Любители на котки, тема 26

• 23 479
  • 421
  •   1
Отговори
# 315
съветват да подрежа козината в тази област докато му дойде инстинкта....ама сърце не ми дава Blush
Това беше основната причина да острижем котанката, дупето й, освен че стана на буци в козината, се омацваше цялото в ако и тя не можеше да се почиства..беше ужасно. Та, ако имаш метод или начин да го острижеш само там, ще си спестиш неприятности, а и на котанчо ще му е супер.

# 316
  • Costa Rica
На всички нови маци welcome

Тед, защо да не може да се обезпаразитява малко коте? Сикозу беше на 2 седмици, когато я намерихме и веднага отиде на вет и беше нахранена с някаква паста. То иначе нямаше начин да я пусна вкъщи покрай детето - имаше страховити глисти. И ние имахме малък проблем с акането, въпреки масажите. Отхраних я с НАН1, бебешко адаптирано мляко (пак по съвет на вета), че тогава котешко нямаше. На около месец започнах да и правя попара с малко хляб - ближеше я от ръката ми - после бебешки паучове и накисната бебешка "Уискас". Към месец и половина вече беше захранена ( между другото, Уискас я взех на 40 дена и също беше на храна за големи). С тоалетните навици не съм имала проблем - нищо че е отраснала без майка. Чисти се сама, сама се научи да ходи до ВЦ. Много чиста котана ми е тя, само да не беше толкова бясна! Но май с възрастта поулегна, сега повече спи и беснее само нощем #Cussing out

# 317
потънали сме в сериозна следобедна дрямка
рижавата ми лисичка

Blush забравих да попитам, нека сподели който е подстригвал около Дто на котката кое точно да подстрижа.....то там много-косми, много нещо и дългииии Mr. Green  ако обяните какво и как точно може да го ОпиЧоСъм Laughing 
около опашката ли, на задните крачета или нещо друго. Thinking

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 14:52 от galentinass

# 318
При нас проблемът бешеотзад на бутчетата, точно около дупето и на опашката в частта й, която покрива дупето. Трудно е да се обясни, не знам дали ще ме разбереш Thinking Най-големите мацаници ставаха на бутчетата точно в близост до дупето. Как мислиш да го стригнеш? Аз с ножица действах, то не че има друг начин, с машинка домашна не става, защото тези за постригване са специални...та ако намериш начин да го укротиш, вдигаш му опашката и почваш да режеш.

# 319
За обезпаразитяването ми е казвала така моята вети- че не е добре за котето толкова малко да с еобезпаразитява. Но вероятно може поне паста да се даде в зависимост от кг. Но коте на 1 месец е много малко, аз бих изчакала поне да стане на 2.
Близначе, снимки от нас скоро може и да няма, поне не на Бени. Него не мога  да го снимам със светкавица, защото затваря очи. А докато се прибера вкъщи напоследък е станало тъмно.
Днес и на мен  ще ми правят кичури, само няколко де, с фолио. Та може мене си да покажа вместо котаците.
И да се жална, малкия ми е  на антибиотик от снощи, но го пратих на градина, че няма кой да го гледа... Ако някоя от вас има позната в района на Люлин, която може да гледа диваците ми в подобни моменти, моля да ми пише на лични. Заплащането ще е 20лв на ден.
Много ми се иска да намеря разбрана жена, на която мога да разчитам.
И да не съм съвсем извън темата  -  с мъжа се разбрахме да не ми гони котките, в замяна на това аз да оставя на стената една карта на България.  Mr. Green Въпросната карта я свалях 2 пъти, защото не исках нищо на стената, камо ли карта. Ама на, заинати се той.
Та сега - карта срещу котки  Joy
Нико снощи мяука като разгонен див звяр пред вратата. Аз категорично отказах да го пусна на вечерна разходка. Ступах му дупето с един чехъл  Mr. Green  .... няколко пъти. Не помогна особенно.  Хаймана си е той и това е. Личи се, че е роден на полето.

# 320
  • Пловдив

Доника - какво имаш предвид под стационар - в смисъл, след като кастрират котката, където и да я оперирате, трябва да си я вземете след като излезне от упойка Thinking Мога да ти препоръчам 2 клиники - едната е в Тракия - http://www.provetclinic.com/v_wh.htm , точно зад училище Черноризец Храбър, а другата е Новет - http://www.novetbg.com/

Стеф, благодаря ти, още утре ще се обадя да попитам дали мога да ги оставя след кастрацията за няколко дена, защото нямам къде да ги прибера Rolling Eyes
Да ви попитам в случай, че не успея да ги кастрирам хапчета или инжекцията е по-добрия вариант против разгонването  newsm78

# 321
  • Варна
Еднакво зле са. Само това не им причинявай.
Открих телефона на един лекар, който пише в dog.bg - Д-р Коко:
Цитат
амбулатория" Д-р КОКО" гр. Пловдив 0887415207-спешна и неотложна помощ

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 16:41 от Месечинка виторога

# 322
  • София
Здравейте, Теди моят мъж пък няколко пъти ни се заканва че ще сложи карта на България на стената в хола като попитаме "А това къде беше" : hahaha Добре дошли на новите коткофорумки wavey,Близначе, радвам се че Калина е по добре, давай и повече течности Peace,Теди дъщеря ми беше решила по едно време да става детегледачка, и се беше регистрирала, там има и оферти по райони Peace,Месечинка Максим гледа като човек аха да проговори Wink,Танче дай някой тоалет назаем за Мери hahaha тя не обича нищо да и се слага дори и мартеничка Rolling Eyes,Миг Незабравим твоята банда направо е за завиждане, живот си живеят, няма по хубаво нещо за животно[ И не само за животно} Mr. Green да живее в къща с двор,Галентинас Томасчо колко часа е буден в денонощие Heart Eyes, много сладко спи Wink,Делфина какво имаш предвид под бясна, да ви се оплача Мери се научи да пишка на фотьойла на балкона и вече два пъти пера възглавницата, карах и се, тоалетната и е чиста но тя реши че там е тоалетна, като излиза на балкона и аз отивам след нея тя ме мери и нищо не прави, кога го прави никой не я вижда, много добре знае че се караме и пред нас не се качва там, а стои отдолу Mr. Green
Доника моят вет. казва че хапчетата са лош вариант, инжекциите ги препоръчва пред хапчетата Peace

# 323
  • София
Ted_cat - а какво стана с диетата? Отпадна?И сега е карата срещу котки. Според мен сделките стават все по безобидни  Mr. Green

# 324
  • Варна
Карта пак е добре, моят мъж преди 3 години искаше да окачи в хола плакат на Магда Crazy Ама аз наложих вето и плакатът се озова в килера - не му свикнах и няколко пъти ме стряска вечер - като вляза в килера и погледна към прозорчето, той се отразява и все подскачам коя е тая зад мен Whistling

# 325
А, маусбени, не е отпаднала диетата, обаче този месец нищо не свалих, поотпуснах се. А и явно трябва да  вкрам и спорт, което ще стане август месец, когата децата ще са при баба и дядо и ще ходя на фитнес.
Сега като цяло доста се ограничавам в яденето, но резултат видим няма.

Месечинке  hahaha  Плакат на фолк дива пък никога не бих дала да сложи някъде из къщи. Преди няколко години, прясно женени... и на моя му подарили календар в сервиза, дето си купил зимните гуми. И  календара огромен и пълен с полу голи и чат пат голи каки....... и онзи нагъл, ми го закачи на вратата. Малко след това календара беше прилежно накъсан и изхвърлен   Mr. Green  Само смънка - що го скъса, можеше да го подаря на Х (някакъв приятел БЕЗ жена) . И повече опити да ми закача таквиз неща не е имало.  Laughing

# 326
Доника - според мен няколко дена няма да ти ги държат, то вече се води хотел за котки, а такова нещо не знам къде има. А и е толкова ужасно - държат животното в клетка, бутат му вода и ядене и това е. Аз ти предлагам една по една да ги кастрираш, процедурата трае 40 минути до час, после излизането от упойка е макс. 1 ден, дори с остатъчните ефекти. Хапчетата ги забрави, а инжекциите...уф, ако е много наложително - пак е по-малкото зло Confused

# 327
Извинявайте за спама, но не се въздържах... Нали почивам и днес стоейки сама в нас, реших да ям дето се казва просташки и си взех от кварталното рибно ресторантче в тарелка риба за вкъщи. Да си я изям както съм си ей така пред компютъра. И дзерът уж че не яде хорска храна... обаче веднага дотърча.
Много ми е смешно това дето някои котки не нападат веднага това, което искат, а отделят ужасно много време да те заблудят, че те там просто ей така си седят.  Wink Не че нещо.  Wink Явно за заблуда на противника. И нашият е такъв.
Дойде, гледа уж насам, натам, но го усещам носът му души на тревога. Но понеже аз вече почти бях опоскала рибата, а и го шътнах... ето след малко се изнесе обиден и огОрчен към леговището на терасата.
Нямаше да я яде и без това рибата. Само дето щеше да я надуши. Пробвали сме го - много зор... пък като му дадеш се врътва

# 328
  • In a surreal moment!
или календари с котки или нищо...кадъни разни... в гаража, дето си е негова територия  Mr. Green

Маша от солидарност и да не изпусне да повтори каквото правя аз ...влиза в банята , когато ходя до wc  и пишка на сифона....понякога само си клечи , щото въобще не и се ходи , ама нали да не изпусне.... Grinning

ох, Стефче , голям смях...такъв сладур... Heart Eyes

# 329
Хей, Миг Незабравим, за такова не бях чувала.  Grinning Имитира те значи. Невероятно. Те се привързват доста котките. Въпреки, че не е чак като кучето, но.....

Общи условия

Активация на акаунт