Ето тръгна на море Февруарското дете!

• 11 868
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
От 29 Юни  hahaha

# 241
Ами сигурно ще има и втора вълна   Rolling Eyes Wink.
Я да питам - има ли такива, които не планират второ дете? Ние май сме така. Не че ще го върнеме, ако се случи, но по принцип не сме говорили за второ.
И ме гъделичка един въпрос напоследък - има ли още кърмещи майки? Интересно ми е....кога ли се отказват сами мъниците?

# 242
Има  Flutter , но вече виждам на хоризонта отбиването. Сега суче предимно за заспиване и събуждане. Нощем вече често дори пропуска, само ако се събуди да пишка и то суче 1мин и пак откъртва. През деня не се сеща много много, а вече и ми отказва  Mr. Green (не че се натискам, ама понякога ми е по-удобно вместо да ми дърпа телефона да му дам да суче, ама нъцки). А и вече гърдите ми определено инволюират и съответно млякото вече е доста по-малко. Бързо преглъщане не съм чувала отдавна, а слизането на млякото е само в спомените... Но и аз не го стимулирам, дори напротив, като ми писне и му казва хайде стига толкова и той пуска без да се възмущава.
Тук е може би момента да отбележа, че въпреки че съм фен на дългото кърмене, то като консултант не бих агитирала за такова и само ще дам информация за плюсовете и минусите, когато ми поискат.

# 243
  • offshore & overseas
Определено дългото кърмене не е за всеки, то е ясно. Аз също не бих агитирала (макар и да не съм консултант Peace). Въпросът е, че и отбиването "навреме" не е лесно по принцип... Все пак, напоследък доста майки решават да кърмят относително дълго, което е радостно. Grinning

Иначе Калина е също като Ангел, само дето е малко по-агресивна нощем или ако й се спи (иска си само в тези случаи). Може би защото аз не само не я стимулирам, но се опитвам и да отклонявам набезите и да ги правя по-кратки. Слава Богу, нощем почти не се буди вече, а сутрин все по-често успявам да я разсея.  Stop

На нея може би още не й е съвсем време, но моето определено е дошло. Laughing Въпросът е сега да я убедя, че вече няма смисъл да суче и да намерим друг начин за приспиване. Щото за утеха отдавна вече не ме търси. Confused

# 244
Остава ми да копирам дословно постовете на Мак и Мяу.. но честно казано и аз вече искам да отбивам.. незнам как обаче.. заспива и се събужда на гърда.. вечер спи доста по добре и не ме търси много.. освен ако е болничък нещо.. ако ме няма заспива както и да е .. с баща си, с баба си.. но мен ме свързва с цици.. изградих един план на действие, но незнам дали е има ефект.. след 30 септември отивам да спя в другата стая и ги оставям да спят сами с баща си.. после ще го приспивам алтернативно на обяд и няма да давам като се събуди.. и накрая ще оставя татко му да го приспива вечер.. проблем ми е това алтернативно заспиване на обяд как ще стане.. планирах да ми помогнат в градината, но ще излизат в ремонт на 30 септ... освен ако не форсирам нещата и да го оставя от другата седмица и да спи там.. охх незнам.. май трябва да попрочета за това отбиване малко в библиотеката..

# 245
  • София
Аз отбих Марти на годинка и 1 месец и все още ми е доста мъчно като си мисля за този период, защото се бях настроила за по-дълго кърмене (Дай Боже сега да ме огрее поне до 2 годинки). Когато реших, че ще го отбивам повече спрях да мисля за това какво бих искала и се концентрирах върху това да успея да го отбия плавно и безстресово за него.
Целият процес ми отне тогава около 2 месеца и половина. Предполагам, че при по-голямо детенце този период би трябвало да е по-голям.
Най-съществена роля изигра факта, че се върнах на работа, така от само себе си отпадна кърменето за обедно заспиване. После отпаднаха следобедните кърмения след като се връщах от работа. Когато реших да махна и вечерното майка ми и Явор започнаха да приспиват Марти. Последно отпадна сутрешното кърмене.

# 246
  • София
Аз отбих Ева на 2 години и една седмица- стана много бързо...една вечер излязох и я оставих на майка ми, на следващата сутрин я залъгах, и дотам. След това се сеща няколко пъти, но й обясних , че вече е голяма и тя рабзра. А беше много страстно кърмаче до последно- искаше да суче по няколко пъти денем, за приспиване, при събуждане, през нощта да не говорим...

# 247
  • offshore & overseas
Ми, изтрих нелицеприятното. Twisted Evil

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 10:04 от Мяуче

# 248
  • София
Мяуче, може и да си казвала ама аз пак да питам - с четене на книжки пробвала ли си да я приспиваш? И друг въпрос - Калина от кога тръгва да детска градина?

# 249
  • offshore & overseas
Мяуче, може и да си казвала ама аз пак да питам - с четене на книжки пробвала ли си да я приспиваш?
Задължително първо четем, няма друг начин -- пълна програма. Joy Понякога ме заболява ченето от приказки, но вече гледам да ги сведа до 2 максимум. След четенето, тя церемониално взима книгата, оставя я настрани и се чува командата "Легни!" Ако се забавя, ме подсещат.  rotfImbo

# 250
  • София
Според мен решението ти ще дойде, когато тръгне на ДГ и започне да спи там.

# 251
Аз позлвах "вече си голямо момче" за друго - за да не плаче на яслата . И той разбра ,че големите не плачат и спря Simple Smile.

А някой има ли идея какво става като навършат 3 годинки нашите яслени февруарчета. Кой решава дали могат да останат в яслата до септември , когато е приемът в градините?

# 252
  • offshore & overseas
При нас, аргумента "вече не си бебе", работи само за секунди, после дзверко пак захапва цицата. Laughing

Радост, не знам, и аз се чудех, преди да разбера, че за родените през януари има опция да тръгнат с предния набор (за София поне) и тогава престана да ме интересува. То и по принцип не се отнасяше за нас, тъй като Калина не беше приета и не ходеше на ясла.

Цветето нещо говореше, ама не се вслушах внимателно. Дано се включи по-късно да обясни.

А ти кой вариант би избрала, ако имаш/е избор?

# 253
  • София
Специално в нашето ОДЗ, всички деца от яслата, които са родени 2007, ще тръгнат в първа градина група догодина около 1-15 септември.
В нашата група има 2 януарчета, които ще бъдат на 3 години и 8 месеца, когато ги прехвърлят в градината.
При чистите ясли обаче май приеха някаква наредба да изписват децата при навършване на 3 години. Имаше доста недоволни родители, които се чудеха какво да правят. Май се взе някакво решение децата родени първото полугодие да остават в яслата до 30.06.
Мяуче, пак по твоя въпрос - за мазане с нещо мислила ли си (ако разбира това въобще е вариант за теб)?

# 254
Специално в нашето ОДЗ, всички деца от яслата, които са родени 2007, ще тръгнат в първа градина група догодина около 1-15 септември.
В нашата група има 2 януарчета, които ще бъдат на 3 години и 8 месеца, когато ги прехвърлят в градината.
При чистите ясли обаче май приеха някаква наредба да изписват децата при навършване на 3 години. Имаше доста недоволни родители, които се чудеха какво да правят. Май се взе някакво решение децата родени първото полугодие да остават в яслата до 30.06.
Мяуче, пак по твоя въпрос - за мазане с нещо мислила ли си (ако разбира това въобще е вариант за теб)?

30.06 ме устройва ... Нашата ясла е само ясла и няма градина. Сега като се замисля , трябваше да го запиша в ясла с градина  Rolling Eyes....  А дали това решение го има някъде черно на бяло ? Трябва да се въоража добре преди да отида да говоря с твърдоглавата ни директорка ...

Общи условия

Активация на акаунт