ДЕТСКАТА ГРАДИНА-30

• 13 561
  • 438
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!
Снощи валя около 3 часа,детето не можа да се наиграе вън.
Чакам с нетърпение петък,за да си заминава свекърва ми,защото тази жена страшно много ме натоварва психически и ми лази по нервите Tired.

# 76
Добро утро!
Дианче, стискай зъби още малко Wink

Днес не знма къде ще ходим направо. Навън асфалта е мокър, а какво остава за тревата. Площадката, на която ходим долу е с трева... Може да я заведа някъде да хапнем сладолед.... Дайте някакви идеи  Laughing

Иначе моята ранобудница е станала в 6ч. Направо откачих. Стана и каза, че се е наспала и че била "умряла от глад"  Joy Чак не повярвах, че моето дете го казва това. Е, после хапна както обикновено малко, с 2 чаши айран. Ама колкото-толкова Simple Smile

Снощи и тук валя, едни гръмотевици, едно чудо беше. Даже пуснах външната щора, че не можеше да заспи малката  Rolling Eyes А и по едно време кабелната прекъсна за около 30 мин. Абе пълна идилия. Днес пак ще вали май ... Не знам, нямат ли край тези дъждовни дни! Мухлясахме вече  #Crazy Казват,ч е юли целия щял да е дъждовен и то не остана лято  ooooh!

# 77
Здравейте и от мен!  Hug Днес тук се очертава хубаво време, но никога не е късно да завали. Но сутринта по БТВ казаха, че валежи не се очертават.

Вчера питах какво мога да занеса за РД-то на Гери. Не може никакви рула, пасти и подобни с крем, даже и опаковани. Госпожата каза, че кекс става, но пак трябва да е със сертификат. Сега ще ида до сладкарницата до нас да питам. Иначе съм решила бонбони, сокче, някакви солети и бисквити, шапки и балони и това е.

# 78
Симба,освен да се разхождате някъде по улиците.И да стане толкова рано ooooh!.Стефи спи до към 9,не мога да си представя да става толкова рано,цял ден ще пощурея да й измислям занимавки игри.
Помня,че когато се роди Стефи през 2005 пак беше такова дъждовно лято.Когато тръгнах да раждам на 10 юни вечерта,тук имаше наводнени улици,беше много студено.Та тогава имахме лада "нива" и успяхме да стигнем до болницата,защото е висока и не потъваше в огромните локви.
Но по-добре да е такова времето,отколкото да се крием по цял ден в къщи ако е много горещо,както беше миналото лято.
Дю,ами и аз носих бонбони,сладки,"макси-микс",сок,мини вафли "мура".Мерседес ми даде идеята за бонбончетата,които са опаковани в прозрачно целофанче и които са в едни прозрачни кутии.Аз така и не измислих "нещо",което е без яйца заради Стефи,на което да сложат свещичките.И мина без свещички РД.

# 79
Ю-хуууу. От вчера съм столичанка  Rolling Eyes Обявиха Велинград за спа-столица на Балканите. Лично аз гледах церемонията по телевизията. Нямаше на кого да оставя Илко, а той не обича подобни шумни мероприятия. Сега следват и културните празници. Дано да успея да се вредя поне на един театър да отида. Ще има и концерт на Миро (от Каризма) и някоя и друга поп-фолк певица, ноооооооо ... едва ли ще ме огрее.

# 80
Браво, Аурора! Честито, Велинград е много хубав град. Дано скоро можем да дойдем на почивка при вас.

А в Смолян от утре откриват Джулай джаз фест. Ще продъжи почти до края на месеца, очертават се интерсни събития в нашия малък и скучен град: http://mysound.bg/?act=article&id=6039

# 81
  • София
С Ади благородно ви завиждаме - на нас двете ни дай да ходим по концерти.  Mr. Green

В медиите е излезнало малко повече инфо за ваксините, които дискутирахме в миналата тема:

... - Съществува обаче ваксина срещу тях. Достъпна ли е?

- За менингокока, който се разпространява най-вече в европейските страни, включително и у нас, ваксина няма. Става въпрос за менингокок от група Д, съществува такава за менингокок от група А, наричан още африкански. За нас той не е от значение освен за пътуващите  там. Ваксина има за пневмокока, но тя не е застъпена в задължителния имунизационен календар във всички страни, но като цяло е широко приложима в света. Очакваме от следващата година да бъде въведена и у нас задължително и безплатно за децата.  По отношение на хемофилус тип Б нашата страна също изостава в сравнение с останалите от Европейския съюз.  Тя е в препоръчителния имунизационен календар. Но се надяваме, че от началото на следващата година тя също ще бъде включена като задължителна в комбинация с друга ваксина, за да не бъде трамвирано детето с още едно убождане.

- На каква възраст ще се поставя ваксината?

- На 2 и на 4 месеца. След това имунизациите за хемофилус тип Б са само през първата година. Четири дози са достатъчни. Симптомите не са специфични, което може да заблуди както пациента, така понякога и лекаря, особено ако той няма голям опит или не е прецизен в работата си. Най-уязвими са малчуганите до 5-годишна възраст.  По-големите се справят по-лесно със заразата.
Починалите от пневмококов менингит представляват 40% от всички смъртни случаи на бактериални менингити, което е доказателство, че те са изключително опасни.  Симптомите са повишена температура, главоболие и повръщане. Неудобството е, че когато става дума за деца, те не мога точно да обяснят какво чувстват, а това може да подведе лекаря. Съвестните лекари обаче правят пункция на гръбначния стълб и вземат оттам течност за изследване. Химичният и биологичен анализ на този материал е най-сигурното средство за поставяне или отхвърляне на диагнозата менингит. Всички останали начини на изследване са само насочващи....

http://www.monitor.bg/article?id=205105

И още нещо, на което попаднах "служебно" току-що.  Peace Свързано е с темата за Велинград:
Вельова баня във Велинград
Велинград се намира в западните Родопи и е съставен от три селища след сливането им през 1948 г. Това са Каменица, Лъджене и Чепино, които сега са квартали на града. За най-старо от тях се смята с. Каменица, чиято стара църква датира от 1816 г., а най-новото е с. Лъджене. Градът е разположен в западната част на Чепинската котловина при надорска височина 800 м. Велинград е оринентиран главно към балнеологията и спа туризма. Един от най-атрактивните исторически паметници във Велинград, разположен в квартал Лъджене, е Вельова баня, построена през 1640 г. Температурата на водата тук е 43 градуса и се ползва за лечение, без да се разхлажда.

# 82
За лечение се ползват всичките извори  ( 80 проучени), но са с различен състав. Така изворът до нас се използва при изгаряне и рани; до старата ни къща при счупвания и т.н.  http://www.velingrad.com/modules.php?name=Voda

# 83
Спяща, аз питах д-р Нивея Бейби и ето отговора й . Реших да не слагаме ваксината  newsm78 Толкова ме е страх да взема решение, че няма накъде. И въпреки това в момета чувствам, че това е по-правилното решение. Ако можеше някой друг да го вземе вместо мен ....  Rolling Eyes

# 84
Симба, четох внимателно дискусията в предната тема. Аз лично не се решавам на тази стъпка.

# 85
Симба, четох внимателно дискусията в предната тема. Аз лично не се решавам на тази стъпка.

На коя, да сложиш или да НЕ сложиш ваксина?

# 86
Симба и аз се чудих дали да й слагам ваксина,но се отказах поради същите причини,които ти е писала докторката.
Защо продължаваш да се тормозиш по този въпрос?

Аз да се оплача.В неделя сме на сватба и си пробвам костюма как ми стои и ...не мога да се напъхам в него Shocked.Май месец съм го купувала.

# 87

На коя, да сложиш или да НЕ сложиш ваксина?
...да сложа ваксината. Струва ми се голям вече за нея.
Наталия, случва се. Избери нещо друго, което да облечеш.

# 88
Привет, привет  Hug
Симба стига си се тормозела за тази ваксина.  Hug Ще я слагаш явно вече на второто Wink
Охххх Наталия този проблем го имам всеки нов сезон  Embarassed и затова гардероба ми е пълен с дрехи в които не мога вече да се напъхам, а у мен все още се таи надеждата да влезна ДОРИ в дрехите от преди да забременея, ама едва ли някога ще се случи.
Ние от днес сме на градина пак. Вчера ходих да плащам таксата за миналия месец и прилежно си нося извинтелна блежка от лекарката. А касиерката ми казва: Не е необходимо, лятото се извиняват отсъствията служебно. А и ние предпочитаме да НЕ идвате /визира по принцип всички деца/  #Crazy . Казах й, че и ние предпочитаме да не идваме, ама няма как!!!

# 89
Sunsunny, теб не съм те виждала, обаче на Наталия не й се връзвай на приказките за килограмите. Тя е едно фино гадже такова Wink И да е напълняла малко, не е беда  Joy

Ние днес в крайна сметка бяхме в едно кафе, после ходихме напред-назад по магазините из квартала Simple Smile

Вчера ходих да плащам таксата за миналия месец и прилежно си нося извинтелна блежка от лекарката. А касиерката ми казва: Не е необходимо, лятото се извиняват отсъствията служебно. А и ние предпочитаме да НЕ идвате /визира по принцип всички деца/  #Crazy . Казах й, че и ние предпочитаме да не идваме, ама няма как!!!

Тия вече прекаляват  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт