Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори

• 27 661
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
И на мен не са ми взимали.  Naughty

# 106
Ако раждаш в частна клиника, ако си платил солидна сума и ВИП стая  , може и да не ти е нужен  .Но в АГ-то където в стая са по няколко родилки , смятам , че е добре да имат всички такова изсл.Трябва да е задължително , защото чрез него може да се открият носителите  на салмонела и други чревни инфекции ...
Влиза в задължителните изсл. отпускани от здравната каса 45 дни преди раждане .

Що пък ми се струва, че в една частна клиника по биха държали на тези неща Thinking? И от кога е това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО?

# 107
  • Burgas, Bulgaria
нищо задължително няма в тая държава,вси4ко се прави по кеф и настроение,особено при следене на бременност.

# 108
  • там където ме зове сърцето!!!
Що пък ми се струва, че в една частна клиника по биха държали на тези неща Thinking? И от кога е това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО?
Ами не знам дали  частните клиники " по биха държали на тези неща", но съм свидетел ,как  доста бременни с положителен резултат на Австралийски антиген раждат в частните клиники , точно защото в АГ-то  ще ги пратят в изо сектора .
Под  задължително имам предвид , че касата си го отпуска към задължителните изсл., които водещият женска консултация трябва да пусне на бременната, а кой какво прави вече си е ... Confused
А това , че трябва да го имаш като изсл. щом ще  се ражда в държавните болници и АГ-та ,мисля ,че обясних защо .

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 19:47 от VIVKA

# 109
...съм свидетел ,как  доста бременни с положителен резултат на Австралийски антиген раждат в частните клиники , точно защото в АГ-то  ще ги пратят в изо сектора ....

От написаното оставам с впечатление, че имаш доста такива познати бременни Rolling Eyes. Което ми е адски странно.
Аз и двата пъти раждах в две различни държавни болници в два различни града. Вторият път - преди девет месеца. Е няма такова нещо за анален секрет. Казаха ми, че е задължително да дам влагалищен секрет за анализ. За анален - нито дума. Но както вече стана ясно навсякъде са различни порядките. Да спрем с въпроса, че голямо дъвкане го дъвчем вече ooooh!.

# 110
На мен не са ми взимали анален секрет

# 111
  • Пловдив
преди раждането едно от задължителните изследвания беше взимането на анален секрет.Ходих на държавно ЖК и едва ли са се престаравали.Това изследване е задължително по програмата майчино здраве на ЗК и е безплатно съответно.Тогава общувах с доста бременни и скоро родили.Питах ги специално дали са им взимали,защото на мен също ми беше странно-бяха им взимали.

За справка раждах в Пловдив преди 4 м и половина

# 112
  • София
И на мен не са ми взимали анален секрет  newsm78

# 113
нищо задължително няма в тая държава,вси4ко се прави по кеф и настроение,особено при следене на бременност.
Много ми хареса това изказване Joy  bouquet
На мен не са ми взимали анален секрет
АЗ съм правила такова изследване.За русенският родилен дом е задължително.Всички изследвания трябва са ги имаш ,защото само едничко да липсва те пращат в ИЗО-то.

# 114
  • там където ме зове сърцето!!!
На мен не са ми изследвали анален секрет. Родих си като всички останали на 3ти етаж в АГ - Русе.
АЗ съм правила такова изследване.За русенският родилен дом е задължително.Всички изследвания трябва са ги имаш ,защото само едничко да липсва те пращат в ИЗО-то.
  newsm78  Thinking

# 115
Да ,няколко акушерки най-строго ме предупредиха за това като ходих на запис на тоновете;
Беше 2007-ма година.Сега още се чудя дали да раждам тук ,но поне си знам.

# 116
И в Плевен не взимат.

# 117
Здравейте за да не пускам нова тема с поредния въпрос искам да попитам в тази.Имам една бременност вече секцио след което цикълът ми беше напълно нормален като продължителност и дата на идване.Но след последната ми менструация на 26 май,на очакваната дата 24 юни не ми дойде и така още няколко дни.Понеже имах съмнение за нова бременост си направих тест на 2 юни койти беше отрицателен и за всеки случай посетих гинеколожката си същия ден.Тя не потвърди нищо и не отхвърли евентуална бременост и ми предписа Дуфастон.Но понеже не успях да почна да ги пия същата вечер на другия ден към обед получих леко розово течение  което беше съвсем слабо и на другия ден премина за около час в леко по тъмно и по късно напълно спря.Чудя се дали това да го отчитам като цикъл при условие че досега винаги съм имала обилно течение през първия и втория ден и не съм имало никога закъснение.Нямам прекарани заболявания и фактори който да обуславят на пръв поглед това нарушение от редовен 28 дневен цикъл със сегашното положение.Тази сутрин направих нов тест който отново е отрицателен и е явно май че няма бременост но се осъмних най вече че може да съм имала късна овулация тъй като и в деня на очакваната менструация и  следващия не се пазихме също.Дали рано правя тестове или наистина няма нищо?

# 118
  • София
е, как ще е рано за тестове....
направи един кръвен за всеки случай.... понеже вече е минало и повече време, мисля спокойно можеш пак да отидеш при д-рката ти....би трябвало да се види има ли или не...

# 119
получих леко розово течение  което беше съвсем слабо и на другия ден премина за около час в леко по тъмно и по късно напълно спря.Чудя се дали това да го отчитам като цикъл при условие че досега винаги съм имала обилно течение през първия и втория ден и не съм имало никога закъснение...  може да съм имала късна овулация Дали рано правя тестове или наистина няма нищо?
 Точно такова течение имах и аз и наистина се съмнявам в късна овулация. Все още не ми е дошло ама не смятам,че съм бременна....

Общи условия

Активация на акаунт