Перник-18

• 29 537
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Алиса, честито синче  newsm51Да е жив и здрав и много да ви радва   ylinfant newsm30

# 106
  • Перник
Алиса, честито! Да е жив и здрав малкия Бисер! А на теб  - бързо възстановяване!   bouquet

# 107
Благодара на всички за пожеланията! Сега се борим с кърменето, имам кърма, но бебо бързо се изморява и на петата минута заспива, после се будим и продължаваме, общо взето спи и яде едновременно. Много ме болят зърната, още не са свикнали, мажа с гармастан. Ако някой знае нещо друго за обезболяване, да каже. Иначе отпуших каналите и след кърмене изтисквам още кърма. Сблъскахме се и с още един проблем - при всяко преобуване бебчо пишка и успява да намокри по един чифт дрехи. Вчера сме го преобличали 6 пъти. Мамите на момчета, какво правите, за да предотвратите напишкването на дрехите при преобличане? С Габи не съм имала такъв проблем, по един чифт дрехи на ден, а сега...

# 108
Алиса, и моето дете така правеше при преобуване Joy А колко пъти е "измивал" очите на баба си hahaha Става им студено на бебоците и за това пишкат. Подложи му някаква непромокаема пеленка под него( има едни памперсови пелени)Докато оправяш бебо(мазане, масаж, гимнастика) върху пишлето му сложи тензухена пеленка или дрешка дето е вече за пране. Ние така правехме. Отварям памперса и веднага слагам нещо въху пишлето.

# 109
Алиса и ние сме така - опикани  hahaha Ама аз вече почнах да го "ловя" със стария памперс пикото. Иначе слагам кърпа отдолу, като го преобличам, но Бобя ти е казала по-добре- слагай по нещо върху пишото  Peace
А за гърдите, на мен много ми помогна Лансинох, малко е скъпичък, а и не навсякъде в Перник го имат  Sad Аз моята опаковка (малка, за 13 лв Shocked) си я купих от една малка аптека срещу съда  Peace Мажех се в началото след всяко кърмене, че ме боляха зърната-малкия беше същия- хранеше се по 30 мин. Но Лансиноха е чист ланолин, много е гъст- даже имам още от опаковката, така че си струва парите. Поне на мен много помогна  Peace

# 110
  • Перник
Алиса, мен са ме и нааквали  Laughing Момичетата са ти дали добри съвети за "ловене" на пиш  Peace Аз също ползвах Гармастан, помагаше ми.

# 111
  • от Луната
Алиса, честит ти малък мъж!

За зърната ползвах даже и дефламол, бях много разранена и преди всяко кърмене се миех. Но аз успях да "кърмя" само 15 дни

# 112
Алиса, честит ти малък мъж!

За зърната ползвах даже и дефламол, бях много разранена и преди всяко кърмене се миех. Но аз успях да "кърмя" само 15 дни
А аз зорлем два месеца. А много ми се искаше да кърмя поне 6 месеца.

# 113
Честито бебенце Алиса.Да ти е жив и здрав юнака.
Аз за зърна в началото ползвах и силиконови зърна от аптеката в съчетание с гермастан.Много ми помогнаха.
Пиивай си  и по една биричка много помага за кърмата.Става повече и много по хранителна.

# 114
честито бебче Алиса.  Да ти е жив и здрав и много да ви радва.

# 115
Отново благодаря за пожеланията. И аз от вчера започнах да омотавам по една хавлиена кърпа около кръстчето и с ъгъла захлупвам. Така перем повече кърпи, но не губим време да преобличаме бебо. Иначе зърната ми не са разранени, Габи ме беше изяла до кръв и тогава ползвах силиконови зърна, но този път няма рани, само много ме боли, докарва ме чак до сълзи. Той яде, аз плача. Опитах да му изцедя с помпата, че по-не боли, но с лъжичка се давеше, а от биберона така бързо глътна 30 г, че не разбра, че е ял и продължи да мрънка и да търси да цока. Дадохме още 10 г, не помогна. Гармастана не помогна, сега мажа със судокрем, наистина действа,беше му зачервено дупето като ни изписаха и крема го оправи, реших да опитам и аз. Май ще си купя и силиконови зърна, а после ще опитам да намеря и лансинох, това не го бях чувала. А иначе се кърмим максимално 20 минути, никога повече, но яде заспал, може би това ме разранява.

# 116
  • Перник
  А иначе се кърмим максимално 20 минути, никога повече, но яде заспал, може би това ме разранява.

А може би просто зърната ти са по-чувствителни. Дано скоро нещата се нормализират и кърменето се превърне в удоволствие и за теб  Hug

# 117
Алиса, честит син и от мен   bouquet Да ви е жив и здрав и много да ви радва. Желая ти успех в кърменето. Моите зърна бяха разкървавени и аз ги мажех с Пентенол и Дефламол (те са за изгаряния, но помагат за бързото възстановяване на епителните клетки) и Гермастан. Лансиноха и хубав, но при мен като се случи бяхме в Русе, а там не бяха и чували по аптеките за него.
Оня ден се оказа, че съм закъсняла със записването на час за кръщене на Мария за 15 август. Ще я кръстим на 23 август на Ресиловския манастир.

# 118
  • от Луната
Шуши, ние сме те изпреварили, ма ние сме си с връзки де  Whistling Mr. Green

# 119
честито бебче Алиса.  Да ти е жив и здрав и много да ви радва.

Общи условия

Активация на акаунт