Паническо разтройство - част 3

• 138 146
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета,аз да се похваля сватбата мина много добре (нищо не ми стана)поиграх си повечко и сега ме мъчи мускулна треска Laughing
Днес заминаваме с младоженците на Цигов чарк на почивка ако има нет там ще се включвам пак,сега ще ви дам да гледате малко снимки другите после.

http://mamast.snimka.bg/friends/svatbata.429139.15247653

# 436
mamast   много сте сладки всички и чудна трапеза сте наредили  bouquet
Пожелавам ти приятно изкарване на почивката Hug

# 437
Здравейте момичета, бихте ли ме насочили към специалист в Бургас.
След години ходене по лекари и неустановена диагноза, вече ми писна, ако не е това поне да преминавам по-нататъка.

# 438
Здравейте момичета, бихте ли ме насочили към специалист в Бургас.
След години ходене по лекари и неустановена диагноза, вече ми писна, ако не е това поне да преминавам по-нататъка.

Аз ходя при Деян Стоянов и съм много доволна от него,ако искаш координати пиши ми на ЛС

# 439
Мамаст благодаря много. Ако може и малко инфо за цени, приемно време и т.н.
От колко време си при него?От първия път ли се поставя диагноза и се предписват лекарства?
Съжалявам за глупавите въпроси, но съм нова, а по всичко личи, че ще задълбоча познанията си в тази област  Whistling.
Много сте хубави на сватбата, а малката е принцеска, от тука ми потекоха лигите по едни сладки от снимките. Надявам се ваканцията ви да манала много забавно и разтоварващо  bouquet.

# 440
Мамаст, много сте хубави на сватбата. Върнахте ли се от почивка? Много бързо!

Как сте момичета? Никакви ви няма. Дано това е добър знак. При мен си е все така - един ден добре, друг не толкова.

Димана, как се чувстваш със Сероксата?

# 441
Все още сме на почивка ще се прибереме в петък,много съм доволна тук(Цигов чарк)въздуха ми се отразява много добре.Днес ходихме до Батак и Велинград и общо взето от разходки не ми остава време да мисля за ПА.
lasi,bonni много сте мили благодаря ви  newsm03  love001 newsm51

# 442
mamast, да си доизкарате чудесно и спокойно за теб  Peace

dimana27 и при мен е така относно наличието на сериозен проблем и мобилизирането на организма. За съжаление го установих едва вчера, след като в неделя почина съпругът ми, а дъщеря ми май получи агарофобия/не съм сигурна дали не съм разменила някоя буква/, защото отказва да излиза сама навън и да общува с хора/на 27 г. е/, но след погребението ще й предложа да посетим заедно моя психиатър. А аз така се стегнах, че съвсем сама търча навсякъде и уреждам формалности и само много рядко имам стягания в гърлото, но като си взема ксанакса и се оправям за половин час.

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 06:26 от vessit

# 443
Вессит, моите съболезнования. Ужасно е това. Пожелавам ви много сила да преодолеете загубата. Аз отидох на психиатър за първи път миналата година когато почина баща ми. Получих страх от починали. Като се стъмнеше и ме обвземаше ужас да не ми се появи някой/нещо. Не оставах сама в стая, спях залепена за някой, беше ужасно. Близките ми бяха доста притеснени от моите въображения. През деня осъзнавах че това е лудост, но дойдеше ли вечерта и започваше всичко. Предписаха ми тогава Золофт и бързо се съвзех. Вземеш ли мерки навреме е по-лесно. Не чакайте дълго за дъщеря ти.

# 444
vessit приеми моите най искренни съболезнования.Много е трудно като загубиш другаря до себе си, но горе главата животът продължава живей за да се радваш и помагаш на децата си

# 445
vessit , страшно съжалявам.

Димана, как се чувстваш със Сероксата?

Не смея да се зарадвам, да не предизвикам дявола...Добре съм, много по-добре в сравнение с последните месеци. Толкова спокойна скоро не съм била.

# 446
vessit,моите съболезнования  Cry

mamast ,много сте хубави . Весело изкарване на почивката.

Аз се чувствам добре напоследък , не съм имала скоро ПА , но не смея да се похваля . Преди като излезехме с малката на разходка и отидехме в парка започваше да ми прилошава , а от седмица се чувствам много спокойна  Simple Smile, дано така да продължа и занапред. На Психолог още не съм ходила , все отлагам , но при първа възможност ще го направя . Искам вече да изчезнат завинаги тези ПА  Crossing Arms

# 447
Здравейте!
Ами аз съм новичка тук,нова съм и в света на ПР,въпреки че не съм ходила на психолог и нямам диагноза,но си мисля че е това.Ако симптомите на ПА са прилошаване,световъртеж,изтръпване и изстудяване на ръцете,изпотяване на дланите,тежест в гърдите и натрапчивото чувство че ще припадна всеки момент или по-лошо и то често без основателна причина... значи това трябва да е. Преди няколко години ми откриха козметичен дефект на сърцето и сега си карам с хапчета и по-височко кръвно,въпреки че съм още на 22г,но от тогава получих някакъв страх.Особено ако усетя че нещо ме боли или изтръпва или каквото и да е било - почвам да си внушавам че ми има нещо,някаква болест и ... лудница.Най-спокойна се чувствам вкъщи,но не мога само вкъщи да стоя и се опитвам да съм повече сред хора,понеже като се разсейвам и ми е по-добре.Лошото е,че сутрин се будя с мисълта "И днес ли ще е от "онези" дни? " и то само тази мисъл е достатъчна да докара притеснението и паниката.Не смея да споделя на близките ми,понеже и те в момента си имат своите проблеми(баба ми почина скоро).Не искам и да пия лекарства и да ходя на психолози,въпреки че ако нещата се влошат може и да се наложи.Иска ми се да вярвам,че ако просто намаля стреса (в последно време ми е в повечко) и не се притеснявам толкова за всичко - нещата ще се балансират отново.Всеки психолог би ми казал,че с позитивно мислене и тем подобни няма как да стане - необходима е специализирана помощ.Но аз искрено вярвам в силата на човешкия дух и съм сигурна,че човек и сам може да се пребори с тези неща.Само дето не съм убедена,че аз съм от тези хора,които могат сами да се справят.Е,надух ви главите с моите глупости,но все пак ако някой може нещо да ме посъветва или смята че ако ми сподели своята история ще ми помогне - моля пишете ми.Благодаря ви предварително!

# 448
Здравейте и от мен!
Много се радвам, че намерих тази тема и че има хора със същото положение като мен. Аз съм с депресия от 6 г., след като родих ми се появи. От тогава пия АД. На два пъти ги спирах за по 6 месеца, но после пак изпадах в криза и ги почвах. Искам да ви кажа, че най-добре винаги да се съветвате с психиатър, ако не се чуствате добре. Той най-добре може да прецени. Аз пиех Ефектин, но напоследък май го няма. Има български заместител - Лароксин. Той също е много хубав и на по-ниска цена. Много имам желание да имам второ дете, но се притенявам с тези лекарства. Обнадеждава ме това, което прочетох в тази тема - че има бременни и родили, които са били с лекарства. Моля ви кажете нещо повече за бременността и лекарствата.

# 449
Здравейте и от мен!
Много се радвам, че намерих тази тема и че има хора със същото положение като мен. Аз съм с депресия от 6 г., след като родих ми се появи. От тогава пия АД. На два пъти ги спирах за по 6 месеца, но после пак изпадах в криза и ги почвах. Искам да ви кажа, че най-добре винаги да се съветвате с психиатър, ако не се чуствате добре. ........

Противоречиш си!!!
Като спреш хапчетата изпадаш в криза казваш. Какво означава това?????

Означава че да се съветваш със психиатър е добре, НО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО.  ДОРИ  Е  КРАЙНО  НЕДОСТАТЪЧНО !!!.
Психиатъра и медикаментозното лечение на депресия, служат единствено и само за да могат да докарат депресирания до състояние годно за провеждане на същинското лечение на депресията. Медикаментозното лечение не е същинското лечение на депресиата.
Медикаментозното лечение на депресия е,  както патерицата и инвалидната количка за човека със счупен крак например. Когато крака бъде излекуван инвалидната количка и патериците се хвърлят, няма логика този човек да не иска да се лекува и  да му харесва идеята цял живот да ходи с патерици.

А ти точно това правиш според мен! Не провеждаш същинското лечение на депресията си, а ходиш 6 години на патерици и инвалидна количка=антидепресанти.
Същинското лечение е ПСИХОТЕРАПИЯТА или каквото и да е друго психовъздействие което може да помогне.
Антидепресантитет са само едно необходимо зло понякога, нищо повече

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 01:52 от Василена.

Общи условия

Активация на акаунт