Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 145 588
  • 929
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Да ви се оплача.Отивам си аз на селото и там мама като ме видя такава превита и жива ме ожали и ми носи космодиска ,зер белким помогне.Пък аз щото от известо време си мисля само за секс и си помислих довечера да го съблазнявам мойто мило с космодикска на гърба,жа тура наколенките на доктор Ливайн,ша си взема патеричката/само да не ме кара после да идвам на две/ слагам на китката и магнитната лента дето е за ръката ,че да не ме заболи докато му правя масаж на коленца с масажора ,който/е напълно безплатно ,ако поръчате в следващите 20минути/и даано ме огрее.
Какъв камшик Булке Марулке-Космодиск smile3532

# 181
    Здравейте. Гледам тези два дни всеки го е ударил на секс, ябълки и забавления. Което не е лошо, само не обичам много ябълки. В  отпускарския сезон и аз точа лиги за морето, но ще се наложи да изтърпя още повече от месец.          

Текс, като не обичаш ябълки и със сливи става. Вземаш една слива и ....на морето.

СЛН (съкратено на "Сън в лятна нощ"), ти с какви нови "играчки" се занимаваш? Това са забавления за старите баби. При нас  играят къде по-сериозни атрибути за секс (за ябълките и сливите не се отнася). През зимата бастунчето и аз го уважих, но сега тържествено го връчих на баща ми. Щял да се перчи пред другите в пенсионерския клуб. Той само ако знаеше как съм се превивала с него...

Така както докладвате всички кога ще акустирате на брега на морето май ще направиме едно импровизирано конгресче  bowuu Аз сериозно говоря  Simple Smile

# 182
Здравейте и наздраве от мен (но с позагряващи напитки, че заради тези дъждове направо ще паля камината)!

Сега сериозно да ви питам нещо: някой може ли да ми каже нещо за смяна на шийни дискове. Видове, цени, неврохирурзи, възстановяване и т.н. Имам вече две консултации с лекари от Токуда (с Кондов и Пелинков) и двамата ми казаха едно и също нещо - трябва да се сменяват. Днес бях при д-р Кондов на платен прием и яко ми се накара, че не взимам мерки. Представи ми най-новите кейджове и дискове, който има изобщо във световната медицина!!! Похвали се, че при тях вече са сложили 12 бр. Скъпи са - 6500 лв.
За съжаление имам проблем с целия гръбнак и вече не мога само с лекарства и други терапии да туширам болките (почти 11 г.), а същността на проблема си остава. Оперирах се от дх на Л5-Ес1, сега е поддал на по-горно ниво диска (и той е за операция, но може да изчака). Ходих на санаториум преди два месеца и получих много болезнена реакция на кръста. Мислех че се получил рецидив на операцията, но ЯМР показа, че нямам. Имам три дх на шията с болезнена скованост и ограничение на движението на ръцете и врата. Преди докато ходех на работа и се натоварвах, на моменти губех съзнание, световъртежи, изтръпвания на ръцете. Сега си почивах в къщи 6 м. след операцията на кръста, но дори като си лежа пак ми се вие свят и като че ли болезнен, стрелкащ ток преминава от врата към ръцете ми. Целият гръбнак ме боли. До скоро не можех дори да седя. 4 месеца бях добре, после изведнъж се влоших.
Казаха ми, че при мен чакането до сега се е отразило лошо и няма да има по-голяма сигурност за възстановяване.

Май не е време за това четиво...
Айде лека и мека !!!(както казва моята щерка)

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 22:10 от jocco

# 183
jocco, не говори така. Можеш да пишеш по всяко време. Бъзиците си вървят, но всички тук знаем какво е болка и не сме от хубаво във форума. Сложна е твоята! Но като си с такива симптоми защо не послушаш докторите? Вече имаш една операция и знаеш какво е. Вярно е и това, че на вратните прешлени операциите са много по-сложни. Но пък нека да се успокоим с това, че медицината е напреднала доста и има вече надежда. Кураж и пиши!

Аз да допълня-на втората операция влязох с голям хъс и никакъв страх. Просто влизаш, лягаш и казваш "Лека нощ и приятна работа" и заспиваш. Това е. Те да му мислят! Е, моята започна в 19 часа вечерта. Беше си време за сън.  Laughing

# 184
OK, по същият начин ли се чувстваше като след първата операция, или може би защото вече си минала през това ти е било по-леко? Дано не прозвучи глупаво.

Казаха ми, че операцията на вратните прешлени е била по-финна и по-бързо се възстановявали. На врата нямало толкова тежест и натоварване като при кръста. Правел се разрез отпред до гръкляна, оттам навътре се оперира. После разреза се лепи. Но не това ме притеснява, ами как се чувстват после хората. По-добре ли са, усещат ли в последствие нещо друго, ново.

Показаха ми много интересна снимка (не знам как е правена). Прилича на ренген, но се движи. Беше контролна снимка на пациент с такава операция, с два кейджа и си въртеше врата свободно във всички посоки. С нея ми демонстрираха ефективността на новите кейджове и дискове.

ОК, при кой ти бяха операциите и не се ли е видяло при първата, че трябва да ти оправят всичко на един път? Защото мен ме е яд на заспалия "дофтор", че не ме е "оправил" наведнъж.

# 185
  • Бургас
Jocco,  аз като бях в болницата за операцията имаше една жена на която бяха правили операция на киста на шийните прешлени, и знаеш ли къде и беше разреза, в гърлото. През устата я бяха оперирали и на практика нямаше никакъв разрез от вън, не знам каква е тази луда технология. Бяха и казали че трябва да носи два месеца яка. На теб нещо споменаха ли ти за яка.
И на мен докторите ми оставиха една малка хернийка неоперирана, която за сега си трае, дано да си трае по дълго.  newsm17

Иначе аз не съм срещала човек опериран от шийна херния, а още по малко с импланти. А за съжаление след голямото лежане преди и след операцията и мен взе да ме наболява вратлето, така че живо ме интересува всякаква информация свързана с това.

Текс, не знам къде го правят вече бургаското пиво ама не е в Бургас, щото на мястото на завода изникнаха Практикер и Кауфланд. Ама това не значи, че не може да пийнем по едно (може и да не е само едно  newsm53), зависи колко бързо искате да стигнете до Ахтопол. Бижу и за теб се отнася същото.  newsm10

Да ви кажа за топката, оказа се че изобщо не е лесно да се правят упражнения с нея. На клипчетата които изтелих онези стоят като заковани върху топката, а аз като седна на нея и като река да вдигна единия крак и започвам да се клатушкам едвам запазвам равновесие отгоре. Но смятам да продължавам упорито. Ще ви информирам по нататък пак.

# 186
Роси,ти въобще не си за топка.Няма нужда да правиш гимнастика с нея.Нищо чудно да си понаместиш неоперираната дх с нея.Можеш например да легнеш на нея като се понадупиш|мъжът ти може да се зарадва на позата|така ще си извиеш гръбнака,но същото нещо върши и упр котешки гръб.Или пък като лежиш на гръб с вдигнати крака на топката,да я преплъзваш на пред на зад.Но само предполагам,че ти си достатъчно добре за да свиваш краката  сама,а и така напрягаш мускулите,а с топката само търкаляш.Ако си много зле и едвам мърдаш краката?Да?Ама ти не си така.Че нямаш ималки деца да играят с нея.Топката е за хора които са в началото на възтановяването,има и по сложи упр,но с тях можем само да се осакатим.

# 187
Тази топка не ми вдъхва много доверие.
Изглеждат ми упражненията по скоро като превенция против ДХ
Но все пак като се замисля сигурно има поне 100 вида проявления на ДХ, но маи не ми стиска да ги пробвам в сеташното си състояние че маже да направя някоя беля smile3518

# 188
  • Бургас
Аха, аз искам да си стегна мускулатурата на корема и гърба, за да не ми се налага да се подвизавам по болници или в леглото с месеци. Правя много видове упражнения основно за пояса и за краката, а упражненията с топката ако се съобразяваш с това да не правиш упражнения които могат да ти нявредят е много полезна за мускулите на торса. Смятам и вместо стол да я използвам вечер в къщи. Много е удобна за седене. Освен това правя и упражненията за начинаещи от Пилатес.

Засега съм само в началото по нататък ще ви информирам как се развиват нещата но според мен движението е пътя към успеха. Прес последните 4-5 години след като родих малкия доста се обездвижих (имам предвид физическо натоварване) и резултата го оперираха август месец миналата година.
Така че не мисля да лежа в леглото  newsm10

# 189
  • София
Пък моята е ,,диско,, херния,колкото повече се движа толкова по добре.Като ходим на експедиция ми е много добре,влизам смело и в най-тесни места,изляза ли лагерно огънче,мента с мляко и в палатка на надуваемо шалте екстра.Дойда ли си в София и ме пипва ,,пишкащата поза,,и с дни така.Тичам ,че реве дете.

# 190
OK, по същият начин ли се чувстваше като след първата операция, или може би защото вече си минала през това ти е било по-леко? Дано не прозвучи глупаво.

===
ОК, при кой ти бяха операциите и не се ли е видяло при първата, че трябва да ти оправят всичко на един път? Защото мен ме е яд на заспалия "дофтор", че не ме е "оправил" наведнъж.

След първата операция изведнъж се събудих без никакви болки ,приятно затопляне на ходилото и добра новина, че ще стана на другия ден. Така беше и след втората операция, но станах на шестия. Е, при условие, че лежах 4 месеца няколко дена просто са без значение. А от самата операция просто нищо не се разбира. Заспиваш и се събуждаш като нов.
А втората се наложи защото втората херния си я имах и преди, но не беше зле. Година след първата операция и без пазене от моя страна се докарах отново до операционната.

# 191
Роси,най доброто за корема е коремната преса и повдигането на двата крака едновременно лежейки по гръб с ръце под дупето за опора.Въпреки,че това май не ми помага много.Тия дни съм издула коремче,като бременна хлебарка.От твоята операция мина доста време,аз и преди това бях писала,че неврохирурга ми каза да танцувам ,не толкова да правя коремни преси.Явно за де се раздвижва кръста.Като се сетиш докато си наработа,се покълчи малко.Това кълчене помага и при други занимания newsm53
Тая топка аз бих я ползвала за почивка,да си вдигна краката на нея,тъй като табуретките ми са тежки и не мога да ги мъкна.За това си бях наумила да я купя.Аз имам мерак за едни ластици,които се опъват,те са подходящи при гръбначните изкривявания.

# 192
Май и при мен е така. След първата операция, поддадоха горните дискове. До тези дни много ме болеше, но като че ли затихна и се усещам, че се движа по-спокойно. Затова почти ми излиза от главата предложението да оперирам пак кръста. Ама колко много хапчета и нжекции "хапнах", то може и от тях да ми поминава.

Само ме е яд, че невролога от поликлиниката ми даде рецепта за Нивалин, и аз вчера го почнах по схемата, а след 2 часа на консултацията с д-р Кондов ми го забрани категорично. Направо се ядоса кой "идиот" (цитирам), ми го е предписа. Било отровно, дава се само в болнични условия под наблюдение и в случая ми може да се натровя. Забрани ми и Мидокалма, само да си допия Волтарена, заради болката.
Та сега си имам 5 опаковки Нивалин и ако на някой му трябват, да знаете че ще му ги подаря.

Кондов ми препоръча каране на колело и плуване. Питах го за Пилатес, но само с индивидуална програма. Хубаво е да се танцува плавно и с леко усукване. По телевизията дават една ямайска йога, много е приятно. Има и латино аеробика, супер. При умора и болки да се ляга и под краката се слага ниска табуретка, да се под прав ъгъл. Така се отпуска гръбнака. Завиждах на Аха, че се разтяга като ластик.

# 193
Ох и аз като чета за този Нивалин лошо ми става, че и на мен ми го изписаха с още някои други за възстановяване на нерва. Че нещо се нарушил от болката по крака. Неврохурурга ми каза само Волтарен без нищо друго и аз незнам вече какво да правя.
Дано да ми минат болките, че се натровихме с тия лекарства.

# 194
Може ли и времето да ни влияе? Преди усещах по ставите ми че ще вали, а сега ме реже кръста. Ама вчера много дъжд валя цял ден, а на мен ми беше по-добре. Кучето ми направо щеше да се удави от вода, има много голяма козина - като мечка е, и подгизна, че едвам се изправяше. Горкият Нерон-чо.

Общи условия

Активация на акаунт