Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 3

• 145 472
  • 929
  •   1
Отговори
# 390
мислите ли че може да е нещо генекологично? Нямам никакви оплаквания: нито течение, нито сърбеж, болки при секс,нищо....Но ще отида профилактично на генеколог, поне да разбера от какво е! И ако се окаже че не от там, вече ще се  #2gunfire

# 391
  • София
мислите ли че може да е нещо генекологично? Нямам никакви оплаквания: нито течение, нито сърбеж, болки при секс,нищо....Но ще отида профилактично на генеколог, поне да разбера от какво е! И ако се окаже че не от там, вече ще се  #2gunfire
[/quot
Понякога инфекциите протичат,,тихо,,т.н.тихи ифекции при тях няма сърбеж,болка или какъвто и да било дискомфорт.Лошото им е че,ако не си правиш изследвания редовно стават хронични и лечението им по продължително и сериозно.

# 392
Апарата сканира  цялото тяло.Както това сканиране по летищата за свинския грип.Представлява камера която те снима и измерва температурата на тялото в дадена област.Тялото се оцветява в различни цветове и доктора разчита по тях.Апарата се ползва за поставяне на ранна диагностика на тумори,гинекологични,гръбначни и тн..Прегледа не е скъп.
Я, скъпа, напиши какъв е този апарат, как се казва и къде ги има тези апарати? А промените по гръбнака вижда ли?
[/quote]
Я, скъпа, напиши какъв е този апарат, как се казва и къде ги има тези апарати? А промените по гръбнака вижда ли?
[/quote]
Аз съм ходила на такъв апарат в София при д-р Васил Маринов. Ето ти линк къде може да го намериш. Но тогава имах други проблеми,а не ДХ.
http://termo.web.bg/diagnostka.php

# 393
Лина става въпрос за същия апарат.Виждат се проблеми в гръбнака,като проблемни зони.В зависимост от оцветяването се определя степента на увреждане.

# 394
здравеите,бременна сам в 8  месец.аз нямам дискова херния но но през ноща не мога да мигна от болки в прасците. Съдов -херърг ми изписа мидокалм но каза да се  консултирам с  моята   генеколожка тя каза че  бил безвреден, но аз  искам да ви попитам   наистина ли няма вреда за бебето.Благодаря ви предварително

# 395
  • София
Мила,болките в кръста по време на бременноста са обичайни и ако няма показания за ДХ,те отшумяват.Аз със ДХ НЕ СЪМ ПИЛА лекарства за болките когато бях бременна.Не мога да повярвам на лекар който изписва така лекарства без показания и док.диагноза.Особено пък на бременни.И пак ти повтарям,не са ми ги изписвали и не са ме насърчавали да туширам болката с хапчета.И по време на кърмене също.Недей ,не е разумно.

# 396
здравеите,бременна сам в 8  месец.аз нямам дискова херния но но през ноща не мога да мигна от болки в прасците. Съдов -херърг ми изписа мидокалм но каза да се  консултирам с  моята   генеколожка тя каза че  бил безвреден, но аз  искам да ви попитам   наистина ли няма вреда за бебето.Благодаря ви предварително

Спри го веднага, няма лекарство което да е безвредно за бебе smile3511
прочети точка 4.6. http://www.doctorbg.com/data/File/87_M/Mydocalm-50mg.pdf

п.с. всеки ден се убеждавам, колко много безотговорни лекари има в Бг

# 397
И аз имам проблем когато съм прав. Ако ходя ми е по-добре, легнал още по-добре (но все пак имам изтръпване), докато седнал мога да бъда по цял ден, както и правя Embarassed
Откакто заспортувах активно, болките намаляха постепенно, но изтръпването се увеличи. Дори понякога ако стоя 2-3 минути прав, петата ми направо спирам да я усещам. Докато карам колело нямам нито изтръпване нито болка, ако се натоваря повече, вечер ме наболва, но на другия ден пак всичко си е по старо му.

Отдавна не пия никакви медикаменти. Упражнения правя всеки ден с редки изключения.

И аз се опитвам да отслабна, но нещо се закучиха нещата около 86кг #Cussing out Когато си спазвам стриктно хранителния режим свалям на 85, но сега съм 87... Все пак приемам, че има напредък защото въпреки не намаляващите килограми намалява обиколката ми и вече съм по-малко квадратни сантиметри Mr. Green

# 398
От както започнах упражненията през Май, нямам изтръпване но ходих и на санатроиум може и от това да е Wink

# 399
Може ли който е ходил на санаториум във Велинград да даде малко информация. Знам, че може би някъде назад във форума е писано за това, но ми е трудно да преровя всичко. За тази година вече използвах НОИ за санаториум, а сега мога ли по друг начин да ползвам някакви процедури? Търся басейн за плуване.

# 400
  • София
За тази година вече използвах НОИ за санаториум, а сега мога ли по друг начин да ползвам някакви процедури?

jocco, виж в първия пост на темата.
Там са описани възможните начини за балнеолечение.  Hug

Ето мои отзиви от миналата година за балнеохотел "Велинград":
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302471.msg8552059#msg8552059
Там може да се ходи по НОИ и на частно, не и по клинична пътека.

Тук във Велинград можеш да отседнеш и по клинична пътека:
http://www.bgglobe.net/index.php?l=0&s=-217

# 401
Аз заминавам в неделя на Павел баня. Бях там през април по НОИ като осигурена а сега на частно и мисля на есен да ходя пак някаде с направление 7 по НОИ. Там има басейн в големия санаториум към МНЗ и в Милениум. Във Велинград няма начин да няма басейн но дали ще има места?Аз се записах тази седмица в Милениум на частно и нямаше никакъв проблем. Надявам се да ми се отрази добре че ми писна от тази болка. newsm45  

# 402
Планирам за късна есен да направя пак едни процедури. Дотогава се надявам, че ще ми е поотминала болката. Сега като ходих през м. май на санаториум, получих веднага след него много болезнена криза. Добре, че на ЯМР не се установи рецидив на операцията, но за съжаление ми се потвърдиха някой подозрения за дх на други нива.
Да ви питам още нещо: как стои положението с ТЕЛК. Сега ще се явявам за продължаване на болничните, че вече минаха 6 м. от операцията. Притеснявам че, че ако не мога да се оправя докато съм в тези последно възможни болнични (знам че имам право на 3х2 месеца), как да се върна на работа. Разбрах, че вече са отрязали болните от дх за категория. Дано да се оправя, за да мога да седя по-дълго време.

# 403
Сега като ходих през м. май на санаториум, получих веднага след него много болезнена криза.
Като ви чета, че понякога след санаториум имате повече болки и проблеми с ДХ се чудя има ли смисъл изобщо да ходя на такива на есен!? Ми да си кретам така докато може, без зорлем да си търся белята. Thinking  Rolling Eyes

# 404
Досега не знаех за такъв случай след санаториум да има криза. Знам че, в началото на самите процедури се усеща за 3-4 дни засилване на болките, но те си преминават и до края на процедурите вече ги няма. Това е нормално и е показателно че има въздействие. Аз аз нали съм си Марко Тотев при мен винаги нещо ще се обърка. Ходила съм преди години в Поморие и след това бях много добре. Но сега си мисля дали не избързах - само 4 м. след операцията.
Но не се отказвам изобщо да ползвам процедури. Ще се опитам да направя пак към октомври.

Общи условия

Активация на акаунт