И з Р а Е л 42

• 19 174
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Плюшка,благодаря за линковете  bouquet,а бе знам аз какво е сийд Laughing,обаче в първия момент,като прочетох сирийска булка,съвсем друго си помислих Laughing,за една съседна тема....,и си казвам,пак изтървах Joy

# 226
Ха,съседни теми
Викай,че си в Русия и няма страшно. Whistling

ПП.Няма защо да ми благодариш Hug

# 227
Ха,съседни теми
Викай,че си в Русия и няма страшно. Whistling
Joy Joy Joy

# 228
 Какви вишнички , Боряна .... черешки ....дувдеван(им).Щом са си казали  кои са може да си дават и снимките  Mr. Green , то е за престиж   Flutter пред мацките . Има един лаф - който върши - не говори, а който  говори - не върши. В тия  случаи важи. Хубаво, че котката е  пак на крак (на нокти ако щеш ...нали е зла  Mr. Green ) !

Мече , интересно е . Не знаех и аз , че има толкова инфо на български. Няма да коментирам. Ще си чета ако дадеш още.Баща ти фен викаш  Sunglasses .

Лайла тов и да сънувате шпионски сънища ! Кой с кеф , кой с уплах ... кой от к'вото го е страх  Wink .

Mr. Green  

Сетих се нещо, което бяхме обсъждали с моя мъж . За  етиопците , които са били доведени в Израел. Той си спомня как  самолет на Ел Ал е бил опразнен - без  седалки , без нищо. Натъпкали са там  народа след като  са платили за всеки един от тях да бъде пуснат от Етиопия да  се завърне в Израел. Довели са ги . Намерили са начин.

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 21:43 от petia911

# 229
Този момък от снимката,и да го сънувам,не мой ма уплаши Mr. Green,няма да ме убива я! Joy

# 230
  • Някъде там...
Плюшка,наистина на един кораб можеш да срещнеш и да живееш с хора с различни навици,традиции,култура...Аз съм работила с японка,французойка,израелци,гърци,костариканци,турци,испанци,аржентици,португалци,бразилци,румънци и какви ли още не...
Пете,написах вишня защото в превода на текста беше написано,че групата е вишни а иначе от моите приятели знам че са черешки а аз все се смеех,че съм от отбора на ягодките от Бързи,смели,сръчни  Mr. Green
Наинка,има една стара книга-"Одеса"или "Досието Одеса" не помня точното име...на мен ми звучеше доста достоверно разказчето а не като измислица.Старо книжле е,като си дойда до Бг мога да ти го изпратя или дам ако ме поканиш на кафе  Mr. Green

# 231
  • T"A
Вишни, череши - все тая - и сакура превеждат от японски цъфтеж на вишневи дръвчета, а аз си ги знам като черешови. На иврит няма специална дума за вишни, все череши им казваме   Wink

Наина, ако напишеш "Сирийска булка" в Google, ще ти излязат много анотации и критики за филма, той стана доста известен, а и в израелската, но и в съседната (т.е. в арабската) е обсъждан доста  Peace

Плюшено мече, беше ми много интересно!  Hug И двете статии са информативни  thumbsup виждам, че си дала още линкове...   bouquet Ако четеш на английски, в една книга, която иначе е психологическа, има посветена глава на работата на следотърсачите в армията (явно професорът ми е бил такъв): http://books.google.co.il/books?id=V1-GSttJrmoC&dq=The+Indes … sult&resnum=1

Не зная дали линкът ще излезе както трябва, но главата за следотърсачите се казва Multiple representations: Maps of Mind and Nature; a книгата (ако се търси свободно за четене в Google Books) e "The Indescribable and the Undiscussable: Reconstructing Human Discourse After Trauma" (това си е специализирана л-ра и не е лесна за четене, но специално посочената глава е на разбираем език и ми беше интересно за различните хора и начините им на мислене в такива армейски задачи)

Нещо любопитно, което научих на тазвечершната вечеря: след основаването на държавата дълги години в израелските международни паспорти е пишело "Валидни за всички държави, с изключение на Германия" Shocked Фактически, израелците не са могли да пътуват в Германия с валиден паспорт  Crazy Това отдавна е премахното, де, сега няма такива "изключения" в паспортите ни...

ІІ-ро - девер ми (не този с филипинката, другият) ме хвана да му помагам да чете книжка на руски  Thinking Веднага се замислих, че моят мъж изостава с българския и как не съм се сетила да му дам детска книжка  ooooh! Ще наваксваме  Mr. Green

Страшно ме боли коремът, май съм преяла нещо  Sad У свекърва ми спах на канапето и чак сега се прибрахме  ooooh!

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 10:24 от Mentha

# 232
  • Някъде там...
Добро утро  Grinning Ето по чашка капучино и отивам и аз да забъркам моето.Днес ще правим бар мицва на сина на моята приятелка,че ще тичам след малко да помагам...Надявам се да се получи едно хубаво градинско парти.

Хубав ден ви желая  Hug

Деденцееееееееее,къде се загуби?Да не сме те обидили с нещо? Rolling Eyes

# 233
  • T"A
Ето ме и мен след изминалата тежка нощ  Grinning

Сега виждам, че Петето е споменала "операция Моше", аз съм гледала документални кадри - в самолета натоварени, без седалки, и на всеки гривничка с номерче, както в болницата слагат на ръцете на новородените например... В Интернет намирам само на руски източници:
http://www.studentsolim.gov.il/Moia_ru/AboutIsrael/mivtzaMoshe.htm
И тук на английски: http://www.iaej.co.il/pages/history_operation_moses.htm
Но никога не съм познавала етиопец, дошъл в Израел с тези полети, все съм слушала истории за това как са дошли пеша през Судан, Египет и т.н.  Thinking На мен ми е интересно какво ще е положението на етиопците след 20 години, мисля си как ще разказваме на децата си, че по наше време са били с нисък статус и те няма да ни вярват.... такива неща...  Thinking

И малко шегички от местните - някога, когато са се страхували, че Ирак ще нападне Израел, е имало такава шега: ако Ирак бомбандира Тел Авив, ние (т.е. Израел) ще нападнем Рамат Ган  Laughing - защото в нашия град, особено в миналото, но и до сега, живеят голяма част от иркаските евреи. След това са измислили друга шега - ако Русия ни нападне, ние ще нападнем Ашдод  Mr. Green (Ашдод е също град в Израел, но в него са съсредоточени голяма част от руските евреи). Интересно какво ли ще измислят за Иран, или може би по тази тема не им е до шега  ooooh!

Чао ви за сега! Отсъстващите, които споменавате  Whistling, да си взимат бележка и да се явяват незабавно  smile3519 иначе, както сме на военна тематика, моменталически ги обявяваме за дезертьори smile3540

П.П. Меченце, прочетох, че се споменава и Шабак  Wink А на мен винаги ми е било много смешно, когато разни хора говорят "компетентно" за операции на израелските тайни служби и споменават Мосад, когато всъщност, ако си запознат, би трябвало да знаеш, че това са операции на Шабак - демек, до сега ми беше като критерий дали някой наистина знае или информацията му е вестникарска...  Sunglasses

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 10:36 от Mentha

# 234
az mai mnogo kritika 6hte tarpia zaradi lipsata tolkova vreme pri vas,nose podgotviam za zaminavane v BG i si 4akam alergi4nia test,4e zaradi edin zub napravih krastosana alergia s antibiotici i se okazah v barza pomosht posred nosht.Dobre 4e imam dom.lekar i mi dade hap4e za piene 4e mojeh kato nihsto da si zamina.

# 235
Мента,във вестникарската статия ли се говори за Шабак? newsm78
Още ми се спи,явно.
Ще ми посочиш ли къде има грешка,ако е така? Peace

Петя, Hug

Борянка,блазе ти.
Май наистина ще стана морячка. Hug

Програмата ми за почивните дни е запълнена от-до.
След малко изчезвам на бебешки рожден ден,а утре съм там.
Нищо лошо,обаче паднах и съм контузена,не е ясно как ще се замъкна навсякъде. Laughing

# 236
  • T"A
Мента,във вестникарската статия ли се говори за Шабак? newsm78
Още ми се спи,явно.
Ще ми посочиш ли къде има грешка,ако е така? Peace

Може би не съм го написала ясно  Blush Споменават Шабак в статията от в-к "Сега"  Peace (не че някакви грешки са направили)
Аз си мислих, че хората по света не знаят много за Шабак, защото често казват/пишат "Мосад това, Мосад онова", когато всъщност би следвало да описват разследвания на Шабак (т.е. вътрешните)...
Както и да е, и аз не съм специалист в тази област, че да говоря  Laughing Карай!  Whistling

Изглежда интересно, баща ми много обича духова военна музика  Grinning Да оздравяваш, ей! Какви са тези контузии Naughty

Криси, надявам се, че сега си по-добре  Peace Никаква критика няма да търпиш, нали си майка от скоро и се предполага, че си заета с малката Ели  Grinning

# 237
Бройте ме за дезертьор!Нищо не разбирам от военни работи ,ни казарми,ни оръжие ,ни нищо.....Темата ми е мъгла

# 238
  Банда  wavey  Hug
         Чета ви, не изоставам. Интересни теми подхващате, ама нещо нямам муза да се включвам. Много ми липсва половинката и вече ми се струва,че изобщо не ми минава времето Sad
         Борянка , пак перипетии с твоята котка, добре че се е оправила черната палавница  Crazy
            По въпроса за бившите споделям мнението на Мента.

Неспоменатите да не се сърдят  Hug   bouquet

# 239
  • Някъде там...
На мойта приятелка Шарон синът и днес имаше Бар мицва..Цял ден помагах правихме барбекюто,салатите всичко-не ползва кетъринг фирма защото от днес започват трите седмици без празненства(тук Петя може да даде малко инфо за какво иде реч)
С мъжо правихме пушено месо,шишчета,кебаби и разни други месца-станаха страхотни,ноооооо тук идва едно но...изгорях като животно  Rolling Eyes Хубавото е,че като изгоря само променям цвят,но не ме боли  Peace
Мимкис,още колко остава докато се съберете заедно?А кога се връщаш в Израел?Какво правиш по цял ден в Бг?
Танче,не може да не разбираш от военни истории ти гадже войник не си ли имала?На клетва не си ли ходила  Mr. Green то пак военна история бе пиле  Mr. Green
Изчезвам  motor

Общи условия

Активация на акаунт