На планина или пък на море, заминава (или не) януарското дете!

• 13 849
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Добра ви вечер,момичета!
Честита месечинка на всички празнуващи,както и честит имен ден на Делян на Бубчето,както и на Тобито!   bouquet
Дони, добре завърнала се,супер изглеждаш Hug и дано се оправя бързо бабет Hug
Мини,Стефания наистина е талисман на всички януарки Hug
За мазането след баня,мажем от както се е родила с Мустела лосион за след баня Peace
Кокосче,нашия зет голяма прелест,леле Heart Eyes
Еспа,страхотен аватар,мисля че Сами прилича на теб Flutter(не че съм виждала таткото Crazy).Стахотно за наддаването Hug
Любопитка,добре се завърнала и ти.Страхотни са ти момчетата,с прекрасни очи Crazy и много си приличат Hug

Охх чудя се от къде да започна.Тези дни съм като пребита и само ви чета.Толкова ме уморява тази моята калпазанка,че едвам гледам Tired.ТЕзи зеленчуци така и не ги заобича Crossing Arms,вчера дадох за първи път каша следобед.Еспа,взех безмлечна каша на Милупа.Консултирах се и избрах нея,понеже може да се разтваря и с АМ и само с вода,за да не е много калорична.Аз вчера разтворих с вода,но добавих и малко плодово пюре за вкус и си хапна лиглата.По цяла нощ се върти,маха с ръце,събужда се,по цял ден мрънка,трудно заспива...абе в чудо съм се видяла ooooh!
Пепи,аз на 3 дни вкарвах нов вкус,но към вече познат.Т.е. добавях нов вкус към картофа,който въведох пръв и го използвах за основа,а от кашата за сега не се е запекла,даже днес 2 пъти Mr. Green
Цветито,честито християнче и на вас Hug
Гери,радвам се,че Петенцето е ок Hug
Елена,миличкаия Марти,дано се успокои малко.Йоана и тя по цели нощи се върти,ама зъб още няма newsm78
Да ви кажа днес какъв йекшън.Ходихме на ДК-Йоана е качила 500 гр и 2 см.Вече е 7,700 и 69 см.Биха й ваксина,взеха й кръв и сега идва интересната част.Взехме колектор за урина,прибрахме се,залепих го и с дядо й зачакахме.Започна разнасяне по голо гъзе..След първия час,на моята й писна вече,запари й се всичко от този плик между краката и започна да нервничи.Започнахме д а пускаме вода да тече,да казваме "пиш-пиш",да я държим в поза за пишкане и няма братче,брееееееййй 2 часа Shocked,на мен ми се доходи, на нея не.Накрая вече се дереше от рев,че й се спи,махнахме колектора,сложихме памперса,дадох цица и заспа.Бръкнах с пръст в памперса и беше се изпикала #Crazy.Да се смееш ли,да плачеш ли.Утре пак проба.За да не става много дълго,ще кажа,че пълзенето й не е усъвършенствано,но вижте днес как я намерих: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=395570&pid=13395044 ,изтръпнах,не знам това дете за момче ли е правено,но е опасна фога Mr. Green
Хайде лека и мека!

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 23:15 от daninceto

# 196
daninceto разби ме с тази снимка #Crazy. Мойто и то пълзи ама чак такива не ги върши ,вярно е Йоанка калпазанка, сега трябва да я гледаш повече да не вземе да падне от някъде ,мен много мее  страх от това.
Ние от днес започнахме да практикуваме ЕБХ,и то с успех,само я сложих на тоалетната и веднага пишна все едно само това е чакала,много сладка беше.
Сега търся да взема една бебешка тоалетна чиния ,че то така на ръце не си е работа и съм харесала ето това
http://cgi.ebay.co.uk/Baby-Bjorn-Toilet-Trainer-Seat-Pink-White- … _trkparms=65%3A12|66%3A4|39%3A1|72%3A1683|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A200

# 197
  • София
Еспа, честита месечинка на Сами,  с малко закъснение, че минава 00:00 Grinning
Elena_d -дано Марти се оправя бързо. Изака ли се вече? Преслав най-накрая се оправи newsm68.Помогна му картофеното пюре, а аз толкова го отлагах, де да знаех, че е толкова просто, освен, ако не е случайност newsm78. Толкова чаках да дойде време за консултацията, която е утре и тогава да говоря подробно с доки за запека, а Преслав като разбра каква е работа и веднага побърза да се изака за да се представи добре Blush Rolling Eyes
Похвалих се Hug
Много сте готини всички  bouquetЛека нощ Peace

# 198
Добро утро момичета!
Честито на всички пораснали бебчета   bouquet
Дони,добре се завърнала,липсваше ни Hug,много хубави сте на снимките и дано баба ти по скоро се оправи.
Green eyes,добре е наддала Анчето Heart Eyes
Мини, за Стефания няма нужда да споменавам ти си знаеш,че е слабоста на всички.
Еспа, аватара ти е супер готин Hug
Данинцето,мале Йоанка голяма калпазанка,какви ги върши само #Crazy
Любопитка,добре се завърнала,мъжете ти са големи сладури.
Гери, радвам се за Петето ,че е добре.
За мазането след баня,сега в жегите мажа с мляко на Нивея.
В домашните пюренца и аз слагам АМ, правя от пресни зеленчуци,имам от къде да си ги набавям,взела съм му плодова безглутенова каша на Хип,но нещо не я хареса
Миналата седмица  като бяхме на консултация,пуснаха ни кръв и урина,кръв ни взеха от пръстчето,урината я взех с памук в памперса/за по лесно/мисля,че Пепи беше писала за този начин,резултатите са добри ,хемоглобина ни е 113 Peace
Сега и аз да ви се оплача, Марио се буди нощем от седмица ,като се затъркаля и удари или като легне по корем и не може да се обърне по гръб,започва да реве и така по няколко пъти ставам нощем да го обърна/нече не го взимам м/у нас на спалнята после/,тази нощ чувам някакво давене скачам и той по корем и хълца и се дави в лиги,взех го на ръце и си го гушнах,той един отпуснат като дроб и гори,меря Т- 38,дадох панадол и след час Т спадна,тия горни зъби много го тормозят единият вече прозира и само,че не е пробил,преди малко се събуди и сега си пее и говори,един жизнен и весел,дано по скоро отмине тоя зъбна криза Praynig
Кафенце
Лек ден и да ви слушкат много бебоците Hug

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 08:14 от desisladka

# 199
Добро утро на всички!

Абе имам въпрос към мамите юристи- свързан е с трудовото право. Окончателно закриват училището, в което работя, и сега ще ни пускат предизвестия,най- вероятно по чл. 328 ( така четох от КТ). Освен неползваната отпуска друго трябва ли да ми платят- обезщетение  Thinking? Има ли срокове, в които трябва да ми платят отпуската и има ли значения колко е срокът на предизвестието за моя случай като съм в майчинство? Благодаря предварително, ако някой нещо може да ме светне. Питах 1 приятелка, адвокат, но и друго мнение ми се ще, а и не искам , като копитно да приемам всичко, което ми предложат.

Пратила съм ти отговор на лични.

А пък Яна последните две нощи се буди, но не плаче а на висок глас вика "айде" (поне нещо такова се чува). Принципно е много смешно, ама ако не е през нощта #Crazy

# 200
  • Ловеч
Добро утро!
desisladka мерси за кафенцето  bouquet
Благодаря на всички за вчерашните поздравления - аз даже не подозирах че имам повод Laughing
Рано сутринта леля ни бодна  пръстчето - нали сме с връзки и даже вече знам и резултатите - всичко ни е ок.
Отлагам и аз захранването до последно, но утре сме на консултация и мисля да започвам не че ми стана ясно кога с какво но Ивко обеща да ми каже hahaha
Иначе имаме две зъбчета и чакаме следващите.
За моренце все още има време ,но първо отиваме в Севлиево за три седмици- там ще тренираме първи плувания в детското басейнче и сега стягам цирка - дрешки ,легло играчки #Crazy
Ето и снимка за да не ни забравите

# 201
Здравейте! Да се разпишем, че нещо напоследък няма време.

# 202
добро утро!!!!!!!! аз да си пожелая(пак и на всички вас)спокоен ден и бебчо дано слуша Praynig

# 203
  • София
Добрютрууу!!!
Деска, мерси за кафенцето. И аз си го пийвам, докато дребен спи, че днес ще е дълъг ден. Бабата трябва по план график да я оперират след малко. Дано не се обърка нещо, че тя се е нахъсала да е първа и утре доктора да я пускал, че колко работа я чакало Joy Де и аз на 82 години да имам такава енергия...
Неда, тоя Ивко зъбливко е много готин...за количката да не говорим. Що не я продават в България да му се не види. Ше търся връзки по ингилизко.
Павлина, ами хайде, няма да ви чака детето да спите по цяла нощ я hahaha
Дани, тая калпазанка е опасна. Като проходи дупе да ти я яко. Съвсем ще се стопиш. Я пусни един телефон на лични, че може след 2-3 седмици да има Ненада, както казва Хриси - да нагледаме на Викито снахата.
Били, според мен за тази дъска е малко рано, ако държиш да ходи някъде, по-скоро да е на гърне и то трябва задължително да седи самостоятелно. Поне от моя скромен опит съм го установила. Отделно хубаво е тия дъски да се видят с бебе - нашата е малка за Хриси - ако пиша, не може да се изака и обратно - толкова е малка дупката - тази поне ми направи впечатление, че има издигнато от пред - при нас пишчето изкача отгоре и се опикава целия Sad
Ели, оставяй го на пода - аз така процедирам - най-много да падне от килима върху дюшамето Joy

И на края - реших да организирам една водна среща - на басейна в Кубратово. През седмицата няма хора и е много спокойно, перфектно е за бебета. Както установихме с някои дружки - срещата ще е при "закрити врата", т.е без фотоапарати Mr. Green Та ще има ли желаещи, за да измислим как да се организираме с транспорта?
http://donikakostadinova.multiply.com/photos/album/29/29#21 да добиете представа за обстановката

# 204
Добро утро!
Данинце голяма калпазанка е верно твоята щерка Shocked Той и моя прави подобни напъни, ама за сега без успеваемост. Аз за това разкарах сгъваемата кошара и си му купих легло, като сложих матрака на долното ниво, че ме е много страх. Да не говорим, че моя с неговите килограми, на горното ниво на кошарата спеше като в хамак Joy
Дони много готино изглежда на този басейн, ама сигурно няма да ме огрее с моя хулиган Sad
Мерси на всички за поздравленията по случай вчерашния ни празник  bouquet
Вчера да ви кажа нашия тати какъв скандал отнесе... Прибира се закъснял от работа и съответно нищичко не купил на малкия, а пък на мен както ми е спокойно напоследък... Та да видите как се търси в нета кой детски магазин работи до по-късно и как се купува подарък за малкия в 21.00ч. Joy
Купихме му столче за хранене от "Хиполенд" / за сведение този в "Скай сити" бачка до 22.00ч. Wink/. Взехме едно на "Кенгуро" щото се оказа, че само то покрива изискванията ми- регулиране на височината, на седалката, кош за играчки, колелца и стопери и подвижен плот на няколко нива http://moni.bg/eshop/?act=inside_product&product_id=408.
А малкия поне в едно нещо прилича на мен- обожава да обикаля по магазините Joy На глас се смее и се радва, аз с него а татито мрънка, щото не стига, че се е сбъркал от работа, мрази да обикаля магазините пък и беше гладен Sunglasses
Ох, сега се моля да го пуснат отпуск, че да оправим кухнята до края на седмицата и да ходим малко при баба и дядо Praynig
Стига съм писала, лек ден ви желая Hug

# 205
Я ме светнете за АМ в пюрето... аз давам все още малко бурканче и после си додавам мляко. А как точно и по колко да слагам в пюрето???

# 206
Здравейте и от нас. Ние сме хремави със сополчета  Whistling но сме жизнени  Praynig
Еспа, и аз смятам като теб затова исках да попита и за вашето мнение, можи би ще се откажа, но ще помисля още малко. Не ми се ще главно да ходя срещу природата  Hug
Патилина, благодаря и на теб за мнението, Тази другата спирала не съм я чувала.  Hug
Ние нямаме нет и немога да ви изчета.
Целувки на всички месечинковци.
До скоро.  Heart Eyes

# 207
Честита половин годинка на Алекс, Виллиан, Рая и Милан
daninceto, твойта малката прекрасница ми взе акъла! Shocked Браво на детето, ама на тебе яко да ти е дупето Crazy
Ти си единствения човек дето мисли че Сами прилича на мен  Hug
Monick, честито. Браво на Преслав
desisladka, оххх  милото, дано бързо избият тези зъбки, да не го мъчат Hug
tobito, Ивко голям сладур Heart Eyes
bubchenceto, честита ви придобивка

Сами туко що изяде пръви 3 лъжички морков, от които в устата едва ли остана и половин. Беше надлежно видео и фото документиран. Самият Сами не пожела да даде изявление за случилото се на камерите и просто, но категорично изрази отношението си опръсквайки присъстващите с морковено пюре, та и те да видят хубаво ли е Laughing
Ето и снимки от събитието

Хубав и усмихнат ден от нас     bouquet

# 208
  • Русе
Привет! Тъкмо да попитам мамите с по-големи дечица кога се сваля бебо на долното ниво и Дани показала Йоанчето как "надзърта". Нашите отдавна ме натискат да смъкна кошарката, но още се дърпам. Мисля, че ще плаче ако я сложа по на ниско- малко като в затвор. Пък и както цяла нощ ставам да я премествам (понеже пълзи някак и се завира в ъгълчето и няма мърдане, та започва да мрънка), кръстът ми сериозно ще пострада. Но по-важно е да не я намеря някой ден на земята, че и тя доста жилава и шавлива. Та какво ще кажете по въпроса? Мислех като започне да сяда да я смъкна.
Вчера ходихме за столчето за хранене и пак не го бяха получили. Вече цяла седмица ме разкарват. Казаха след 2-3 дни. Дала съм им срок до петък и ще го поръчам вече от интернет. Така се надявах от вчера Кари да "седи" с нас на масата..
Днес пробвах да дам броколи с ориз - орева света, омаза се, изпонадра ме..ужасТ! Вчера и с кашата нямах голям успех. Tired

# 209
Здравейте,момичета!
Честита половин годинка на Алекс, Виллиан, Рая и Милан(Еспа   bouquet)
Казвах ви аз на всички,че е калпазанка моята,вие не вярвате hahaha
Сами е станал голямо момче,лелееколко е пораснал. Hug и хайде да хапва добре,че мама како готви...ммм...блазе му.
Бубче,честита ви придобивка,със здраве да си хапва в нея малкия.И ние сега сме на вълна стол за хранене,ама хич не ми се дават много пари за нещо,което ще си го сложа на главата отгоре после ooooh!,ама 130 лв. е приемливо.
tobito много сладък Ивко,с тези зъбченца Hug
Десисладка,може и при нас това да е проблема.Йоана нещо сополи има и по цели нощи се дави от плюнки newsm78,може и от зъби да са,ама айде вече да излизат дее,от кога са я замъчили и нея,а още беззъба си ходи.На Пъпешчо да му никнат бързо,да не се мъчи детенцето. Hug
Моник,добре свършена работа Hug
Дони,чакам с нетърпение Нанааааадаааа hahaha
Нашата одисея с колектора и урината продължи и днес безуспешно Crossing ArmsНа момчетата им е лесно,лепят ги за пишките и готово,а момичетата #Cussing out Joy
Тенкс за идеята за АМ в пюрето.Днес сложих 1 лъжица в пюрето(Хип пуйка с тиква)  си го опука (е,половината де,ама то буркана 190 гр.).Алекс,доколкото разбрах от Гери към пюрето слагаш само АМ на прах и става млечно-зеленчуково.Странното е,че като слагам кърма,не й харесва толкова newsm78
Отивам да се пробвам да я приспивам,че днес е станала в 6 ч и цяла нощ се буди на всеки час,а аз съм #Crazy Tired
Йоана е мъжкарана,не стига че се катери по кошарата,ами и лицеви опори прави: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=395570&pid=13410383  Joy,язък й за панделките и рокличките hahaha
Хайде лек ден Hug

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 23:25 от daninceto

Общи условия

Активация на акаунт