Случи ми се нещо странно - V

• 129 340
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Няма да повярвате какво видях туко що! Гледаме към звездите с приятеля ми и забелязваме една точка, не беше самолет! Нито премигаше, нито издаваше обичания шум. Тази точка беше голяма и много ярка. Постепенно почна да става все по-малка и по-малка, а най-накрая изчезна! Направо не знам, ако искате вярвайте гащите ми треперят от страх! Само нещо да дойде иии  fight

# 166
Предполагам Passiflora е имала предвид "ЛЕКУВАНЕ С АНГЕЛИТЕ" на доц. Дорийн Виртю ( не съм сигурна, че се пише точно така, на моята книга пише това)

# 167
anubhis  Hug  Напълно те разбирам за какво говориш (в случая пишеш   Grinning ).  Усещала съм го това чувство сякаш виждаш някой познат човек, а никога преди това в този живот не сте се срещали, а най-хубаво е когато станете и приятели. Имам една приятелка (запознахме се с нея преди 3 г.), с която още от първия поглед и сякаш цял живот сме били неразделни.

gerry, книгата се казва "Селестинското пророчество" на Джеймс Редфийлд. Има я в Спиралата. Най-интересното е, че ми я препоръча една приятелка чак след като бях забелязала знаците и бях осъзнала защо ми се изпращат  Laughing . И книгата, която ти препоръчва vili е интересна, но не мога да си дам мнението защото съм все още в началото на тази книга.

Приятен ден на всички!  Two Hearts

# 168
аз все още не съм виждала тези знаци Embarassed baby_neutral

# 169
Реших и аз да се запиша в темата. Аз имам две необясними /по за мен/ истории, като и двете са ми се случили в църква /искам само да уточня, че не съм особено вярваща, не съм чела библията и т.н/ Ще ви разкажа първата:
Като деца винаги с приятелки ходехме на Великден вечерта да обикаляме църквата. Последния път които съм го правила /преди да отида студентка/ определено не ми се ходеше и излязох насила, бях решила, че това са пълни глупости в които така или иначе никои не вярва. Купихме си свещички и стоим трите в тълпата и обсъждаме някакво момиче как се е облякло  Crazy. а в този момент попа и още няколко момчета /по-млади/ обикалят със свещи в кръг /не съм запозната с ритуала/ Спомням си че гледах надолу към пода и си мислех каква глупост е всичко това, сто килограмовия ни поп /пропуснал постите вероятно/ се търкаля в кръг и някви търчат след него. В този момент си вдигнах главата и видях, че зад попа има свещеник облечен в бяло. Беше висок много слаб с дълга бяла коса. Още в детайли си спомням точно как беше облечен, гледах го като хипнотизирана, дрехата му беше дълга до пода, снежно бяла и отдолу по-ръба бяха избродирани зелени клонки с малки червени цветчета. Носеше свещ която беше най-обикновенна /за разлика от другите/ усмихна се и ме погледна в очите. Не мога да опиша чувството което изпитах, някакво вътрешно блаженство и успокоение. После някои ме заговори аз се обърнах на страни и повече не го видях, даже не разбрах как изчезна. Когато тръгнахме да излизаме не ми даваше мира къде е. Попитах приятелките си какъв беше тоя поп в бяло  newsm78 а те какъв поп в бяло /всички останали бяха облечени в червени и златни роби/ ти съвсем си се побъркала #Crazy

# 170
  • В две мъжки сърца
Ани,разкажи и втората!

# 171
 Grinning втората история не съм я разказвала май на никого пък и не е толкова интересна. Бях може би 6-7 клас. Спомням си, че бях втора смяна на училище и сутринта съм сама в къщи и уж си пиша домашните, но нещо не ме свърташе на едно място, не знам как да го обясня. И както си стоях станах взех си якето и излязох, без изобщо да знам къде отивам и право в църквата./ тя е доста близо до блока в които живея/ Помня че беше абсолютно празна, маи правеха нещо понеже имаше една стълба близо до олтара /може би ремонт или почистване/ купих си една свещ и влязох. Нямах идея какво правя там, но реших да си запаля свеща и да си ходя. Тъкмо бях стигнала до дъното, там където се слагат свещичките и чух стъпки зад мен /църквата е стара, пода е от дъски и те скърцат като стъпваш по тях/ усещах как човека е вече точно зад мен, бях убедена че е някои работник /обърнах се доста рязко, даже се стреснах, но нямаше абсолютно никои  Rolling Eyes може и да ми се е сторило разбира се аз не вярвам много в такива неща, но и до ден днешен не мога си обесня с какъв акъл едно десет годишно дете става и отива в църква  newsm78
а колкото до първата история не знам сигурна съм, че го видях този човек. Даже мислех да ходя и да питам бабата дето продава свещите кои е, нали има такива малки манастирчета реших, че може да е с друг сан /или не знам точно как се казва/ и затова да е бил облечен различно  newsm78 но се отказах, понеже другите около мен казаха, че не са го видели, ме беше страх /на онези години/ да не ме помислят за луда Sick
Ако някои е по запознат християнството ще ми бъде интересно да ми каже има ли такова облекло и с какъв сан са тези хора.

# 172
Ани,

"Белият цвят, който обединява в себе си всички цветове на дъгата е символ на Божествената несътворена светлина. В бели одежди се обличат свещениците, когато служат на великите празници — Рождество Христово, Богоявление, Възнесение, Преображение, Благовещение и Възкресение Христово — по време на сутрешната Пасхална литургия . "

# 173
Реших и аз да разкажа нещо, което се случи наколко дни след като баща ми почина. Татко почина от рак. Прекарахме цяла година в борба с болестта, какво ли не направиме, но нищо не помогна. Бяхме много близки с татко, винаги сме имали особена връзка с него. Няколко дни след като почина седях сама вечерта в хола и ми беше адски мъчно, усещах, че е около мен, усещах дори аромата на парфюма, който използваше. Мислех си, че ако ми даде някакъв знак, ще се почувствам по-добре. До масичката в хола имаме нощна лампа, която се включва с докосване с ръка, като със всяко докосване се увеличава светлината - има три нива на светлината, а с четвъртото угасва. Та както си седях изведнъж лампата започна да се включва, все едно я докосва някой, мина през различните степени на светлината и угасна. И това се повтори общо три пъти!!!!  Сигурна съм, че татко ми е дал желания от мен знак. Не се уплаших, а се почувствах много по-добре. Нямам друго обяснение на това. После почти всяка нощ телевизора се включваше. Случвало се е и друг път от токов удар или по друга причина да се включва, ама всяка нощ..... Много обичаше да гледа телевизия до късно.
Извество време след това, седяхме с племенницата ми, гледахме "Сексът и града" и си говорехме за баща ми и съответно нейния дядо. Тя таман каза, че дядо и все и се е карал, че гледа такива филми и телевизора угасна, все едно някой го изключи от дистанционното.
Когато татко почина, дъщеря ми беше на 11 месеца. Дядо и толкова много и се радваше....а тя умираше от смях. След като почина, много вечери подред се е случвало тя да гледа някъде в пространството в стаята, да протяга ръчички и да се смеее, все едно някой я закача. Бърбореше си нещо и гледаше нанякъде. Дори да и отвличах вниманието с нещо друго, тя не ми обръщаше внимание и си се смееше, гледайки в нещо.
Врати се отваряха и дори стъпки в коридора се чуваха. После, след повече от месец време случките престанаха.     
Незнам дали някой друг го е преживял, но аз усещах баща ми в къщи до към 40-ия ден от смъртта му. Майка ми твърди, че първите дни след като почина е мярнала силуета му с един костюм, който носеше често на работа. Усещахме дори аромата на цигарения дим и парфюма му. Вечер докато си плачех тайно в кревата усещах нещо като студен полъх на бузата ми,като  докосване или погалване....  Успокоявах се малко, вярвайки, че това не е края.... Има и други случки, но няма да ви отегчавам.
Незнам дали това, което разказвам и вярвам, че  е някакъв знак е реално, но аз нямам друго обяснение за нещата, освен, че това което се говори, че духа на починалия до 40-ия ден след смъртта може да остане на земята и в дома си е вярно.

# 174
Не се впрягайте толкова,просто си изказвам мнението по-повод историята,за мен е преувеличено,а да ли ти харесва или не Брамбо това е отделен въпрос.Досега за толкова теми и истории не съм имала съмнения за никой,но просто твоята история не ми се вижда реална и имам право да си изкажа мнението. Wink
Имам приятелка, на която голямата дъщеря на възраст 2 години и малко, потупвайки корема на майка си казала : "Мама има бебе".Тогава майка й още не е знаела, че е бременна за втори път.

Дъщеря ми беше на 3 години, когато, играейки с мен в леглото, каза: "В корема на мама има две бебчета". Е, имаше. Макар и не за дълго...

# 175
Juli_M десет пъти настръхнах, докато ти четях поста  newsm43

# 176
Ето една странна случка и от мен.

Живеех на квартира, една вечер лягам да спя (имах си самостоятелна стая и държа да подчертая , че никога не ме е било страх нито от тъмно нито от нищо такова, тоест не съм от плашливите). Та лягам си да спя и по едно време се събуждам вкочанена от страх.. ама неистов , панически , вдървяващ страх. Не можех да си го обясня. Все едно имаше някой около мен , така го усещах. До сутринта не можех да заспя от страх и някъде по светло съм заспала. Към 8 се събуждам за работа , оправям се и излизам. Слизам до партера и какво да видя... ковчег. И няколко човека. Попитах какво става и ми казаха, че комшията от срещуположната врата е починал тази нощ. Но понеже са го очаквали , та са си приготвили и ковчега от по-рано. Стана ми много странно. Вечерта лягам да спя и по едно време се събуждам пак от страх и усещам , незнам дали ще ме разберете, все едно нещо влезе в мен , не мога да го обясня.... усетих го много силно, чак тялото ми изтръпна. Светнах лампата и така малко повече от месец, не можех да заспя , ако не е светната лампата и ако няма някой у нас. Всяка вечер си ме беше страх преди да заспя. Мина се време и една нощ се събуждам пак от тоя вкочаняващ страх... и пак до сутринта. Ставам оправям се за работа излизам и ... отсреща на вратата на починалият ми съсед - некролог. 40 дни. Това ми се случваше за първи път.... След това близо 2 години си ме беше доста страх, ляха ми куршум, но пак си ме беше страх , ако остана да спя сама в апартамента. И задължително на светната лампа. Въпреки, че на първата година се наложи да сменя квартирата. По други причини. Разказах на майка ми и тя ми каза, да запаля свещ в църквата за починалия съсед. Така и направих. Страха малко поутихна , но си го имаше. По едно време от този етап, почнах да си втълпявам и да си набивам сама в главата , че няма защо да ме е страх. И вече си спя сама и на тъмно Simple Smile

# 177
Сигурно е проба.
Пиши дали ти се е сбъднало желанието!

Аз наскоро сънувах, че се женя и преди седмица е починал един роднина  Sad

# 178
  • Сливен
     И  аз искал да си споделя какво ми се случи преди няколко месеца.На сватбената ни торта имахме фигурка порцеланова на булка и годеник.По принцип си я държа в секцията на която имаме стъклена вратичка.Прибираме се от село със съпруга ми и гледам фигурката обратно обърната и главата на годеника я нямаше.Намерих я на около 2 метра от секцията.и до днес немога да си обясня как е станало.

# 179
Сами ли живеете? Куче, котка? Някой друг има ли ключ?
Да не е паднала и който я е вдигнал да не е обърнал внимание,че е счупена  newsm78
...

Общи условия

Активация на акаунт