Отговори
# 45
  • София
Да обясня аз защо искам да започвам д а давам пюрета на малката: понякога остава много гладна, нищо, че е изяла 180 грама мляко. Понякога интервалите между храненията са много къси и съответно яде не 5 пъти, а по 7 пъти на ден.

# 46
  • Стара Загора
за Диетата която спазваш колко отслабна ако не е тайна.

За 45 дена свалих 10 кг. и от тогава задържам яко, но аз не бързам ще чакам колкото трябва за да сваля още 7-8.

А slancetoo, недей така, то сега тази тема е най-актуална, ако сега не я разнищим кога? Peace

Диде съгласна съм, че всички това ни интересува аз преди 1 месец захраних ама не пиша във всеки пост за туй пусто захранване. Бактън вече. Май ще спирам да чета тука, че ми писна едно и също!

# 47
Само минaвам за да ви почерпя, че днес нашият тате става на 35 години!
Да ни е жив и здрав!

# 48
Добро утро, Zora* мерси за кафенцето!

Ади май ще се отказва от нощното, и тази нощ се размърда към 2,но дадох бибата и пак отнесе плувката! Wink Дарина се будеше нощно време за ядене до към годинката,а после като взе да разбира повече и да се впечаталява от видяното през деня,много се стряскаше и сънуваше,пищеше на сън.. Tired  Та и да се откаже Ади сега,май няма да е за дълго,ще почне да се буди за друго,ех няма спокойна нощ ама ще мине и това,нали съм гърмян заек. Mr. Green

asturiana честит празник на вашия тати!

БОДЛИВКЕ ако знам, че ще зачезнеш душа ден и нощ сладко ще пускам из темата  Mr. Green

Чакай да се изкажа,па ще видим.. Mr. Green

Оф и аз не разбирам какво сте се зачекнали с това захранване! Едва ли някой само защото го е прочел тук и ще тръгне точно така да захранва! А за всички теории си има доводи.

Aми според мен на доста мами все още не им е ясно кое- кога и как, дори някои смятат,че даването на сок не се води захранване  Shocked а и както стана ясно, много педиатри или не обесняват като хората,или казват "започвай че няма време "  ooooh!  и разни такива..та съм склонна да вярвам че точно написаното тук ще вземат в предвид. Peace

Момичета,за следващи по-големи покупки незнам,номога да ви кажа в резюме кои ще са следващите спорни теми. Mr. Green Това захранване още като бременни го коментирахме,и още тогава стана ясно кой-какво мисли по въпроса.А тези дето тогава не бяха на ясно,не са наясно и сега,тъй че май наистина няма смисъл да се говори повече по темата и да се плескат линкове и цитати.
Ще си изпукам едни пуканки,докато чета тези дето захраниха вече... Popcorn

rusana до 5 годишен казваш,а виж това.. ooooh! http://www.youtube.com/watch?v=0rTwj1s2Bk0

# 49
здравейте,
Браво на бебоците за добрите резултати от консултациите!
ЧРД на мъжлето на asturiana !

Слънце- то желания не липсва, ама все пак мъжо е контузен и не ми се искаше още първия ден вкъщи да го сгъна на спалнята. А Елия няма да е кака поне още 3 години, обещала съм и  Joy

Дез- клипчетата са много интересни. Ще се пробвам с Елия като порасне. А инструкторката настина прилича на мен, има същия дълъг нос  Rolling Eyes

Мама бебчо и ние вкъщи се успиваме с много мъка. Едно търкане на очи, реване, ужас. Навън само като бутна количката и е заспала.

Емили, носим се на ръце. За щастие е рядко, но ние сме с кофти зъбки и тогава мрънка.

Ние днес си объркахме режима, но ще се пробвам да го оправя.
Ще се пробваме и да излезем навън.

# 50

Диде съгласна съм, че всички това ни интересува аз преди 1 месец захраних ама не пиша във всеки пост за туй пусто захранване. Бактън вече. Май ще спирам да чета тука, че ми писна едно и също!
Къде ша ходиш - аре черпя те-избирай някой, ама остави един и за мене  Mr. Green

# 51
Добро утро  Hug
Иние почнахме да се пудим по 2-пъти вечер,а си мислех,че вървим на отказване  Whistling
За режима само вечер си знае банята и съня,иначе каикто казвате е непредскзуем  Rolling Eyes,за сън в къщи и дума да не става  Naughty,признава само количка и люлка,а когато вали или е топло и двамата плачем в къщи  Mr. Green
За ръцете носим се,но не много,защото е почнал да се изнервя като го нося повече,като го оставя пак недоволен,та ще трябва да мисля нещо друго  Laughing
Съветите и аз ги получавам от всякъде,но вече не им обръщам внимание  Peace

Честито на днешните месечинки и на мъжо на Аустриана  Hug

# 52
  • София
Здравейте и от нас. Май пак ще се проваля с опитите да намаля Колийф-а - днес е трети ден с намалена доза, а вече се почна с необяснимия рев  ooooh! ooooh! ooooh!

Емили, Калин сякаш в топлото яде още по-често от преди. Всъщносат понякога само си пие според мен (когато суче по 2-3 минутки само). Определено през деня докарва няколко кратки сънчета - примерно 15 минути. По-дълъг изкарва следобед, но само ако е в мен - може и до 2 ч. да стигне тогава...

СОФИЙСКА СРЕЩА: този ПЕТЪК, 11 ч., Западен парк - Централен вход.
Записвам: зелено човече

Мамита, има ли някой нужда от поставка за къпане ей такава: http://www.pumpal.net/product.php?id=495
Купихме за Калин наскоро, но му е малка  Shocked Бих я подарила на някоя наша мама, ако й върши работа!
Марина сигурно вече има  newsm78
Поставката е ползвана веднъж - установихме, че му е малка и се върнахме на старата, която пак му е малка, но му е по-малко малка  Embarassed

Обобщение на организацията за МАРИНА (marina21andreeva) - няма уточнения и промени спрямо предното ми писане!

ТЕКУЩО:
* Очакваме Глафира (или друга мама, ако контактува) да каже, ако има нужда

ПРИНЦИПНО:

1) Който иска да праща пари, с които да напазаруваме неща, нека ми пише ЛС, ще дам данните за сметката, в която събираме пари, но да посочи и мейл за връзка, за да пращам отчети. Ще разчитам АЗ лично да пращам сметката, за да мога да коригирам списъците за отчетите както е редно и в тази връзка моля да не си я разменяте по между си, а просто да ми пускате ЛС.

2) Който може да се ангажира да купува неща, нека се обади:
- Вис Виталис (Тони_ст)
- Даяна и Ники - борса за дрешки (Вероники, Шу, Глафира може да дойде заедно с някого)
- Джъмбо (беба)
- аптеки Ремедиум за козметика и лекарства - най-евтини са! (беба - Тати, Шу - Тати - ползва отстъпка до юни вкл.)

Който (ще) пазарува за Марина - АМ, лекарства, да каже кога и къде да се видим, за да дам пари!
Може в темата, на ЛС или по ГСМ. Повечето софийски мами ми имат ГСМ, но ако го нямате, пишете ЛС.
Мога да пусна парите и по банкова сметка  Mr. Green

3) За адреса на мамата за пращане на колети: който го иска, да пише ЛС на мамата или на Глафира. Да не го публикуваме публично, а да си го разменяме само на ЛС - да не го пишем из темата, че четат всякакви хора.

4) Който желае да дава неща, а не пари: ще събираме накуп и един ще носи: благодарим на Глафира за ангажимента! На Вероники - също.

5) Примерен списък за неща, дописвайте и вие:
- памперси (номер 4)
- мокри кърпички
- АМ (25.05.2009: още 1 месец МАЛТОФЕР)
- прах за пране
- бебешка козметика - ИМА ДОСТА
- алергично ли е бебето - за Пентаксим? - СЛОЖЕНА ВАКСИНА ПО ЗК
- бебешка аптечка - ИМА
- дрешки за бебето - 57 см. и 5.700 кг. към 24 май, без бодита, че има много
- лекарства за мамата: Пресинекс/Миринин (чакаме уточнение на точното описание, защото се оказа, че има различни видове)
Марина: Лекарството ми е Минирин таблети, но ги няма, казаха след края на месеца (май). Сега са ми дали "мостра" Пресинекс спрей, който има слаб ефект, но е по-добре от нищо
- дрехи за мамата (висока 147 см.) (Кремито е от Димитровград)
- шампоан, сапун, паста за зъби и прочие за мамата и  брата (Вероники)
- играчки за бебето
- дрехи и учебници за брата на Марина (Еди е 172 и е на 17 години. Слабичък е), раница

# 53
  • София
поздравче от мен за добро утро Simple Smile
Аустриана, да ти е жив и здрав мъжът! Честити месечинки и на празнуващите днес! Hug  bouquet
Натсти, уау  Crazyизбирам си третия  Whistling Laughing
Аз пък да питам - има ли бебе, което не може да заспи навън?  Rolling Eyes Като стане време за сън - прибираме се вкъщи, приспиваме се и тогава пак излизаме.  ooooh! Носим се почти нон-стоп. Само в леглото ни не спи, но то е защото в повечето случаи е заето от баткото  Whistling Така че - отглеждам си и аз глезльовци. Нямам нерви да ги дресирам.
Дез, може да ми пратиш, ако не ти е проблем  Hug
Зелено човече, и аз подозирам, че вчерашното голямо реване при нас беше от недаването на Колийф, та бързо отскочих за нова опаковка  Close

# 54
добро утро майчета,благодарим за кафенцето и поздравчето Hug

ние след малко отиваме към личната,ще направим и малка разходка из града 1stroller

някой друг ползва ли като стойката на зеленото човече?удобна ли е newsm78 нашата е хавлиена с една метална част,но той като си опъне краката и излиза от нея,тези пластмасовите по-стабилни ли са,или и тя ще се мести като хавлиената?и има ли значение коритото какво ще е? (трябва ли да е равно отдолу?)

# 55
  • София
Вие как се справяте с комарите,мен ме изядаха,а заради Крис не мога да се намажа с нищо  Sad

Ние за сега учудващо не сме имали проблеми. Само една сутрин намерих един комар над леглото на Тошко, и като го убих имаше кръв, но се оказа, че е пийнал от баща му Simple Smile Иначе съм пуснала едно устройство на ултра звук, ама явно не действа много.

за режима - и ние нямаме никакъв. Когато си поиска, тогава яде. Обикновено е след спане. Зеленкото май беше питала за това, кога спят бебетата - преди или след ядене. На мен ми е по-логично като се наяде, да заспи, ама нашия не прави така. Той се събужда като огладнее, хапва, и след това почва луда игра с нещо висящо над него, гука, радва се, рита. И като се измори хубаво, заспива. И се събужда, като огладнее. Понякога не заспива де, ама си кара буден между 2 хранения. Тогава си казва, че е гладен, като почва да мрънка. Трябва много време да го оставя мрънкащ, за да се разреве истински от глад.

Зеленко, поставка за къпане тъкмо вчера си поръчах. Ама така като гледам, тази и на нас щеше да ни е малка. Дано съм поръчала по-голяма, че иначе ще ме е яд. Ние до сега ползвахме от тези хавлиените поставки. Много ни е удобна, но с нея детето е легнало и вече му е къса ваничката така и му стърчат краката  Laughing Та сега с тази поставка се надявам да е в по-седнало положение.

Животинче аз имам едно златно правило в живота - "Няма не мога - има не искам"
Много си права Слънце. Преди да забременея все се канех да откажа цигарите, при все че пушех по 5-6 на ден и не ми беше никакъв проблем да ги спра, т.е нямах физическа зависимост. Ама някак си, като че ли нямах достатъчно мотивация. Обаче да видиш, в момента, в който разбрах, че съм бременна - спрях ги моментално и даже не съм си и помисляла да запаля от тогава. Т.е искало ми се е понякога, но винаги съм знаела, че няма да го направя докато това може да навреди на детето. Така че всичко опира до мотивация. Сега съм намислила да си извадя всички хубави дрехи от преди бременността, та да се мотивирам едно хубаво за отслабване  Mr. Green

Бухта, не съм голям почитател на Dave Mathews Band, но благородно ти завиждам. И за концерта, и за пътуването... Ех, размечтах се нещо...

В тази връзка да ви питам- когато бебоците ви мрънкат (е, всеки си има лошите дни) носите ли ги на ръце?
Аз не го нося от доста време. Обаче го гушкам. Най-много се успокоява, като го гушна прав и гледа през рамото ми. Така може да седи с часове. От разнасяне при нас няма много смисъл, което е много добре за мен, защото той вече е тежък, а аз имам малко проблеми с ръцете, та е хубаво, че не се налага да го нося с часове, както беше в началото, когато го мъчеха коликите.
Та исках да кажа, че си зависи и от детето дали ще го носиш или не.

Елвинг ме е изпреварила за 3тия пич, та явно аз ще си заплюя първия. Слънце, побързай, че няма да останат  Mr. Green

Ох, хайде стига съм писала, че се отплеснах днес. Приятен ден на всички и честит юбилей на половинката на Аустриана.
Пък ние може и да се наканим да излезем днес, като се събуди звяра.

И благодаря на всички, за милите думи за мойто зверче!   bouquet

# 56
  • София
 Здравейте!
 Честит празник на мъжа на Астуриана!
 За режима на хранене  hahaha какво е това? Ние нямаме две еднакви нощи, пък какво остава за дни. И тази нощ изкарахме караул - през два чаца се буди за ядене ooooh!, то нали от сън спомени мяма..та с Влади го следваме този принцип Grinning
 За носенето на ръце - нося го, как иначе да се успокои? Никита беше пуснала една статия в тази връзка. Peace
 Мама Бебчо - и Влади го мързи сега, като трябва да се потруди повече и се сърди, ама да се учи, това предлага заведението Wink
 Дезидерата, аз също проявявам интерес към знаковата реч, би ли изпратила и на мен материалите си Simple Smile
  приспиваме се лесно вкъщи, но на ръце в повечето случаи. Засега навън е много трудно. Има случаи по половин час мрънка, докато заспи, какво е това моето дете. newsm78

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

# 57
  • София
някой друг ползва ли като стойката на зеленото човече?удобна ли е newsm78 нашата е хавлиена с една метална част,но той като си опъне краката и излиза от нея,тези пластмасовите по-стабилни ли са,или и тя ще се мести като хавлиената?и има ли значение коритото какво ще е? (трябва ли да е равно отдолу?)

Само да кажа, че стойката изглежда удобна, но на Калин му е малка  Shocked Караме с хавлиената, защото не съм виждала трети вид, а хавлиената му е по-малко малка  ooooh!
И ние като вас и животинчето - малка му е, ама какво да се прави... Купихме и нова ваничка - ами и тя му е малка  ooooh! Веднъж да седне стабилно - то тогаз и в леген може, ама...
Самата стойка има две гумени джвъчки отдолу и се залепя с вакуум за дъното.
На масово предлаганите ванички не е 100 % стабилна, по-добре е дъното да е равно.
Иначе е същата, като на анатомичните ванички с вградена стойка, но просто е само стойка.
Наистина, ако на някоя наша мама ще свърши работа, веднага я подарявам, че само ми заема място.
А да пускам обява в Продавалника май не си струва - тя струва към 13 лв. новичка...

# 58
Сега реших да пробвам мойто диваненце в летния кош  ooooh! ooooh! ooooh!,голяма грешка,както беше спокоен  и си гукаше,ей няма такъв рев ви казвам,посиня,защо така,хем имаме легнало положение  newsm78,не му е удобно ли,но иска си детето другия кош и това е ,като го сложих в него заспа моментално  Mr. Green,явно ни е рано да опознаваме света  Heart Eyes
Елле и ние много мрънкаме преди сън,много му е трудно да заспи,неврви се,бие се  ooooh!,но вече му хвана цаката в количката как да заспи  Peace
Сетих се нещо да вии питам-обличате ли само тениски на бебоците и панталонки newsm78,ние имаме доста и искам да му ги слагам,но като го вдигам и нося целия му кръст е гол и мойта майка съответно ме изяжда,детето е голо,ще настине,сложи му боди,все пак е много топло и си мисля,че  не е толкова голям проблем  Thinking

# 59
  • София
Тони_ст, на фона на Рая Калин направо ми се вижда бавноразвиващ се  ooooh! ooooh! ooooh!
Зеленко, защо такива думи? Кажи му просто "мъж". Grinning Grinning
Леле, колко сте изписали. Още чета старата тема. Я докато чета да попитам, ако има някоя мама, която взима готови пюрета и са и останали малки бурканчета, ще може ли да ми продаде известно количество, че аз мисля да си правя, щото си имаме чисти плодове.

Общи условия

Активация на акаунт