На планина или пък на море, заминава (или не) януарското дете!

• 13 847
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Мамчета, привет!Аз бях позачезнала, ама имах основателна причина! Wink
Скоро и ние ще започваме захранването. Мисля първо с оризова каша.
Имам въпроси-
1. Колко дена мога да давам нещо друго след оризовата каша( например картофено пюре)?
2. Който е ползвал оризова каша- запичаше ли се от нея детенцето ви?

Хайде връщам се назад да прочета какво сте писали.

# 181
  • Бургас
Пепи, 1. Колкото и всякакъв друг вид захранване - т.е. 3-5 дни за първа храна.
                    2. Дъщеря ми я захраних с оризова каша и нямаше проблем точно в този период /въпреки, че си е редовно запечена/. А с Николай се отказах да започвам с ориз, точно поради факта, че преди да започнем захранването, не беше акал около 4 дни. Притесних се да не се влоши и затова започнах с картоф, сега въведох и морков. Тези дни си е редовен -повече, отколкото само на кърма  Rolling Eyes

# 182
  • Варна.....
Еспа   bouquet специални поздрави за половината годинка.
Пащърнака на Сънвал е броколи И ориз (аз не видях ориза като го купувах!!)
На Хипп е с картоф!!
Аз в пюретата добавям 2-3 л. на малко бурканче АМ. С кърма Преслав не хареса, но днес е омотал цяло малко бурканче пюре (сготвено от МЕН  Mr. Green) с 3л. АМ.
Само да напомня, че пюрето от картоф не се пасира с пасатора, защото му "избива" нишестето и става една гадна лепкава маса.
Виолетка беше питала- Праскови не се дават- алерген са!!
Мини, ти си знаеш, ама Стефания е невероятна!!
ЕЕли, аз мажа с мляко Ексипиал- някакво френско е, много лека и приятна текстура, че много се поти и зачервява Преслав по гънките.

# 183
но може нектарини, нямат мъх
днес имахме относително добро "смукане" на тиквичка- щото моята малка дъщеря Пре-сла-ва Пре-сла-ва суче лъжицата, вместо да яде от нея

# 184
Честита половин година на Сами от Петя  Heart Eyes

Еспа, чиста тиква на Хипп можеш да намериш във всеки голям  хипермаркет. Чист пащърнак (независимо дали на Хипп или Сънвал) няма в големите магазини, намира се само в детските магазини.
За водата...ние освен 5 шишета имаме  и 2 чаши с мек накрайник (на Авент и  Томитипий)...предлагам ги БЕЗ успех  ooooh!

tais , и Хипп, и Сънвал имат чист пащърнак  Peace

Сладурчеста, млечно зеленчуковото пюре го правя като добавя  2-3 лъжички АМ.  Когато добавя кърма става ужасно течно и Петя не го харесва, а с АМ си го хапва блаженно.

Мини, и Петя в началото сучеше лъжицата  Joy

# 185
  • Варна
Здравейте!
Успях да ви изчета и се включвам и аз .
Всички сте на вълна захранване . Дани още е само на цица , а и не ми се вижда още желаещ други манджи .Като знам каква хамалогията е това с пюретата , отлагам до фупка .
Еспа , вода можеш да предлагаш с лъжичка
Доника , дано се оправи жената , тия счупвания хич не са хубави на тия години.
Мини , ми ще суче ами , тя по друг начин хранила ли се е досега
Таис , аз винаги съм пасирала всичко с пасатора . Като се сложи вода и картофът си е съвсем добре , не става на лепило.Щом даваш АМ , с него си става супер
Пепи - желателно е мин срок между новите храни , които да внасяш , да е 7 - 10 дни(може и повече, разбира се )
И на края малко снимки от нас http://www.snimka.bg/album.php?album_id=374939&pid=13167475

# 186
Сладурки привет!

Аз напоследък само ви чета. Нещо не мога да се организирам да пиша, а и малката хулиганка-Анка е голям киселяк...

и сега ще съм кратка защото духовата музика пак започна...

освен, че имам нужда от тапи за уши се оказа, че страдам и от недостиг на възглавници за заграждане на периметър за търкаляне върху спалнята защото трябва да са натрупани по 2 една върху друга, иначе ги разбутва и с много финес се промъква към ръба на леглото, основно по схемата 2 напред, 1 назад. Това АГ, кошара за игра., люлка...хм за какво са тези екстри?
важното е купон за мама да  има, грижи се за фигурата ми.

Мъжа ми е вече добре, благодаря, Калоян е планинар тази седмица, и двамата сме доволни. Занимават ги по цял ден на Витоша, учат ги на разни неща, нещо като американските скаути. Днес горкия се прибра смазан от умора, едвам се влачеше...

честити месечинковци и честит имен ден на Делян!!!

със захранването съм малко на камък...голяма манджийка мойта...
ако няма морков в пюрето не го признава, без значение дали е плодово или зеленчково...ако ще
все някога ще започне да ги яде...иначее цица не отказва

айде, до скоро

# 187
Sisi_8227  и 0 потребители.

Успях да сготвя и сега се кльофнах пред компа.
Благодаря ви за разяснението за спиралата, ама другото Сиси питаше  Mr. Green

Днес голяма жега ,добре че заваля малко да разхлади.
Аз също се  newsm78 дали да почна да слагам по малко Ам в пюренцата , така стават сигурно по-хранителни и без това си имам една неотворена кутия от април месец още, та да я оползотворя.
Аз също си пасирам картофчето с вода и не става лепкаво , но ако сложа по-малко вода става гадно.
Честит имен ден на именящите.
Еее мене вече ме викат , айде чао.

Бърборанче бравоза папкането на Петенцето  smile3501

# 188
Благодаря за отговорите на Алина и Любопитка( добре дошла, че отдавна не се беше появявала Hug)!
Имам още време , нали още нямаме 6 месеца, ама вече наближава моментът. Иначе моята принцеса не дава изгледи, че иска нещо друго освен кърма.  Laughing Гого беше много ястелив, дано и тя да е така.
Днес купих ранни моркови на Хип и оризова каша пак на Хип.
Абе имам въпрос към мамите юристи- свързан е с трудовото право. Окончателно закриват училището, в което работя, и сега ще ни пускат предизвестия,най- вероятно по чл. 328 ( така четох от КТ). Освен неползваната отпуска друго трябва ли да ми платят- обезщетение  Thinking? Има ли срокове, в които трябва да ми платят отпуската и има ли значения колко е срокът на предизвестието за моя случай като съм в майчинство? Благодаря предварително, ако някой нещо може да ме светне. Питах 1 приятелка, адвокат, но и друго мнение ми се ще, а и не искам , като копитно да приемам всичко, което ми предложат.

# 189
Честит имен ден на Делян и Тобито и всички които празнуват
Patilina, да ти е живо и здраво момчетоnewsm59
Дано не се повтарят тези лактационни кризи
Алина, elena_d, sladur4esta, tais, barboran4e, Любопитка, мерси за отговорите  Hug
bubchenceto, а дано свърши този невървеж
eeli, мажа след баня с Хип тоалетно мляко, но много често забравям и пропускам
barboran4e, благодаря за милата честитка за Сами от Петя Heart Eyes. Сами много се зарадва
Любопитка, отдавна не беше писала, много са ти хубави момчетата

Връщаме се от консултация – малчо е качил 900 гр Shocked и вече е 8100/69. Яко папка явно туй дете – ужасен дебелан е станал ooooh!

Аз продължавам с въпросите Blush – кръвта на бебчовците на гладно ли се взима – т.е колко време след ядене трябва да отида?

Хубава и спокойна нощ  bouquet

# 190
  • Варна
Еспа , няма нужда да е на гладно . При бебетата няма как да се иска това .

# 191
Espa, на нас доки не не каза кога се взима кръв. И двата пъти Петя беше яла, все пак са бебета не мисля, че има някакво значение  newsm78
Сиси8227, вашата педи какво каза за добавянето на АМ в пюрето?
На мен д-р Куманова ми каза да добавям по 3 л. сухо АМ към едно пюре, а педи каза първо да го разтварям във вода. По принцип знам, че ако искаш да заместиш хранене търябва да добавяш АМ.

# 192
Любопитка, barboran4e много благодаря, момичета Hug

# 193
  • София
Любопиткееее, не се стърпях да се разпиша, заради теб. Големи сладури са станали Дани и Митко. Как сте вие? Надявам се по-често да се включваш вече.
Пепи, мисля, че Павлина може да ти помогне евентуално Wink

# 194
здравейте аз моя юнак и така и непочнах да го захранвам давам му само плодови пюрета педито каза че мога да почна ама се чудя с какво да почна newsm78 иначе сме на АМ и пюрета baby_neutral попитах дали го мажете понеже бебо докато го мажа и масажирам добре ама после почва едно реване Rolling Eyes и понякога го изпускам тоз момент.от вчера се обращаме от корем на грабче и се чудя как да заградя понеже то не се спира а и няма умора станах разногледа #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт