Майчинството - счетоводно - 20

• 44 906
  • 1 035
  •   2
Отговори
# 705
  • В полите на Пирин планина
комикс може и по сметката за дебитната карта да си получаваш обезщетенията.

# 706
здравейте искам и аз да питам нещо!!! Аз съм в майчинство, но пак съм бременна не съм ходила при счетоводителката още но мисля че пак ми се полага след като родя нали???

# 707
  • В полите на Пирин планина
здравейте искам и аз да питам нещо!!! Аз съм в майчинство, но пак съм бременна не съм ходила при счетоводителката още но мисля че пак ми се полага след като родя нали???

Да, ако все още си осигурено лице.

# 708
Здравейте , момичета.На 03.08 се връщам на работа. Моите 410 дни платено майчинство изтичат на 19.09, но тъй като ми предложиха нова работа,която не мога да откажа, ще се наложи да прекратя майчинството си.Ще изгубя обезщетението за месец и половина,но  както и да е.Въпросът ми е имам ли право на 50% от обезщетението за гледане на дете до навършване на 2 години след 19.09.Малкият ще го гледа детегледачка.И мога ли в този случай да прехвърля майчинството след тази дата на някоя от бабите( те работят на трудов договор -не са пенсионерки все още  и незнам има ли значение и това ,че не живеят  в нашия град).Много объркан стана въпроса ми -дано сте ме разбрали Embarassed

Благодаря за отговора ви предварително Hug

P.S.Вероятно няма смисъл да подавам документи по програмата "В подкрепа на майчинството", четох и в другата тема , но явно пари няма

# 709
  • София-Младост
Здравейте , момичета.На 03.08 се връщам на работа. Моите 410 дни платено майчинство изтичат на 19.09, но тъй като ми предложиха нова работа,която не мога да откажа, ще се наложи да прекратя майчинството си.Ще изгубя обезщетението за месец и половина,но  както и да е.Въпросът ми е имам ли право на 50% от обезщетението за гледане на дете до навършване на 2 години след 19.09.Малкият ще го гледа детегледачка.И мога ли в този случай да прехвърля майчинството след тази дата на някоя от бабите( те работят на трудов договор -не са пенсионерки все още  и незнам има ли значение и това ,че не живеят  в нашия град).Много объркан стана въпроса ми -дано сте ме разбрали Embarassed

Благодаря за отговора ви предварително Hug

P.S.Вероятно няма смисъл да подавам документи по програмата "В подкрепа на майчинството", четох и в другата тема , но явно пари няма
Имаш право н аполовината обезщетение след 19-ти. Няма значение къде работи бабата, след като е осигурена имаш право да и прехвърлиш майчинството. Така тя ще получава обезщетението в пълен размер.

# 710
Здравейте на всички имам един въпрос
На 19.07 ми изтичат 410 дни ,а на 15.08 излизам 45 дни преди да родя питането ми е за този месец трябва да подам Приложение 3 за да вземам минималната работана заплата (самоосигурявам се)
Според вас имам ли шансове да получавам същото майчинство като при първата бременност или за второто дете ми се полага само минимална работна заплата,а и спират ли ми маичинството за първото дете
Благодаря ви много предварително

# 711
здравейте всички,
четох /колкото успях/ Grinning , но не намерих точно като моя казус.
Въпроса ми е следният. Работя на 2 договора - трудов на 300 лв. и граждански - 670 лв. Върху гражданския само ли ще ми изчисляват майчинството. Декларирам и приход от наем .От него нещо зачита ли се.
Мерси предварително. Не ми се говори още за това в офиса със счетоводството т.н. Не беше планирана бременност , и късно разбрахме и съм с 2 деца и малко възрастна .....  И така  Embarassed.

# 712
  • София-Младост
здравейте всички,
четох /колкото успях/ Grinning , но не намерих точно като моя казус.
Въпроса ми е следният. Работя на 2 договора - трудов на 300 лв. и граждански - 670 лв. Върху гражданския само ли ще ми изчисляват майчинството. Декларирам и приход от наем .От него нещо зачита ли се.
Мерси предварително. Не ми се говори още за това в офиса със счетоводството т.н. Не беше планирана бременност , и късно разбрахме и съм с 2 деца и малко възрастна .....  И така  Embarassed.

На база трудовият ще са изчисленията.

# 713
  bouquet
благодаря за бързия отговор .
И жалко , че оставам с минимално майчинство...

# 714
Здравейте!
Не знам къде да търся отговор на въпросите си, затова ще питам тук, извинете ме ако не е мястото.
На 19.06 родих и все още не съм си търсила еднократната помощ. Какъв е срока за получаването й? А за детски?  newsm78 И има ли специални документи, които трбва да нося?

# 715
  • София-Младост
Здравейте!
Не знам къде да търся отговор на въпросите си, затова ще питам тук, извинете ме ако не е мястото.
На 19.06 родих и все още не съм си търсила еднократната помощ. Какъв е срока за получаването й? А за детски?  newsm78 И има ли специални документи, които трябва да нося?
Не си закъсняла за еднократната, попълни декларация, носи си оригинала на акт за раждане, бележка от служба ГРАО за поредността на роденото от теб дете и лична карта. За детските срок реално няма, когато сметнеш, че имаш право, т.е. не си надхвърлила доход от 350лв. на член от семейството можеш да си подадеш молба-декларация. Там ще ти трябват служебни бележки за дохода 12 месеца назад, на двамата родители, ако имате брак. Копие от акта за раждане, лични карти за справка, ако става въпрос за дете ученик ще трябва и бележка, че посещава редовно училище.

# 716
Много благодаря за отговора, Ала-Бала   bouquet Но възниква въпросът какво е ГРАО? Съжалявам за невежеството  Embarassed

# 717
  • София
Здравейте!
На 19.06 родих и все още не съм си търсила еднократната помощ. Какъв е срока за получаването й? А за детски?  newsm78 И има ли специални документи, които трябва да нося?
Не си закъсняла за еднократната, попълни декларация, носи си оригинала на акт за раждане, бележка от служба ГРАО за поредността на роденото от теб дете и лична карта. За детските срок реално няма, когато сметнеш, че имаш право, т.е. не си надхвърлила доход от 350лв. на член от семейството можеш да си подадеш молба-декларация. Там ще ти трябват служебни бележки за дохода 12 месеца назад, на двамата родители, ако имате брак. Копие от акта за раждане, лични карти за справка, ако става въпрос за дете ученик ще трябва и бележка, че посещава редовно училище.
Само да допълня, че ако искаш да ти превеждат парите по банкова сметка ще ти трябва и декларация от банката Peace

# 718
  • София-Младост
Много благодаря за отговора, Ала-Бала   bouquet Но възниква въпросът какво е ГРАО? Съжалявам за невежеството  Embarassed
Гражданска Регистрация и Административно Обслужване. Там от кодето  си взела акта за раждане на детето.

# 719
Благодарско отново и на Nellyr   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт