блясъкът на азия пакистан

• 36 034
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте.
Пандичка, войниците така ли си маршируват в Пакистан или само тези от церемонията?

Тъкмо питах мъжа си дали така маршируват.Ами маршируват нормално но ако е специална церемония подскачат доста като петлета.Както ми беше обяснено било чест да си водеща фигура в такава церемония.Колкото по важна е церемонията толкова повече подскачаш

# 136

* Да живее Пакистан!

А индийците от другата страна какво крещят? Хиндустан зиндабад?

Колкото по важна е церемонията толкова повече подскачаш

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 137
Прави се всеки ден.Страхотен купон е.Като бях там ми се взе акъла-купихме си пуканки и кола и кебапи продаваха-все едно си на цирк.

Joy Joy

и на мен ми бяха чудновати и смешни. Бих ги гледала на живо с голям интерес.

Само не разбрах карат ли се, какво точно правят.... По едно време пакистанския и индииския си подадоха ръце. Знамената защо ги свалят? Някакви порти гледам отварят и затварят.

Панда, разказвай повече, щом си била очевидец. С каква цел се прави това, едва ли е само да събира народа?
И индииски ли сеирджии има?  Mr. Green

Мансун,  виж сайта на атака, там ще разбереш много за българския произход на пащуните  Mr. Green

ето видеоклипове със снимки, акцента е върху светлите очи.  Вие ще кажете пащуни ли са тези от снимките или не  Simple Smile

http://vbox7.com/play:e78de27chttp://www.youtube.com/watch?v=o0TQ1gj8GQo&feature=related

А какво значи това Кан  за  принадлежността на мъжете ви ? дето казахте, че писало в брачните свидетелства за кастова принадлежност на съпрузите.

# 138

Мансун,  виж сайта на атака, там ще разбереш много за българския произход на пащуните  Mr. Green

Ми то по-скоро ще да е пущунски произход на българите, отколкото обратно...нали прабългарите са се преселили оттам някъде...Да, определено много от хората на видеото спокойно биха могли да са българи...Някои са пащуни, други калаши...Аз съм виждала много такива руси и синеоки пащунчета в Пакистан, но повечето много занемарени, рошави, мръсни, като циганчета...Тези от Иран на видеото имат доста по-спретнат вид...хеле онова момиченце пред знамето е като кукличка....Свекърът ми е бил русоляв и с много бяла кожа, но свекито е бая мургава.

И спрете да ми пробутвате видео-та от ви-бокса. Не мога да ги гледам!  #2gunfire #2gunfire

Името Хан (сега май вече е прието Кан) означава цар...нали и българските царе от едно време са се наричали 'ханове'. За това дали е висша каста мъжът ми каза, че не знае...той дотолкова е против кастови общества, че дори не иска да знае произхода на собствената си фамилия  Mr. Green

Панда, в Кашмир има ли индуси? (пакистански Кашмир визирам, разбира се) Да питам нещо за месото. Бях чела, или чула, не помня вече, че в районите където има индуси (те са съвсем малко, но все пак ги има) мюсюлманите не ядяли говеждо/телешко...ей така да не си развалят комшийския рахатлък...да не засегнат религиозните чуства на индусите...Чували ли сте подобно нещо.? Аз съм забелязала, че по принцип телешко не се яде много, много...

# 139
  • Varna
ШИЛАНЧЕ- страхотно видео и много хубави дечица- мамини мили как ми стана мило и тъжно за тези занемарените.......
МОНСУНЧЕ- пак чудесна информация newsm10
Много се радвам на това което ни поднасяте момичета. Абе благодаря Ви на всички които пишете теези толкова интересни         материали. Пак повтарям, че е удоволствие за мене да чета за живота на хората по ония ширини.
Вие сте моята Уикпедия и програмата Атлас smile3525
ПАНДЕ- виждам те, че и ти си тука. Как е моя любимец, докъде стигна със хорцата newsm47

# 140

Мансун,  виж сайта на атака, там ще разбереш много за българския произход на пащуните  Mr. Green

Панда, в Кашмир има ли индуси? (пакистански Кашмир визирам, разбира се) Да питам нещо за месото. Бях чела, или чула, не помня вече, че в районите където има индуси (те са съвсем малко, но все пак ги има) мюсюлманите не ядяли говеждо/телешко...ей така да не си развалят комшийския рахатлък...да не засегнат религиозните чуства на индусите...Чували ли сте подобно нещо.? Аз съм забелязала, че по принцип телешко не се яде много, много...

нямам идея  Moonsonche да ти кажа.В кашмир бях само за около 4 дни около сватбата на Шазана.Иначе родата на моя мъж живее в Мърдан -на около 30 км от Пешавар.Там са се преселили.Свекъра е бил военен и са се местили къде ли не/Но накрая са се установили в Мърдан

# 141
от един мой приятел афганистанец знам че старото име на Афганистан е било Ариана,от там и арийска раса,и преди споменах че Пешавар е даден под наем от Афганистан на Пакистан.Гледайки пущуните в Пакистан те не приличат много на останалата част от пакистанското население,но приличат много на афганистанците.от тук пак трагваме по друга следа че Афганистан е била част от древна Персия.просто историята е много дълга има доста за изказване,но е според мен българите въобще като нация не приличат на пакистанците,да кажем на персийци,пущуни и калаши да.

# 142
а да пък и не мога да разбера как може да се наричат наследници на Александър Велики,той е един от най-колоритните личности в историята,чийто следи и до ден днешен никой не можа да заличи.но Александър и минал от там по време на поход.за да запази равновесието в армията си настоява редица главни военно началници да сключат бракове с персийски жени и даже назначава и много персийски военно начални на високи постове в своята армия,което от своя страна породило завист у местните титуляри.Александър сключва и брак с една персийка на име Роксана,от която имал един син,но след смъртта му и Роксана и синът му биват убити.имало е смесени бракове,но това не доказва че са наследници на Александър,защото следвайки тази мисъл той е завладял много големи територии,даже Индия и Египет(където даже го провъзгласяват за фараон),но това дали означава че и те са негови наследници? Thinking

# 143
Такасакиши, не си чела внимателно  Naughty   Laughing

То не ставаше въпрос, че са наследници на Александър, а че имат гръцки произход защото част от войните му са се установили да живеят там. Територията, която заемат калашите никак не е голяма, само 3 долини. Те не са и много на брой.. Правени са някакви изследвания, и между културата и митологията на калашите и гърците имало много общи елементи, та мисля че и в езика се откриваше нещо общо...Но честно казано тия въпроси по произхода на този, или онзи народ никой не може да ги потвърди със сигурност...то и за това има толкова много спорове и дразги, всеки иска да е велик. Това е просто една от теориите.

Относно българите, сравнявали сме ги само с пащуни, не с останалите пакистанци. То като видиш пакистанците от Панджаб, Синд, Кашмир....ми те са си типични индийци. Физически спадат към индийския тип етноси (не знам точно термините), просто са с различна религия.

На Афганистан авиолиниите мисля, че се казват Ариана.

Това, че Пешавар е под наем е много интересно. Разкажи малко повече, кога ще си го вземат обратно афганистанците? То като историята на Хонг Конг направо.... Laughing

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 17:48 от Monsoon_rain

# 144
визирайки Александър има предвид гръцки произход,защото съм далеч от мисълта че той би могъл да има преки толкова много наследници.за разните теории съм съгласна с Вас,че са доста,но аз просто споделих моята гледна точка.но искам да кажа че никои не спомена за произхода на пущуните,значи говори се за Пакистан като цяло и за пущуните,всеки който е страничен наблюдател какво би си помислил?точно за това исках да разгранича този въпрос.за наема на Пешавар не знам кой знае колко,но ще питам довечера Grinning.

# 145
Въпросния етнос се наричат калаши, те имат европейски произход. Миналото им е малко мътно, но най силна е версията, че имат гръцки произход...Няколко от войниците на Александър Велики (4 в. пр. хр.) са се заселили на това място, създали са семейства....и така са станали основоположници на народа калаш.

Една от съвременните версии за произхода на Калашите е, че са потомци на заселници, войници от армията на Александър Велики - македони, т.е. траки. Днешни гръцки източници твърдят, че има открити древни артефакти, които може би свидетелстват за древногръцко присъствие в индуския Куш регион, но има индикации от много по-ранни времена - 2-ро хилядолетие пр.Хр. за наличието на Калашите. Това е поне 1500 години преди Александър Велики да завладее Персия. Това води до хипотезата на повече или по-малко пряко произхождащи от пра-индоевропейски корени. Калашите са по правило стройни, руси и кестеняви, с преобладаващо сини и светли очи и със подобни на средноевропейските расови белези, напълно различни от преобладаващия външен вид на днешните гърци. Интересното е, че калашите нямат преки етнически връзки със нуристанците - тези две етнически групи идват от различни клонове на индоиранци, което разделение е вероятно няколко хиляди години назад.

# 146
имаме тема доста интересна,и може много да се дискутира върху нея,винаги трябва да има някой който да рови като мен Grinning,защото темите иначе стават много къси,а аз обичам да оспорвам,така винаги излиза нещо хубаво и истинско.ако пък не мога и аз да кажа едно просто мерси и край Grinning

# 147
A да, теории наистина много. Аз един ден реших да се поровя и направо ме заболя главата...Едните викат арийците са със сини очи и руса коса, други викат не е вярно, като съвременните иранци са. На едно място видях, че за произхода не било толкоз показателно цвета на очите и косата, колкото формата на назалната кухина и челото... Напълно се обърках от теории, предположения, претенции...Гледах едно видео, гърците изпратили един грък сред калашите, и той строи там нещо , училище ли какво беше...с пари от гръцкото правителство. Но пък някои от местните калаши не бяха съгласни с него...не са съгласни че произхождат от гърци....За пущуните, не съм чела никакви теории за произхода им...Но много от тях съм имала чуството, че всеки момент ще проговорят на български.... Laughing, включително едната сестра на мъжа ми...може би затова тя ми е най-симпатична  Grinning

А да ви питам сетих се нещо. Един ден като бяхме в пакистан мъжа ми се върна отнякъде и ми разправя за някакви шалове, които се произвеждали май в Кашмир, ама от толкова фина коприна, че като ги сгънеш се побирали в кибритена кутийка...Ама много скъпи били, от порядъка на хиляди долари парчето, носели ги най-богатите дами в Саудитско и др...Знаете ли нещо за тах? Много ме е яд мъжа ми като ми носи половинчата информация, хем ме знае, че съм Мара Подробната, искам да знам къде, какво, как, колко...а той ми пусне мухата и после 'не знам, не знам'....

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 18:54 от Monsoon_rain

# 148
еми и аз ще поровя за това,ако разбера нещо ще докладвам веднага Grinning

# 149
  • по пътеката
про4утите кашмирени шалове! тука са луди за кашмир, фино, тънко,красиво! но се има предвид  пове4е за по-плътните материи, предполагам от коприна наистина е много фин за да се побере в подобно дребно нещо! и са скъпи ,носят  ги от францата и си ги носят особено по-хладно време, за раменете, на ве4ерни рокли и за фулар!

Общи условия

Активация на акаунт