Раждане вкъщи 4

• 38 228
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • WA, USA
Цитат
Изобщо, когато сърцето и умът са отворени - винаги има начин

Tова много ми хареса  bouquet

Гледахме вчера домашно водно раждане, жената се държеше супер свободно и търпеливо докато чакаше да й напълнят басейна, това 10 минути преди да роди, слушаше си хипно бърт заппис; след това влезе във водата и 5 минути по-късно простена два пъти и роди. Мъжът ми през цялото време подскачаше че не било възможно да се ражда така и защо не била викала след като боляло. ooooh! Обяснявах за страха и за болката, обяснявах, накрая му казах че не го искам около мен ако и когато взема да раждам. Такова упорито същество не съм виждала! И предният път епидурала заради него я сложих, щото ми опява колко време че много ме боляло, този път няма да я бъде.

# 691
И аз на моя му бях казала, че ако ме психира ще го пратя да пие кафе, докато раждам  Laughing

Не е ли чел никаква литература за раждането твоя мъж? Не си ли го водила на курсове? Моят след курса по активно раждане се кротна, а сега вече е пръв агитатор за домашно/естествено раждане  Laughing Heart Eyes

Да ги свържем да си поговорят? Изобщо, във връзка с мрежите, си мисля, че е добре да се направи и една мрежа за взаимопомощ и подготовка и на партньорите на бъдещите родилки, повечето имат нужда от това  Peace

# 692
Но да се върнем на темата: Раждането вкъщи Simple SmileSimple Smile
Тези дни наистина ми се пълни пощата със запитвания от всякакви места в България, включително и от чужденци, живеещи тук. Явно е започнала да се формира критична маса и промените са съвсем близо.

Дано "критичната маса" да расте лавинообразно! Simple Smile

А моята кума ще ражда всеки момент, моля ви, стиснете по един палец за нея - да излезе от страховете си и да успее да се пребори за естествено раждане в болнични условия. Искам да вярвам, че всичко, което знае ще й даде сили и смелост, за да успее. Липсва й увереността, че може, а от нея зависи всичко! Говорили сме толкова пъти, аз съм сигурна, че всичко може да мине много бързо и лесно, има всички условия за това, само тя да го пожелае...

Зори, с теб съм.

# 693
Стискам всичките си палци за твоята кума!  Hug

# 694
Meg!  bouquet
Страхотно е това, което правите с момичетата!А аз си мислех наскоро - дали не може да се организира една родилна къща?Няма ли правна база за това?Би могло да бъде и един по-голям апартамент на удобно място, близо до болница с подготвен персонал и курсове и т.н.Мисля че това ще вдъхне смелост на още повече жени. сори ако вече е коментирано
А за майките и какво знаят те (и съответно са ни предали на нас).Ами идиотско е просто - нищо не знаят, макар да не са "оперирани от бебе"  ooooh! Моята майка ме е раждала кошмарно, защото е попаднала между две смени - едните са й били инжекция за забавяне на раждането, дошла другата смяна - айде система за ускоряване!Баба ми е педиатър и е била с нея и й е намалявала скоростта на окситоцина (жената много добре знае последиците върху бебешките главици от "компетентността" на колегите им в гинекологията), но всеки път като минела сестрата и я ускорявала, накрая се разкрещяла на баба ми че ще я изгони!Ясно ви е - цъфнала като майска роза,шевове на живо месо и т.н.С брат ми - седалищно  ooooh!Същата сценка плюс родилна треска и инфекция.
Та тая моя мила майка ме побърка с втората ми бременност да ми обяснява ежедневно как не може да се ражда нормално след секцио, как ще получа "ерупция" (руптура, ма то сложна дума сега, кой да ти помни),как бебето ще умре и т.н.В 38 седмица й кавам че ми е изткла тапата и ще раждам скоро - тя  Shocked квой туй!Обяснявам аз - еми едно слузесто-кърваво течение, нали знаеш, запушалката на шийката на матката и т.н. като на раждала жена.На следващия ден ме застрелва с бисера "аз много се притесних за тия течения дето ги имаш и говорих с една акушерка-пенсионерка от съседния вход и според нея имаш руптура, ама частична и изтичат оттам околоплодни води и кръв, тичай веднага в болницата да те оперират че бебето ще загине от инфекция!!!!" #Cussing out Повече не си включих скайпа докато не се върнах от болницата!
Извинете ме за дългия офф, но не се стърпях.А и то не е много офф де, обяснява прекрасно защо човечеството е забравило да ражда, макар да се е справяло прекрасно с хилядолетия....
Стис палци и от мен за кумата на Перли!

# 695
Самурайка, тази идея сме я обсъждали, ама само в затворени групи "на живо" Simple Smile Равносметката е, че засега няма законова база за това, НО това не го прави невъзможно дори и в момента! Има вратички, само дето са значително по-скъпи и точно финансовия модел бърка много нещата за момената. Затова си остава домашното раждане като алтернатива и най-скоро с акушерки-чужденки, докато и нашенките не се усетят, че е време да излязат от болниците Simple Smile

# 696
  • София

Не е ли чел никаква литература за раждането твоя мъж? Не си ли го водила на курсове? Моят след курса по активно раждане се кротна, а сега вече е пръв агитатор за домашно/естествено раждане  Laughing Heart Eyes

Grinning и моя така!

качих в ютуба клипчето за интервюто, но го чакам да се конвертира, като излезе, ще го постна тук.

sipirumi, би ли подала линка за бързото раждане във вода?  Peace

# 697
Мег! Поздравления и от мен   bouquet, много разбираемо обясняваше кое и как !

А аз, докато гледах, ми се въртеше в главата, че водещата има дете. Но си казах, аз бъркам, чувайки някои от въпросите. Но и на мен ми хареса как водеше, без да се натрапва.

Rikk много си права, че мъжете също имат нужда от подкрепа на сродномислещи, по опитни. Мъжът ми се опита да поoщри двама много близки ни, бъдещи бащи, да присъстват на ражданията, в БГ, даже и да е секцио. Да направят каквото е нужно, за да са до родилката. Опита се да им разкаже защо, как той се е почувствал, и че е благодарен на обстоятелсътвата, защото ако бяхме в БГ нямаше да изживее това заедно с мен и децата си. Инттересът беше много малък, почти никакъв, и после....и двете с операции се родиха. Хубавото е, че са кърмени бебета въпреки всичките екстри.

А тук - много , найстина много голямо впечатление ми направи преди 6 г., когато бяхме на гости на познати, започнахме да разглеждаме снимки. И на първа страница на албума, на едно от децата, снимка как бебето се ражда, от към краката. Снимката е правена от бащата. Бебето сега е на 28 години Simple Smile Та, нали уж наши специалисти ходят на практики в чужбина, има обмени и т.н. Защо ли е толкова нетолерантно отношението към родилките?

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 16:19 от Алекси

# 698
Мег, чудесно представяне! Поздравления!   bouquet
Благодаря и на Били сан, защото толкова се каних да гледам, а накрая забравих.
За познаването на основни понятия, свързани с бременността и раждането, понякога сериозно могат да те разколебаят и самите лекари. Ден преди термина отидох да ме прегледат, защото нещо слузесто и кафеникаво ми изтичаше предния ден на няколко пъти. Описах го на доктора и попитах това да не е тапата, а той ми отговори: едва ли. Години наред мислех, че просто такова нещо не съм имала  Grinning.
Стискам палци на кумата на Перли и на Лорчето.

# 699
Мег Аз не съм в БГ, но мога да помагам по e-mail на майки, които се подготвят или просто ги интересува раждането у дома. Може и скайп да си разменим в последствие, ако така им е по-удобно.
Давай моя e-mail, ако прецениш, че има нужда или някой изяви желание! Благодаря ти!  Hug

# 700
Благодаря за стиснатите палци, роди се бебето Simple Smile Минало е леко.

# 701
  • София
ето го и в ю туба

http://www.youtube.com/watch?v=K0bDEbq7goE&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=YI3WpqvNV3Q&feature=channel

първа и втора част, че не могат да се качват филмчета над 10 мин.

# 702
Благодаря за стиснатите палци, роди се бебето Simple Smile Минало е леко.

Честито, да е живо и здраво бебчето  Heart Eyes

# 703
Пърли, честито бебче в обкръжението ти. Здраво и усмихнато да е.  Hug

Били-Сан, мерси.   bouquet Огромни благодарности за труда.  Hug
Добавих си ги в любими.

Трябва да призная, че в 6-те мин, които не бях гледала, водещата се държеше доста адекватно, за разлика от началото.  Peace

Мег, още веднъж искам да ти кажа колко запленяващо въздействаш от екрана. Много бих искала да се запознаем на живо.  Hug

# 704
Пърли, честито!!! Много се радвам! Simple SmileSimple SmileSimple Smile Значи все пак разговорите са помогнали Simple SmileSimple Smile

Кюбит, блягодаря  Blush

Ескориал  Hug Подкрепата ти е ще е много ценна!! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт