Раждане вкъщи 4

• 38 767
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Bili-san  и аз благодаря за линковете в youtube   bouquet

Мег Браво за това, че успя да кажеш толкова много неща за толкова кратко време Simple Smile

# 706
Осми клас, някъде по средата на втори срок,  вторник, четвърти и пети час. Биология
Да! избягах и от двата часа. Тогава взехме урокът "РАЖДАНЕ".

Ич не ми беше важен, амда... осми клас за никъде не ми трябваше, както на мен така и на всеки от класа ми високата оценка... и то по Биология. И така с доста деца... а и тези които бяха в час, надали са го прочели дори после този урок. За какво им е?

Урокът за Раждането е забит в учебник по Биология за осми клас... се опитвам да кажа.

Високите оценки, бала трябват последната година.. и тогава всички изяждат генетиката, еволюцията... както направих и аз. Раждането остана някъде не доучено, недоразбиране... не че щях или ще раждам, но така стана и с повечето момичета, бъдещи майки.

Повсеместното незнание, всички излизат от училище неподготвени и незнаещи за "най-страшното"

какво ли искам да кажа... какво ли ми разбрахте?

Та както и да е....

Ако приемем че болниците са бизнес... то ще продават каквото се търси.  Но ако търсенето го определя клиента, то те нищо няма да продадат. (егати мисълта)

Та с цялата тази пледоария искам да попитам дали не е редно някой да попита (в отворено писмо) министъра на образованието, както декана на биологическия факултет и който е нужно още. Защо генетиката е по важна от раждането във средното образование? Защо и е на бизнес дама с три деца да знае колко хромозома има тигровия леопард вместо как природата дарява живот? защо, А не.. и т.н.
описано в стегнат и изискан език...

дано ме разбрахте Simple Smile

а и между другото здравейте, нека ви се представя... аз съм вашата леля  Twisted Evil

# 707
  • WA, USA
http://www.mothering.com/discussions/showthread.php?t=1107869 ето го линка, съжелявам че не можах по-рано да го пусна ама бях на работа.
Рик, мерси за предложението, но той не е от такава мая просто. Книги не иска да чете, защото каза че важното аз да си знам какво искам. Лошото е че много е страх. Затова казвам че може би другият път ще трябва да го отпратя. Влияе ми лошо. Не иска да гледа филми, курсове, всичко съм пробвала. Дори съм му и чела отделни абзаци, просто го виждам че ме изслушва от уважение, но не чува.

# 708
Бащатко, добре дошъл Simple Smile
Тук всички сме вещи в занаята  Wink Ако и ти търсиш информация и подготовка за домашно раждане, на правилното място си попаднал Simple SmileSimple Smile

# 709
   sipirumi, значи и на моят мъж "маята" му е друга. Simple Smile Не пожела да прочете
даже брошурката за домашното раждане, дадена му лично от акушерката.
Аз казвам, щом не се интересува и не иска да знае, няма да взема предвид
желанията му. Но го виждам, че моята увереност го прави спокоен и не се
опитва да налага необоснованото си мнение, че трябва да родя в родилната
къща (а и там, ако не се запиша на време, просто няма да има стая за мен и
аз затова все отлагам Laughing Wink ).

# 710
ама е друго, когато филмчета за раждането и бременността вървят по ТВ то, баш около 20.30 / 21.00 часа , и си се излегнал на дивана, дишаш тежко, и мъжът ти от солидарност, седи с теб и гледа филмче, пък постепенно му става интересно, и интересно даже.  Simple Smile  Та така бързо тестото на мъжът ми, а и моето си втасаха, независимо от маята.
Така се случи покрай първата ми бременност, за 6 месеца изгледахме поне 6 филмчета на тази тематика. Как се случи точно, каква беше тази вълна по ТВ то, знам ли newsm78 . А и брошури с много добри обяснения дават при прегледите при акушерките.

Та ми мина през главата, мало луда мисъл...дали родилен дом би се съгласил да се сложат брошури за естетсвеното раждане в чакалнята за консултации? Може и частна клиника  Mr. Green

# 711
  • Варна
Мег, чак сега успях да видя интервюто - очарована съм от спокойствието ти и от естественото ти отношение. Чудесно интервю, браво!

Мисля си, не е ли време вече за книга на български за домашното раждане?

# 712
Бащатко, добре дошъл Simple Smile
Тук всички сме вещи в занаята  Wink Ако и ти търсиш информация и подготовка за домашно раждане, на правилното място си попаднал Simple SmileSimple Smile

Благодаря!
Ще се възползвам Simple Smile

Коментирано ли е някъде отваряне на родилен дом (не болница) за естествено раждане? процедури, нормативи, възможности...в България де 

# 713
Бащатко, хубави работи пишеш. Много ме радваш!  Hug
Тук се обсъжда и това, което ти питаш.
Темата за раждане вкъщи е в чужбинския подфорум, за да не стават излишни дразги в МБН.

# 714
  • ул. "Мечтание"
Бащатко, добре дошъл сред нас!

# 715
Бащатко, обсъждали сме тази възможност основно на срещи в София. Има някои законови трудности, но не е невъзможно, просто с настоящияте закони ще струва значително повече пари... Ти имаш ли идеи? Simple Smile

Лилибон  Hug И какво да пише в тази книга??
Аз сега подготвям 2 неща, които ще сложа в Мултиплай: едното е указания за регистринето на домашно родените деца при различини положения (ЛЛ отказва да подпише; родителите нямат брак или някой от тях е чужденец, и пр.) ще се постаря да обхвана максимума възможности; другото е списък на необходимите неща - абсолютно необходими (супер малко са) и пожелателно необходими (по-скоро напомняне с какво да си направим раждането още по-хубаво и приятно Simple Smile)
Т.е. исках да кажа, че вече всичко го има в нета - разказите, указания за едно-друго, мотивация и пр...

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 22:20 от Meg!

# 716
  • Варна
Скъпа ми Меги - това дето го има тук-таме в нета, само че събрано и на хартия. Примерно:

Глава 1 - Защо въобще ни идва наум да родим в къщи, добре забравения стар начин на раждане. Философия на раждането.
Глава 2 - Недостатъци и рискове на раждането в болница
Глава 3 - Как протича едно нормално раждане
Глава 4 - Психологическа подготовка за раждането
Глава 5 - Истории на жени, родили у дома
Глава 6 - Начини  на подпомагане на раждането, при определени затруднения
Глава 7 - Как да изберем акушерка
Глава 8 - Материали, необходими при раждането
Глава 9 - Как да докажем на обществото, че това бебе сме го родили ние, а не сме го задигнали отнякъде, чрез осигуряване на лични документи

Simple Smile

# 717
Скъпа ми Меги - това дето го има тук-таме в нета, само че събрано и на хартия. Примерно:

Глава 1 - Защо въобще ни идва наум да родим в къщи, добре забравения стар начин на раждане. Философия на раждането.
Глава 2 - Недостатъци и рискове на раждането в болница
Глава 3 - Как протича едно нормално раждане
Глава 4 - Психологическа подготовка за раждането
Глава 5 - Истории на жени, родили у дома
Глава 6 - Начини  на подпомагане на раждането, при определени затруднения
Глава 7 - Как да изберем акушерка
Глава 8 - Материали, необходими при раждането
Глава 9 - Как да докажем на обществото, че това бебе сме го родили ние, а не сме го задигнали отнякъде, чрез осигуряване на лични документи

Simple Smile

Купувам я тази книга веднага, и поръчвам още 20 бр. за близки и приятели!!!  smile3521

# 718
Имам още 2 снимани книги, дайте да видим къде и как можем да ги качим. Мислех да направя един и-мейл и там да ги кача, всеки да влиза и да си ги тегли  newsm78 .

# 719

Т.е. исках да кажа, че вече всичко го има в нета - разказите, указания за едно-друго, мотивация и пр...

друго си е ако е направено под формата на книжка, всичко събрано и синтезирано.
както например библиотеката в кърмаческия подфорум, който помогна много на жена ми.
Ако се наложи да съдействам на някой да мога да го принтирам и да и го дам "да го изяде".

да, има нещо в главата ми, но ми се искаше да видя други идеи и решения за да ми се усилят и мотивират мислите в тази насокаSimple Smile

Я. някой го изписал преди мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт