Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви предизвикателства сте срещали при изучаването на чужди езици?
Какви са някои методи за изучаване на чужди езици?
Какви са основните предизвикателства при изучаването на холандския език?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви предизвикателства сте срещали при изучаването на чужди езици?
Форумът подчертава различни предизвикателства при изучаването на чужди езици, като трудности с произношението, числата, акцентите, граматиката и различните системи за изразяване на време и падеж. Участниците споделят своя опит в учебни методи, като четене на вестници, посещаване на курсове, училищни програми, интензивни системи за обучение, практикуване с носители на езика и упражнения за поставяне или премахване на акцента.
-
Какви са някои методи за изучаване на чужди езици?
Участниците споделят различни начини за изучаване на чужди езици, като например записване в курсове, посещаване на училище, използване на интензивни системи, практикуване с носители на езика, гледане на филми и телевизионни предавания, четене на списания и вестници , извършване на упражнения за произношение или акцент и пеене на песни на чужди езици.
-
Какви са основните предизвикателства при изучаването на холандския език?
-
Какви са основните предизвикателства при изучаването на немския език?
-
Какви са основните предизвикателства при изучаването на френски език?
Чувствам се много добре в чуждоезична среда (в чужбина, където и да е
) и винаги се старая да "прихвана" малко от езика, който чувам. Зрителната ми памет е по-добра от слуховата, за това ми е по-трудно да уча по слух (и да се ориентирам за езика по това, което чувам), винаги имам нужда и от зрителния спомен (т.е. да видя думата написана). Акцентът на английски ми е умопомрачителен, най-вече се развали след като започнах да използвам иврита като активен език
Записките ми винаги са били много шарени, в смисъл - с присъствие на три езика, само аз можех да си ги разбирам

). Но най-най-най-неприятното ми е произнасянето на умлаутите ü, ö, ä - всяка провинция, всеки град, всяко село си ги интерпретира както им е удобно и свят ми се завива от иу,ое,ае-кане 
.
, та наистина го научих като заминах в Щатите студентка, в момента английският ми е доминантният език, понеже говоря със съпруга си не него, а и целодневно в работата. Виж френският ми е просто кошмар. Правилно е написала Toni_NL, че ако имаш френски като основа, можеш по-лесно да научиш другите езици. Учих френски в университета 3 семестъра, сега съм във франкофонска среда, ама хиииииич ме няма
. по-ш***н език няма
... ще разкажа набързо нещо смешно - Сестрата на мъжа ми забременя на 40 и ми обяснява за приятеля си, който й беше тогава пресен, на колко е години и тн. След това аз наляво и надясно го хвалех какъв смел мъж - на 64 години и все още желание за деца има... Е, като го видях