Отговори
# 60
  • Ловеч
Слънце потекоха ми лигите /не от сладкото  Crazy / до довечера ще гледам да устискам без консумация  Joy
Бодливке -  #Crazy тя по гаджета ще тръгне а още бозае от майка си/потресена съм/.
Косьо тежи 5.300 и е дълъг 59см/на 5-6хранения е/, бихме двете ваксини/по ЗК/ и се видях в чудо. Вчера рев, нощес неспокоен и мрънкащ, сутринта по едно време раздаваше усмивки и пак мрънка. Има и температура/37.5/, а снощи нямаше. Ако продължи да вдига или я запази ще давам Панадол. Сутринта дохраних със 100гр АМ /кърмата хептен намаля/ - преди поне сутрин и вечер събирах надявам се да е от недоспиването.
Иначе аз съм  Tired , припомних си безсънните нощи и дните в които ходех като ударен самолет. Искрено съчуствам на момичетата чиито бебчета се будят нощем.
Астуриана ЧРД на мъжа ти, честити месечинки на днешните бебоци.

# 61
Ох и ние сме от мрънкащите тия дни  ooooh!. Мноого ми се спи, просто си мечтая само да поспя. В този дух тия чудни снимки  Mr. Green - грам не предизвикват апетит в мен  Wink. Може би ако поспя малко....

Ние нямаме никакъв режим - нито денем - нито нощем. 7*24 дежурство съм -  и каквото пожелае господинът!

Сега най-накрая тръгваме към педито, на каката ще бият ваксина, Мартинко ще го мерят. Той миличкият е леко сополив и покашлява, ама вчера частната докторка идва в къщи и каза, че няма страшно - лека настинка.
Освен това зъбките ни мъчат и аз вече ги мажа венците вечер като е неспокойно с нещо от аптеката - Калгел.
Та да ви кажа нещо смешно - оставих баща ми да гледа Мартинко да се видя с една приятелка за 2 часа. Той търсил гела за зъби, хванал крема за обриви около устата, прочелш around the mouth и мазал с това. После ми викаше - ами той се успокои като го намазах  smile3532 - по-скоро се е потресло детето. Ужас! Мъже! Ма може ли такова нещо!

# 62
Здравейте мамита и бебчовци Hug
Ние след малко ще излизаме, та реших да се разпиша преди това
Астуриана ЧРД на мъжлето ти, много щастие му пожелавам и много любов Hug

Момичета помагайте - счупи ми се поставката за чадърчето - с Кенгуру сме и сега издирвам или само нея, или всичко заедно. Ако сте виждали някъде по обяви ще съм ви благодарна Hug

За носенето на ръце - носим се, но много зависи кога - ако е току що нахранене гледам веднага да го оставя на възглавница след като се уригне, че иначе и тойи аз ставаме вир вода ooooh!, ако му се спи също обича да лежи, отколкото да го нося, той в мен иска само изправен да седи, ако го сложа легнал почва да пищи. Много кисел става като му се спи, то е едно мрънкане, едно чудо - бибата най-помага. Не дай си боже да сме навън и да съм я забравила - голям рев е baby_neutral Той от няколко дена иска постоянно да се обръща и да сяда - като го ставя или след малко го намирам обърнат вече по корем, хилещ се, или веднага започва да се напъва и набира, за да седне - то е едно ръмжене тогава, много ми е смешен Grinning Постоянно гледа до нещо да се докопа, за да го ползва за опора и доста често го намирам завит през глава с пелената от възглавницата и мучащ Joy Вчера като реши, че ще ползва косата ми за опора и като почна да се набира на нея... Laughing
русана и аз имам такива комплекчета - даже са потник с панталонки, но тук от отдавна не е било от големите жеги и гледам да е с боди. Иначе и аз съм го обличала така, то като си спомня какво беше - аз ако можех гола щях да ходя, детето вир вода ставаше...

За съветите - постояно има кой да ги дава, на чужди хора не обръщам внимание, но онази вечр баща ми се опита да ми каже, че късно сме го слагали Алек да спи и той затова се дерял (той вечер много се разтройва - кърма почти нямам и това много го дрази и докато го накарам да папа е голям зор, то е един рев, едно дране) Онзи ден и сестра ми много ме ядоса (тя е по-малка от мен и хал хабер си няма от тия работи), че се опита и тя да дава умни съвети (ставаше въпрос за запека и майката на гаджето й, дето 2 внука била изгледала й била казала да давам разхлабващи сокчета и вода с глюкоза ) Аз й казах, че Алек вода почти не пие, а за сокчета е още рано и тя като се разфуча.... Shocked Така й се ядосах, че й казах, че след време тя като има свои деца да ги дава на който си иска и да слуша който иска, а сега аз детето ще си го гледам както аз реша за най-добре.

Бодливке,  #Shocked разбирам да е малко момиченце, ама то скоро мома за женене ще става....

За сладкото - не ми е проблем, като реша да го спра даже не ми се и дояжда, ама поне ефект да имаше, а то....

Та да ви кажа нещо смешно - оставих баща ми да гледа Мартинко да се видя с една приятелка за 2 часа. Той търсил гела за зъби, хванал крема за обриви около устата, прочелш around the mouth и мазал с това. После ми викаше - ами той се успокои като го намазах  smile3532 - по-скоро се е потресло детето. Ужас! Мъже! Ма може ли такова нещо!
Joy Joy Joy

# 63
[Я докато чета да попитам, ако има някоя мама, която взима готови пюрета и са и останали малки бурканчета, ще може ли да ми продаде известно количество, че аз мисля да си правя, щото си имаме чисти плодове.
Нищо не разбирам от буркани и затваряне, но знам че не всички стават, защото вече не са като старите оновремешни.Ти скоро виждала ли си например на ХИП и на Овко и Семпер(защото за начало мисля тях да позлвам)-ако ти вършат някаква работа всичките ще ти ги давам.Защото май не са с капачка с винт.Виж ги някъде и кажи,че мене хич ме няма в затварянето...

# 64
  • София
Elwing, мерси за поздрава! Настрои ме на julymorning -ска вълна- Супер sun

Доколкото си спомням имаше питанки как се изплащат парите след като влезе в сила Декларацията. Ами- явно вече няма да са с такова голямо закъснение- а ще ги превеждат в края на текущия , началото на другия месец. На мен в сайта на НОИ ми пише изплатени пари за юни месец с дата 2.07  Laughing
Хайде сега да ви черпя по този повод

# 65
  • София
Натси, аз не съм обърнала внимание какви са новите буркани, но и без това едва ли ще ги стерилизирам, а просто ще ги бухам във фризера, но е по-удобно за редене като са в бурканчета, така че ще се възползвам от предложението ти, когато започнете с пюретата. Simple Smile Това за зодиите беше готино. Grinning И с тези младежи много ме разшестори, да ти кажа. Преди година сигурно щях да почна да им намирам кусури, но сега всичките ми харесват. Grinning Grinning
 Дидето, понеже аз често споменавам майка ми какво е казала, да кажа, че я споменавам, щото все пак е педиатър с повече от тридесет години стаж и колкото бебета са и минали през ръцете, аз толкова не съм видяла. Simple Smile Въпреки това, винаги питам за второ мнение и нашата педиатърка, която пък е от новата школа. Накрая си взимам решение. Примерно, за захранването майка ми каза да започнем със зеленчуци, но пък педито каза да почнем засега с плодове и чак като навърши 4 месеца със зеленчуци и слушам педито, щото ако нещо, не дай Боже, стане, към нея ще се обръщам. Що се отнася до предимствата на захранването, понеже ти или друг спомена, че ако трябвало от гърдите ми ще потече сок, то на същия принцип- ако трябваше да започне Илийчо да яде АМ, от гърдите ми щеше да започне да тече АМ. Laughing Laughing Laughing Да, ама от тях тече само кърма, но крайно недостатъчна, въпреки че проявих завидна упоритост- още от първия месец се наложи да дохранвам и въпреки това все още наполовина се храни с кърма. Та, като няма кърма, смятам, че пюретата вършат работа, още повече че човекът вече не издържа и по три часа само с мляко, при това с голям кеф си лапа пюретата, без да изплюва въобще, регулира му се акането, не проявява алергии (да чукам на дърво), гледа с копнеж към манджата на батко си, когато той яде, а дребосъка- не и като свърши пюрето реве истерично за още. Grinning Та, това е предимството ЗА МЕН И МОЕТО ДЕТЕ на ранното захранване- просто няма недостатъци. А недостатъкът на АМ ЗА МЕН И МОЕТО ДЕТЕ беше, че му правеше запек. С което спирам да пиша за захранването завинаги и без бой няма да ме накарате да драсна и два реда по въпроса. Grinning Grinning Grinning

# 66
БОДЛИВКЕ малеее тва вече бие на извратеност Sick

НАТСИ  #Crazy като видях снимката ей такива ми станаха очите и после се разтаркаляха на пода Joy

За обличането и аз имам такива комплектчета ама за да не му е гол кръста слагам боди и после ползвам само панталонките. Така и кръста не му е гол и не му е горещо. Верно е че тениските артисват ама карай.

Аз пък имам едни комшии дето имат 2 деца дето вече са женени отдавна и имат свои деца. Та децата им не идват даже на гости на майка си и баща си камо ли да им ги оставят да ги гледат незнам защо , а и не ме интересува. Та тези ми ти хора всеки път ми леят акъл какво да си правя детето #Cussing out Тези дето и собствените им деца им нямат доверие да си поверят децата на мен ще ми "дават съвети" #2gunfire Ама аз понеже съм интелигентен човек просто се усмихвам тъпо без да отразя забележката им и ги отминавам. Е те упорито продължават да ме съветват #2gunfire ама се надявам един ден да спрат

# 67
Здравейте момичета , аз съм от априлските мами , понеже родих март искам да ви попитам нещо . Болничният ми за след раждане който е 42 дни е от 25.03 до 06.05 , от него са ми изплатили само 14 дни . От нои ми казват - всичко ти е платено , а счетоводителката казва - толкова , сматали се само работните. Да разбирам , ама не ми се връзват , малко ми се струват 14 дни. Има ли мама която е родила по това време , да ми обясни колко дни са и платени , наистина ли е толкова малко. Много ще ви ъда благодарна.
Радвам се за малките ви съкровища , нека все така растат и напредват здрави и усмихнати без проблеми и само ви радват .   bouquet

# 68
Привет, привет!

Аз ще се включа директно по някои темички, че ще излизаме после.

Емили, относно съветите - аз не се дразня, кимам си и се усмихвам, дори не се оправдавам вече. Онзи ден бяхме седнаи с мои приятели на кафе, от които единия е бившия ми приятел. Идва майка му и ни поздравява и му казва, че му е оправила дрехите, кое къде била прибрала и подредила, изчистила. А дори вече не живеят заедно. После се обърна към бебето - защо било с биберон в устата, после го взех в мен да поседи и да гледа, защото той заспиваше, а тя като му изкара бибата го разсърди, разбира се. Ауу, как съм щяла да го взимам, нейните синове толкова сами се оправяли като бебета, никога не се занимавала с тях. И си викам на акъла "Да бе виждам какви са самостоятелни". Усмивка и толкова. После другарчето го отнесе, заради майка си Simple Smile Аз просто все повече се изумявам какво искат хората от мен - да не си взимам детето ли? Да не му се радвам? Не знам защо се чувстват длъжни да ми говорят щуротии, когато го взема да погледа и да го виждат другите, при положение, че не се разнасяме в онзи смисъл на думите. Дори е толкова самооправен вече, че понякога не ми стига да го гушам  и нося.

А по въпроса с носенето все пак  -когато се разреве и нищо не го успокоява, никак, ама никак не ми е гузно като го взема. Дори съм сигурна, че не аз го успокоявам, а изправеното положение и това, че вижда. Рядко стигаме до този момент обаче, защото почти винаги успявам да го успокоя като му говоря и се смея. Забелязах, че ако просто се опитвам да го успокоя с думи, никога не му действа. Но, ако му говоря така, все едно си играем и не усеща по гласа ми "ама моля ти се бе мамеее недей рИва", и ми се ухилва дори. Но даже и да не беше така, щях да правя това, което него го кара да се чувства добре, а не останалите.

И за спането последно. Какво имате предвид под това, че не успявате да приспите бебетата? Аз Дариян го приспивам в истинския смисъл само вечер - с кърменето. Но през деня като го видя, че му се приспива (търка очи, мрънка), слагам го или в неговото легло и махам играчките, или на спалнята. Абе така, че да му е скучно наоколо и го оставям. Мъчи си се там нещо, ето сега от половин час си бута нещо в устата - де биба, де палец, ама няма какво да направя, за да му помогна така или иначе и постепенно си си заспива. Дори и вечер след кърменето да се ококори, оставям го в леглото и той като се умори и почват пак същите мъки, но понякога и бързичко се унася. Та, на вашите бебета като им се спи, не означава ли, че ако ги оставите, няма да се уморят и да заспят, пък и дори против волята си Laughing

# 69
Здравейте и от мен и аз да се запиша в новата тема Laughing
И за да не съм голословна, сега се връщаме от консултация - Лора е 6.400 кг. и 68 см дълга. Възможно ли е да е толкова висока, верно си върви по-длъжка, ама ако продължава така май в някой отбор по волейбол или баскетбол ще трябва да я запишем. Отивам да видя баткото на нейната възраст колко е бил...

Никита, искаш ли компания следобед?

# 70
  • Стара Загора
Ееее не ви ли е срам бе ще вдигам протест - natsti на мен ги дава тез мъже, вии сте се изтрепали за третия. Ще чакате да ги обработя аз първо и тогава квото остане за вас  Mr. Green
Аз взех едно решение днес. Омръзнаха ми кичурите (5 години съм със тях) и днес отивам да се боядисвам нещо друго - мисля си за нещо виненочервено или лилаво (патладжанено) ще видя на място какво ще си харесам. Пък вие после ще чакате за снимки.
Нагейна ако бях на твое място щях да й кажа на тая жена, че когато ми роди тя детето тогава ще ми дава акъли как да си го гледам. Аман от такива професорки. И пред нашияд вход ги има ама аз ги сиктирдосвам много бързо.

# 71
А, добър ден.

asturiana, Честит Рожден Ден на вашия тати!  bouquet

Четох, четох и половината неща дето щях да пиша ги забравих...ама ще карам по памет.

des-bes, аз родих февруари, ама да кажа за болничния. Моят беше за 62 дни и свърши на 3.06 /от 1.04 до 3.06/ и си ми изплатиха пълен размер, т.е. както предишните месеци, макар че май месец имаше само 19 работни дни.

И кво беше сега другото... newsm78

Гушкаме се много и денем и нощем. И не само, ами и много си я мачкам. Та на мен "хората" ми правят забележка за това, че я целувам и и се радвам и я мачкам... обаче, и аз нали съм чепата им отговарям, че като си родят бебе да не го мачкат, аз така си изразявам любовта и най-важното на детето му харесва. Whistling

Ние имаме проблем със спането от 3 нощи. Заспива към 9, 9 и нещо и като се окори към 1 или 2 часа и лудвам... Взимам я при мен давам и да суче, унася се и се започват мъките - неспокойно спане и будене през 20 мин. пак суче и пак се унася и пак след 20 мин. се буди и така до 7. След това е толкоз уморена, пък и аз, че заспива и спи поне до 9 и половина, 10. Какво и стана на таз моя щерка не знам, ама нампаров гледам ей така #Crazy от недоспиване. Май ще пробвам идеята на  Nagaina за нощно заспиване, ама тя биберон не ще, а като стои по-дълго време будна и не само мрънка, ама и откровено си плаче, та пак стигаме до задънена улица... Thinking

За захранването аз пък днес НЯМА ДА ПИША. Mr. Green

Отивам, че се събудихме...

# 72
Днес купих много сладурска лента за глава на бебка. Утре сме на юбилей и тя ще бъде в рокля и някак не върви без обувки и лента, та днес я обзаведох  Party .

Повече от месец бебка заспиваше около 23:00 часа и се будеше след 8:00, но от два дни в 5:00 вече е гладна и не признава биберона  ooooh! , гладно си е детето.

От миналия понеделник задължително спим двете след обяд. Ми то било хубаво така  Rolling Eyes . Забелязах, че ако и аз спя с нея тя изкарва поне два часа непрекъснат следобеден сън, а инче се буди на всеки 15 минути. Имаме си ритуал преди сън - държиме си ръцете  Mr. Green и така заспива сладураната. Айде отиваме да спинкаме.

rusana,аз отдавна обличам на бебка блузки, даже и потничета с тънки презрамки  Laughing Топло е няма да изстине кръстчето, пък и нали я намествам ако я разнасям. Не виждам проблем в носенето.

Deziderata, може ли и на мен да ми ги изпратиш  Praynig

asturiana, на мъжлето -  newsm59

# 73
Здравейте

При нас нищо ново под слънцето. Бебаната хапва, спи, гука и пее. Баща ми е във възторг от внучката си- била много добро бебе.
Режим си няма и яде, когато е гладна. А когато е гладна започва да къхка и подвиква. Има разлика в интонацията.

Хареса ми това за жестовете, но иска доста време. Яни и досега не благоволява да "изчетем" една книжка. Става и заминава да твори бели.

лек ден

# 74
Здравейте.Гледам,че все болни за мен теми обсъждате. Laughing Че и аз да кажа.
Съвети ми се дават непрекъснато.В началото се усмихвах любезно и не ми пукаше толкова.Но вече буквално откачам някой като ми раздава акъли и ги пращам всички кой от където дошъл.По принцип съм много търпелив човек,дори прекалено и все гледам да не обидя някого,но незнам защо за Алекс откачам като ми се каже нещо.Защо толкова плаче-гладен ли го държа?!Защо го храня под час-по книга не се гледало дете.Защо съм го научила на ръце! ooooh! И тук да отговоря и на другия въпрос-да,разнасяме се.Не по мое желание,но дребното си е такова-ревливо и по друг начин не мога да го успокоя.Преди се носехме заради коликите и когато му се спи така си го приспивам обикновено,но те тези наши колики отвратителните...И той така си свикна човека.Сега се носим,главно,защото иска да е прав и да гледа всичко наоколо.И не иска да е с лице към мен,а към света.Само така му е  добре.Е честно да си кажа,за мен не е идеалния вариант,но предпочитам да си ми е спокойно детето,отколкото да се дере на спалнята,а аз да го слушам.А и знам,че сега е времето за гушкане и носене,скоро няма да иска само това,ще пълзи,ще си търчи в паяка.И така.Сигурно моя е най-носеното бебе,ама такъв си ми е-глезльо.Мой си е. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт