лекарка все още настоява да ги сложи макар и със задна дата. Аз не желая това и мислех че само отказът е достатъчен. Тя не ме притиска, просто смята че прави добро на детето, но аз искам да намеря правна защита в някакви текстове, които да ме подкрепят за решението ми. Знам, че по принцип имам право да отказвам манипулации, но не мисля че случая с ваксините е такъв. Четох текста в конституцията, където се казава: " Никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и на санитарни мерки освен в предвидените от закона случаи.", но ме притеснява втората част: "освен в предвидените от закона случаи". По закон има задължителни имунизации. Зная, че глоби почти никога не се налагат реално, но по принцип подлежа на такива, така че се чудя имам ли изобщо някаква правна защита за моето решение или просто ще трябва да разчитам на това, че законите в тази страна не се изпълняват стриктно и в случая това е в моя полза.

# 192
ruth, от какво се притесняваш? Да не те глобят ли? Аз мисля, че отказът е достатъчен. Другото е излишно усложняване на живота. Не знам, нека и друг да каже. Аз малко законовите разпоредби в БГ по диагонал ги чета, защото не това ме интересува в момента.

Иначе тукашната педиатърка всеки път ни пита: Сложени ваксини? И двамата с мъжа ми казваме: Не! Вие знаете. Следва ОК, поклащане на глава и това е. Никаква агитация, освен първия път. Трябваше да ни стане ясно какъв риск поемаме.  Wink Но мъжът ми беше с мен. Той е по-словоохотлив и се разбраха. Simple Smile
Подозирам, дори съм убедена, че и тя не слага на децата си ваксини. Имахме 2-3 разговора за хранене и био продукти. Усещам я, че е с нашите виждания и това ме кара да си мисля, че не слага ваксини. Обаче не иска да говорим открито за тези неща. На последната консултация няколко пъти каза браво и страхотна работа като й разказах как гледам Ясен. Видях я, че е доволна и съгласна с мен. Но до там.

Обективна информация за ползи и вреди не сме получили от нея. Както писах, говореше ни само за рисковете, които поемаме неваксинирайки.
Повечето ми близки и познати, да не кажа всички, ме мислят за луда като съм им говорила за вредите от ваксини. Казват какво ни плашиш или тези неща ги пише и в листовката, нищо ново не казваш или всичко около нас е толкова вече отровено, та една ваксина ли ще я мислим и т.н. и т.н. Затова отдавна спрях да се обаждам. Ако някой иска съвет и виждам, че наистина е заинтересован, тогава се впускам в подробности.

# 193

Точно за това, предварително се изисква информирано съгласие, което се изразява в обективна информация за ползите и вредите при която и да е медицинска манипулация !

Това по4ти не се прави. Tired За ваксините досега,а аз съм сменила дотук около десетина педиатри никой не разяснява.Камо ли пък да се поясни рискът от този вид манипулации.

Мисля че в закона имаше глоба за лекаря за манипулация за която нямат съгласие. Мисля че глобите бяха около 3000лв, хубаво число.  Ако 1-2 ма го отръскат останалите ще започнат да питат и обясняват. После ще потърся текста.

# 194
  • в матрицата
ruth, ако  търсиш правна защита в БГ законите - няма да я намериш, ние, които не ваксинираме сме извън закона  Mr. Green За това е и петицията, която мами от форума подготвят, да се престане с тая практика на задължително та дори и насилствено ваксиниране, да има всеки право на информация и избор.......

Общи условия

Активация на акаунт