Перник-18

• 29 111
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
  • от Луната
Наде, ние сме почти комшийки  Mr. Green. Аз съм зад печатницата точно под линията. Попитах те, защото децаната са ни на почти еднаква възраст. Къде излизаш на разходка? А за кърменето всеки сам решава за себе си. Аз не мога да дам мнение, защото не успях да кърмя и не знам как аз бих постъпила

# 256
Да се включа и аз за китайските ресторанти- ние ходим често в този зад стария супер в квартала и много,много ми харесвт ястията . Аз съм фен на пилешкото в сладко кисел сос . Обикновенно не може никой да ме накара да мешам такива вкусове ,но това незнам как ми допадна. Всички познати обичат диня с хляб и сирене или пък филия със сладко и сирене, но аз не смея дори да опитам. За този ресторант зад банка  ДСК никакви отзиви не съм чувала, но определено си има хора.                                                                                За дебатите дали таткото трябва да ни помага в отглеждането на детето моето мнение ,че може и да не помага ,но и да не се пречка с някакви глупави съвети. Моя мъж например много,много рядко ми помага и като се завърти около мен да свърши нещо ме изнервя. С неговите вечни въпроси- къде , как , ама не е ли по правилно еди що си  ооооооооох по добре самичка. Гадно ми е като знам ,че по цял ден е на работа и като се прибере да му връча детето. Аз никога не съм се почуствала уморена ,че правя всичко сама. Винаги си разпределям времето и си свършвам задачките за деня без проблем .  Mr. Green                                                     Леле какво стана с това време ? Какъв дъжд    umbrella  и гръмотевици      buria  ....................................................... не е за вярване                                                                Да ви се оплача за моя вечен въпрос, който все ме преследва - КАКВО ДА ГОТВЯ ? омръзна ми с това готвене все в тая кухня,ама к'во да се прави като любовта на мъжа минава през корема . А някой може ли да ми отговори любовта на жената  през какво минава.................. а може при нас да е индивидуално ? Знам ли ? Ще си помисля при мен как е  Twisted Evil

# 257
  • от Луната
Нанси, аз понеже съм си мързел от класа, но е срамота мъжо да се прибере от работа и да няма какво да яде Embarassed, правя предимно неща от типа на готвещите се сами. Слагам всичко на куп и я зарезвам сама да се прави Mr. Green. Днес правих бъркана пица, в най-голямата тава, само за вечеря и вече няма никой в тавата  ooooh!. Онзи ден правих пилешка фантазия в гювеча и понеже той е от най - големите 10 л, мисля имаше за 2 вечери Mr. Green. Даже милото взе често да ме хвали за кулинарните ми способности bowuu. Ако искаш може да ти метна рецепта. Може и на ЛС, но предполагам ще е полезно за всички да започнем чат пат да си споделяме какво сме готвили, че най-се изнервям кат питам милото какво да направя за ядене и неговия вечен отговор "Каквото прецениш, аз всичко ям". Направо ми идва  Rage

# 258
Ами аз доста се ровя в нета за рецепти и си ги свалям после и винаги правя нещо ново и вкусно.Е и баналните рецепти си ги готвя де например оня ден правих мусака,днес пиле с ориз но днес пилето ,кромида и ориза ги запържих и ги сложих в тавата с подправките а попринцип не го запържвам и слагам морков и гъби,някои път и царевица и грах.И вместо пилешки бутчета накрая слагам ролца от раци или калмари със соев сос става подобно на Паеиата(испанско ястие).

# 259
Аз съм яла във Валентино-то. За готвене - иди дойди. От към обслужване обаче - кръгла нула. Лятото отвън обстановката пак - иди дойди,вътре обаче мирише на манджа. А китайските им ястия не са много - имат не голям избор,но не ги правят лошо.
Имоят мъж все като го питам какво да сготвя и отговора винаги е "Нали знаеш,че съм добро прасе и ям всичко. Каквото ти е най-лесно това сготви." #Cussing out
Снощи сготвих от готовите баници на Бела. Mr. Green
Онази вечер правих боб с ориз и наденица на фурна.
Днес съм намислила яйца по панагюрски за обяд или вечеря.
Лошото при мен е,че сутрин правя закуска на мъжо,на обяд се прибира за обяд, а вечер си е вечеря. И той принципно не обича много да повтаря яденето /така е научен/. Не че като се налага не го прави,ама се мръщи, Sick,което преди повече ме ядосваше, а сега му казвам "Ти нали си добро прасе...?" Mr. Green

# 260
Виктоалия  дай рецепти . И двете ми звучат интересно. Аз днес правих банички от бутер тесто за закуска, за обяд ще направя боб ,за вечеря още не знам .А за утре мисля да правя телешко със грах

# 261
А правили ли сте банички от бутер тесто,но с пълнеж от кайма,гъби,салца,лук,кашкавал /и каквото друго ви дойде на ум/ всичко това запържено в тиган. Grinning Ох взех дасе давя в слюнка.  Joy
А за истинските кулинарки /по-скоро сладкарки/ пускам един линк към една фантазия
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137279.0
Аз го правих - невероятно е  Blush

# 262
 Hug
Любимата ми тема сте захванали - манджата  Mr. Green Аз днес ще готвя ориз със свинско месо, слагам му и няколко кисели доматчета или краставички от туршия и става мн. хубаво. Иначе и останалите баналните неща: морков, лук, чушка...
В другата ми отчетна тема по едно верме бяхме захванали да си казваме кой какво готви за деня и така идваха доста идеи, но нещо замря тази дейност.
 Щото и аз съм в една голяма чуденка какво да готвя. Напоследък съм голям фен на гюведжетата - с каквото има в хладилника, с това  Mr. Green хем бързо, хем вкусно.

Сега да ви се оплача малко - малкия е с леко зачервено гърло и запушено носле, но поне температура няма. Днес сутринта го водихме на доктор, нашият отпуска, викаме си поне сестрата е на сменя, тя ще ни каже кой го замества. Та заместваше го д-р Ситарска (в поликлиниката сме)- може и да е добра като лекар, така и не разбрахме, ама като си на работа от 8ч, и си ПЕДИАТЪР се очаква да идваш навреме на работа, а не в 8.40  #Cussing out От други чакащи, разбрахме, че това й е навик да закъснява. Както и да е- влезнахме при друг лекар, щото Борката почна да заспива и да киселее вече, та попаднахме на д-р Куковска. Много ми хареса тази жена  Peace Прегледа го, внимателна и любезна. Засега съм доволна и от нашия лекар - д-р Дойчинов, но ако стане нещо, вече знам къде ще се запишем  Peace

# 263
Аз много отдавна я хваля д-р Куковска. Много е спокойна /особено в началото насмяната - към края се поизнервя/, но пък предлага добри лечения. Слава на Господ досега не сме се възползвали много често от услугите й /сиреч Криско не е бил болен освен един летен стомашен вирус/, но пък жената винаги е на разположение. Лошото е,че от утре е в отпуск и не знам кой ще я замества, а ние утре сме при нея на ваксина. Някакси ми е много спокойно като знам,че е на линия наблизо. Grinning
Ама и тя жената трябва да почива.
Дано Борето се оправи бързо и не се притеснявай - казвам го защото Криско като беше започнал да повръща преди около месец аз се бях поболяла от притеснение покрай него.
Пиши да кажеш как е Борето и оправя ли се. А какво ви изписа докторката?

# 264
cvetka-koketka дано не вдигне температура малкия.А какво ви изписа?Наща в такива случаи дава нещо за нослето и в.Ц. по 1 амп. на ден .Да чукна на дърво разминавало ни се е .
А и аз някои път като я видя че нещо ми се е разсопплила започвам с витамина 5-7 дена и е готова.
А по повод рецептите утре ще правя боб в гърне със пушени гърди.
Солени палачинки честичко правя,гюведжетата също.

# 265
Цвети, дано Борката бързо се оправи  Hug А относно закъсненията на педиатрите и нашата го прави, но поне вечер остава до по-късно. Имам няколко познати при Куковска и са все доволни. Та сте извадили късмет поне с доктора.
Утре заминаваме за Плевен за 10ина дни... Дано успея да хвана някой безжичен нет, че иначе ще умра от скука....

# 266
Изписа ни физиологичен разтвор за впръсване в нослето, както и Коларгол за носа. А за кашлицата-сироп Флудотек. Похвали ни, че още се кърмим и Борката й подари няколко усмивки  Peace Каза, че ако до понеделник не му е минало, да ходим пак на преглед.

# 267
  • Перник
Момичета, 2 дни лошо време и колко сте изписали...... Crazy

Кате, честита рожба, да е жив и здрав, а на мама бързо възстановяване Heart Eyes

cvetka-koketka, не се притеснявай, сигурна съм, че бързо ще му мине. Мисля, че и витамин С е добре да даваш. Но ако педито не го е изписала, не знам.

Видях, че обсъждате манджи. Аз напоследък хич не готвя. Мъжът ми каза, че детето щяло да умре от глад. Ама все сме навън и не остава време, а и малкия на топлото само краставици яде Laughing Вчера му правих супа мини-топчета. Даже и за закуска яде от нея, по негово желание. И само бъркаме с лъжицата да търсим топчета Laughing

nadiq и преди мислех да те питам за кърменето. И ние сме така с моето голямо-малко мъжле. Ама то това на тази възраст си е мания. И няма отказване. Не че не съм искала, но все не успявам. Но пък си има и положителни страни - първо зъбки, после падне, удари се - една цицка и всичко минава Laughing А и това време ми е единствената почивка, стои мирен, не ме дърпа на някъде. Сега вече съм решила да спираме като тръгне на ясла от септември, ама дали ще успея и този път Rolling Eyes

# 268
  • Перник
Абе девойки, ако вали още 1 ден, трябва да си взема отпуска, за да ви изчета  Laughing
И що теми сте захванали....
Почвам да отразявам по ред  Mr. Green
ЦветиHug за теб и Борко, бързо да се оправя. То в това променливо време е чудо, ако не се разболееш  Rolling Eyes
Надетата, ама вие още ли кърмите  Shocked Браво!  Ние изкарахме година и половина и отбих Калоян, защото едната ми гърда ставаше 3 пъти по-голяма от другата и се притесних да не си направя някой проблем  newsm78 А и исках да сме независими един от друг като се върна на работа. Не беше лесно, но за около 2 седмици се справихме.
В тази връзка, дайте догодина да организираме нещо за ССК Peace
Готвенето ми е любимо занимание, но идеите се изчерпват бързо, а и рядко имам време за сложни манджи. Божо не ми помага особено, защото яде всичко. И аз като Виктоалия - готвя в най-голямата тенджера/тава и стига макс. за 2 яденета.
Снощи готвих зеленчукова супа и пържени тиквики - ок. 2 кг. - стигнаха ни за вечеря  Laughing

Я обяснете по-подробно за този китайски ресторант зад "стария супер". Кой се води "стар"?  newsm78 Там, дето е СВА ли? За "Валентиното" съм чувала, че им е добро китайското. Щом обслужванетое кофти - поръчка за вкъщи  Wink знам,че доставят, даже имах меню някъде.
Айде, че все пак съм на работа  Wink

# 269
Светле зад СБА -то дето беше едно време стотинката ако се сещаш сега е китаиски.

Общи условия

Активация на акаунт