Ето тръгна на море Февруарското дете!

• 11 866
  • 301
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Това решение само за София ли се отнася или за цялата страна, че се чудя какво ще правя от февруари до юни  Thinking , да не говорим че се очертава денонощно чакане пред градината от около 5-8 март....  ooooh!

# 256
Намерих наредбата - в нея нищо не пише за това кога се изписват децата  ooooh!
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135608240

# 257
да,  в яслите от цялата страна децата се изписват при навършване на 3г.. и нито ден повече.. поне във Варна са безкомпромисни.. в яслена група към ОДЗ се прехвърлят юни или септември цялата група на набора.. така ние влизаме в първа група на 3г и 4м или на 3г и 6м. в зависимост от това кога ще е приема лято или есен..
Радостче пише чл.2 ал.1 . на това се позовават.. това е наредбата
Мяу много се смях с вашето ЛЕГНИ.. нашето е "Никам вече четинка, икам цици.. ДАЙ МАЛКОТО!"(по необясними за мен причини си ги е кръстил "малкото" и "голямото".. държа да отбележа, че според мен са си съвсем еднакви..)
и още нещо горчивка на зърната би довела Нико до истерия.. за мен лично не е вариант..

# 258
  • София
Ами сигурно ще има и втора вълна   Rolling Eyes Wink.
Я да питам - има ли такива, които не планират второ дете? Ние май сме така. Не че ще го върнеме, ако се случи, но по принцип не сме говорили за второ.
И ме гъделичка един въпрос напоследък - има ли още кърмещи майки? Интересно ми е....кога ли се отказват сами мъниците?
Аз /ние не планираме второ. Мъжът ми се опитва да оспорва, но засега това е положението Naughty По тоя повод, снощи сънувах, че отивам да раждам второ #Crazy Приготвях чанта, усещах болки hahaha Последното не знам откъде се взе, щото не ми е познато заради секциото newsm78
За кърменето - алекс продължава. Надявам се, че като тръгна на работа след два месеца, нещата ще се наредят. Като и кажа, че големите деца не цокат, тя заявява, че е малка Crazy
Няма кой да я приспива вкъщи, нито има аз къде да се скрия. А вече и мен леко ме хваща нервата, особено като се глези и стои като щипка. Та определено мисля как да спира, макар и още нищо да не предприемам.
Скай, миналото лято алекс ме нападна на плажа и се разстрои от соления вкус. после се изкъпах. Спеше и се, тръгна да суче и се сети, че може пак да е солено. Настана неописуема истериа #Crazy

# 259
  • София
За тези, които се интересуват относно изписването от чистите ясли ето една много полезна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367855.0.

# 260
  • offshore & overseas
Според мен решението ти ще дойде, когато тръгне на ДГ и започне да спи там.
Чул те Господ! Praynig Ще се похваля...

Знам за "горчивото", но не искам да се мажа. Просто не ми се струва добър вариант. Иначе всички това ме съветват, вкл. и Лъвю.

# 261
За тези, които се интересуват относно изписването от чистите ясли ето една много полезна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367855.0.

Да , благодаря Simple Smile И аз я намерих и ще гледам да я изчета хубаво . Дано да има някакъв вариант ....

# 262
  • Стара Загора
Всяко дете май си има някаква страст - кой цица, кой биба / ние сме от вторите/. Не я цока постоянно, но трябва да й е пред очите, ей тъй на за успокоение. В яслата въобще не се сеща за нея. Като види хора си я крие зад гърба, защото всички й викат "ееее какво голямо момиче, пък с биба"  и тя се срамува.
Пък за заспиването да се поФаля, че не помня откога вечер да съм я приспивала аз.  Flutter Тя си казва " с татьо спим" и заминават.
Понякога чак ми докривява, че не ме иска, но пък от друга страна ми е по-добре  Wink Тя си е на тати момичето и видимо го показва. Като каже "моя татьо" и като го запрегръща-той се разтапя Grinning

# 263
Всяко дете май си има някаква страст - кой цица, кой биба / ние сме от вторите/. Не я цока постоянно, но трябва да й е пред очите, ей тъй на за успокоение. В яслата въобще не се сеща за нея. Като види хора си я крие зад гърба, защото всички й викат "ееее какво голямо момиче, пък с биба"  и тя се срамува.

И Моника е точно така, както си го описала, Сиер  Laughing
Голямата любов биба се ползва само вкъщи, особено, ако нещо не е на кеф.
Но няма да й я отнемам още.

За приспиването - никога никого не съм приспивала. Всеки да си заспива както си иска.
Сега спят в една стая, слагам ги, пускам приказка на касетофона от огромната колекция (четенето го правим в други часове на деня, защото като ги сложа по леглата загасям лампата) и те заспиват.

В нашата ясла, тъй като е ОДЗ, остават до момента, в който е време да се прехвърлят в 1-ва група.

# 264
  • София
Да си призная, миналата зима бях купила Даум-екзол с цел ограничаване на дневното кърмене  Embarassed Мазах се 2-3 пъти, но веднага щом Ева близваше и се отказваше, си измивах гърдите, защото този разтвор щипе и дразни ужасно. Е, веднъж хитрушата видя, че се измивам, и при следващия опит директно ме заведе на мивката, за да отмия горчилката  Crazy

# 265
  • offshore & overseas
Да си призная, миналата зима бях купила Даум-екзол с цел ограничаване на дневното кърмене  Embarassed Мазах се 2-3 пъти, но веднага щом Ева близваше и се отказваше, си измивах гърдите, защото този разтвор щипе и дразни ужасно. Е, веднъж хитрушата видя, че се измивам, и при следващия опит директно ме заведе на мивката, за да отмия горчилката  Crazy
hahaha

# 266
  • София
А при Петя, въпросната горчилка не даде никакъв ефект Confused Казва "уто" с гримаса и пак си лапа пръста, облизвайки го старателно ooooh! Чак ме притеснява, че ще вземе някой път да хапне нещо развалено и дори няма да го изплюе Confused Май само Саментото не понася на вкус Thinking ще взема да пробвам с него.
Но пък всичко разбира и го маха /палеца/ дори само при по-строг поглед от моя страна, но пак го слага и така до безкрай ...аз правя забележка, тя изпълнява, но следващият път пак цикъла се завърта....зави ме се свят от обяснението само  Laughing

# 267
  • Стара Загора
Сега се връщам от ФМ

- всичко е наред с бебето, само дето малко ни беше обърнало гръб и не успяхме да видим лицето, но следващата седмица ще пробваме пак Laughing

# 268
  • offshore & overseas
Сиер, честит ти момък! smile3525

Казахте ли на Ивка, че ще има братче?

# 269
  • Стара Загора
Казахме й, ама нещо не вдява. Вдига ми блузата да види бебето уж, ама прави асоциации с едно бебе, при което наскоро ходихме.
Ще вдене, няма де да иде  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт