Паническо разтройство - част 3

• 137 915
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Lasi кажи тогава ти какво правиш, за преодоляване на тези състояния. Имаш ли някакви чудати неща, които ти помагат в критични моменти. Аз знам, че всичко е от главата ми, но все още не съм намерила начин да се справям без таблетки,а и книгите които чета за контрола, за желязната воля и т.н. не ми помагат. Момичета ако имате свои хитринки за справянето с нашите мисли, моля споделете ги.Благодаря ви предварително.

# 631
Здравейте и от мен.За първи път пиша и не знам какво да кажа.От доста време имам разни оплаквания,то не го изкараха епилепсия то не беше тумор,после нервни кризи а сега паническо разтройство.Това което усещам е че ми засяда една буца в гърлото която не мога да преглътна и се задушавам.почват да ми лазят сякаш мравки по тялото,вените ми колабират,устата ми посинява и си мисля че умирам...........  .Докато не взема диазепанче и всичко свършва,но на следващият ден пак се почва.Вече нищо не ме радва и си мисля че откачам.Дали на някой му се е случвало подобно нещо

# 632
ylen   ако подходиш към този АД като твоето ,,вълшебно хапче''  ще ти подейства, ако подхождаш със страх и недоверия няма да иам ефект.
Аз съм се чувствала добре преди години и от една таблетка деанксит на ден, защото вярвах че ми помага, но ефектът би бил същия и ако бях пила витамин Ц Joy Joy Joy

Това ме подсети,че първият път когато спрях АД-та иусещах,че нещо не ми е наред слагах в устата си по едно лукче(бонбона) и се оправях Laughing Laughing Laughing 
Е кажете ми ,че всичко е от главите ни  Whistling
да вси4ко е от главите ни аз така бях с валидола като усетя страх и хоп валидол4е и ми минава оба4е после го замених с лук4е от тези ментовите и резултата е същия и така до ден днешен винаги нося в мен люто лук4е

# 633
ylen   изчетох много книги за безпокойството, форуми, материали, учебник по психиатрия .................. ooooh!
Когато се чувствам напрегната, гледам да си отвличам вниманието с работа/физическа/, четене.
Когато отивам на пазар или в голям магазин, не мисля че ей сега ще припадна и ще ми стане лошо, а много усърдно търся да си купя нещо  Joy Joy Joy
От световъртежа се оттървах когато взех да се обзалагам със себе си на коя страна след малко ще ме блъсне главата hahaha
Когато идва ПА не си мисля че ще умра, разсейвам се и не се страхувам и тя отминава.
Погледнах на себе си с много ирония, престанах да се вземам на сериозно и да се самоизследвам постоянно.
По-скоро се опознах и сега се чувствам много по-силна от преди Peace
Имам една любима мисъл  ,,Когато живота ти понесе лимон направи си лимонада от него'' Hug

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 16:13 от lasi

# 634
Да и аз като студентка имах нервни кризи май всеки ден , много ми се беше струпало , бях се побъркала първата година. И накрая за какво ама айде да не изпадаме в други теми... Та, така си вземах и аз валидолче . Даже по време на едно упражнение ме видя една колежка да го вземам и почна да ми чете конско , че от сега щом съм свикнела така с лекарства , после какво щяло да бъде . Изобщо не я отразих естествено . След това и аз като lusieneto започнах да си купувам ментови бонбонки , след тях започнах нищо да не си купувам и така до ден днешен . Ако имам някакво неразположение и ме затресе нервата сама се оправям с позитивно мислене.

# 635
Здравейте и от мен.За първи път пиша и не знам какво да кажа.От доста време имам разни оплаквания,то не го изкараха епилепсия то не беше тумор,после нервни кризи а сега паническо разтройство.Това което усещам е че ми засяда една буца в гърлото която не мога да преглътна и се задушавам.почват да ми лазят сякаш мравки по тялото,вените ми колабират,устата ми посинява и си мисля че умирам...........  .Докато не взема диазепанче и всичко свършва,но на следващият ден пак се почва.Вече нищо не ме радва и си мисля че откачам.Дали на някой му се е случвало подобно нещо

Не се притеснявай,тук почти всички сме със тези симптоми.НЕ СИ САМА.И все пак добре дошла при нас Hug

# 636
Благодаря за подкрепата.

# 637
Здравейте,момичета! Как сте? Надявам се да сте добре. Аз искам да попитам,случва ли ви се,въпреки,че си пиете лекарствата,да получавате ПА или да се влошите за известно време.. Аз мисля,че при мен голяма роля играе това,че постоянно мисля за проблема си и се вглеждам във всеки симптом. Моля Ви,дайте ми съвет как да се справя!  Hug

# 638
 Hug Привет  и от мен !  ooooh! със същите симптоми съм от поне 15 год. и едва тази разбрах за ПА и ПР, все си мислех, че са  просто нерви. Пила съм какво ли не,но мисля, че най-ми помогна "транксена". За съжаление при дълъг прием, се влошава зрението (така ми казаха) и го замених с ксанакс, а също и чайчета от лайка,мента... И аз като някои от вас се опитвам да овладявам ПА, да се разсейвам...понякога успявам,понякога не . Добре,че мажа ми е край мен и ме подкрепя,иначе досега да съм превъртяла  Sad

# 639
Здравейте,момичета! Как сте? Надявам се да сте добре. Аз искам да попитам,случва ли ви се,въпреки,че си пиете лекарствата,да получавате ПА или да се влошите за известно време.. Аз мисля,че при мен голяма роля играе това,че постоянно мисля за проблема си и се вглеждам във всеки симптом. Моля Ви,дайте ми съвет как да се справя!  Hug

На мен ми се случва,и аз не знам защо,но гледам да не обръщам много внимание на симптомите.Когато се влоша си казвам ето пак започва отначало,дори си го казвам на глас и с насмешка и така някак си по бързо отминава не знам трябва да си намериш някаква тактика,когато усещаш,че нещо не е наред започни да се занимаваш с нещо което да ти ангажира ума така по лесно ще излезеш от тази ситуация отколкото да мислиш защо пак ми се случва това.Всичко зависи от теб Hug

# 640
Да и аз го пробвах това със разсейването - вчера преди да изляза се хванах и чистих ,вместо както обикновено да седя и да мисля сега какво ще стане,как ще изляза...и мисля,че помогна...поне не беше толкова силно безпокойството,но това го отдавам и на факта,че започнах да си пия всички хапчета наново.
dokoga ако,четеш да ти припомня,че кутията ти е запълнена и не могат да ти се изпращат писма  Wink

# 641
Здравейте момичета  Hug На мен редовно ми се случва, пия си хапчетата и си ми става зле. Но това,което което казва mamast е вярно- колкото повече се ослушваме и се дебнем,кога ще ни стане зле- поне за мен е така де, то наистина си го предизвикваме (за съжаление) А не са и малко случаите, в които правя всичко възможно да се разсейвам,да върша нещо,за да избегна ПА,но пак си идва-макар и по терлички ooooh!

# 642
Добре,ама как да чистя,когато например имам сърцебиене или ми се вие свят? Може би при вас симптомите не са такива? При мен е цял букет.... Ох,ако може някой да ми помогне.....!

# 643
Аз обикновено карам хората около мен да ми говорят. Вчера ето няколко примера ходихме сипо магазини  с една приятелка и усещам как м истава замаяно при което започвам усилено да разглеждам дрехи в магазина и да ги коментираме с нея и така ми мина. После излизах с гаджето ми на вечеря и пак усещам че започвам да чувам как всички хора бърборят около мен  и му казвам почвай да ми говориш нещо за да се разсейвам . През това време аз стоя мълча и слушам и се стремя да го слушам внимателно и да не мисля че ми става лошо. После решихме да ходим на кино на 2012 той е 3 часа и ме беше стрх да не ми стане нещо в киното но въпреки това на пук отидох  и не ми стана нищо. Седях гледах и толкова ми беше вълнуващо и интересно че бях забравила да мисля че ще ми е лошо.
Вие какви количества хапчета пиете. Аз взимам сутрин по 1/2 но доктора ми бше казал да започна да пия и вечер по1/2 но ме е страх от страничните ефекти

# 644
Зависи какво лекарство пиеш.Аз съм на АД и успокоително. Какви са ти симптомите?

Общи условия

Активация на акаунт