Напълно те разбирам за какво говориш (в случая пишеш
). Усещала съм го това чувство сякаш виждаш някой познат човек, а никога преди това в този живот не сте се срещали, а най-хубаво е когато станете и приятели. Имам една приятелка (запознахме се с нея преди 3 г.), с която още от първия поглед и сякаш цял живот сме били неразделни.
. а в този момент попа и още няколко момчета /по-млади/ обикалят със свещи в кръг /не съм запозната с ритуала/ Спомням си че гледах надолу към пода и си мислех каква глупост е всичко това, сто килограмовия ни поп /пропуснал постите вероятно/ се търкаля в кръг и някви търчат след него. В този момент си вдигнах главата и видях, че зад попа има свещеник облечен в бяло. Беше висок много слаб с дълга бяла коса. Още в детайли си спомням точно как беше облечен, гледах го като хипнотизирана, дрехата му беше дълга до пода, снежно бяла и отдолу по-ръба бяха избродирани зелени клонки с малки червени цветчета. Носеше свещ която беше най-обикновенна /за разлика от другите/ усмихна се и ме погледна в очите. Не мога да опиша чувството което изпитах, някакво вътрешно блаженство и успокоение. После някои ме заговори аз се обърнах на страни и повече не го видях, даже не разбрах как изчезна. Когато тръгнахме да излизаме не ми даваше мира къде е. Попитах приятелките си какъв беше тоя поп в бяло
а те какъв поп в бяло /всички останали бяха облечени в червени и златни роби/ ти съвсем си се побъркала
втората история не съм я разказвала май на никого пък и не е толкова интересна. Бях може би 6-7 клас. Спомням си, че бях втора смяна на училище и сутринта съм сама в къщи и уж си пиша домашните, но нещо не ме свърташе на едно място, не знам как да го обясня. И както си стоях станах взех си якето и излязох, без изобщо да знам къде отивам и право в църквата./ тя е доста близо до блока в които живея/ Помня че беше абсолютно празна, маи правеха нещо понеже имаше една стълба близо до олтара /може би ремонт или почистване/ купих си една свещ и влязох. Нямах идея какво правя там, но реших да си запаля свеща и да си ходя. Тъкмо бях стигнала до дъното, там където се слагат свещичките и чух стъпки зад мен /църквата е стара, пода е от дъски и те скърцат като стъпваш по тях/ усещах как човека е вече точно зад мен, бях убедена че е някои работник /обърнах се доста рязко, даже се стреснах, но нямаше абсолютно никои 
но се отказах, понеже другите около мен казаха, че не са го видели, ме беше страх /на онези години/ да не ме помислят за луда 

Препоръчани теми