Перник-18

• 29 120
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
мерси момичета   bouquet

за кърменето навън - още се кърмим навън, Ема като каже искам цицаа и няма как, който го е срам да не ни гледа  Laughing
кога ще се отбие незнам  Crazy

# 226
  • от Луната
Аз съм доволна от Ани Николова, но знам, че има и недоволни от нея. Наврмето именно тя ме е спасила от ослепяване и може би съм малко пристрастна Mr. Green
nadiq , ти къде живееше, че нещо съм позабравила Embarassed

# 227
  • Перник
Не водим Калоян на очен в Медицинска академия, тук не знам добър лекар  Thinking
Милена, аз кърмих през нощта година и половина,т.е. до момента, в който отбих Калоян. Имаше някакви периоди, в които не се будеше през нощта, но беше временно. Навън така и не се престраших да кърмя - кърмех в колата, то почти същата работа - аз вътре кърмя, а Божо пуши до колата и все се спира някой познат да си говорят и наднича да види бебето  Crazy

Нанси, честита работа   bouquet Да е много доходна и много успехи и удовлетворение да ти носи! Няма ли да споделиш каква е?

Ох, ние се разбихме от събори тая седмица - като се почнахме от петък вечерта в Боснек, вчера в Мошино  ooooh! На Калоян естествено му е малко и иска пак  Mr. Green

# 228
Моя дзвер се буди през нощта да яде поне по три пъти. Събужда се и почва да си бута ръцете в устата и да мрънка. А пък и мръсен не търпи да е, като е напълнил памперса неще да почне да яде докато не го сменя Crazy Цяла нощ се върти насам натам, а през деня спи като пън и все е гладен Crazy
Чудя се още нещо - в нас е 27 градуса, а на него все са му студени краката и носа newsm78 Облечен е с боди, ританки, блузка и чорапи даже....завит с пелена newsm78 Като се опитам малко да го развия веднага му става носа леден #Crazy Гледам снимки на други бебета голи ходят, а мойто все измръзнало Crazy Незнам ако се беше родил през зимата как щеше да е Crazy
Мимка, давай му колкото иска и когато иска. Няма да ти е хич лесно, ама ще мине Grinning По- добре е детето да иска да яде, отколкото да се чудиш как да го нахраниш, 'щото беснее и не ще да си отвори устата- моя хубавец. А това, че са му студено крачетата и нослето- те бебетата още не могат да си регулират температурата и затова трябва да по- облеченки. Но пък в тая жега да се чудиш какво да правиш ooooh! Сложи му вълненки чорапки, но да не са стегнати много около крачето, че да не му забавя кръвообръщението.Важно е и какви дрешки носи. Една приятелка така го беше закъсала- детето все студено- ръце, носле, крачетата му чак сини, а то заради дрешките, някаква като плюшена материя, имитираща памук, дето въобще не може да го стопли.

# 229
Бобя, аз съм купувала трикотажни дрешки 100% памук уж Peace Ще вземе да се стопли по някое време ама направо му се чудя как така в тая жега му е студено.....аз направо умирам от жега Crazy
Снощи спа и съм много доволна от него Mr. Green Почвам и аз да се поокопитвам и трябва тая седмица да се организираме да излезем навън най-после Crazy

# 230
Милена, хич не се чуди, че му е студено на детето, то досега е живяло при 37 градуса. За него 26 си е жив студ. Моето също реагира така. Аз накупих бодита с къс ръкав, панталонки и какво ли не, а бебока реве ли реве. Накрая му облякох боди с дълъг ръкав, ританки, палтенце с дълъг ръкав, чорапи и повито в одеялце. Детето се стопли и заспа. Така сме и до днес. Кърмим се два пъти през нощта- около 2 и към 5 часа. Докато навърши 1 месец е нормално, но и след това пък бих го кърмила вместо да реве и аз да се изнервям. В момента Бисер е с млечница, давам нистатин. Да знаете дали и аз не трябва да мажа гърдите си с нещо, че така пише в нета? В същото време сме и запечени, а детето е само на кърма и чай Хип за колики. Май ще трябва да си купя малко круши и сливи, пък дано се отпушим. Вчера се изпокарахме с мъжа ми, че му помогнах с термометъра, а пък той е против. Но да ти се свива детето цял ден и да не може да ака, а пък аз да го гледам безучастно не мога. На мъжете им е лесно, цял ден на работа и като го видят за малко, не им прави впечетление реве ли, не реве ли. И не му давай на твоя мъж да спи отделно, ти също не почиваш през деня, нищо че не ходиш на работа.
     Колкото за очен лекар аз бих завела детето си при Кимова, много е сладка и има подход към децата, мисля че с един оток ще се справи. Преди да родя ходих при нея на изследвания дали мога да родя по естествен път, че съм с голям диоптър. Направи ми обстоен преглед, много съм доволна. При Стефанова ходя пък за контактни лещи, и тя става, но за дете бих избрала Кимова. Кабинета на Кимова е в болницата на последния етаж, взимаш талон от личната и после си записваш час, че има някакви изисквания от здравната каса.
      Извинете, че стана пак дълго писането, но като не знам кога пак ще мога да се включа...
      Пък на нас ни предстои рожден ден на Габи и погача на Бисер в неделя. Между другото аз се казвам Деси, но като не можах да се регистрирам с това име в бг-мама, написах Алиса /от страната на чудесата/

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 13:34 от alissa nik

# 231
  • Перник
Алиса, Милена, аз не помня на Калоян да му е било студено  newsm78 ама няма и как да е било - къпехме го при температура в стаята 27 градуса. Ако паднеше по-ниско мъжо включваше духалката  Crazy В началото си беше постоянно с дълги ръкави и ританки и задължително завит - бабите ако го видеха по-леко облечен изпадаха в истерия - щяло да настине бебето  Crazy
Алиса, не знам дали трябва да се мажеш и ти, за щастие не сме ималли млечница, въпреки че Калоян отказваше дори и глътка водичка след кърмене. Според свекърва ми пък, ако пиел вода след хранене щял да повърне  newsm78
Дано бързо мине млечницата  Peace
Явно при вас ще е много весело в събота, ще чакаме снимки после  Simple Smile
При нас - нищо ново. Калоян не спира да говори. Вчера и днес е при майка ми в мошино и съответно го будим към 8:30 сутрин, за да го водим. Той е възмутен, но става без да реве, което ми дава надежди за детската градина  Praynig
А, малко снимки, ако искате да ни видите: http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/album.php?aid=8261&id=1677228630

# 232
Момичета,недейте така - ще си прегреете бебетата. Аз родих през февруари - изписахме Криско в обявения за най-студен ден на зимата. В болницата /пернишката/ сигурно всички знаете, че температурата през зимата трудно е над 18-20 градуса. За да ни дават бебетата евентуално ни включваха печка,но през повечето време бяхме без такава. А бебетата бяха повити с бархетна пеленка и отгоре с одеялце. Съответно като се прибрахме вкъщи мъжо беше включил климатика и загрял стаята до 24 градуса и аз съблякох бебето само по дебели ританки и палтенце с чорапки - това през зимата. Свекървата ме анатемоса - щяла съм да простудя детето и му облече гащеризон отгоре и обу и терлици,защото то като ми било в корема и било на 37 градуса и сега трябвало пак да загряваме стаята до 37 градуса за да свикнело постепенно. Бебето се побърка. Само я изчаках да си замине и го съблякох. Така и до ден днешен - вече е на 6м, кърмен е само 1м ,но не е боледувал, но като се разхождаме в парка е едно от малкото деца,които са боси,незавити и само по боди. За сравнение имам приятелка, чието бебе е с 10 дни по-малко и вечно е болно,но как и да не е - 2-3 месеца тя не го беше извеждала навън,че все било студено /Криси е навън от 1март - беше на 20 дни/,после започна да го облича и завива като че ли е зима. Преди няколко дни се видяхме - Криси по боди и бос, а нейното горкото спи в/у вълнена плетена пелена, с боди, костюмче и чорапи и завито с друга пелена отгоре. И тя пак вика - абе нещо му тече носа... Е как да не тече - то като е претоплено и най-малкия ветрец го "хваща" веднага...
Стана много дълго,но дано да сте ме разбрали правилно... Peace

# 233
И аз му се чудя на малкия ддзвер, но свекърва ми в събота беше на мнение, че го прегрявам. Оставих й го да спи само по боди, чорапки и палтенце с дълъг ръкав, завито с тънка пелена и излязохме с мъжа ми до Джъмбо на пазар /тя живее близо до него/. След около час се обажда, че детето реве и не иска да спи. Прибрах се, обух му ританки и веднага заспа. Спа 3 часа и си проспа следващото ядене. Та сега се аклиматизираме бавно. В момента спи по боди с дълъг ръкав, къси панталони и чорапки, завит с тънка пелена. Утре ще пробвам и с къс ръкав и така докато се научи. По-скоро смятам, че го е страх като е гол, а не толкова, че му е студено, но кой знае, не иска да си каже! Laughing А млечницата се хваща от бялото течение на майката по време на раждането. Вече му мина, сега като кърмих не видях бели петънца, но ме е страх да не го заразя отново.
     А колкото до раходките, Милена, аз го извеждам след храненето в 5-6 часа, разхождаме се около 1-1,5 часа в парка или по града и се прибираме за следващото хранене. Иначе в парка си имаше алея за кърмене, точно зад двореца, отстрани на Байкал. Когато Габи беше бебе всички мами кърмеха там.

# 234
Момичета,недейте така - ще си прегреете бебетата. Аз родих през февруари - изписахме Криско в обявения за най-студен ден на зимата. В болницата /пернишката/ сигурно всички знаете, че температурата през зимата трудно е над 18-20 градуса. За да ни дават бебетата евентуално ни включваха печка,но през повечето време бяхме без такава. А бебетата бяха повити с бархетна пеленка и отгоре с одеялце. Съответно като се прибрахме вкъщи мъжо беше включил климатика и загрял стаята до 24 градуса и аз съблякох бебето само по дебели ританки и палтенце с чорапки - това през зимата. Свекървата ме анатемоса - щяла съм да простудя детето и му облече гащеризон отгоре и обу и терлици,защото то като ми било в корема и било на 37 градуса и сега трябвало пак да загряваме стаята до 37 градуса за да свикнело постепенно. Бебето се побърка. Само я изчаках да си замине и го съблякох. Така и до ден днешен - вече е на 6м, кърмен е само 1м ,но не е боледувал, но като се разхождаме в парка е едно от малкото деца,които са боси,незавити и само по боди. За сравнение имам приятелка, чието бебе е с 10 дни по-малко и вечно е болно,но как и да не е - 2-3 месеца тя не го беше извеждала навън,че все било студено /Криси е навън от 1март - беше на 20 дни/,после започна да го облича и завива като че ли е зима. Преди няколко дни се видяхме - Криси по боди и бос, а нейното горкото спи в/у вълнена плетена пелена, с боди, костюмче и чорапи и завито с друга пелена отгоре. И тя пак вика - абе нещо му тече носа... Е как да не тече - то като е претоплено и най-малкия ветрец го "хваща" веднага...
Стана много дълго,но дано да сте ме разбрали правилно... Peace
newsm10 newsm10
И аз съм на това мнение. Моето дете след раждане стоеше на 21 градуса, а скоро след това на 19 и така до ден днешен. Каляването е една от най-важните процедури за едно дете и хич не е за подценяване. Не се страхувайте да си държите децата на по-хладно. Така стават по-здрави. Успех!

# 235
И аз съм от майките дето не си навличат децата. Мария цяло лято навън е по боди с къс (или без) ръкав или по рокличка. Чорапи не търпи, веднага ги събува.
Млечица не е имала, но от отчетната бебетата, които имаха ги мажеха с Дактарин и майките също се мажеха.

# 236
И аз не я навличам Галя но като бебе няколко пъти ми ревеше много и като си я увия с одеялцето да си се затопли и се успокояваше и си заспиваше.
Температурата си я поддържаме 23-24 г.Сега сме си на климатик,а имам няколко познати дето ги е старх да го включват на студено за да не настине детето.
Преди обсъждахме зъболекарите в центъра-а я сега кажете за квартала,по специално за добър зъболекар и да си спазва записаните часове.

# 237
Здравейте дружина !!!!!!!!!!!! Как сте в днешния горещ ден?  Аз току що се прибирам от разходка по магазинити и нищо не си купих. Утре ще слезна по центъра да разгледам и там какво има .Работа почвам не от утре ,а от петък- малко кофти за първи работен ден  да е петък но така казаха шефовете. Инече сам в банка ДСК в квартала ,  аз ще правя застраховки ДСК Гаранция . Ако някой иска да си направи застраховка може да го консултирам професионално Mr. Green.

# 238
  • Перник
Ааа, Кате, ти да не помисли, че сме продължили дълго с това отопляване  Naughty Само няколко дни, после ги сложих в ред. Иначе и в болницата беше весело - мъжо щом дойде затваря прозореца да не му духало на бебето, че и "ветропоказател" си имахме  Laughing и веднъж, тъкмо затворил той, влиза санитарката да чисти и директно отваря прозореца - "я отворете да влезе чист въздух, ще го удушите това бебе", мъж ми "ама да не му духа", а тя "не му духа - калява се"  Mr. Green
Никога не съм навличала Калоян - на консултация като отидехме само циганчетата са били по-леко облечени от него  Laughing
Кърмен е година и половина, което за Перник е ненормално, няма да описвам как ме гледаха, след като той навърши годинка и си признаех, че още кърмя  Shocked Спрях да си казвам в един момент  Wink До момента не е боледувал сериозно (да чукна на дърво), въпреки че ако си слушах педиатърката щях да кърмя макс. 4 месеца и до сега поне веднъж да е пил антибиотик.  #2gunfire
Алиса, това за алеята за кърмене не го знаех - аз 1-2 пъти съм сменяла наакан памперс там - просто така се случи  Wink

Лиске, защо ти е зъболекар в КВАРТАЛО, у село Църква си имаме д-р Стефанова  Mr. Green Аз съм доволна от нея, но май е отпуска в момента  Thinking

Аааа, не, Нанси, много ми станахте застрахователките  Crazy Моя бивша съученичка работи същото, но в центъра, може би се познавате, казва се Калина. Аз по принцип искам застраховка и за мен, и за Калоян, ама пусто все не мога да отделя пари  Confused Embarassed
Петък си е екстра за първи рабитен ден - аз все така успявам да си го наглася без да искам  Crazy Пожелавам ти успех с пазаруването утре  Peace

# 239
Здравейте дружина !!!!!!!!!!!! Как сте в днешния горещ ден?  Аз току що се прибирам от разходка по магазинити и нищо не си купих. Утре ще слезна по центъра да разгледам и там какво има .Работа почвам не от утре ,а от петък- малко кофти за първи работен ден  да е петък но така казаха шефовете. Инече сам в банка ДСК в квартала ,  аз ще правя застраховки ДСК Гаранция . Ако някой иска да си направи застраховка може да го консултирам професионално Mr. Green.
аз професионално искам да те питам що ми махнаха застраховката по заема - взеха ми таксата и после - хоп вече нямате застраховка - за контакти....
може и на лс... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт