Августинки 2009 - тема № 45

• 10 893
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
люлякова и мен не ме рита така както очаквах-и аз взех да се притеснявам.как са ми разказвали че чак ги боли като ги ритне бебче при мен не е така Sad знам ли бебо ли е малък Thinking много се върти но не рита така силно

# 196
и нещо се сетих за това кога се влиза в 9-ти месец.аз чета една книга на мари-клод дьолае "аз съм бременна" там пише че в 9-ти месец влизаш от 35 седмица тъй като  2-5-9 месец са по 5седмици а останалите по-малко.така е дадено в табличка  Thinking
допълвам още нещо значи 35 сед.е равна на 37 сед.без менструация може от там да идва объркването на някои мами.за 35 сед.пише  ако се роди сега,вашето бебе няма да бъде изложено на никаква опасност  Flutter горе долу същото го пише и в книгата на д-р спок

# 197
Багнето: олеееее, ами сега с двама кандидати какво ще прави наша Андрейка?  Thinking  Laughing Нали Дан4ето ни е заплюла за Бобко  Mr. Green Данчеее, аааама каква свекърва ще си, като от сега не си пазиш знахичката?  Naughty  Joy hahaha

Люлякова: вярно не остана! Аз наистиня си имам усещането и нагласата, че до 20тина дни семейството ни може да се е увеличило  Heart Eyes Амин дай боже само всичко да е наред! Пък когато тогава  Hug Иначе моята сладурана я усещам от месец насам адски силно, ама направо някой път имам чувството, че ей сега ще излезе някоя ръка или крак от корема  Laughing Някой път дори ме понаболва като ме срита или сръга вляво и/или вдясно с крак и/или лакът! Но ПАК ми е сладко усещането Laughing

Оле днес без да искам леко натиснах корема си в огледалот на гардероба докато си скупбех веждите (не си прецених габаритите) и тя веднага изнедоволства бе ейййййй, какъв шут ми нададе само  Laughing

Ива2424: аз си гледам когато влизам в даден месец не по седмици, а по дата в месеца. Знам си че всеки месец на 4то-5то число влизам в следващия месец, така е по-точно и лесно за помнене Simple Smile Аааа и мен веднъж ме плюха в поликлиниката старците пред кабинета на GP-то ми, че ме била приела първа! Естествено жените се застъпили за мен, дядковците, които не знаят що е то да си бременна ги боли.... Все недоволни брееееее, аман от старческа злоба!

Диндла: ох много гадно, че така нямаш апетит и ти става все лошо Sad Но добре че все пак наддаваш - 9кг е супер! Чак много ме очудва като чувам как ядеш само домати и сирене Sad Браво най-вече на бебко, че е така голям Simple Smile

Джули: еее тамън се надявах най-накрая да се запознаем! Sad

Джема: ок дано наистина свърши към 1, а не като преди в 12 и не можах да дойда Sad
Кой още ще ходи? Да държим връзка викам аз в случай, че пак свършите по-рано Simple Smile

# 198
Багнето: олеееее, ами сега с двама кандидати какво ще прави наша Андрейка?  Thinking  Laughing Нали Дан4ето ни е заплюла за Бобко  Mr. Green Данчеее, аааама каква свекърва ще си, като от сега не си пазиш знахичката?  Naughty  Joy hahaha

Не разбрах, кой и какво иска от снаха МИ Андреа???
И ПАК КАЗВАМ- АНДРЕА МИ Е ВЕЧЕ СНАХА!!! НИКОЙ ДА НЕ И СЕ ТОЧИ... Иначе  #2gunfire #2gunfire #2gunfire smile3513 smile3512 #Sniper ban smile3517 smile3527 smile3540 bambam fight fight hit

# 199
  • София
Не се притеснявайте, че не ви ритат. Важното е да си ги усещате, че си се мърдучкат, движат, бабунят и т.н.
Мен Ивайла много рядко ме е ритала, само бабунки правеше.
Бебко, дали щото е мъж не знам, но рита много повече. Не толкова често, но ми тегли къчове чат пат.
И от други мами съм чувала, че дъщеричката им, докато е била в коремчето е била много по-кротка от синчето.

Ива, не знам вече и аз. Според този линк: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=19, където също е цитирана авторката, която също посочваш в 9-ти месец се влизало в 38-ма седмица от последния цикъл.
Но пък от друга страна не ми звучи секцията да ги правят в началото на девети месец, по-логично ми е да е към средата.
Нали на термина се навършват 10 лунарни месеца или 9 от другите.

Янче, трудничко ще минат от другаде, като вече са тръгнали. И да се обадя на Стоян няма да слезе от Казанлък към Стара Загора, знам си го. Ще се оправят.

# 200
и нещо се сетих за това кога се влиза в 9-ти месец.аз чета една книга на мари-клод дьолае "аз съм бременна" там пише че в 9-ти месец влизаш от 35 седмица тъй като  2-5-9 месец са по 5седмици а останалите по-малко.така е дадено в табличка  Thinking
допълвам още нещо значи 35 сед.е равна на 37 сед.без менструация може от там да идва объркването на някои мами.за 35 сед.пише  ако се роди сега,вашето бебе няма да бъде изложено на никаква опасност  Flutter горе долу същото го пише и в книгата на д-р спок

Е, кой е този месец, който има 35 дни  Grinning  

Ето просто примерче

Ако някоя мама е забременяла на 1-и декември, терминът й е 23-август

Значи първият месец е декември, вторият ануари ........ , а деветият - август, той е непълен, защото терминът не е на 31 август, а на 23 Деветият месец е със седмичка по-малко винаги

Иначе вече нищо не ме учудва в хората, така са иззлобели всички. Аз скоро чаках на опашка - бременна, с едно дете в количка  и едно щъкащо. Имаше жени, които само ме огледаха като рядка находка, но не казаха минете пред мен или нещо от сорта  Joy Но хора всякакви, да са живи и здрави  Grinning

Сънчо, големият ми син в корема ми беше по-активен от брат си, така че явно е различно, но при мен някак си изведнъж спряха силните ритници. Миналата седмица чак мъжа ми се захили, че танцувала, такова друсане беше. Чак пък да е станала толкова дебела, че да не може да рита силно ...  Thinking

# 201
Здравейте момичета!

Ние днес с мъжът ми избрахме тапети за детската стая. Ама как им се радвам,не е истина! Жълти с фризове на кафяви мечета, абе супер весели. А мъжът ми ме разобеждаваше, че нетрябва да са детски защото детето като пораснало щяло да бъде смешно. А аз му викам, че след десет години живот и здраве ще ги сменим. Така, че съм много щастлива!

# 202
Сънчо: кака така дали ще е мъж не знаеш?? Нали е момченце?  Flutter
За пътя да - и аз така помислих като ми каза, че вече са тръгнали по подбалканския - няма как да се върнат съответно, но като питаш и аз си отговарям  Laughing

Геринела: браво супер за стаяата! Абсолютно си права, че тапетите след 10г. живот и здраве и без друго ще са за смяна Simple Smile Утре няма ли да ходиш на тази лекция в ЦУМ?

Изобщо кой още ще ходи на лекцията в ЦУМ да знам да правя ли планове за идване  Party

Дан4е
: е ТОВА вече е истинска свекърва! Като моята - косъм не дава да падне от главата ми! Пък само някой да се загледа в мен и тя почва да бъзика мъжо да внимава в картинката  hahaha Joy Ама сега с Багнето трябва да преговаряме, може пък който даде повече зестра, за него да отредя Анди, знам ли  newsm78  Joy hahaha Mr. Green Laughing Grinning

# 203
ама аз не казвам че месецът има 35 дни.точно обратното-28 периода в който идва менструацията.и заради това не влизаш точно на числото на термина всеки месец защото се изтегля на зад.и поради тази причина 3/5 и 9-ти месец са по 5седмици за да компенсират тези дни до 31-во число.пак казвам аз не съм специалист.просто това което ми е казвала мойта гинеколожка и  книгите които съм прочела си правя тези изводи  Wink
дано не съм объркала някоя мама с термините  Joy Joy Joy

# 204

Ето просто примерче
Значи първият месец е декември, вторият ануари ........ , а деветият - август, той е непълен, защото терминът не е на 31 август, а на 23 Деветият месец е със седмичка по-малко винаги

добре де не се ли чудиш къде изчезва тази седмица  Thinking всичките осем месеца с по 4 седмици а деветия 3. newsm78 защо става така.не ли по логично точно деветия месец да е по голям. обаче този дебат го няма нито в една тема във форума  newsm62-много мами не знаят как и кога влизат в някой месец.добре е да разясним  smile3521 newsm10

# 205
Янче ще ходя. На мен тези срещи са ми много приятни. Ти ще дойдеш ли когато свършим?

# 206
 Здравейте от мен! От вчера все влизам, прочитам по някой пост, после нещо ме завърти.. разгеле изчетох всичко! Laughing
 Благодаря на всички за подкрепата, днес преместиха брат и в травматологията и съм по спокойна, още повече че ще го оперира лекар от който съм с много добри впечатления (преди около 8г. смени на баба ми тазобедрена става, преди 2г оперира на майка ми натрошения крак - да вземем да го пишем за ДжиПи Joy)
dan4eto8008, аз имам особено мнение за АГ в Шейново - тези дето са на кабинет го карат малко ...  #Cussing out Скоро се смях на бланка от преглед, на която пишеше "НЯМА ФУНКЦИИ НА ЯЙЧНИЦИТЕ"  hahaha , ми нама, няма ама ама сега бебка ме ритка !
 Ива, това с влизането в деветия на много места е различно... тази книжка и унас я имаше, ама мъжо я скри още в началото, защото честичко се случваше да лети по него!
 Аз като по ЗК съм с термин 14, а на частно на 20, изобщо не съм на ясно кое кога, ама не ми пука особено. Естествено повече вярвам на гинеколожката от частния кабинет ( 8 години се бори с разбишканите ми хормони), тя поне е наясно че с моя нередовен цикъл стандартната таблица за определяне на термина не важи.
 Jiuli, племенника ми е на 12 август и се пазари бебка да е на неговия рожден ден. На мъж ми щерката е на 13 и тя иска да е на нейния рожден ден и сега в къщи дечурлигата само спорят!  Joy Супер подарък ще си спретнеш ако се падне на 7 Grinning .

# 207
  • София
Янче, прочети ми цялото изречение.
Написала съм - дали щото е мъж не знам, но рита много повече.
Един вид, че не знам дали, защото е мъж рита много повече, тоест дали ритането зависи от пола. А не че не знам дали е мъж.
Може някоя запетайка да не си е на мястото, другарката Тонка Димитрова винаги ми пишеше да внимавам с пунктуацията.

Лили, рядка находка си, но къде ти някой и за предимство да мисли.
Помня мен как ме гледаха, когато приятелката ми дето е с 3 деца го закъса сериозно със здравето, много висока температура, адски отпаднала, та водех 2 от трите деца заедно с Ивайла на детска градина. Те са близо до нас, каката е в централата, моята и нейната малка са в една група във филиала. Та аз с три моми и с бременно коремче.

Калинче, супер весело ми звучи у вас. Много народ, много деца, супер. Радвам се за брат ти и че имаш доверие на доктора. Стискам палци всичко да приключи благополучно.

# 208
Калина, да мине леко операцията на братчето ти. А за бебка, може да е на 14-ти, така ще са подред  Laughing

За подвижните кошарки - аз така практикувах - едно одеалце и отгоре чаршавче. Смятам, че не й е било неудобно, дори напротив.

Люлякова, ти сама го каза, ама не се усети Simple Smile Каза, ако е забременяла на 1-ви дек, е ок, ама това значи, че последния цикъл й е бил около 2 седемици по-рано. Ето от къде идва разликата, защото термина ни го изчисляват по дата на последен цикъл, а не по дата на забременяване. Та май това за 35г.с. ще да е правилно.
Аз съм с термин 6-ти, и си броя, че влизам в 9-ти месец от 6-ти този, горе-долу. Та, може и аз да не дочакам август, ама нещо ми подсказва, че ще го дочакам.

Янче, тоя път се накани да идеш, ама да не се излее пак някой дъжд  Mr. Green

За ритането - и мен не ме рита, само прави кълбета и се протяга, не ме боли, но това постоянно движение ме влудява по някога. А Юлето си ме риташе, но не беше чак толкова активна.

Сънчо, най-интересното е, че вместо хората да се радват на майки с повече деца, те почват да ги анатемосват едва ли не, или да цъкат как ли се оправят. Ей, мн ме е яд на такива хора значи. Или пък някой като каже "имам едно дете, 2-ро не мисля да имам" и що, да ги питаш и те не знаят.
Добре, че не ходя мн. мн. из града, че да се ядосвам с ей такива хорица.

# 209
Данче, те наш'те ще са кавалери и ще се оправят Wink

За месеците. Смятам всеки нов месец с датата на термина - на всеки 3-ти влизам в нов. Има разлика с някакви дни, но това не е от чак толкова голямо значение. Така или иначе най-точно е с лунарни месеци - 40 седмици или 10 лунарни месеца от датата на последния цикъл - това го смятат официално. Ама аз като съм си казала, че довечера влизам в 9-и и инат магарешки.  Crazy Иначе датата на зачеване ми е 9 или 10 ноември.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт