ДЕТСКАТА ГРАДИНА-30

• 13 561
  • 438
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро, момичета.
Таткото сега заведе Иво в градината- било някаква лудница там. В друго помещение са ги сложили, защото в досегашното са сменили дограмата и в момента шпакловат и боядисват. Всички креватчета били събрани накуп, децата са нагъчкани по стаите....... ooooh!  Дано да е хубаво времето поне да ги изведат навън. 

# 61
Изолацията на ДГ върви с пълна сила,става много хубаво.
Двете първи групи са сборни - набор 2005 и 2006г.

Fair Lady ,моята яде само спагети със доматен сос, таратор,диня нищо друго.Много се притеснявам,че месо никакво не опитва,в чудо съм се видяла как поне мъничко да хапне.В момента,който започне да го дъвче и и  се повдига .Хемоглобинът и е нисък -105 .
Какво е това пълно отрицание на месото не мога да разбера.Мъжът ми без месо не сяда на масата,аз също обичам особено пиле и риба

# 62
Наталия, освен да правиш супи, които да пасираш, за да не вижда месото  newsm78

# 63
Ами аз досега така правих и минаваше номера,но вече не иска супи ,може и от жегите да е.

# 64
Наталия,на наши приятели сина им е вече на 15 години,но така и не прояде месо.Яде единствено кюфте и кебапче,месо никакво.А детето е вече 1,70 висок,не е слаб,да му се чудиш от какво расте,и нищо че е в пуберета,пак си е злояд.

# 65
Е защо да трябва да яде месо бе? Нали има вегетарианци, те са си ОК, нали.
Моята пък яде основно месо. Мен пък това ме кара да се замислям дали е правилно  newsm78

# 66
Е защо да трябва да яде месо бе? Нали има вегетарианци, те са си ОК, нали.
Моята пък яде основно месо. Мен пък това ме кара да се замислям дали е правилно  newsm78

Симба,вегетарианството е въпрос на личен избор и то в една по- друга възраст.
Нашите деца са прекалено малки.Само и единствено в месото се съдържат витамини и менерали,които са главен източник на протеини.Протеините са в основата на растежа и възстановяването (при болести,травми и т.н.).
Заместители естествено има,но не е приемливо( поне за мен) да се дават подобни неща на деца.Освен това желязото,което се съдържа в червеното месото е едно от- най лесно усвоимите.Да не говорим за белтъчините,витамините Б и Д,че и А..и т.н.
Някои родители налагат принудително вегетарианството на децата си,аз не съм от тях.
Някои религии - също.Но според мен месото не трябва да липва от менюто на детето,особено в ранна възраст,когато расте и се развива

Дианка,кебапчетата и кюфтетата са си месо,все пак са направени от кайма. Какво е полезното в нея и колко е смес с други боклуци,кожи и кости (което важи и за саламите и подобни)е друг въпрос

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 13:59 от Наталия

# 67
  • София
И аз да вметна нещо - Ади примерно не яде домати, но не я й насилвам.  Peace Някои хора имат непоносимост към определени храни и инстинктивно го чувстват. Наистина е притеснително, когато се отказва цяла група храни (аз също съм привърженичка на месната диета), но ако детето консумира достатъчно млечни продукти, яйца и/ или бобени не е чак толкова притеснително.

Наталия, а в ДГ как се храни?  Hug

# 68
Наталия- а поне кебапчета и кюфтета яде ли? Защото ако яде, тогава варианта е да купуваш кайма, която ти мелят на място в магазина за да си сигурна в качеството на месото.

# 69
Наталия, ясно! Аз не бях се интересувала толкова подробно за ползите от месото. За каймата - аз карам да ми смелят в магазина св.гърди напр. и някакво телешко. Поне знам, че няма прат. А Любомира не яде ли поне кебапчета и кюфтета? А шунка, пастет? Моята умира за такива неща. А, и за кремвирши дава мило и драго, ама аз тях не ги слагам в графа месни продукти  Mr. Green Щом държиш да й даваш месо, опитай някак си да й го добавяш пасирано към ястия, които обикновено хапва Simple Smile

# 70
Мой съвет е да не я караш насила да яде месце. Големият ми син така разви едно отвращение към месото. Впрочем до 2-3 годишна възраст хапваше с охота, но после нещо стана в детската градина и тогава спря да го яде. Разбрахме, че детенце, седящо до него е говорило с погнуса за месото, че е гадно, и .т.н. И нашия спря....Сега е на 11 и половина, зорлем яде малко пилешко, рядко кюфтета и риба. Но винаги с настояване от наша страна, сам никога няма да посегне и вземе. Обаче обожава яйца и млечни. Много се тормозех с това злоядство негово-яде само определени неща, все му трия сол на главата, че ще остане дребен. В интерес на истината не е слаб, съвсем нормален си е-145см, 34 кг, даже и спортува активно. Но с месото е скаран определено.
Виж малкото...на него му дай месо, може само това да яде ooooh!

А за Мадона-няма да ни се размине, надявам се !!!

# 71
Таратор,хляб и диня  ако има,била им най- злоядото дете каза госпожата

Наталия- а поне кебапчета и кюфтета яде ли?

Не ,не яде и риба не яде,нито пастет,кренвирши или филенца,нищо.Аз не я насилвам да яде,ако поиска има на масата - ще си вземе ,просто ви споделям ,че ми се ще поне по малко да си хапва .

Симба и аз купувам така кайма- месо свинско и малко телешко и ми я мелят в магазина.Кюфтетата стават много вкусни

А за Мадона-няма да ни се размине, надявам се !!!

Ох,дано,че бабата бавачка ще идва от далеко и е ангажирана  още от февруари за август и дано не го отложат с няколко дена,че от септември  е на работа

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 19:42 от Наталия

# 72
Наталия, наистина ти е много трудно с това ядене Tired.Дано сега като расте,да поиска и други неща да яде.А мляко и млечни продукти яде ли?

# 73
  • Добрич
За добро утро ще ви разкажа един виц, който много ми хареса:

Лети Световната икономическа криза над Америка, поглежда надолу и си казва:
- "Ооо,добре съм се справила!". Отива към Европа, поглежда Англия, Франция, Германия и се поздравява:
- "Ааа и тук добре съм се справила!". Поглежда, обаче, България и си казва:
- "Ха,тук са се справили и без мен!?"

# 74
  • Gorni Bogrov
Здравейте,минавам само да ви поздравя!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт