Раждане вкъщи 4

• 38 258
  • 754
  •   1
Отговори
# 570

Също така възмущението към предаването на Гала е ненужно, това предаване си е едно забавно предаване за хора, които са си пуснали телевизора за фон. Какво толкова.
Рикк, за мен в случая този формат предаване не е подходящия за представяне на проблема и дискусия по него.
Аз също нямам против за "фона" Гала, но Котката е права, че ако ще се върши работа, то поне да е професионално. Всеки може през пръсти.

# 571
Рик, за мен лично е дразнещо от чисто професионално гледна точка. Няма значение какво е предаването, трябва да си подготвен по темата... особено, ако тя е сериозна! Такива фонови предавиня определят общественото мнение и лъжите, които разпространяват не ми се нравят изобщо. Не само за раждането, а по принцип за каквато и да било тема. Сериозността или несириозността не са извинение за непрофесионализъм и некомепетенстност.

(извинявам се, но много ми прикипява напоследък по въпроса  Close тия мои колеги грам морал нямат имам чувството и грам професионална отговорност)

Именно.

# 572
   Meg, Специални благодарности от мен и съпруга ми за подкрепата и помощта ти! Друго си е да разговаряш с някого, който вече е минал по този път, по който вървиш. Прекрасна си!   bouquet
   Благодаря и на всички за поздравите и пожеланията! Както и за това, че го приехте добре, за разлика от доста от роднините, които бяха потресени  Laughing  Но ние се чувстваме прекрасно и това е най-важното. Нямам никакви разкъсвания (за разлика от първото ми болнично раждане, въпреки епизиотомията), та спокойно си сядам и лягам и се радвам на семейството си, че и помагам на мъжо в простирането.  Crazy Не ме свърта на едно място.  Вече подготвяме и рождения ден на сина ни, който утре навършва две години... Двоен празник...  Heart Eyes

# 573
d.ancheva
Пожелавам Ви никога да не Ви напуска щастието и сплотеността, които споделя в момента семейството Ви!
Честито бебче!   bouquet
Честит празник на баткото!   bouquet
Нека душите Ви винаги са пълни с любов!  Hug
 Heart Eyes

# 574
d.ancheva, благодаря ви, че ми позволихте да споделя щастието ви!!   bouquet Беше невероятно усещане (и още е!) - вървях по коридорите и не можех да махна усмивката от лицето си! Simple Smile

Честит РД на баткото! Определено ще е един много, много хубав празник.
(Апропо, замислила съм се моието следващо да дойде около РД на баткото Wink)

Като се поуспокоите малко, всички тук с удоволствие ще прочетем разказа ти   bouquet Hug

# 575
  • София
d.ancheva, честито ви бебенце!   bouquet Пожелавам ви спокойствие и радост! Честит рожден ден и на малкия батко! (сега спокойно може да ги "минавате" с една торта и общ купон и двете деца  Mr. Green) Hug Hug  bouquet

Надявам се, че ще прочетем по-подробен разказ за това ваше "приключение", потресло роднините и очаровало нас!  Heart Eyes

Последният разказ за седалищното домашно раждане и мен ме наведе на много размисли, но все още само събирам впечатления и информация, и не се наемам с коментари. Всяко раждане е толкова уникално. Всяка жена го преживява по различен начин, според своя си вътрешен свят и вярвания, според знанията си, нагласите, и да, дори според мястото, на което се случва...
Вчера, радостта ми, че моя позната се е сдобила с втора рожба се смеси с много гняв и болка, заради начина , по който се е случило - преносване, заплахи и лъжи за състоянието на бебето, секцио, проблеми с упойката, бебето три дни не са го дали на майката....въобще стреса, който е преживяла тя, детето и роднините й не може въобще да се сравни със "стреса" на очудените роднини на d.ancheva, примерно, че едно бебе се е родило у дома, безпроблемно...

И така, съвсем скоро ще стана леля, но и раждането, което предстои на сестра ми ме смирява и ми показва и другата страна на медала (тя има показания за оперативно раждане и вече е планувано кога да се случи). Нейното раждане няма да има нищо общо с моите, но и моята медицинска история е на светлинни години от нейната...признавам, че въздъхнах облекчено, когато разбрах окончателното й решение и по-точно, когато усетих спокойствието й...странно ми беше, но както и да е. Интересното е, че събитието ще е в най-новата болница за момента в България, с родилно отделение - мечта, нямащо нищо общо с това което ние сме виждали като сме раждали...Само незнам до колко практикуват активното раждане, но поне дали са "приятели на бебето" ще разбера много скоро.  Mr. Green

Извинете, че изместих малко темата...аз, затова не пиша често тука, а повече чета, че като почна да пиша, нямам спиране. Embarassed

# 576
  Много, много ви благодаря! Simple Smile
  С удоволствие ще напиша при първа възможност как се случи всичко...

# 577
  Много, много ви благодаря! Simple Smile
  С удоволствие ще напиша при първа възможност как се случи всичко...

И от мен честито!
Да сте здрави и щастливи и много да се обичате! Децата ти са късметлии, че имат такива родители Simple Smile

# 578
d.ancheva, честито раждане.    bouquet Да е здраво и усмихнато бебето! Hug Също и батко му - бъдещия рожденик.  Wink
Спокойствие и уют във вашия дом!  Heart Eyes

Били, и на теб честит рожденик на патерица.   bouquet

maminkavania, за коя болница става дума?
Дано всичко да мине безпроблемно при сестра ти. Здраво бебе й желая.

# 579

Предполагам, че за новата в Бургас  Peace

# 580
  • ул. "Мечтание"
Дано тая новата болница е с по-свястно родилно! Praynig В другото държавно колко деца и майки затриха!  #Cussing out #2gunfire

# 581
  • София

Предполагам, че за новата в Бургас  Peace

Да, същата (кв. Ветрен, "Дева Мария" мисля, че са я нарекли). Вече има доста жени родили там и нито една оплакала се от каквото и да било.  newsm78 Интересното е, че новата обстановка явно влияе на отношението на персонала и начина на работа ( е, и постоянното присъствие на шефа май  Laughing, който си има изисквания, особено за доброто отношение на целия персонал към раждащите жени, а вярвайте ми повечето жени са готови много да платят, за да са сигурни, че ще получат такова).
Сестра ми лично се убеди в това, защото вече разгледа какво предлагат (аз мога да възхвалявам хубавата обстановка само по снимките, които видях). Освен хотелския уют предлагат на родилките психолог, рехабилитатор, педиатри (една от допълнителните услуги е срещу 100лв. да са ти на разположение първия месец). Цените са поносими, а от декември трябва да сключат договор със здравната каса и да може и без заплащане или с минимално такова, няма разлика между нормалното и оперативното раждане като цена. Обещали са да се съобразяват с желанията на майките , относно грижата за бебетата, но не знам...аз съм си Тома Неверни и искам лично да се убедя в някои неща...За жените от Бургас, обаче е голямо облекчение, че имат подобно място за раждане, че до сега за едно нормално и хубаво раждане не бях чула в тамошната болница...

# 582
След като пощенска ми кутия беше буквално залята тази нощ от запитвания за раждане у дома от бъдещи майки, ми хрумна, че вече е време да се организараме малко повече.
Вече из цяла България има съзнателно родени у дома деца. Разбира се, най-пълна и най-подробна информация по темата има в нета, но живият контакт с някой, който вече е имнал по този път е незаменим, много зареждащ и успокояващ Simple Smile
Като начало, ще взема един кочан бланки на "Съобщение за раждане" и ще изпратя по 20-тина бр. на всеки изавил желание да бъде областен координатор. Опитът показа, че за избралите този път, регистрацията на бебето е най-стресиращата и неясна част! Simple Smile Затова ще сложа и подробни указания какво и как се прави и на базата на кои закона някъде на видно място в нета (Пърли, вашият сайт ми се вижда добро място! Simple Smile)

Всякакви предложения и идеи са добре дошли! Flutter

# 583
Вижте на какво попаднах днес Simple Smile

# 584
Мег, поздравления за инициативата! Наистина е назрял моментът да се организирате, мисля че има вече някаква критична маса от ентусиасти, а и жените вече полееееека започват да подлагат на съмнение "грижата", която получават в болниците. Стискам ви палци, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт